icon

Vrecúšková aktivita pre deti od 1 - 3 rokov

misiaksl
30. dec 2013

Ahojte, skupina je zalozena pre sikovne a kreativne mamicky, ktore maju zaujem o vymenne aktivity pre deticky od 1 do 3 rokov. Bola by som rada, ak by ste mali nejake navrhy a tym mi usetrili cas 🙂

zuzu122
5. feb 2014

@lindana ale vobec nie, llen ma to bavi. mam teraz trosku viac casu, tak pri tom relaxujem. urcite sa este stretneme v dalsej vymene🙂

lindana
5. feb 2014

@zuzu122 jasne, v to dufam!

lindana
6. feb 2014

Ostatne dievcata ako ste na tom? Ja mam stromceky hotove na 80%, este musim dosit stuzku na prevliekanie a pomaly chystam pizze. Skladanie tvare nakoniec. Tu je mala ukazka, pocet sedi, akurat papriky budu 4. Priemer pizze je cca 20cm.

lucka16
6. feb 2014

@zuzu122
@moninka1
@ajabaja
@evkosca
@dominika911
@emily_666
@mima1311
@vmb
@netuska78 https://www.modrykonik.sk/profile/drobeceklucinka/
pripájam foto motýľov, práve som obšila látku ak teda všetky súhlasíte že to bude na látke, zatiaľ ešte nelepím najskôr sa vyjadrite je tam 18motýľov látka má rozmer cca 47 x 32 cm viac motýlov tam nechcem dávať aby to zas nebolo preplnené a pre detičky náročné...čo vy na to?

lucka16
6. feb 2014

sľúbené foto 🙂

emily_666
6. feb 2014

@lucka16 mne to vyhovuje 🙂

tomaskovamaminka
6. feb 2014

@lindana Som normalne chut dostala na tu pizzu:D
@lucka16 A to kde si nachatala a teraz v zime takych krasnych motylov?:O 🙂 Sikulky ste, nenechajte sa pomylit, ja len nakukam🙂 A obdivujem🙂
@zuzu122 tie zvieratka ma tiez dostali, tak aj ja uz si ich robim:D

vmb
6. feb 2014

Tak, aj ja už mám hotové labyrinty a idem laminovať ku ročným obdobiam. Len toho strihania čo je tam, tak ma bolia ruky a oči z tých malých dielov 🙂 Dúfam, že tá všetká námaha bude stáť nakoniec za to 😉

vmb
6. feb 2014
netuska78
7. feb 2014

@lucka16 na motylov sa velmi tesime 🙂 na latke je to fajn 🙂

alicka7
8. feb 2014

@evkosca
@moninka1
@zuzu122
@mnique777
Dievčatá práve som vyrobila vašu aktivitu. Popis snáď nebude potrebný, ale ak chcete, urobím 🙂. Môže to byť takto alebo máte nejaké pripomienky?

vmb
11. feb 2014

Tak už mám všetko zalaminované a ide sa strihať - konečná fáza 😉

mima1311
12. feb 2014

@martina646 @moninka1 @ajabaja @drobecekluc @lindana @vmb @zuzu122 @mnique777 @netuska78 kocky tak toto je navrh toho nasho krmiaceho sasa - moze byt ? ak mate zaujem na to volne miesto mozem dopisat meno dietatka ...

mima1311
12. feb 2014

Jasne moja specialita - foto som zabudla ... @martina646 @moninka1 @ajabaja @drobecekluc @lindana @vmb @zuzu122 @mnique777 @netuska78

martina646
12. feb 2014

@mima1311 nadherny je 🙂 ja by som si prosila na to volne miesto napisat MŇAM

mima1311
12. feb 2014

@martina646 OK 🙂

zuzu122
12. feb 2014

krasne🙂 pre nas napis netreba

netuska78
12. feb 2014

@mima1311 velmi sa nam paci 🙂 aj nam staci bez napisu, bez mena nech sa da dedit 🙂 tesime sa 🙂

