icon

Strácajú deti s piatimi krúžkami detstvo?

Dnes o 07:29

Deti s piatimi kruzkami maju menej detstva a cim viac to vidim okolo seba tym viac mi to lezie na nervy. Rano skolka potom anglictina potom tanec potom logopedia potom rychlo domov lebo este treba trenovat a dieta je vecer hotove jak handra.Videla som to minule u susedov ich syn ma kalendar plnsi nez ja v praci a ked som sa ho spytala co ho bavi povedal ze nic len chce byt doma. Rodicia hrdi ze investuju do dietata ze mu davaju sancu ze raz z neho nieco bude.Lenze on sa uz teraz tvari ze ho zivot nebavi a ma sedem rokov. Moje dieta sedi na koberci stavia blbosti z lega niekedy sa nudi niekedy sa smeje a nikam sa neponahlame.A presne vtedy vidim ze rozmysla ze si nieco vymysla ze sa sam so sebou vie zabavit.
Nechapem preco sa dnes berie ako uspech to ze dieta nema ani jednu volnu hodinu.
Kedy ma zistit co ho vlastne bavi ked stale len beha z jedneho kruzku do druheho.Mam pocit ze z deti robime male projekty a nie ludi.A fakt ma zaujima ci si niekto mysli ze toto je normalne alebo len nechceme pripustit ze to mozno prehaname.

Strana
z2
a0
Dnes o 07:31

Žiadny extrém nie je dobrý. Ani dieťa, ktoré nemá žiadne krúžky, ani dieťa, ktoré ich má 10. Avšak nemá zmysel sa nad tým ani nijak pozastavovať, každý rodič robí ako najlepšie vie.

anonym_271429
Dnes o 07:32

Zaujimava uvaha. A mna k tomu este zaujima, ze kedy travia cas rodicia s dietatom v takom pripade? Ved, ked je dieta take male chce sa rozpravat s rodicmi, nahanat, smiat, kreslit, hrat. A taketo dieta je najprv v skolke, potom na kruzkoch do vecera, a potom unavene ide spat. Snad aspon rozpravku mu rodicia precitaju.

anonym_573c07
Dnes o 07:33

@anonym_autor prečo riesis veci niekoho ineho? Moja 5r ma 2x týždenne gymnastiku. V školke vrámci "spánku" majú anj a jogu - aj tak tam nespi, tak prečo nie...
a cez vikend chodíme spoločne bud na lyze alebo ide na hodinku korčulovať. Možno pre nich je nepochopotelné, že ty sediš len doma🙂
Moja mala je ako motorová myš, takže jej tieto veci prospievaju a aj tak ma stále čas si kresliť, hrať sa s rodičmi,isť sa hrať von s kamošmi atd.. Logopedia neni kružok, a anj pochybujem že ma viac ako 1x týždenne..

belllinka
Dnes o 07:35

@anonym_autor áno, žiaden extrém nie je dobrý. Ani ten tvoj, keď nemá žiaden krúžok. Nezistí, či by ho nejaký krúžok bavil, keď nič neskúsi. A ani to lego ho nebude baviť večne, Za 2-3 roky sa už bude doma iba nudiť a pozerať do mobilu alebo do počítača a hrať hry.

janka_266
Dnes o 07:39

môj má 3 krúžky v rámci škôlky - ang, tanečná(moderné či ako to nazvať :D), pohybový, 1x tanečná ľudovky po škôlke, a voliteľne teraz v zime korčuľovanie, keď sa mu nechce, vidím, že je unavený, alebo len že sa chce hrať, tak ísť na korčule nemusí, na ostatné sa vždy teší, medzi tým sa tiež stíha nudiť, 5 krúžkov po škôlke je za mňa veľa, veď to ani nie je doma, u môjho plánujem nech si tento rok vyprofiluje 1-2 z týchto, čo ho baví, a budúci rok to zrejme okrešeme :D

lenka.25
Dnes o 07:48

Netreba sa starať do druhých . Ty vôbec nevieš ako to u nich chodí . Tvoje decko nudiace sa na koberci tiez nie je nič moc .

really8
Dnes o 07:49
really8
Dnes o 07:54
@belllinka

@anonym_autor áno, žiaden extrém nie je dobrý. Ani ten tvoj, keď nemá žiaden krúžok. Nezistí, či by ho nejaký krúžok bavil, keď nič neskúsi. A ani to lego ho nebude baviť večne, Za 2-3 roky sa už bude doma iba nudiť a pozerať do mobilu alebo do počítača a hrať hry.

@belllinka ale ten jeden extrem moze byt dobry. Tak sa vychovavaju proste vecholovy sportovci. A viaceri sportovci co dosahovali najlepsie uspechy zhodnotili ze si za to vdacni aj ked to bolo tazke.

belllinka
Dnes o 07:58
@really8

@belllinka ale ten jeden extrem moze byt dobry. Tak sa vychovavaju proste vecholovy sportovci. A viaceri sportovci co dosahovali najlepsie uspechy zhodnotili ze si za to vdacni aj ked to bolo tazke.

