Vodítko pre dieťa
Ahojte mamičky, používa niektorá z vás alebo má skúsenosti s "vodítkom" pre dieťa? Popruhy som dostala od kamarátky, môj malý je riadny čert, takže niekedy by sa mi hodili, ale neviem či na mňa nebudú pozerať ľudia ako na blázna 😀
@malasandrika nechovam sa ako male decko...uz som neraz pisala aby ste mi s tou hovadinou dali pokoj a furt budete domna dzubat....
@tinaa64 preboha, hovoris o sebe, ale to dieta este nevie domyslat..... a ani starsie dieta nevie tak vyhodnotit situaciu, preto ziadne behanie, ale pomaly a s rozumom, tak som to myslela a myslim, ze sa tu bavime v rovine dietata a nie, ci ty prebehnes, ci nie.....
@tinaa64 Inak podla mna dieta sa do chodze nutit nema ziadna plienka popod pazuchu alebo voditko to ti povie kazdy lekar alebo neprirodzene za obe rucky a dieta ich ma hore. Dieta sa spusti aj samo ked bude pripravene jedine co viem co odporucaju je choditko na tlacenie popred seba(pouzivaju aj na rehabkach)
@maciatkolulu cez cestu sa chodi s rozumom ale urcite nie pomalyyyy lazo plaaaazo
@maciatkolulu su vodici kt v meste 50tku nedodrzuju a nezaujima ich ze si na prechode
@maciatkolulu ved na to su rodicia aby na ne dozreli nie?tak adi nenecham 4r.dieta nech ide samo cez cestu...vezmem za ruku a idem..a ked viem ze ziadne nebezpecenstvo nehrozi nech si beha....ved mam oci a pozeram kde je ..
minule aj celeste buckingham rozpravala ze ked bola mala junrodicia vodili na voditku takze si muslim pohoda, pozerat po tebe budu tak ci tak sme na slovensku ale ak to tebe nevadi tak v tom problem nevidim. aspon budes mat maleho pod dozorom a nemoze sa mu nic stat pokial je cert ako pises.
@tinaa64 ja to robim tak(mam jedno) pekne za rucku do lava do prava a bezime rychlejsou chodzou pomaly isto nie nebudem sa spoliehat na ziadneho vodica a nechcem az to robi aj moje dieta.Nehovoriac o zdrzovani premavky ked ti vbehne na prechod 1clovek-ano vbehne nie je dochodca a pise sms alebo sa tvari ze cooooo som na prechode . Ti su topka.Dochodca ok nech ide primerane ale su ludia kt nerespektuju nic okolo iba seba.
Prvorada je bezpecnost.ak teda dieta velmi ubieha tak preco nie.radsej blbe pohlady ludi ako zabite dieta autom a pod. Raz som videla mamicku,jedno dieta mala v kociku a dvojicky cca dvojrocne na popruhoch uviazane o ten kocik.radsej tak ako keby sa jej mali deti rozutekat kazde do inej strany.casom sa isto deti naucia pekne chodit a nebude to treba. Za mna teda ano,ak je to nevyhnutne 😉
@silverrko cez cestu sa NIKDY nebeží - to je jedno zo základných pravidiel, ktoré sa učia už malé deti. Cez prechod pre chodcov sa prechádza, neuteka a to iste platí pre prechádzanie cez cestu, kde prechod nie je vyznačený, ale je povolený.Za prebehovanie cez cestu mimo križovatiek a vyznačených prechodov je podľa mna aj na Slovensku pokuta, to by som dieťaťu uz vonkoncom nepredvádzala.
Osobnu skusenost nemam .. keby to vidim zasmejem ale preco nie? Ked je ako cert ako pises moze to byt dobra pomocka
A k tej vodzke nie je čo povedať, udivuje ma, čo sú ľudia schopní riešiť a ešte z toho odvodiť aj to, kto je aký rodič. Ak by som mala dieťa, ktoré to potrebuje použila by som to bez mihnutia oka, príde mi to lepšie ako ťahanie za ruku. Keby som vedela, že to pobúri polovicu Slovenska, tak by som si to špeciálne kúpila len koli návšteve Slovenska, nech majú ľudia o com trkotat a nad čím sa pohoršovať.
