icon

Vrecúšková aktivita pre deti od 1 - 3 rokov

misiaksl
30. dec 2013

Ahojte, skupina je zalozena pre sikovne a kreativne mamicky, ktore maju zaujem o vymenne aktivity pre deticky od 1 do 3 rokov. Bola by som rada, ak by ste mali nejake navrhy a tym mi usetrili cas 🙂

misiaksl
autor
12. jan 2014

@emily_666 toto sme si mali zrejme vyjasniť už na začiatku. na toto ja nebudem mat cas. ak sa chce toho ujat niekto iný, prosím .. prenecham .-)

emily_666
12. jan 2014

@moninka1 prosím ťa, ak si nájdeš čas, daj dokopy ten album návrhov, nech sa zahlasuje na tie aktivitky, dakujem moc, prosím za mňa tam ponechaj filcové skladačky (výber bábika- autá) a prikladanie tvarov z machovej gumy, ešte raz dakujem

martina646
12. jan 2014

@misiaksl k triedeniu a preposielaniu sa kludne hlasime s luckou @drobeceklucinka. Sme z jedneho mesta, tak si pomozeme s triedenim a balenim a naklady na postovne usetrime obe. S tym, aby to kazda maminka rozposielala vsetkym ostatnym nesuhlasim, to by sme sa nedoplatitli.

Prezerala som album od @moninka1 a pri niektorych aktivitach mam pocit, ze mamicky zabudli, do akej vekovej skupiny sa prihlasili. Ja som isla schvalne sem, do 1-3, lebo dcerka ma 20mes a aktivity v skupine 2-5, v ktorej tiez som, su sice uzasne, ale pre nas este zlozite, viacere odlozime na neskor. V tejto vekovej kategorii som za maximalnu jednoduchost, urcite ziadne pocitanie, ani anglicke ci nemecke nazvy. Jednoducho take hry, aby sme mohli balicek vybalit a ist sa hrat. Tiez mas rovnako stare dietatko, tak aj podla svojho usudku by si to mozno mohla aj ty trosku korigovat, mam pocit, ze navrhy sa davaju systemom "vygooglim nieco na nete cez busy bags, zhodnotim, co zvladnem a dam navrh".

K niektorym aktivitam som dala otazku, co tym mamicky mysli, lebo mi to nie je velmi jasne.
Co sa tyka poctu ucastnikov v skupine, som za 15, 2-3 navrhy od kazdej + hlasovanie v albume. Ja porozmyslam este nad niecim, lebo som dala len jeden navrh.

lucirella
12. jan 2014

@misiaksl
@emily_666
Tak dievcence,prosim vas, nehnevajte sa, ale ja sa odhlasujem. Myslim, ze vas je i tak dost, tak snad vam to nebude vadit. Nerada vam v tom robim curbes, ale som aj v inej skupine, tak aby som to v poho stihala (dve rozne busy bags do tejto vymeny + ina skupina - to by som nestihala urcite). Rada sa pridam niekedy neskor. Ak vam to nebude vadit, budem vasu temu sledovat a mozno si vezmem napady pre maleho.

misiaksl
autor
12. jan 2014

@martina646 🙂 prepáč, ale ja v tejto skupine nie som sama a každá z vás sa má vyjadriť ku aktivitám. Keby bolo na mne, tak už dávno je tu iba polovica aktivit. treba sa vyjadrovat a pokial som si vsimla, ani jedna z vás doteraz nenapísala ani jeden komentár.

martina646
12. jan 2014

@misiaksl A kam sa mam vyjadrovat? Sem do fora alebo pod fotky v albume? Je tu trochu zmatok.