@really8 áno, ale i tak to to dieťa musí baviť a súhlasiť s takým množstvom tréningov

really8
Dnes o 08:00
@belllinka

@really8 áno, ale i tak to to dieťa musí baviť a súhlasiť s takým množstvom tréningov

@belllinka suhlasit no. S vrcholovym sportom sa zacina vo veku 4-5-6 rokov. Tam to dieta proste musis aj tlacit.

petamich
Dnes o 08:02

A lezie ti to na nervy lebo? 🤷‍♀️ Mne osobne je srdecne jedno kolko kruzkov maju ine deti, zaujima ma to moje. A ostatni pokojne nech maju 0-10, ich dieta.

belllinka
Dnes o 08:03
@really8

@belllinka suhlasit no. S vrcholovym sportom sa zacina vo veku 4-5-6 rokov. Tam to dieta proste musis aj tlacit.

@really8 nemusíš mi vysvetľovať, viem o čom to je.

really8
Dnes o 08:06
@belllinka

@really8 nemusíš mi vysvetľovať, viem o čom to je.

@belllinka tak potom nechapem o akom baveni a suhlaseni hovoris.

belllinka
Dnes o 08:09
@really8

@belllinka tak potom nechapem o akom baveni a suhlaseni hovoris.

@really8 že ten šport musí to dieťa aj baviť a má chodiť s radosťou na tréningy. Je normálne, že 9x sa dieťa teší na tréning a desiaty krát sa mu nechce. Vtedy je namieste dieťa prinútiť nech ide. Ale keď proste decko ten šport nebaví a reve pred každým tréningom, tak nemá význam ho tam vodiť len preto, že rodič chce mať z neho hokejistu.

anonym_cd4b4f
Dnes o 08:14

Moje dieťa ( škôlka ) ma krúžky 2- hravú AJ, vytvarnu na ZUS si vybralo samé. ( chodí aj na logopediu, to je nutnosť a vôbec sa to nedá brat ako krúžok). Okrem toho chodíme na korčule, bicykle,lezenie,… a stále ma čas nielen hrať sa, ale i nudiť sa. Školácka prvý stupeň ma krúžkov o dosť viac, ale nepovažujem to za niečo negatívne, lebo skoro každý krúžok si vyberala sama a je to jej hobby a teší sa. ( okrem Angličtiny, ale tam nepolavim).

nyusika
Dnes o 08:16

@anonym_autor pozri, nemusia chodit vsetky deti na kruzky. ano, je to financne narocne a naozaj nie vsetci si mozu dovolit platit kruzky....ale preto ze ty na to nemas, nemuss hned hejtovat tych, co na to maju.

ale pat kruzko, z toho su take dva-tri tyzdenne v ramci skolky/skolskeho klibu, je v pohode

podla mna by malo mat kazde dieta POVINNE jeden sportovy kruzok - urcite sa najde nieco, co bude to dieta bavit
potom POVINNE anglictinu
a kludne prodat nieco kreativne, cisto len na zabavu

spominany logoped snad kruzkom nie je, nie ?

dominikamacakova
Dnes o 08:18

To nie je úspech, veď to je keď sa vyslovene nechce rodičom venovať. Normálny fakt. Radšej povozím na krúžky ako sa nudiť doma 🤷

anonym_bd7e19
Dnes o 08:19

Moje dieta ma 2 krúžky.
Angličtina a hokej
Ma aj voľné dni, kedy sme spolu, kedy vymysla, nudí, hra, smeje sa, oddychuje.
Alw ma aj dni, kedy prideme domov o šiestej a o ôsmej večer uz spíme.

really8
Dnes o 08:25
@belllinka

@really8 že ten šport musí to dieťa aj baviť a má chodiť s radosťou na tréningy. Je normálne, že 9x sa dieťa teší na tréning a desiaty krát sa mu nechce. Vtedy je namieste dieťa prinútiť nech ide. Ale keď proste decko ten šport nebaví a reve pred každým tréningom, tak nemá význam ho tam vodiť len preto, že rodič chce mať z neho hokejistu.

