Vodítko pre dieťa
Ahojte mamičky, používa niektorá z vás alebo má skúsenosti s "vodítkom" pre dieťa? Popruhy som dostala od kamarátky, môj malý je riadny čert, takže niekedy by sa mi hodili, ale neviem či na mňa nebudú pozerať ľudia ako na blázna 😀
Ako sú robene tie ruksaky? Nebojíte sa, že dieta si ho da dole a ujde keď už sú deti také šidlá?
@nikelca vpredu sa zapina,ako vacsina kvalitnych ruksakov pre male deti. Dala som aj video..
Tiez som za, nemam rada reci typu niekedy to nebolo a deti prezili a podobne no nikedy neboli ani mikrovlnky a teraz su a pouzivaju ich vsetci niekedy neboli mobily a kazdy ho a vyuziva ho niekedy neboli asi napady nieco take vym
Vymysliet a teraz je tak preco to nevyuzit ? Nehovorim ze neustale to pouzivat ale tak do zoo ci na prechadzku preco nie ? Ked to ma ubranit dietatu spadnut alebo utekat od rodica ...co budu ludia hovorit ? Ze je ako pes na voditku a doma mu dava jest granule ? Vykasli sa na ludi hlavne je ze si spokojna ty a aj dieta väcsinou to hovoria ludia co koniec koncov pojdu s tym voditkom tiez ja tiez planujem take nieco pre syna s tym batohom lebo este nechodi a je nezastavitelny neviem si predstavit ked bude chodit ☺presne tak bezpecnost dietata je prvorada ludia ta budu ohovarat aj ked spravis krok do lava a mala si ist na pravo ☺
@maciatkolulu vo videu to deti vedia same zapnut... ak sa teda rozhodne dat ho prec a utekat nezostane mamicke len v ruke voditko s ruksakom na konci?
@nikelca nie.... male dieta to zarucene nerozopne. Vacsie samozrejme uz hej, ale to by musela byt matka extra slepa, aby nevidela co to dietko stvara
@maciatkolulu ved za to som bola zvedava ako sa to upevnuje, ci by to zvladlo... to dieta na videu hej... a hovorime tu o pomocke ak by dieta mohlo zmiznúť v dave aby mama mala v ruke adraninu nit k nemu... ak je to maly certik je bezpecnejsie ho aj tak drzat za ruku ako dufat ze si ho nerozopne.
@nikelca drzat za ruku boze ze to niekoho nenapadlo take lahke riesenie...zagratuluj si ze tvoje dieta ta chce drzat za ruku a nevytrhne sa ti pri kazdej prilezitosti a nezuteka ti
dnes sme boli na vianonych trhoch mala nervy v kociari tak sme ju museli vybrat nahanali sa tam velke decka..samozrejme ona ich nahanala tiez lebo si myslela ze aka super vec spravila niekolko koliecok okolo namestia s tym ze ja som ju nenahanala lebo som po zapale pluc( nahanali ju stary rodicia)...a zakoncila to peknym pupkacom na beton tak asi tak...voditko je u babky a ja som lutovala ze ho nemam so sebou..
@nikelca ono to nejde rozopnut a dat dole len tak.... kazda osoba by si to vsimla, ze dieta nieco robi s danym ruksacikom😉
@lavieenrose ved ja viem ze su deti ktore su vyslovene certici a potrebuju to voditko-mamina ma doma takeho ale riesime to zurenim v kociku nie voditkom lebo chudak je hlupucky a skace pod auta. Zaroven je ale dost sikovny aby to jednym smahom rozopol a vyzliekol zato je zurenie v kociku pre nas stale prijatelnejsie ako zrazene dieta a mamina v base. Moja mala sa nie vzdy chcela drzat za ruku, ked to bolo bezpecne nechala som ju inak to mala povinne. Mna za to zaujimalo ako sa to riesi pri detoch ktore si vyzlecu ruksak a uz ich neni vobec to nemalo byt podpichovacne...
