Vhodné a nevhodné rozprávky pre deti
Ahojte, ktoré rozprávky považujete za vhodné pre deti? Ktoré sú podľa vás naopak nevhodné?
Za mňa sú najhoršie detské rozprávky Simpsonovci a Tom a Jerry. Naopak celkom fajn je Poštár Pat, Ľadové kráľovstvo,...
@babulkomale 😂😂
@babulkomale haha tato spojitost ma nenapadla 😀
@kris_tin257 ked vypina Fihu tak zrejme ma hudobny sluch 👍👍👍 lebo to je utrpenie...
@babulkomale 😀😀😀 pekne napísané
@vierka0508 Heidi je aj moja obľúbená 🤗
@semkatamka podľa veku... mne príde dosť veľa nevhodných rozprávok, dcére (3r) púšťame krtko, Bob a Bobek a Prasiatko Peppa (bohužiaľ jej sa strašne páči) 😀 ale občas pustíme aj Masa a Medveď a No počkaj zajac ale v oboch rozprávkach týchto si vyberáme čo pustíme, nie všetko sa jej páči a aj nám. Príde mi to niekedy až moc ale občas dovolíme.
Celkovo jej púšťam rozprávky len na YouTube a nie denne ani obden. V zime častejšie sice, v lete skoro vôbec.
@semkatamka podľa mňa nie je vhodné aby deťom sa v škôlke púšťali rozprávky... Oka nejaká naucna pár minútová, inak s tým moc Niesom stotožnena, ale moja ešte do škôlky nechodi
@diamond007 Ano, puštame minimum rozprávky 🙂 a tiež vyberáme, ktoré časti a podobne, ale nie je to v mojich rukách úplne, to púšťanie rozprávok...
@diamond007 Ja si pamätám, ako sme sa v škôlke ráno usadili a púšťali nám Matelka a nejaké tie ranné veci, ktoré chodili a potom šup pracovať na niečom kreatívnom 😀
@semkatamka tak môj syn vyrastal na simpsonovi😄
Mojej sa Simpsonovci nepáčia, skôr Beruška, Ľadové kráľovstvo, prasiatko Pepa 😂😂 ale keď mala cca 2 roky hrala sa s ovládačom a našla som ju ako sústredene pozerá South Park, to už absolútne nieje pre deti 😂😂
Pre najmenšie deti je úžasná rozprávka Zvedavkovci, teraz neviem či na Rikovi alebo Jojkovi to dávajú, ale na jednom z nich určite 🙂
Deti maju 3 a 4r a púšťam im, kamarátka connie, zivot s cailou, plaminek, patrolu, pjmask, poziarnik sam, bob staviteľ, hadaj ako moc ta mam rad, hurá za hadankou, berusku a rozne disney rozpravky...
@vsauce_ tak ja si na toto nespomínam, ale asi som staršia generácia 😀 (90roky)
@lubka261 to už hej, ale nejak tomu nerozumela, veľmi nehovorila takže našťastie po nich neopakovala 😂😂 ani ja ho nemusím nejak, vizuál sa mi páči, malá má aj knihu puzzle, obliečky, ale samotná rozprávka je otras 😂
Existuje patrola po slovensky? Na dvd alebo youtube alebo niekde inde?
U nas vo veku 3+ boli oblubeni Pat a Mat, Postar Pat, autobusy, poziarne auticko a vlaciky.
Aj ked sa pozerali aj ine veci, toto boli najziadanejsie rozpravky a bezali u nas dookola. Poznala som ich z pocutia naspamat.
Vacsina su to take v podstate aj lahko naucne rozpravky o vzajomnom chovani sa k sebe.
Pomahalo to aj s vychovou, kedze bolo na co nadviazat. Napr. ked som dietatu vedela vysvetlit, ci si spomina na tu a tu cast. A ze teraz sa zachovalo ako to zelene auticko v nej. A dieta lahsie pochopilo, co bolo na jeho chovani vlastne nespravne. Lebo si to malo ako spojit s uz poznanou vecou a pocitmi.
Ahoj, pozerajú ale iba náučné, ktoré ich bavia alebo zaujmu. Spievankovo/
Slovenské detské pesničky/Smejko a Tanculienka
alebo niečo na spôsob pre najmenších ako kanál Bubko: videa, ktoré naučia farby, čísla
Tip na slovensky kratky animovany film pre predskolakov:
@simca06022011 moja dcera pozera Harryho Pottera od 4 rokov ..a stale ju bavi .😁bude mat 7 ..vsetky casti so starsim bratom videla uz aspon 10 x
@semkatamka doteraz mam nocnu moru z ratafaka...a toho slnca na ruke. Fuj
@semkatamka ved Simpsonovci maju zvacsa aj moralne ponaucenie 😂.
Tak my asi rok frcine na Disneyovkach a zistili sme ze ujo Walt bol riadny masochysta.skoro v kazdej niekoho odkragluju alebo sa o to aspon pokusia Bambimu maminu Tarzanovi rodicov hned na zaciatku levi kral tam zahuci Mufasa snehulienku chcu otravit Rapunzel unesu z kolisky na konci zapichnu Eugena...a takto mozes pokracovat..
Dialogy typu si vrah.. Zabite ho..no tie deti to myslim az tak tragicky nevnimaju len ten kontrast dobro/zlo.
@semkatamka poviem ti moju skusenost - moja ma 6 a od 3 rokov pozna vsetky klasicke a zname rozpravky prakticky naspamat..pustala si ich audio sama alebo som jej citala..nema tablet ani telefon..videa na sietach, rychle rozpravky ktore kazdu sekundu ukazuju inu scenu a nemaju ziadnu myslienku..nepozera..my sa o tom, co si pozrie, rozpravame, dbam aby to.co.vidi a pocuje bolo hodnotne a formovalo v nej pozitivne veci..teraz uz rozpravky aj sama tvori, vyraba knihy, pise, ilustruje, vyborne cita, poziciava a cita si knihy z kniznice..ma vybornu slovnu zasobu a krasne sa vyjadruje..som spokojna, ako ju vediem, ma to efekt pre jej buducnost

@semkatamka ano je to ono, dievcatko z hor. Velmi pekne, pozerame vecer spolu