martina646
12. feb 2014

@vmb @emily_666 @dominika911 @mima1311 @moninka1 @lucka16 @netuska78 @drobeceklucinka @ajabaja @alicka7 @mnique777 @evkosca @lindana @zuzu122
Babulky, dnes tu pribudli uzasne fotky a vidiet, ze ste v plnom prude tvorenia. Ja tiez, ale zatial akosi vo faze pokus-omyl. Ani som netusila, aku narocnu aktivitu na material a hlavne na fyzikalne zakony som si vybrala. Vyzera dost obycajne, ale aby to dobre fungovalo, uz som co-to poskusala. Takze pridavam aj ja fotky z vyroby prototypu magnetickeho labyrintu a blizsi popis.
Povodne som chcela vytlacit jeden labyrint a dat to zalaminovat, ze to by bola vlastne podlozka. Myslim si,ale ze jeden labyrint by deti rychlo omrzel, tak som hladala nieco, kde by sa dali vymienat predlohy. Nakoniec som vymyslela toto: je to z modelovacej podlozky a na nej je na jednej strane lepiacou paskou prilepena prestige folia z hrebenovej vazby. Medzi tieto dva plasty sa bude vkladat labyrint. Je to dost pevne a neprehyba sa to, ked sa to v rozku drzi. Chcela by som spravit viacero labyrintov (foto je len ilustracne, bude to trochu jednoduchsie) a jednu drahu pre auticka. Labyrint bude aj farebny, aj nejake ciernobiele, mozete si ich potom s detmi vymalovat. Vytlacene budu na kancelarskom papieri, hrubsi papier uz dost narusa magneticke spojejnie. Chcela by som vam kazdej pribalit jedno auticko, jednu figurku a jednu vodiacu magnetku. Mam rozne postavicky z kinderiek. Mozno ich este nafotim a vyberiete si. Len nebudu velmi zodpovedat labyrintom (napr. myska ma najst cestu k syru a na magnetke budete mat Šmolka) Nevadi? Alebo je to odveci? Po skusani roznych magnetov som nakoniec zvolila take vacsie v plaste a postavicky a auticka na ne lepim tavnou pistolou. Nie vzdy je to ale uplne krasne, ked to zaschne, je to okolo vidiet. Neviem, ci by sa detom dobre pracovcalo s vodiacim magnetom aj keby bol len samostatny, tak som skusala prilepit figurku z clovece alebo drevenu tycku, co sa dava pod policky do nabytku. Je to celkom funkcne, ale nejako sa mi to na vzhlad velmi nepaci. Aj som to prelakovala tmavym lakom na nechty, ale stale je tam vidiet ta hmota z tavnej pistole. Navyse je to aktivita urcite pre starsie deticky, moju kazisvetku zaujima akurat tak, ako postavicke odtrhnut hlavu. Napiste mi cokolvek, co si myslite o prevedeni, pripadne nejake tipy na vylepsenie tejto technickej stranky. Ja budem zatial pracovat na labyrintoch a cestickach, ale aj tak mam z tejto aktivity take zmiesane pocity. Ked mi napisete, ze je to takto OK, nakupim material a zacnem velkovyrobu. Alebo ak poviete, ze je to cele zle, budem musiet vymysliet nahradnu aktivitu.

drobeceklucinka
12. feb 2014

@mima1311 nááádherny!!!aj ja si prosim bez mena.

emily_666
12. feb 2014

takže kočky, aspoň takto, foto nie je bohviečo, v reále je to krajšie, ale nemám teraz času hrať sa s fotením (skladanie machových obrázkov na predlohu)

emily_666
12. feb 2014

@mima1311 ten je krásny 🙂 normálne smútim, že som si ho nevybrala 😢 😢 😢 asi by som dodatočne nemohla zmeniť?

drobeceklucinka
12. feb 2014

@martina646 myslim si ze je to uzasne a vobec mi nevadi lepidlo!a detom to je v podstate jedno hlavne ze je to funkcne 🙂

netuska78
12. feb 2014

@martina646 mne vobec nevadi, ze lepidlo je vidno...a nevadi ani ze by bola na obrazku myska a postavicka ina - ved to bude myskin kamarat, ktory jej po ten syr rad zabehne 🙂 doma nic podobne nemame, deti magnety fascinuju a podla mna sa im tato aktivitka bude pacit 🙂 drzim palce pri tvorbe 🙂

zuzu122
12. feb 2014

@martina646 mne tiez nevadi, pokial mas ale zly pocit, kludne mi vyrob tvoju druhu aktivitu🙂

netuska78
12. feb 2014

@vmb @emily_666 @dominika911 @mima1311 @moninka1 @lucka16 @martina646 @drobeceklucinka @ajabaja @alicka7 @evkosca @lindana @zuzu122 dufam ze som na nikoho nezabudla... ja len ze mam hotovo...uz len zohnat vhodnu krabicu 🙂 no a este par fotiek na inspiraciu co sa da este k tejto aktivitke vymysliet...
1. robit SPINKOVYCH HADOV...mensim detom sa bude asi jednoduchsie rozpajat ako spajat, daju sa robit jednofarebny aj vselijako nastriedacku farebny...aj jeden ako predloha a druheho ma dieta vytvorit takeho isteho
2. SPINKOVE LOGICKE rady - to sa da aj na palicke magnetickej, ale potom je lepsia ked je bezfarebna...
3. UKADANIE PALICIEK PODLA PREDLOHY na chladnicku, ci plech ... ja som si vyrobila zmensene z papiera a nechala dcerku nech si nejake vzory aj sama vymysli a potom sme vsetko pofotili... da sa kazde takto vyrobit rucne alebo pofotit, poupravovat a vytlacit 🙂 ked raz bude prasuliek viac 🙂 - no a to mozno raz zase v nejakej vymene ako nova aktivitka🙂 ak mate este dalsie napady, dajte vediet 🙂
dufam ze budete spokojne a stravite s detmi radostne chvilky aj pri tejto mojej vrecuskovej aktivitke🙂

netuska78
12. feb 2014

@mnique777
no a pre teba pexesko nanukove...zadna strana cokoladkovo hneda a tieto prichute 🙂 smotanovy, kiwi, pomarancovy, bananovy, jahodovy, cucoriedkovy a smolkovy 🙂 tak vela zabavy 🙂

evkosca
12. feb 2014

@martina646 podla mna je to super...tak ako to je...uz sa tym netrap...

vmb
13. feb 2014

Baby ste šikulky. Ja už strihám, strihám a strihám a dúfam, že aj to moje bude aspoň trochu pekné pre vás a vaše detičky. 😉

mima1311
13. feb 2014

@evkosca , @lucka16 kocky vy ste sa mi prihlasili pod casti tela - plati to stale ? lebo niektore kocky si dodatocne priali zmenit aktivitku - robim 3 - tak mozno by mi niektora odpadla ....pridavala som tu o stranku dozadu vrecuska ..krmiaci sasko,, --- prosim o potvrdenie ci ostavate pri zalaminovanej karte casti tela - ci skor toho saska 🙂 DAKUJEM za odpoved ...