Vrecúšková aktivita pre deti od 1 - 3 rokov
Ahojte, skupina je zalozena pre sikovne a kreativne mamicky, ktore maju zaujem o vymenne aktivity pre deticky od 1 do 3 rokov. Bola by som rada, ak by ste mali nejake navrhy a tym mi usetrili cas 🙂
@drobeceklucinka nie, mám 8 aktivít, a 12 mi pošlete, 😉 dakujem za ochotu
@emily_666 ok a neni zac
@martina646 prepac, ze az teraz reagujem, ale mam chory dom.. co sa tyka pracnosti je pravda, ze palicky vyzeraju jendoducho.. a nenakladne, ale.. pri 3 tvaroch je naklad na palicky a kruzky 2e bez materialu na tvary . nerozoberala som tu moje pokusy s tym, aky dat suchy zips, skusanim som dospela k tomuto. tiez z coho tvary. robila som ich z kartonu, filcu, malovala farbami na sklo, textil, fixami. napokon zvitazila machova guma. nestacili mi obrazky z netu, preto som tam chcela aj tvary na palicky, nielen mapisane cisla a nazvy..ani ma nenapadlo davat to sem a zatazovat tym ostatne maminky. mozno som to mala urobit a cele by to posobilo narocnejsie.. 😉 Ale je to ako je a ja verim, ze budeme vsetky spokojne 😉 ps: co sa tyka sklamania z inej vymeny, chapem..poznam 😉
@martina646 ahoj, prosím ťa, radšej sa ťa ešte spýtam, najprv som mala poznačenú aktivitiu pre teba z machovej gumy a potom si to zmenila a chcela si tie autíčka? Lebo som si všimla v inej výmene, že josenka vám robila autíčka 😉
@emily_666 ano, ja mam u teba auticka, U josenky mam nieco ine z filcu - maminka mam bobo 🙂 Na jednej strane je to fajn, ked je takto na vyber viac aktivit, ktore si robime podla zelania, ale na druhej strane je to vacsi chaos. Aj triedenie bude narocnejsie. Snad nic nepopletieme, Treba oznacit kazdy sacik nickom mamicky.
@mima1311 ahoj, odpovedam trochu neskor ...
Tak co ja mam skusenosti s laminovanim, ak ma karticka okolo par milimetrovy okraj z folie, ten zvar je dost pevny a je to v podstate aj vodeodolne. Je to vlastne zatavene dookola. Ak sa zalaminuje napr. A4 a potom rozstriha na karticky, jednotlive karticky uz nemaju ten zataveny okraj a tym padom sa mozu po case, hlavne v rohoch zacat stiepit a ak sa obleju vodou, je s nimi amen, lebo voda sa dostane az k papieru. Predstav si napriklad, ze si chces vyrobit a zalaminovat pexeso. Najdes si krasnu predlohu, vytlacis si dajme tomu 2xA4, zalaminujes, a rozstrihas. To je ta menje trvacna verzia. Ak to ma byt kvalitnejsie, tak to vytlacis, rozstrihas, poukladas do folie s cca 0,5 cm rozostupami, zalaminujes a postrihas tak, aby mala kazda karticka priesvitny okraj. Je to dost pracne a treba davat pozor, aby sa to vo folii neposuvalo,ale vysledok je ovela lepsi.
Na pevnost ma vplyv aj hrubka papiera a hrubka laminovacej folie (80-125mic, mozno aj viac, ale toto su take bezne). Ak zalaminujes kancelarsky papier 80mic foliou, je to dost makke. Ja vo vymenach laminujem 200g color copy papier a mam 80mic foliu. Je to dost tvrde. A este som poucula, ze vraj cim je hrubsi papier, tym treba okolo nechat vacsi okraj, lebo je tam vacsi skok, tak aby sa folia nerozlepovala. Na toto sa mi osvedcilo este nakoniec nechat prejst laminovackou kazdu jednu karticku, uz ked je nastrihana a zalaminovana. Doladilo to este posledne defekty.
Snad som to napisala zrozumitelne. Toto su moje postrehy, mozno su tu aj vacsie expertky na laminovanie.
Jaaaj, a este nieco. Ked strihas karticky, samozrejmostou by malo byt zagulatenie ostrych rozkov, kedze robime aktivity pre deti.
@martina646 diiik , tak dopodrobna som ani nedufala ....cize takto sa to da asi jedine doma - myslim v papiernictve kde laminuju by sa mi s tym nebavili. Tie rohy su samozrejmost ....Mna sa to tu vo vymeme netyka, ale vela som o tom citalaa chcela som byt v obraze . Planujem si laminovacku kupit a tak su to pre mna cenne rady ...prosim ta ak vies za kolko sa da kupit cca priemerna laminovacka na obcasne laminovanie v domacnosti .....DAKUJEM
@martina646 sáčiky mám už označené, len ma tie josenkine autá pomýlili 😉 dúfam že budete spokojné, máte tam aj bonus navyše
@mima1311 urcite doma, inak si to ani neviem predstavit. Ale pri cenach za laminovanie (u nas vo Faxcopy 1€ za A4) sa uz nad 20ks oplati kupit si laminovacku. Ja odporucam z Lidla. Stala cca 20€ a mavaju tam aj folie, len si treba vycihat akciu a nabehnut radsej hned rano. S vyrobkami z Lidla som celkovo velmi spokojna a ak sa nahodou aj nieco vyskytlo, nikde nebol problem s reklamaciou. S inymi nemam skusenosti, ale predpokladam, ze su drahsie.
