icon

Vrecúškové aktivity 3 - 5 rokov

baasss
30. jún 2014

Ahojte mamicky 🙂
Rozhodla som sa zalozit novu diskusiu pre vymenu vrecuskovych aktivit, kedze aktualne je bud vsade ticho alebo vsade obsadene. Ja sama som sa este na vymene nezucastnila, hoci po nej uz dlhsie tuzim 🙂, tak preto som si dovolila hladat na vlastnu past.

Navrhujem, aby nas nebolo privela (tak cca 10 by stacilo, max 15), aby aktivitky boli radsej trosku prepracovanejsie. (pripadne ak budeme stihat, mozeme urobit jednu narocnejsiu a jednu jednoduchsiu.)

Kedze ide leto a dovolenky, netrufam si stanovit nejaky striktny termin odovzdavania, ale v pohode sa dohodneme. Orientacne by som sa priklanala k zaciatku septembra.
Mate zaujem? Hor sa sem, mamicky 🙂 .

baasss
autor
9. júl 2014

@maryennn1 no tak.. v mojom albume co su aktivity, su z tejto temy a kazda z nas si musi ustriehnut, co si lajkne. A prave preto, ze sme podaktore aj v tej druhej vymene, tu sme si pisali s babami, ze si urobime na zelanie, ale samozrejme, ak ti to nevyhovuje, tak ty urobis vyhernu, nic sa nedeje. Len teda aby sme sa vyhli duplicitnym aktivitam. 😒
No a ked mas prehlad o tych kartickach, nevies nahodou, kde sa mi podarilo tieto stiahnut? 😅 😕

anikag
10. júl 2014

@baasss @mikisa27 @maryennn1 @delideli @kittykittyke ja spravim komu co chce nerobi mi to problem
@maryennn1 z tvojich aktvit my je jedno ktora v hra oznavila a m dve naj ale aj ostratne su supet

anikag
10. júl 2014

@baasss detiakodar.sk rustspolecne.cz montessori-doma.sk mudramama.sk

maryennn1
10. júl 2014

@baasss myslíš tie s časovou postupnosťou? fuuu no netuším, kde si ich mohla nájsť 😅 ok, ja sa to pokúsim nejako ustriehnuť, snáď potom keď už bude jasné nabetón kto čo robí, sa budeme vedieť navzájom dohodnúť, ak by niečo bolo duplicitne, to samozrejme nemám problém, ale ak by som musela vyrábať z každej jednej aktivity po jednej to by mi bolo veľa dať za materiál, takže teším sa keď dáš výsledky toho kto čo robí, aby som si to vedela ustriehnuť 🙂

anikag
10. júl 2014

@baasss u mna zahlasovane

baasss
autor
10. júl 2014

@anikag @mikisa27 @maryennn1 @delideli oki baby, tak vecer zosumarizujem vsetky aktivity v albume, kto co komu. Teraz musim padit. A @kittykittyke dufam, ze sa coskoro ozve a budu jej vyhovovat vyherne aktivity alebo teda bude musiet s kazdou osobnitne sa dohodnut na vymene 😅

lenka_hr
10. júl 2014

@baasss oki, ja som povodne ale hlasovala za 2 aktivity od kazdej, neviem, ci sa to medzitým nezmenilo???este by som pripadne zmenila vyber, kedze v druhej skupine sa to uz tiez utriaslo a uz vieme, co sa bude robit tam.

baasss
autor
10. júl 2014

@lenka_hr Leni zmenilo, lebo baby nakoniec rozhodli, ze robit sa bude jedna z albumu a jedna nejaka kartickova jednoducha. Tak si kludne nabehni do mojho albumu, odlajkni foto ktore nechces a lajkni nanovo co chces 🙂 zajtra budeme teda sumarizovat 😵 😵 😵 (heh pozeram, ze teba som vynechala v predoslom prispevku 🙂 )

