icon

Vrecúšková aktivita pre deti od 1 - 3 rokov

misiaksl
30. dec 2013

Ahojte, skupina je zalozena pre sikovne a kreativne mamicky, ktore maju zaujem o vymenne aktivity pre deticky od 1 do 3 rokov. Bola by som rada, ak by ste mali nejake navrhy a tym mi usetrili cas 🙂

slniecko379
13. jan 2014

@emily_666 mozes so mnou ratat s tienovym pexesom - dalsie navrhy doposlem, pracujem na tom 🙂

slniecko379
13. jan 2014

@emily_666 posielam dalsie 2 navrhy (ku tomu tienovemu pexesu):
- v tom prvom by boli prvé osoby (doktor, policajt...) už vytlačené na zalaminovanom papiery a priraďovali by sme ku remeslu príslušné nástroje na kartičkách, ktoré by boli podlepené suchým zipsom . Takýchto A4 papierov by som spravila 3-4, na každom by boli 3 osoby, resp. veci ku ktorým by sme priraďovali čo k tomu patrí.
Na jednom papiery by boli napr. remeslá, na druhom zvieratá...
- druhý návrh je "záhrada": spravila by som 4 zalaminované strany. Všetky by sa týkali záhrady. Na prvom papiery by mohla byť časová postupnosť: "zasadia sa semienka, zaprší, vyrastie rastlinka..." a ešte niečo... na ďalšom by bolo puzzle kvetinka" a ešte nejaké "puzzle", na ďalšom by bolo priradenie kartičiek zelenina, kvetinka... všetky kartičky by boli zalaminované a podlepené suchým zipsom

slniecko379
13. jan 2014

@emily_666
- pre inu skupinu robim nasledovne karticky - spajanie kreslenych zvieratiek s realnymi. su to zvieratka na farme a je ich 12. mozes mi aj tuto aktivitu pridat ku svojim:
Bola by som rada, ak by som robila len jednu aktivitu z tychto:
- tienove pexeso
- priradovanie veci
- "zahrada"
Ale kto by chcel radsej priradovanie kreslenych zvieratiek s realnymi, spravim mu radsej tie 🙂

slniecko379
13. jan 2014

@emily_666 prepac,nemusis ma doplnat do vymeny.odhlasujem sa z nej.vdaka.

emily_666
13. jan 2014

@slniecko379 beriem na vedomie

ajabaja
13. jan 2014

ahojte, prosim vas, v akom sme stadiu?mam nahodit sem 2-3 akt. do ponuky, ci inam, ci vobec? kolko nas je a aky je termin? velka vdaka za info.

dominika911
13. jan 2014

@emily_666 ahoj ja vyrobim co mi pridelite, nuz nemam laminatovku
v albume som nevidela ani knizku hmat,nikto ju nechce alebo ju nikto nerobi....pridvam foto,co som este nasla,co by som mohla spravit alebo krmenie zvieratok(uplne prvy navrh v diskusii)
PS: tienove pexeso je asi alaminatvane,vsak? to maju vsetky maminy laminatovacku,alebo mi uchadza nejaky figel?

emily_666
13. jan 2014

@dominika911 asi hej, ja mám tiež doma laminovačku, stále 20 eur, ale laminuje sa aj v obchodoch, papiernictva, tak kde sa kopíruje a tak. Hmatovú knižku si nedal nikto, chceš ju v ponuke? K tomu krmenie zvieratiek a toto posledné prievliekanie? Chceš vyslovené urobiť iba jednu z nich? Lebo väčšina z nás bude robiť 2-3 aktivity podľa záujmu, ak nechceš urobíš návrh, ktorý bude mať najviac hlasov. Môžem teda tieto tri aktivitky dať do albumu?