Prave laminujem karticky 4,5 x 4,5 cm a aby sa mi neposuvali, mam otvorene tycinkove lepidlo a zo zadnej strany davam malilinku bodku a tak to ukladam do folie. Je to tak lepsie a hlavne si to viem popredu nachystat a potom len jedno za druhym laminovat bez toho, aby som sa zdrzovala ukladanim a laminovacka isla naprazdno.
Za mna balicek odoslany, verim ze budete vsetky spokojne. Dievcatam ktore si objednali priradovacku bambuliek husenice-zvierataka (na pocty ci farby) som nakoniec spravila nie 4 ale 6 farebnych A4 predloh, presne ako bolo na obrazkoch a zalaminovala som obojstranne. Len ja som tie rohy nezagulatila, dufam ze sa nenahnevate, mne to vazne nenapadlo, kedze my sa s tym este nehrame...
@alicka7 @dominika911
tu su pre Vas hmatove baloniky ....je tam zalaminovana predloha + 2 x 8 balonikov dvoch farieb + 8 sackov naplnenych tym co je v baloniku ...
1..... dietatko moze priradovat na predlohu sacok - ktory patri pod obrazok - priradovanie vizualne
2...alebo hlada hmatom, ktore 2 pary balonikov su totozne naplnene
3...najde dvojice k sebe patriacich balonikov + ich spravne priradi k predlohe
.. @martina646 , @moninka1 , @ajabaja , @drobeceklucinka , @lindana ,@emilly_666 ,@vmb , @mnique777 , @netuska79 , @zuzu122
pre Vas krmiaci sasko + 50 pom pom guliciek roznych velkosti
.. @evkosca , @lucka16
pre vas po dohode taktiez sasko s gulickami a prikladam aj foto casti ludskeho tela - zial mam to takto len stiahnute z netu - po cesky ,, ja som si to doma upravovala po vytlaceni do slovenciny ,, ...
@martina646 @vmb @emily_666 @dominika911 @mima1311 @moninka1 @lucka16 @netuska78 @drobeceklucinka @ajabaja @alicka7 @mnique777 @evkosca @lindana @zuzu122 ahojte chcem sa vas vsetky opytat ci uz mate hotove aktivity a poslane baliky.pytam sa preto lebo ja vobec nestiham a to hlavne zo zdravotnych dovodov nejako sa to na mna kopi ale aj sa nam teraz doma toho nejako vela nahromadilo.este som sa nedostala ani k laminovaniu a to teda mam toho hooodne zalaminovat a potom este vystrihovat.vadilo by vam keby sme to este trosicku posunuli?aj tak co viem tak zatial este nie je ani polovica balikov u Martiny a dohodli sme sa s Matou ze by sme to robili aj po veceroch teda triedenie lebo cez vikend neviem ci budeme moct.ale ak by vam to vadilo tak ja budem robit co mozem aby som to stihala.dakujem
Prave si to sumarizujem. mali by sme dostat 13 balikov - 5 balikov mam doma, 6 je asi na ceste (posielala som uz adresu). Zatial sa neozvali @moninka1 (moju adresu mas asi z inej vymeny) a @evkosca. Ako ste na tom?
Na poste nie je od vas nic, bola to zasielka z Ciny, ktora vitazoslavne po 2 mesiacoch dorazila. Uz som ani nedufala, ze to pride a uz sme riesili vratenie penazi. ( @drobeceklucinka vajicka puzzle pre Samka a do MC)
@martina646 adresu mam ;) posielam zajtra 😉
@martina646 akura ti idem pisat
@drobeceklucinka ahoj za mna je to v pohode....zdravie je prvorade... ked sa clovek ponahla, ked je v strese,nejde mu praca odruky... ja sa na balik uz veeeelmi tesim, ale este vydrzime 🙂 prajem skore uzdravenie🙂
@emily_666 ahoj sacky kupene - 25x35cm kus 0,05€x20ks - 1€
@martina646 odomna este nemas? posielala som pred tyzdnom
@zuzu122 nemam, asi leti okolo sveta, kym pozbiera vsetky zvieratka, husenicky a meduzky 😀 Ale aj v minulej vymene sme mali takych tyzdnovych cestovatelov a nakoniec dorazili.
@martina646 fuha, no v to dufam, to by bola nevycislitelna skoda. daj mi prosim hned vediet ked ti zatulanci dorazia, nech mam pokoj na dusi
@martina646 aj odo mna uz musis mat ....

@emily_666 takze ked dobre pocitam tak sedem tych sackov prebalim a 13 ti poslem v balicku.dobre?ked to kupim tak ti napisem kolko to stalo a mozes mi poslat na ucet alebo v balicku ako budes chciet.keby si este nejake chcela daj vediet nemam problem to ist kupit.