@belllinka a potom pride obdobie kedy ho nebavi 9 z 10....

anonym_ee56f4
Dnes o 08:31

Robit taxikara detom je fakt uzasne,ja som padala na hubu v stredu,ako prisla z roboty,chvilu doma a uz som robila taxikarku,fakt ma to nebavi.A som rada,ze dcera ma tanecny iba v pondelok,streda,piatok.Ale zase my sa s muzom striedame,a aj so synom najstarsim takze soferuje aj on,ale musim ten rok chodit este aj s nim.Takze prisediaci taxikar,tak ci onak.Ale aspon cele 3tyzdne vianocne,som fakt od soferovania mala pokoj a to sme striedali 3 auta,nech jazdia vsetky.

anonym_523115
Dnes o 08:32

Absolutne netusim, kolko kruzkov maju deti v okoli. Nas je tretiak a ma 2 kruzky v CVC. Popri tom ma este jednu pripravu na akciu, ktora trva teraz od januara do aprila raz tyzdenne a chodi este raz za dva tyzdne k logopedicke. Takze niekedy sa stane, ze 4 dni z 5 je po skole niekde. Vsade ho, samozrejme, odprevadzam. Syn je s tym ok, ale, popravde, ja to uz logisticky nezvladam lebo popri nom riesim este aj mladsie dieta, takze v druhom polroku jeden kruzok musime skrtnut, pretoze logopedicka a priprava na danu akciu su pre nas dolezite a taktiez o jeden kruzok nechce prist, najradsej by tam bol kazdy den. Takze ten kruzok, co ho bavi najmenej, sme upustili.
To sa nam zislo takto len tento rok, resp. tento polrok. Minuly rok chodil len na jeden kruzok raz tyzdenne a raz za dva tyzdne k tej logopedicke. V prvom rocniku mal tiez len jeden kruzok.

anonym_33bacf
Dnes o 08:34

@anonym_autor ja uplne súhlasím, dieťa musí mať aj čas na voľnú hru. Práve vtedy sa najviac rozvíja fantázia. Môj ako škôlkar krúžky vôbec nemal, teraz ma 9 rokov a ma klavír a šport. Ale stále ma more času si stavať lego a to miluje. Takým tempom ako píšeš, ti rodicia to dieťa prakticky ani nevidia a ja neverím ze také dieťa je šťastné.

amonet
Dnes o 08:34

ako ratat logopediu za kruzok, je zvlastne

nasa ma anglictinu vramci skolky, po spanku
a 1x tyzdenne chodi plavat. ju to bavi, sama si vybrala kruzok a teda v 5r je plavec🤷‍♀️

anonym_4b6253
Dnes o 08:40

No moze ti byt srdecne jedno na kolko kruzkov chodia ine deti. Venuj sa svojmu dietatu, ktore sa nudi na koberci 💁🏼‍♀️
Moje deti maju kazda 1 kruzok ale casovo narocny 2-3x tyzdenne trening. Ked maju volno chodime korculovat a lyzovat, vez leto plavat a bicyklovat. A je mi uprimne jedno, ze sa nemaju kedy nudit na koberci.

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
anonym_2dc68a
Dnes o 08:45

@anonym_autor este v ramci skolky a zimneho obdobia, ok... dcera mala jeden kruzok , 2-3 krat do tyzdna... a bolo to viac ako dost... takisto teraz pocas skoly, potrebujem aj aby mala kamaratov a zabavu s nimi + partiu z tanecnej.... ale na druhej strane... ja som chodila na flautu, hudobnu nauku , tanecnu a do zboru a stihala som vsetko, skolu kamosov aj povinnosti doma...

vevesh
Dnes o 08:49

Vsetko je zavisle od veku a preferencii dietata. Pre niekoho vela, pre niekoho v pohode. Moj syn ma tiez 4 kruzky, na ktore chodi velmi rad. Z jedneho upustime na buduci rok, lebo chce mat viac volna (a asi sa mu dost zmeni system fungovania kvoli novej skole a mozno pribudnu tam dalsie kruzky). A napak prostredne bolo spokojne vzdy s iba jednym. Ale za mna ani bez kruzku to nie fajn (pochopim, ak sa to neda financne), lebo dieta nebude vediet, co so sebou v puberte. A toto sa mi osvedcilo, ze aspon jeden kruzok od 10r., aby sa dieta zabavilo a hormony vyburilo mimo dom a nebude vymyslat blbiny po skole....

anonym_ef7144
Dnes o 08:51

Pre niektoré dieťa znamená detstvo strávené na gauči s Play station, alebo nemčinou nasilu, pre iné znamená detstvo to, čo ho baví, napĺňa a má dostatočný režim spolu s oddychom.
https://ahojmama.pravda.sk/clanky/rozhovor-nie-...
Túto rodinu poznám osobne, majú neskutočne športovo šikovného chlapca, šport je jeho život. Jeho by nebavilo sedieť a fajčiť na lavičke pod oknom. Takže áno, ak krúžky a športy sú dobre rozdelené, ja som aj za 5 krúžkov.

vilma7
Dnes o 09:19

Moje deti maju 1x plávanie a 1x aikido do týždňa. Viac ani nechcem, lebo maju aj školu a s tým tiez spojené povinnosti a este s nimi chceme aj my rodičia tráviť čas.
Ale zas nekritizujem ked ine deti maju toho viac. Ich voľba.

Strana
z2