Vecer prida fotky aj @kittykittyke , tak zajtra dufam, ze vsetky baby @anikag @mikisa27 @maryennn1 @delideli @lenka_hr polajkujete co by ste chceli od nej

baasss
autor
10. júl 2014

@maryennn1 Mary aj ty by si mohla upravit hlasovanie v albume tiez len na jednu aktivitu. Odlajkni tu, ktoru nechces, prosim. 🙂 aby by lajk ostal iba pri tej ktoru chces. Pribehove kocky budu automaticky

lenka_hr
10. júl 2014

@baasss ok, ja som to pomenila, tak pockam na výsledok. a potom prosim o blizsie info ku kartickam, ci ste sa dohodli na niecom speci. dakujem

kittykittyke
10. júl 2014

@anikag @mikisa27 @maryennn1 @delideli @lenka_hr @baasss @kittykittyke

Caute baby,
tak pridavam aj ja zopar napadov, co by som vedela pre nase deticky vyrobit..
Chcem vas vsak poprosit, ja mam doma este ani nie rocneho chlapceka.. tak ak sa vam zdaju aktivity malo narocne pre vekovu kategoriu 3-5 rokov, prosim, napiste mi.. pohladam nieco ine.. kedze je to moj prvy chlapcek, netusim, co ho bude v tomto veku zaujimat, resp. co zaujima vase deticky.. 🙂
Snazila som sa vybrat z trosku inych oblasti, ako su uz od vas pridane aktivity.. aby neboli vsetky na rovnaku temu.. 🙂

Tak, tu su slubene foto..

kittykittyke
10. júl 2014

1. Ciselkove safari:
pouzity material - nejaky tvrdsi papier, vykres, alebo zalaminovana predloha.. alebo machova guma, aby to nieco aj vydrzalo.. 🙂
Ciselka by boli asi od 1 do 10, ale mozu byt aj do 20, ako chcete..
Hra sa to takto: „Išli sme na čísielkové safari a náš fotoaparát odfotil čísielko...“, a dieťa má dať objektív foťáku na povedané číslo 🙂

kittykittyke
10. júl 2014

2. Farebne hodiny
Material: penvy filc, resp. machova guma.. napr..

kittykittyke
10. júl 2014

3. Priradovanie tvarov podla predlohy
Material:
predloha - zalaminovany papier
Tvary - machova guma

kittykittyke
10. júl 2014
kittykittyke
10. júl 2014

5. Zlomky
Material:
zlomky - machova guma alebo pevny filc
viecka

baasss
autor
10. júl 2014

takze sumarizacia vyzera takto: 🙂 tam kde su otazniky, treba si vybrat, kedze robime jednu dla vyberu a jednu bonusovu kartickovu 🙂

Baasss robi:
domcek - kittykittyke
prstove manusky - lenka_hr
herbar - anikag, marryennn1
ja na mape - delideli, mikisa27
bonusova pre vsetky: pribehove kocky

@anikag robi:
rozklad cisel - mikisa27, delideli, maryennn1 ????? Baby treba sa rozhodnut iba pre jednu
abeceda - baasss, mikisa27, lenka_hr, kittykittyke, delideli, maryennn1 ????
bonusova pre vsetky: trojzlozkove karticky - tema ??? planety,fazy mesiaca a obilniny

@marryennn1 robi:
kreslenie ciar - anikag???, mikisa27
priradovanie obrazkov - lenka_hr, delideli
pocitanie s jablckami - delideli ??? treba vybrat jednu
autickova abeceda - baasss, anikag ???, kittykittyke
bonusova pre vsetky: ?

@lenka_hr robi:
miesanie farieb folie - baasss, mikisa27, kittykittyke, maryennn1
navliekanie, rozne tvary, farby, materialy - delideli ???
sitie - anikag
xylofon - delideli ???
bonusova pre vsetky: ?

