Tenis alebo krasokorčuľovanie
Dobrý večer, rada by som poznala názor hlavne mamičiek, ktorým deti chodia či už na tenis alebo krasokorculovanie ? Zaujímali by ma pre a proti. Dcéra ma 5 rokov.
@stvura jasne ze su. Nik nezavadza. Tie casy , co dcera plava tu, by bola na Sk v skupine mladsi ziaci na majstrovstvach Slovenska a este by v jej rocniku vyhrala. Plava medzinarodne preteky, sustredenia niekolko krat rocne, dvojfazove treningy. Sportove gymple su tu od 9-10 rokov. Problem na SK je, ze male deti plavu malo. 5 rocne ani nezoberu, nie to este pretekaju. Treningy su tak 1-2 krat do tyzdna po hodinke. Prakticky take clapkanie. Moje obe zacali ako 5 rocne a nie v pripravke ale v zavodnej skupine. Vekom a podla vykonu postupuju. Mladsia dcera po 2 mesiacoch treningu isla na prve preteky; na ktore vobec podla rocnika mohla. Od januara uz moze aj vo vyssich sutaziach, nie len okresne ci krajske, a to ma 6 rokov. Pripravky u nas nie su. Tu si deti vytipuju bud na blind zo sirokej plaveckej verejnosti. Jednoducho pocas treningu sa sleduju aj klasicki navstevnici plavarne, alebo 1-2 krat do roka je vyberovka, kde moze prist na skusy kazdy. Do tej najmladsej skupiny (5-7 rocne) sa dostane len dieta, ktore uz musi ovladat okrem fly vsetko v dobrom technickom prevedeni. Oni deti plavat neucia. Nato su kutzy. Toto je nieco ine.
@yanni si v BA klube? tam je to ine...zvysok SK sa nechyta...ja som vzdy sklamana z toho ako tie kluby funguju. Proste jeden je akoze top a ostatne tam len "zametaju"...zazila som si to v troch s deckami a velmi ma to mrzi. Proste nie je to to co bolo ked sme my boli decka. Teraz si tie kluby ani nevedia "posunut" sikovne decka. Kamoska toto zazila s dcerou. Predstav si, ze kvoli sportu sa prestahovali a ten klub-treneri tak to decko natvrdo ignorovali ze nie je domace ze jej to bolo prd platne. Takze ja ked som "dostala" podobnu sancu som to uz ani neriesila lebo by som dopadla s dcerou rovnako
@yanni si v BA klube? tam je to ine...zvysok SK sa nechyta...ja som vzdy sklamana z toho ako tie kluby funguju. Proste jeden je akoze top a ostatne tam len "zametaju"...zazila som si to v troch s deckami a velmi ma to mrzi. Proste nie je to to co bolo ked sme my boli decka. Teraz si tie kluby ani nevedia "posunut" sikovne decka. Kamoska toto zazila s dcerou. Predstav si, ze kvoli sportu sa prestahovali a ten klub-treneri tak to decko natvrdo ignorovali ze nie je domace ze jej to bolo prd platne. Takze ja ked som "dostala" podobnu sancu som to uz ani neriesila lebo by som dopadla s dcerou rovnako
@stvura nie, my sme v zahranici. Ale tu to tiez nie je Inak. Su kluby, ktore su top, kluby, ktore idu strednou cestou a potom kluby, take „clapkanie na vyssej urovni“. My mame stastie, ze sice byvame na dedine ale nie daleko od velkomesta a su tu 2-3 kluby, ktore su top. Takze ja deti vozim denne Takmer hodinu ta a hodinu spät na treningy. Ano mam aj 2 kluby v okoli ale to je o nicom. Ked sa v Tom ktorom Sporte clovek trosku vyzna, Tak to vie rozoznat. My sme mali stasie. Na SK je Problem, ze Sport celkovo nie je uz tak dotovany a podporovany ako za nasich detskych cias. Za komacov bola drezura prakticky vsade. Myslim, ze Este okrem BA aj v BB Ten Klub Priamo pod UMBckou je dobry.

@tilly ono je to ale narocne na cas, ked skusas č sporty naraz, lebo nevis co by ti pasovalo. A ako vravim, s urcitymi druhmi sportu musis zacat velmi skoro s niekolkymi treningmi tyzdenne ak to chces robit na profi urovni. SK je male, konkurencia nie je az taka velka. Tu zial kazde dieta musi hned zabojovat, inak nie je sanca.
@yanni áno, samozrejme, je to náročné na čas. Profi šport je náročný na čas aj financie a ako rodič do toho musíš ísť na 100% a bez prílišného očakávania, že z dieťaťa bude druhý Ronaldo, Phelps, wittová, Vlhová apod. Musíš do toho ísť bez nárokov. To si my asi vysvetľovať nemusíme 😅.
A keď sa dostane dieťa do istého veku, tak musí ísť do zahraničia vyskúšať ten šport a to je ešte náročnejšie aj pre rodičov aj dieťa.