A keby mas to voditko tak si dieta na tych trhoch pritiahnes k sebe a nepustis behat? Lebo presne pre toto mna to voditko zaujima... velmi obrazny priklad ale mali sme dvoch psov... jeden isiel na voditku ze ani by ho nepotreboval druhy sa tahal dopredu ze sme sa bali ci sa neudusi... ale tak pes pritoahnes k nohe... pri dietati ktore sa snazi zdrhnut mi pride az prilis "psie" pritiahnut si ho k nohe nech nebezi prec s napnutym voditkom...
Ja nemam skusenost s voditkom, skor mam skusenost s neposlusnymi detmi zato mazaujima ci to voditko niekto ma a ma to aj vyskusane ako dieta ak sa rozhodne bezat, rozopne si ho apodobne sa da reagovat...
Mám to vodítko, už som písala vyššie. Nepoužívame ho. Bol to dar. Mal ho vonku raz môj otec a chválil si to (mali z toho obaja strašnú zábavu). Malý ma 2 roky a určite vodítko sám nerozopne. Akurát sme sa vďaka tejto diskusii o tom vodítku bavili aj s kamoškou, hneď si ho požičala na 2 a pol ročnú. Tiež ešte určite nerozopne. Väčšie dieťa už určite áno, ale to už hádam nebude to vodítko nutné. Myslím, že je to výrobok určený práve tej vekovej kategórii okolo 2 rokov. Keď sú už pohybovo ako šidlá, ale rozumovo ešte nechápu, čo sa môže stať. Môj napríklad vie, že autá sú nebezpečné, cez cestu za ruku a podobne, ale keď na druhej strane cesty ide traktor, je schopný skočiť pod auto, aby sa k nemu dostal. Miluje prechádzky po cyklistickom chodníku popri ceste, lebo sa môže dívať na autá. Ja sa priznám, že mi nechce dať ruku a pridržiavam si ho za kapucňu.
@ada93 ahoj. ja som pouzivala, mala si ich sama natahovala. 😁 my sme dlho chodili vykruteni, lebo ked zacala chodit, musela niekoho drzat za ruku, aby mala istotu. asi po dvoch-troch mesiacoch som si povedala, ze skusim popruhy... ked by hrozil pad, zachytim ju, neutecie na cestu, do dvorov s otvorenou branickou... pomohlo to velmi. ano, ludia sa obzerali, uskrnali, niektori ma zastavili, ze kde som to kupila, ze je dobra vec, aj im by sa hodila. 🙂 ja som si robila srandu, ze ju mam na vodzke ako civavu. 😁 a btw tatino mojej dcerky je lekar, celo jej uz zasival, ked spadla, tak bol velky zastanca tychto popruhov.
@lolalita ved voditka co som ja videla vyzerajú ze si to dieta len tak nerozopne ja som sa pytala na ten ruksacik hlavne tam je obicajna pracka a moja mala ju vedela ako1,5rocna rozopnut (na ruksaku ktory nesluzil ako voditko)
Voditko mi pride ale lepsia alternativa ako chytit za kapucnu z toho ja mam fobiu :/ ja som malu z vrkoc chytila alebo za ucho ak mi nechcela dat ruku a nikam sa potom vrhat nemoze ale mi mame fakt hnusnu cestu pri dome :(
@nikelca Ono sú aj také "vodítka", že dieťa má okolo zápästia náramok so suchým zipsom a zapínaním a aj dospelák ma ten náramok a vyzerá to trocha menej rušivo. Ja uvažujem, že si objednám niečo také a je toho kopec aj na aliexprese aj wish. Stojí to pár eur. Na tom mojom rupsačiku je taká pracka, čo sa musí stlačiť z oboch strán, aby sa otvorila a dosť silno to treba stlačiť. Sama mám problém to niekedy rozopnúť. Musím oboma rukami. Ja proti tým vodítkam absolútne nič nemám. Ja stále hovorím, nech si každý robí čo chce. Mám ale skúsenosť, že ľudia sa stále pletú do všetkého. Riešia, čo sa ich netýka... (To má ešte plienku? Taký veľký chlapec a má dudu? Nemá tie topánky veľké? - s tým som sa všetkým stretla ja...)