@mikisa27 robi:
sudoku - anikag???
twigeo - anikag???, delideli???, maryennn1 ???
stovkova tabulecka - baasss, lenka_hr, kittykittyke, delideli, maryennn1
bonusova pre vsetky: trozlozkove karticky - tema ? asi nieco z tych od anikag

@delideli robi:
kalendar - lenka_hr, kittykittyke, maryennn1, baasss
kostra - mikisa27
priradovanie- farieb, tvarov, velkosti - anikag
bonusova pre vsetky: dvojkartickove puzzle protiklady

@kittykittyke
baby olajkujte prosim priamo uz kittynkine prispevky, samozrejme po 1 aktivite 🙂
a kitty dopln prosim, aku by si mohla robit bonusova pre vsetky 🙂

kittykittyke
10. júl 2014

@baasss no, bonusovu.. to musim porozmyslat.. 😀
musia to byt karticky? 🙂

maryennn1
10. júl 2014

@baasss ok už som to v albume opravila... u @anikag som dala abecedu a u @mikisa27 twigeo ďakujeeem 🙂

kittykittyke
10. júl 2014

Tak baby, ako bonusovu aktivitku by som spravila jedno zvieratko na prevliekanie.. hm? moze byt?

Prikladam ilustracne foto..
z machovej gumy.. 🙂

baasss
autor
10. júl 2014

@kittykittyke nemusi byt kartickova, ale akoze nejaka jednoducha na pripravu 🙂 neviem ci toto zvieratko bude pre nas zaujimave 😅 je to krasne, ale mala uz sije vo velkom 🙂
@maryennn1 Mary a ty bonusovu? 😅 nejak neviem, ci si uz pisala alebo nie

delideli
10. júl 2014

napisem to suhrne tu , pokial mozem- od anikag by som brala rozklad cisel, od maryennn1 priradovanie obrazkov, od lenka_hr by som to (ak nevadi) zmenila na miesanie farieb- folie, od mikisa27 twigeo a kittykittyke farebne hodiny.

delideli
10. júl 2014

@kittykittyke : za mna bonusovka moze byt..
od @lenka_hr by som celkom bola za bonusovku "xylofon"- aspon za seba, neviem ci ostatny budu suhlasit,resp. ci by sa pripadne aj bonusovka dala urobit individualne..

kittykittyke
10. júl 2014

@delideli OK, takze ti spravim zvieratko? 🙂
mas nejake konkretne? 🙂
a inak,ak by to slo.. tiez by ma veeeeeeeeeelmi potesila ako ,,bonusovka xylofon" od @lenka_hr 🙂
ak teda niesom narocna.. 😉

maryennn1
10. júl 2014

@baasss @anikag @mikisa27 @maryennn1 @delideli @lenka_hr @kittykittyke Ako bonus by som vedela ponúknuť sadu zalaminovaných pracovných listov (ešte uvidím počet, ako mi to bude vychádzať, ale zatiaľ rátam, že by mohli byť 3-4) keďže budú zalaminované, budú použiteľné opakovane a keďže budú čiernobiele, budú tak deti môcť vymaľovávať nájdené predmety, prípadne celý obrázok... Kto súhlasí, prosím dajte "páči sa mi na túto správu:

Ukážka jedného z listov:

maryennn1
10. júl 2014

@lenka_hr Ja som tiež za to, aby bola bonusovka xylofón 🙂

maryennn1
10. júl 2014

@kittykittyke my také zvieratka na prevliekanie máme 😅 ale máme zo zalaminovaného papiera, tak ak by boli z machovej gumy, tak tie by nás potešili.

delideli
11. júl 2014

@kittykittyke : moze byt kludne motylik alebo zajacik ako na obrazku..

anikag
11. júl 2014

@delideli @maryennn1 @kittykittyke @lenka_hr @baasss @mikisa27 baby ja vcam spravim co chcete cize rozklad cisel a abecedu ako bonusove spravim planety mozebyt?

anikag
11. júl 2014

@mikisa27 my uz stovkovu mame takze ta poprosim twigeo alebo sudoku @lenka_hr ja som si sotie nedala v tej druhej vymene mohla by si mi ho spravit tu? Dik moc A bonusovka xylofon je ok ak suhlasis
@kittykittyke tie zlomky sa mi pacia najviac