@tinaa64 ty si chod spraviť teple mlieko s medom, tak neprimerane reaguješ aj v súkromí pri dieťati? Podľa mna oveľa horšie pre dieťa mat takýto vzor správania ako ho pripnúť na vodzku.
nech sa paci pre teba cesta nie je park na ceste sa neprechadza
cez prechod sa ponahlaj nezdrzujme auta vrade lalala
@silverrko ako nemyslis vaxne ze popruhmi atd niekto moze dieta nutid do chodze ?! ak tu maminky pisali ze mali nejake dg a vdaka popruhom ucili svoje deti behat najprv si precitaj o dg..podla mna to mali aby im deti tak vela nepadali ale oni behat vedeli...to nie je na ucenie chodze...to je na to ze dieta uteka hlava nehlava
@sisaka mlieko nepijem nie je totizto najzdravsie...dalsia co sa ide do mna navazat..kludne ved si kopnite domna vsetke co ste tu..preco nie....ja moju nepitrebujem tahat za ruku.ako mozes vediet aky maju vzor moje deti?neviem o tom ze by si s nami zila...som uplne normalna matka ako kazda ina ..reagujem nirmalne..nie som psychopat....2 ci tri zeny sa domna obuli..to by kazdeho nastvalo...co som take zle preboha napisala ze ma tu idete skoro ukamenovat....ostane mohli napisat a ja nie...?sialena demokracia......VIETE CO...TI..ANO MATE PRAVDU..SOM TA KTORA POSUDZUJE A SA VYVYSUJE...ANO JE TO SKVELA VEC...spokojne?uz mate dusu na pokoji?dufam ze ano ved som vam dala za pravdu
@silverrko ponáhľať a bežať sú 2 rôzne veci. Samozrejme, že nepôjdem náročky pomaly, že zastanem poobzerám sa po obláčikoch, obzriem kaluže po ceste ... ale treba prejsť normálnou chôdzou, ja tak napr. kráčam aj v parku a to učím aj deti a nielen ja, ale to iste sa učia v škôlke či škole. Cez prechod chodia a ľudia s obmedzenou mobilitou, ktorým to trvá dlhšie, ak vodič na to nemá nervy, nech do auta nesada...
@lavieenrose pisali tu tusim niektore ze pouzivali na ucenie chodze ved co....niekt pouzivali plienky popod pazuchu ak som dobre citala a docitala sa.
My mame 16mesacny rozdiel medzi detmi, dvojkocik a kupili sme aj taky ruksacik s vodzkou. Zatial teraz v zime mi starsia vydrzi v kociku, ale na jar a v lete ju budem mat asi na tej vodzke...a ked budu dvaja chodiaci tak asi na tej dvojvodzke 😀 neriesim okolie, ale bezpecnost svojich deti...
@sisaka Cesta nie je park takto to ucim aj svoje dieta a myslim ze spravne-rychlou chodzou ako som uviedla a uviedla som aj ze chapem ludi kt nemozu dochodcovia a pod.no zdrave dieta sa prechadzat cez cestu ucit nebudem-prechod. Presne tak nech nesada .Ked to nenaucime my deti tak potom kto vsak
@silverrko fakt sa tu nechcem do nekonečna hádať, ale napísala si, že cez cestu bežíme o 14.52 a na to som zareagovala, pretože to nie je správne, po 10 príspevkoch si to zmenila na rýchlu chôdzu, keby si to napísala o 14.52 nemala by som vôbec potrebu na teba reagovať. Takze kľudne to uzavrime, že cez cestu nebezime, ale prechádzame ( od slovíčka prechádzať, nie od slova prechádzať sa) a úmyselne nezdrzujeme ostatných ľudí.
@sisaka samozrejme uzavrime to jasne som ti napisala ze som sa blbo vyjadrila a myslela som prechod-stava sa mi to hlavne na fore.Niekedy si to clovek fakt neuvedomi keby komunikujeme osobne chapeme sa.Cize cez prechod sa prechadza rychlou chodzou ak nam to podmienky dovoluju a nezdrzuje sa premavka bodka.Takto to je spravne.Voditko akceptujem sama ked je deti viac urcite skvela pomoc hlavne narodene po sebe

@silverrko este by som nieco napisala ale neodvazim sa lebo ma raz budu mat v zuboch vypisovat co som zac...co uz...niekto moze pisat svoj nazor a niekto nie...kym nezdielas nazor väcsiny tak ta maju za vyvysujucu a posudzujucu...