emily_666
13. jan 2014

@ajabaja osobne som ti písala aj skupinovú správu aj osobnú správu v tejto diskusii, čo to nečítaš? Aktivity máš nahodené v albume, ked sa dohlasuje, budeme si vedieť stanoviť aj dátum výroby, Je nás cca 13.
Prosím ťa, ak nabudúce budeš chcieť písať, píš adresne, to znamená : zavináč + nick, prevzala som túto skupinu, lebo mi bolo ľúto báb, čo sa chceli zapojiť, ked to tu už tak mizerne dopadlo, ale mám aj svoju rodinu, svoje povinnosti a nemám naozaj čas stále chodiť nakúkať, kedy kto čo napíše. Dala som dievčatám na výber 2 z tvojich návrhov, tu je album (čo som ti už raz aj posielala link) https://www.modrykonik.sk/blog/emily_666/album/...
pri každej fotke sa treba vyjadriť, ktorú aktivitu by si chcela, či už komentárom, alebo lajkom

emily_666
13. jan 2014

@fansia neozvala si sa ohľadom dodanie fotiek, ktoré z aktivít by si mohla urobiť, máš záujem či nie? dakujem za odpoved

emily_666
13. jan 2014

@dominika911 foto som pridala do albumu

emily_666
13. jan 2014

@moninka1 @lucka16, @vmb, @fansia, @dominika911, @martina646, @netuska78, @drobeceklucinka, @ajabaja, @alicka7, @mnique777 no dievčatá, stav je takýto, 11 účastníkov, ak sa vyjadrí a pridá @fansia tak 12 kusov, fotky sú v albume https://www.modrykonik.sk/blog/emily_666/album/...

prosím hlasovať a vyjadrovať sa k aktivitám

lindana
14. jan 2014

Ahojte, ja by som sa rada pridala, ak by bol zaujem, mozete si vybrat z tychto dvoch aktivit. Su si podobne, ale kedze je to moja prva vymena, na komplikovanejsie si netrufam 😅 Prva je pizza na objednavku - karticky s ingredianciami a dietky poukladaju podla nich na pizzu suroviny z filcu. Pripadne druha aktivitka - skladanie tvare - taktiez mozem vyrobit nejake karticky s predlohou a rozne casti tvare z filcu.

evkosca
14. jan 2014

@moninka1 @lucka16, @vmb, @fansia, @dominika911, @martina646, @netuska78, @drobeceklucinka, @ajabaja, @alicka7, @mnique777 @emily_666
Ahoj, tiez by som sa velmi rada pridala...prosim...uz davno sa chcem zapojit do nejakej, ale nijak to nestihnem nikdy do skupiny, vzdy je uz kazda plna, ked ju najdem...citala som, ze sa vam niekto poodhlasoval...
ak by ste mali zaujem, tak moje napady...je

a) MAGNETICKE TVARY (geometricke tvary+2detske tvaricky) zalaminovane jednoduche farebne -aby boli aj na farby nieco taketo, trochu jednoduchsie

b)PRIRADOVANIE MALYCH plastovych ZVIERATIEK ku fotkam realnych zvierat / animaciam zvierat / miestu, kde ziju (ryba,medved,vtacik,zirafa,lev,pes,konik,...)

c)Jednoduche dejove obrazky 2-3 v sekvencii

d)ispy bottle + karticky s jednotlivymi vecami, ktore su zvnutri (tu by som urobila iba sadu veci+tie karticky, posielat flase s ryzou by sa predrazilo) napr.sada veci minca,lego kocka, auticko, srubik, gombik, zvieratko,kamienok,siska,brmbolec,klucik ?, farbicka-pastelka, panacik z clovecka atd... (15-20 veci)

e)

dominika911
14. jan 2014

@emily_666 ked budu viacere robit 2-3 aktivity aj ja budem robit, nechcem byt prizivnik a ked sa do toho pustia ine maminy tak to zvladnem i ja🙂 dakujem za pridanie foto,idem hlasovat....kamoska robila umyvacku riadu alebo pracku kuk...vyzera to zaujmavo,ale neviem ako sa s tm hra🙂 https://www.modrykonik.sk/blog/ask/album/vyraba...