Ja som voditko podedila po detoch mojej sestry. Zatial sme ho nevyuzili. Ale len preto, ze ked niekam s malou ideme, tak autom, inac sme doma na zahrade. Ona v kociku chyta hysaky, takze ten je poskladany niekde v kute uz skoro dva roky. Ale ak by som potrebovala s nou ist peso, tak ju zapnem a to z prozaickeho dovodu. Nemame pri hlavnej ceste chodnik, tzn.ides po ceste a ked ide auto, tak ta obchadza cez druhy pruh, ak mas smolu, ze idu auta oproti sebe, tak bud skocis do medze alebo ta zrazia. O takom luxuse, ze by auto aspon spomalilo, nie to pockalo, mozme len snivat. Takze si neviem predstavit, ze by som po takejto ceste isla s jeden a pol rocnym dietatom len za ruku. A to nasa nevytrhava, nebeha jak splasena, nikdy sme ju v pohybe neobmedzovali, ako sa povie- nechali sme ju aj otrieskat sa, kym sa naucila chodit. Dokonca je na svoj vek velmi rozumna a chape suvislosti. A aj tak by som to neriskla. Lebo nikdy nevies. A uprimne by mi bolo fuk, kto si co mysli. Zijem na dedine, takze tu na mna pozerali aj za to, ze mam malu v nosici. Lebo som bola jedina, kto nosi. Vzdy je to tak, ludia sa boja neznameho. A reci dakedy to nebolo a prezili sme, to su reci zadubenych ludi. Dakedy ludia zili v jaskyni a nevyhynuli. Tak sa teraz vsetci odstahujme do lesa.
@nikelca ja ti iba poviem ze ja mam popruhy ktore sa zapinaju na chrbte takze nieje Koprfield aby sa rozopla
@lavieenrose ved to su popruhy za to som sa pytala na ruksacik kedze ten asi na chrbte zapinanie mat nebude 🙂
Moja sesternica voditko ma a tiez ho chvalila ale tiez ma nazor ze dieta voditko nevychova- to musi rodic... nesluzi jejaby zabranila dietatu vybehnut na cestu lebo tam treba vychovu, sluzi dietatku aby nespadlo aby mohlo chodit volne oboma rukami aby sa muruka neodkrvovala 🙂
@stanislavicenka Ja ked som mala len jedno dieta tiez som si myslela ze takto to ma byt lebo moja dcera bola poslusna a nerobila to co ine deti. odkedy mam syna a ten je teda cislo tak uz viem ze to nie je o pristupe kedze ten mam ten isty ale o povahe dietata, mojou ulohou je ho nejako ukocirovat. Dcerka bola placlive dieta ale davalo si pozor uz od prvych krockov, syn ide ako taky traktor cez vsetko , ma 20 mesiacov a vylezie na stol kde stoji, rozbehne sa po gauci a nehladi ze tam uz je jama, niektore deti su take a nepomohlo ani to ze velakrat padol davam na nho pozor 100% ale tiez nemam oci vsade a ani tak sa nepoucil a isiel to robit znova, moze to byt aj tym ze je roydiel medzi babami a chalanmi ale moze to byt aj opacne. dcerka sa od malicka drzala za ruky a maly beha kade tade ked ho idem chytit ze nech nebezi na cestu tak sa hodi o zem a ked ho dam na ruky tam robi plastelinu zo seba a reve ako tur aj vcera nieco chcel a plakal plakal do aleluja , deti su rozne niektore len tichucko placu tak by som vzdor vedela zvladnut ale toto sa kolkokrat neda ale musim vydrzat a nedat sa. a ku teme :D voditko na dieta ... ked som mala len jedno dieta to poslusnejsie tak som si myslela ze aki su ludia ze toto vymyslia ale teraz by som to veru vyuzila pri mojom synovi ale tiez je mi to proti srsti ked maly vymysla tak ideme len v kociku a moze behat v zahrade alebo parku aby bol v bezpeci
@anjelicek26
krasne napisane ,, Chce to toleranciu k inakosti - a tym padom aj k inym metodam zabezpecenia roznych deti " naozaj ! Niektory ludia nechapu nic co je len o 1% ine ako oni alebo ich svet a ani sa o to nesnazia.