lucirella
12. jan 2014

@drobeceklucinka su to jednoduche tvary nakreslene taviacou pistolou na karton. Ked to lepidlo stvrdne, tak sa na to polozi papierik a pastelkou po nom prechadzas... a ten tvar sa ti tam objavi. Neviem ako to inak napisat... Ako deti sme takto ceruzkou obkreslovali patkorunacky 😀

alicka7
12. jan 2014

Ahojte dievcata, vcera som sa o takomto case k vam prihlasila (este stale neviem ci uz patrim do skupiny alebo nie), dnes sa odhlasujem. Velmi som sa chcela zucastnit vrecuskovych aktivit, ale zial v tejto skupine je zatial chaos, nie su urcene ziadne pravidla, zakladatelka skupiny chce stale prenechat vedenie skupiny niekomu inemu, na jednej strane pise, ze sa nevyjadrujeme, na druhej strane neviem, kde sa mame vyjadrovat (tu do fora alebo ku fotkam?), na toto ja nemam nervy 🙂. Maminky dakujem za inspiracie a prajem vam vsetko dobre!

misiaksl
autor
12. jan 2014

@alicka7 už asi 5x bolo napísané, že treba hlasovať vo vytvorenom albume. ale máš pravdu, je tu neskutočný chaos a mňa už omrzelo opakovať stále to isté. V inej skupine sme sa dohodli za 2 dni a tu to nie je možné ani za týždeň.

misiaksl
autor
12. jan 2014

Ako zakladateľka témy sa odhlasujem aj ja. Dakujem @moninka1 za snahu pomôcť a za vytvorenie albumu. Vsetkým prajem príjemné tvorenie

netuska78
12. jan 2014

@drobeceklucinka dakujem za odpoved...drzim palce 🙂

emily_666
12. jan 2014

@martina646 super nápad dievčatá, tak som si to predstavovala s tým zasielaním, niekto ide niečo organizovať a nemá ani chuť ani čas, ani ...
@alicka7 ostaň, zakladateľka sa odhlásila, dotiahneme to spolu
@moninka1 je tu akási rebélia, podme to dotiahnuť spolu do nejakého konca 😀

netuska78
12. jan 2014

@emily_666 ahojte dievcata ...verim ze odhlasovacia lavina je uz zastavena a ideme do toho 🙂 ...mozno by to chcelo nejaku tabulku....meno a dve aktivity na vyber - aby sa dalo prehladne hlasovat...mne to v tom albume nie pri vsetkych fotkach slo oznacit ze sa mi to paci...

emily_666
12. jan 2014

@moninka1, @lucka16, @slniecko379, @moninka1, @emily_666, @vmb, @fansia, @dominika911, @martina646, @netuska78, @drobeceklucinka, @ajabaja, @alicka7, @mnique777, dievčatá, ideme odznova, pre vašu info: zakladateľka témy to zabalila a želá nám veľa pekných aktivít. Zakladám nový album, kým sa ešte niekto nerozhodne odísť, čo by bola škoda, dúfam, že to dotiahneme do konca.
@martina646 a @drobeceklucinka sú kočky, ktorým sa hotové aktivity zašlú spolu s peniazmi na spätné zaslanie rozdelených aktivít
tuto je link na nový album (@moninka1 urobíme to prehladnejšie, lebo mám pocit, že sa to tu uplne rozpadne) https://www.modrykonik.sk/blog/emily_666/album/... postupne doplníme fotky, každý autor jedna fotka, hlasovanie v komentoch

emily_666
12. jan 2014

@netuska78 prosím ťa, z tvojich správ mi nie je celkom jasné, čo by si chcela urobiť, napíš mi alebo pridaj zo 2 fotky, nech to hodím do nového albumu na zahlasovanie

martina646
12. jan 2014

@emily_666 vdaka za iniciativu. Uz som bola na ceste zabalit to aj ja, ale davam nasej skupinke sancu a zostavam. Na zakladatelku nemam slov.
@moninka1, urob album tak, ako majaza v nasej skupinke, kde sme spolu. Max 2-3 navrhy od kazdej mamicky na hlasovanie, s oznacenim 1/3, 2/3, 3/3 - tak, ako si aj zacala. To sa velmi osvedcilo a je to prehladne. Ja ti poslem foto tych mojich 2 obrazkov spojenych, aby to nevyzeralo ako 2 aktivity a pridam este jednu dalsiu.