dominika911
14. jan 2014

@evkosca jeeeej to su skvele napady,ja ta u nas chcem🙂🙂🙂🙂, ale uvidime co povedia ostatny🙂🙂🙂🙂drzim palce

emily_666
14. jan 2014

@dominika911 hej, 2-3 aktivitky ale nie pre každú, čiže je nás dajme tomu 12, tak sa vyrobí 12 kusov (4také, 8 takých) 😀

emily_666
14. jan 2014

@evkosca v pohode, nie je nás veľa, tak vitaj 😀 prosím ťa, vyber si 2, za ktoré sa bude hlasovať
@lindana dobre, dám tvoje 2 aktivity do albumu

kočky, ste ochotné robiť aj dve aktivitky ? mám na mysli bude nás 14, tak napr. 5 takých a 9 drhých?

lindana
14. jan 2014

@emily_666 ja ano

vmb
14. jan 2014

@evkosca @lindana vitajte baby, teším sa na vaše výrobky 🙂

emily_666
14. jan 2014

@lindana fotky nahodím, idem uspať malú, inak máš už filc doma? ja by som chcela ešte tiež filc objednávať

emily_666
14. jan 2014

@lindana iank mne sa páči aj toto, čo ty na to, niečo podobne ?

emily_666
14. jan 2014

@lindana alebo aj akvarium je pekne z filcu

netuska78
14. jan 2014

@emily_666 nemam problem robit obe aktivitky (napr. 5 takych a 9 inych)...len este chcem napisat, ze tie spinkove veci som myslela ako jednu aktivitu - teda prikladanie na magneticku foliu na palicke plus zastrkovanie spiniek podla farby na zalaminovane karticky (obdlznikove ci stvorcove) alebo po obvode nejakeho geometrickeho tvaru (podla poctu farieb - teda ak ich bude pat bol by to patuholnik) ...neviem ci je to zrorumitelne napisane...snazila som sa 🙂 a druha aktivitka je to nanukove pexeso.

netuska78
14. jan 2014

@emily_666 ja sa uz len chcem uistit, aby nedoslo k nedorozumeniu - ponukam dve aktivitky na vyber...spinky a nanukove pexeso ... a dievcata si vyberu ci chcu jedno alebo druhe (podla toho co sa komu viac paci, ci doma nema uz nieco podobne)... a teda urobim podla zaujmu ked nas je 14 napr. 9 spinkovych aktivitiek a 5 nanukovych pexies ... a nie obe aktivitky 14 krat ... ci mi nieco uslo?

emily_666
14. jan 2014

@netuska78 nie obidve aktivity pre všetky, ale podľa záujmu, tak ako si napísala

netuska78
14. jan 2014

@emily_666
dakujem za odpoved🙂 a uz som konecne prisla na to ako sa pridavaju ku konkretnym fotkam v albume komentare, ci to, ze sa mi aktivitka paci... jo jo kazdy raz musi zacat... ale snad som uz zorientovana ...tesim sa .... verim, ze sa to cele stastne zrealizuje 🙂 ktora je toto tvoja vymena?

evkosca
14. jan 2014

@emily_666 som ochotna vyrobit aj dve tri, ale neviem, ktore mam vybrat na hlasovanie, dala som tam 4, tak mi prosim porad, ktoru vyhodim, aspon jednu a poslem ti fotku (zvysnych troch) na hlasovanie...

vmb
14. jan 2014

@moninka1 @lucka16, @fansia, @dominika911, @martina646, @netuska78, @drobeceklucinka, @ajabaja, @alicka7, @mnique777 @emily_666 @evkosca @lindana. Snáď som na niektorú nezabudla.
Pridávam zatiaľ prvotný návrh ročných období. Samozrejme farby budú výraznejšie a obrázky sa pokúsim stiahnuť z internetu krajšie - nie takéto moje kreslené 🙂 Ak máte nejaké návrhy ako to ešte vylepšiť, sem s nimi 😉 Teším sa na pripomienky.