@lulistek len aby sme sa raz všetci z tej "tolerancie inakosti" nepototo... Všetci už budeme iní, a už ani nebudeme vedieť čo je normálne 😉
Predmet tejto témy nie je o "inakosti". Skôr o zdravom rozume. Netreba za ním chodiť až za našimi babkami. Ja mám len po 40- tke a niekedy teda "zírám" čo sa to deje.... Vodítko pre dieťa, pre mňa padá do kategórie "maďarské sci-fi zo 70-tych rokov" Nevieš, či sa máš smiať, alebo grcať... 😀
@montemotherone a aj autosedacka, ci vysielacky s kamerou, ci ine vymozenosti ti pripadaju ako sci-fi, ja mam cerstvych 40, male dieta a poviem ti, vela novych veci si uzivam a dakujem, ze su....
@montemotherone ja som mlada žaba oproti takej ropuche ...a pre mna to nie je scifi
Prave dnes som videla ako sused nahana syna po ulici, chlapec asi dvojrocny utekal ako odusu po chodniku, potom sa vrhol na cestu a ked ho tatko uz tak tak mal, tak sa otocil a upaloval naspat domov. Este stastie ze zijeme na pokojnej ulici, auto prejde snad raz za hodinu, pretoze inak by to asi nedopadlo dobre. A to isli len z auta do domu, ziadne take ze vianocne trhy, nakupne centrum a podobne. Ak ma otecko problem chytit dieta doma na ulici, tak si nechcem predstavit, co by sa stalo niekde na verejnosti alebo na viac frekventovanej ceste ako nasa.
@lavieenrose keby len žaba...👽
@maciatkolulu no, autosedačka a vodítko.... 50- 130km/h a 3 km/h... To už je iné prirovnanie.
@montemotherone ale tu nejde o rychlost,to snad chape kazdy,ale o pomocky,ktore.neboli a su.... a mimochodom velmi jednoduche a pritom prakticke,takze ja osobne nevidim nic na zvracanie... a rychlos vysielacky s kamerou je aka,ci aj to.ti je smiesne,alebo ta napina? 👏
@warholette Toto, čo opisuješ je nezvládnutá výchova, ja mám tiež 2ročného a toto u nás teda nehrozí. 2ročné dieťa nie je novorodenec, už chápe, ked mu povieš, že musí ostať pri tebe a nebehať na cestu.
@beky1813 Presne tieto ,,psové" pripomienky som počúvala aj ja keď sa moje dieťa učilo v novembri chodiť. No pre mňa je prvoradé spokojné dieťa, ktoré môže chodiť ako sa mu páči. Nemusím no ťahať za ruku alebo vreštiace dieťa v kočíku, ktoré chce chodiť, ale rodičom sa nechce lebo ich zo zohýbania bolia kríže.😉

@sisaka ty si si myslela ze bezime cez klasicku cestu😀 a ja ze sa po prechode prechadzas😀 paradne nedorozumenie ....ano prechadza sa po prechode ale rychlou chodzou ak to podmienky dovoluju...a takto vznikaju zb.konflikty a neporozumenie pre par blbo zvolenych slov😅