emily_666
12. jan 2014

@martina646 album som založila ja, nech sa to už nepletie, prvé 2 foto uložené, pozri, hlasuje sa v komentároch

emily_666
12. jan 2014

@fansia prosím ťa, pridaj aspoň ilustračné foto, čo si schopná do výmeny urobiť, 2 - max. 3 možnosť prosím

drobeceklucinka
12. jan 2014

@emily_666 moje navrhy:
1. domaca plastelina + farebne cestoviny - mamicky by si doplnili spajdle a mohli by napichovat podla vzoru alebo farby, pripadne si urobit retaz a cestoviny navliekat
2. priradovanie predmetov k miestnosti - zalaminovane, predmety zalaminovane rozstrihane + suchy zips aby to lepsie drzalo.
dakujem
a samozrejme suhlasim s Martinkou s tym postovnym.

emily_666
12. jan 2014

@drobeceklucinka dakujem, pridávam do albumu

emily_666
12. jan 2014

@dominika911 ahoj prosim ťa, našla som iba jednu fotku, čo ponukáš do výmeny, na čo slúži daná aktivita? skús dať prosím 2 navrhy, aby si dievčatá mohli vybrať, kedže väčšina z nás už niečo doma má, myslím že väčšina z nás je schopná vyrobiť aj 2-3 veci

emily_666
12. jan 2014

@ajabaja v albume sú uložené 2 aktivity, guličky a paličky, to navliekanie mi nepríde ešte vhodné pre túto vekovu kategoriu, na tých paličkách bude nápis? ak hej, tak v slovenčine dúfam a mala by k tomu byť aj papierová zalaminovaná predloha, aby detičky vedeli, čo s tým robiť 😉

martina646
12. jan 2014

@emily_666 Pridaj prosim do albumu moje 2 navrhys popisom. Dakujem.
1. Priradovanie jednotlivych predmetov k obrazku so skupinou predmetov. Laminovany vykres + magnetka na ukladanie na plechu alebo na chladnicke alebo suchy zips na prilepovanie na podlozku.
2. Magneticky labyrint. Laminovana A4 s obrazkom z oboch stan- z jednej strany zvieratka a ich potrava, z druhej strany zvieratka a ich domceky, pripadne ine, podla vasich navrhov (ovocie a jeho rez, dva rozne predmety v rovnakej farbe ... ) Na postavicke by bol magnet a bola by k tomu vodiaca magneticka palicka, co by sa prikladala zospodu. Nemam to vyskusane, ale ako napad sa mi to paci.

emily_666
12. jan 2014

@vmb ahoj pridala som ti na výber do albumu ročné obdobia, sluchové pexeso a vývoj motýľa ( to bude ako prosím ťa vyzerať? z čoho to bude pozostávať? ), aby som to vedela dopísať do komentu na hlasovanie

emily_666
12. jan 2014

@moninka1 prosím ťa, zadaj 2 aktivity, ktoré dáš na výber (väčšina z nás bude robiť 2 druhy, každá si vyberie), dúfam ,že to šrobovanie bude, veľmi sa mi to páči 😉

emily_666
12. jan 2014

@martina646 foto dodané, prosím ťa, máš pocit, že tie vybrané foto v albume sú zložité pre túto vekovú kategoriu?

