icon

Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 2 až 3 roky

ivaha
16. okt 2013

Zakladam novu temu, resp novu skupinu na vreckove aktivity

evkalv
16. okt 2013

@uhlopriecka stonozka sa mi velmi paci...vidim ze aj tu su straaaasne kreativne mamicky 😉

evkalv
16. okt 2013

@avalsorim no tu i spy zalaminovanu

avalsorim
16. okt 2013

@evkalv za tú moju aktivitu? tak aspon viem že sa vám páči 🙂

evkalv
16. okt 2013

@avalsorim mne sa paci urcite 😉 a komentovala ju dalsia mamicka ze by bola za...tak si ju teda beries ????

avalsorim
16. okt 2013

@evkalv keď ju chce väčšina bába tak jasné. nič náročné to nie je

sisi0211
16. okt 2013

@avalsorim rozpravame o felt ring chain = retaz s filcu spajana suchym zipsom 😉

avalsorim
16. okt 2013

@sisi0211 a prečo to? veď sme riešili tú sovu nie?

lindauciatko
16. okt 2013

@mimirinko @avalsorim
rybičku som prvýkrát videla na montessori herniach u eviku78 hneď som myslela ze by som niečo také doma ušila.
Je to ako hladanie pokladov, napr. ten box s mukou alebo s ryžou a tam možeš mat ukryte rôzne poklady na nejakú tému. Potom to dieťa hľadá, pripadne oprašuje metličkou ak to bolo ukryté v múke. Neviem ako sa to presne volá. No a tá rybička je to len v malom a možes si to vziať so sebou na cestu autom alebo ak budete dlhšie čakať u lekárky. Aj o tom bussy bags je aby to bolo ľahko prenosné.
Podporuje sa tým jemná motorika, dieťa sa musí prštekmi prepracovať k predmetu.
K rybičke môže byť priložená aj kartička / fotka aké predmety sa tam dajú hľadať.

@avalsorim dostala to len včera večer ale myslím že sa celkom pekne prehrala. Ešte potrebujem zohnať malú mačičku a tú jej tam dám, ona všade hľadá miau, miau 🙂

V rybke by mohlo byť:
lieskový oriešok
kamienok s číslom / písmenom / obrázkom
farebný štvorec
nejaká malá postavička zvieratka alebo aj autíčka - pre chlapcov - ak zoženiem. V Kiku som videla také ozdobné mini štipce s nalepenou rybkou tak rozmýšľam že tie by som mohla kúpiť
ozdobný gombík
kancelárska spinka
+ ešte vymyslím

Dalo by sa to mohlo spraviť aj viac s číslami alebo písmenami a k tomu ešte vymyslieť kartičky ale to by bolo asi skôr už pre vyššiu vekovú skupinu.

sisi0211
16. okt 2013

@avalsorim jasne, odo mna bude sova 🙂 @salonkaa sem dala tu retaz ako svoju moznu aktivitu a riesili sme len aka by mohla byt

avalsorim
16. okt 2013

@lindauciatko a dieťa to ako hľadá? je tam nejaký otvor. alebo len v tom okienku to vidí?

ivaha
autor
16. okt 2013

@evkalv Dakujem, este by som chcela vediet, ci by si robila to navliekane len s jednou stuhou, alebo viacere, ako som poslala obrazky

sisi0211
16. okt 2013

@lindauciatko mne sa ta rybka paci 🙂

evkalv
16. okt 2013

@lindauciatko mne sa ta rybicka velmi paci urcite je to veeelmi dobra aktivitka a je super ze sa da hodit do kabelky a zobrat vsade zo sebou 😉

evkalv
16. okt 2013

@ivaha asi z viacerymi ale tiez by sa k tomu mohli vyjadrit baby...popripade by som to mohla urobit tak ze na jednu sa budu navliekat tvary, na jednu navliekat spinky a na tretiu este nieco vymyslim tak aby boli tri rozne aktivitky...

lindauciatko
16. okt 2013

@avalsorim dieťa vidí v okienku ryžu no a keď ju chytí do rúk začnú sa objavovať predmety ktoré sú skryté v ryži.
Nie je otvorená, alebo chceš mať kabelku plnú ryže 😀 😀 😀 😀

Okienko som šila z takého pevného obalového sáčku , ešte skúsim ako by sa mi šilo s takým priehľadným voskovým obrusom, dúfam že vydrží.

lindauciatko
16. okt 2013

@sharonik mne sa z tvojích aktivít najviac páčia tie červíky

avalsorim
16. okt 2013

@lindauciatko veď to som nechápala., že ako je to s tou ryžou 🙂 takže len v okienku hľadá. no sa teším ako bude Zuzanka reagovať na to 🙂

avalsorim
16. okt 2013

@evkalv Evka a ty ideš čo robiť?

lindauciatko
16. okt 2013

@avalsorim
@evkalv
baby mne sa tá i spy aktivita zdala také že veď to mi môže ukazovať v hocijakej knižke obrázky ale keď hovoríte že je to iné keď je tam také veľké množstvo obrázkov, tak ja ešte nie som rozhodnutá či som za

lindauciatko
16. okt 2013

@evkalv mne sa z tvojich aktivít najviac páči 2, navliekanie

ivaha
autor
16. okt 2013

skusim to dievata trosku zhrnut
@evkalv navliekacie tvary na snurky s gombikom
@avalsorim ak som spravne pochopila, tak laminovane hladanie obrazkov podla predlohy
@sharonik hmatova kniha
@ sisi0211 sova alebo strom gombikove
@mimirinko nieco jednoduche-myslela som to viaczlozkove puzzle z palicek pary den noc atd ak sa jej to bude darit
@lindauciatko ryba s pokladom
@salonkaa retaz z filcu so suchym zipsom
@ uhlopriecka
@bartonka1
@dia1810
@ ivaha farebne nanuky s cislami mam vsetko?

este sa che pridat @weronnka 18

evkalv
16. okt 2013

@lindauciatko ok suhlasit musi vacsina a nie je problem aktivitky vymenit tak aby boli spokojni vsetci...😉

ivaha
autor
16. okt 2013

Pripadne ak ponukate este nieco, tak mozme spravit album a tam hlasovat pri fotkach

lindauciatko
16. okt 2013

@ivaha @mimirinko @salonkaa tak tie obrázky nalepené na paličkách sa mi páčia, je to milé a myslím že to deti bude baviť 🙂

evkalv
16. okt 2013

@avalsorim tak asi to navliekanie na stuhu za to tu boli uz asi 3-4 maminy

avalsorim
16. okt 2013

@lindauciatko veľa zase nemôže byť, lebo by to nebolo prehľadné pre dieťa

sisi0211
16. okt 2013

@ivaha ta sova by bola s gombikmi, suchym zipsom a cvokmi 😉

avalsorim
16. okt 2013

@evkalv no to ešte nemáme tak nemám s tým problém.

lindauciatko
16. okt 2013

@salonkaa ten fialový pásikavý štvorec to je čo?

lindauciatko
16. okt 2013

@uhlopriecka stonožka vyzerá zaujímavo, mne sa páči