emily_666
12. jan 2014

@slniecko379 ahoj, nejako som nezachytila tvoje návrhy do skupiny, máš záujem či nie? Ak hej, prosím 2-3 návrhy na hlasovanie (väčšina z nás bude robiť aj dvoje aktivity podľa záujmu), pridám do albumu, dakujem

emily_666
12. jan 2014

dneska končím, prischlo mi niečo, s čím som nerátala, dúfam ,že sa dievčatá, ktoré som oslovila na dodanie návrhov a fotiek ozvú, nech sa pohneme dalej, pekný večer

emily_666
12. jan 2014

@lucirella no peknú lavínu si tu spustila svojím odchodom 😀 😀 😀 prosím ťa, máš link na to tieňové pexeso ? veľmi sa mi páči, asi si ho budem musieť urobiť sama 😀

moninka1
12. jan 2014

@misiaksl, @lucka16, @slniecko379, @moninka1, @emily_666, @vmb, @fansia, @dominika911, @martina646, @netuska78, @drobeceklucinka, @ajabaja, @alicka7, @mnique777, @lucirella
ahojte zienky. velmi sa najprv ospravedlnujem, ze reagujem az teraz. vcera a dnes sme boli prec, len v noci (medzi 02:00 a 04:00) som prechadzala diskusiu a vkladala fotky do albumu. dufam, ze som cely chaos nesposobila ja, velmi by ma to mrzelo. ozaj som len chcela iniciativne pomoct 😅 .

takze skusim zhrnut nejake pravidla (ich navrh 😉 ) a skusme tie, co chceme, zacat od znova.

1) do diskusie sa na vymenu prihlasi niekolko ucastnicok/mamiciek (15-20). Aktivitu teda budeme musiet teda vyrabat presne tolkokrat, kolko je ucastnicok.
2) je extremne dolezite dodrzovat terminy (prihlasenie, vyber aktivity, hlasovanie o aktivitach, vyrobenie a odoslanie aktivity ...). Prosim, zvazte svoje moznosti a svoju zodpovednost.
3) aktivity je nutne smerovat na vek deti (u nas je to 1-3roky)
4) volte taku aktivitu, ktora by vam a vasemu dietatku urobila radost. Zmysel vymeny aktivit je predovsetkym v aktivitach, ktore su zlozitejsie na vyrobu.
5) cena aktivity by nemala presiahnut dohodnutu sumu (1-2euro)-nejaky material sa da zrecyklovat, vo velkom zohnat za lacnejsie, zvlastne moznosti rodiny (manzel stolar ;)...)
6) kazda aktivita by mala obsahovat aj slovny popis (navod na pouzitie)
7) vyrobene aktivity (s baliacim paierom, spagatom, vyplnenym podacim listkom a postovnym) sa posielaju jednej mamicke a ta ich roztriedi do balikov a rozposle ostatnym

na MK som videla nasledujuci konkretny postup:
1) prihlasia sa mamicky
2) kazda mamicka prida do diskusie niekolko navrhov (pocet navrhov 2-4) cieleny na urcenu vekovu kategoriu (v tejto diskusii 1-3roky).
do diskusie sa pridavaju aj navrhy, ktore by sa pacili mamickam, ale nevedia ich same zrealizovat - tzv. navrhy pre ostatne, ktorym zatial nic nenapadlo (inspiracia)
3) prebieha hlasovanie medzi mamickami - vyberaju sa konkretne aktivity, ktore sa budu vyrabat. zvykne 1 mamicka vyrabat 1 druh aktivity (ak je mamicka ochotna - mozu to byt napr nejake varianty - farebne alebo tvarove).
ak nejaka mamicka uz ma danu aktivitu (ktoru vacsina odhlasovala), mozu sa medzi sebou tieto konkretne dve mamicky dohodnut cez IP a ochotna mamicka, ktora ma moznost, jej vyrobi inu aktivitu. alebo jednoducho takuto aktivitu mozeme niekomu darovat (kamaratovi/kamaratke 😉, neterke/synovcovi ...)

k praktickej stranke:
zvyknu sa vytvorit albumy:
1)album navrhov mamiciek - kde prebieha hlasovanie o aktivitach (davanie likov)
2)album inspiracii
3)album vyhernych aktivit a foto ich realizacii