Vrecúškové aktivity pre 2 - 3 ročné deti
Ahojte,
nechysta sa niekto menezovat vymenu vrecuskovych aktivit pre deti v tomto veku, lebo rada by som sa pridala, ale netrufam si menezovat celu skupinu. Dakujem.
Ahojte, dostala som tip, že by si sa zapojila do výmeny vrecúškových aktivít 😎
ja som sa nestihla zapjiť do tých, ktoré už teraz prebiehajú, tak som sa rozhodla, že zorganizujem ďalšie, snáď bude dosť maminiek 🙂 keď budem mať čas, možno ešte dnes vytvorím album, aké aktivity by to boli, no môžeš aj ty prispieť nejakým postrehom alebo aktivitou, ktorú by si chcela vyrobiť 😉
zatiaľ ďakujem a pekný deň
@weronnka18 Ahoj, aj ja by som sa pridala, tiež som všetko premeškala 🙂 . Malý má síce len 13 mesiacov, tak bude mať do budúcna... A ako som pozerala vek detičiek ostatných, tak zase o toľko staršie nie sú. A ten nápad vymeniť si niečo sa mi veľmi páči.
@josenka však ja to chcem také aktivity, že aj menšie detičky aby mali 🙂 a tiež sa mi zdá super, že človek nemusí robiť všetky tie veci sám, ale urobí len jednu viackrát a sa to povymieňa 🙂 tak super, spravím ten album a rozdelíme si potom aktivity 😉
ahojte dievčatá, možete mi niekto vysvetliť, čo to znamená tie vrecúškové aktivity a ako prebieha tá výmena? Dakujem. 🙂
@weronnka18 Ahoj!Ja pridávam nejaké hry, čo som našla a čo by som mohla zrealzovať- ak by sa Vám niečo páčilo.
@silvia259 super, idem aj ja popridávať niečo čo som našla tu na mk a mohlo by sa hodiť 🙂 určite farby sú pre takéto detičky naj, pekné aktivity si vybrala 🙂
@weronnka18 niečo z toho by som urobila. Hľadala som niečo, čo ešte nebolo vo vrecúškových aktivitách.
ja bych se pridala, pak budete neco rozjizdet 🙂 mohla bych delat treba toto:
http://www.1plus1plus1equals1.net/2010/06/presc...
http://rustspolecne.cz/2011/10/navlekani-nastri...
http://salakoska.blogspot.cz/2013/04/busy-bags-...
Myslite, ze by mohlo byt aj nieco taketo?
http://www.icanteachmychild.com/2010/07/stoplig...
@weronnka18 ahoj, ak je este volne miesto, rada by som sa pridala.. mohla by som spravit nieco z tych tvojich dvoch poslednych obrazkov - skladacku tvary alebo nejake tienove pexeso
Ahojte mám taký návrh, teda neviem ako býva dlhý čas na výrobu a rozposlanie vecičiek, ale či by sa nedali aktivity prispôsobiť ročnému obdobiu, čiže téma jeseň, zima, vianoce. Teda pexeso, priraďovačky, počítanie a pod v tejto téme, aby to bolo aj prepojené na aktuálne ročné obdobie, hm, čo vy na to kočky?
@lenivka @labudka @tatrankalucka @chrumka84 @sunsun @zuzka9449 @bartonka1 @e.l.i.e.n.k.a @atomica87 @ellaeliska @avalsorim @tisba @josenka @weronnka18 @silvia259
Baby tak toto by sme mali byt vsetky, ktore sa teraz zucastnime vrecuskovej aktivity pre deti 1-3 roky.
Prosim ak to z vasej strany stale plati dajte "LAJK", aby sme vedeli s kym mozeme pocitat a kolko nas teda definitivne je. Ak dobre pocitam tak by nas malo byt 16 co myslim aj staci 🙂
A este by bolo fajn aby sme vedeli ako stare deti mame...tak si len skontrolujte ci to sedi
@lenivka ???
@labudka 2 roky 8 mesiacov
@tatrankalucka 1 rok 4 mesiace
@chrumka84 1 rok 1 mesiac
@sunsun 9 mesiacov 2 tyzdne
@zuzka9449 1 rok 3 mesiace
@bartonka1 ???
@e.l.i.e.n.k.a 2 roky 10 mesiacov
@atomica87 9 mesiacov 1 tyzden
@ellaeliska ???
@avalsorim 1 rok 2 mesiace
@tisba ???
@josenka 1 rok 1 mesiac
@weronnka18 1 rok 7 mesiacov
@silvia259 ???
@barbora21 9 mesiacov 1 tyzden
suhlasim s labudkou - tematicky jesen a uz aj vianoce - ak by nikto nebol proti - mohli by sme aj nieco z biblickych pribehov.
baby, ja ked pozeram vek nasich deticiek, tak si myslim, ze mozno by bolo celkom fajn nas rozdelit aj na dve skupiny... lebo je nas dost s detmi okolo roka a potom 2,5-3 ... , lebo ako pise @lenivka , ze skoro vsetky aktivity na obrazkoch maju doma, tak zasa ja by som ocenila jednoduchsie aktivity pre mensie dieta....,nech to nemusim rok schovavat v skrini, kym to pouzijem... 😉
ja by som tiez suhlasila s rozdelenim, my by sme uz nieco narocnejsie asi chceli..
baby prepacte ze otravujem nejdem sa zapojit len sa chcem spytat vidim ze tu mate mnohe deti okolo 1 roka, ako sa s nimi taketo pomerne zlozite hry podla mna hrate? moj ma rok a 2 mesiace nevie vobec obsediet, sustredit sa na nejaku hru ked mu ukazujem kocky alebo knihu nula bodov, stale je v pohybe ako ich motivujete k tomu aby sa na tu hru sustredili? alebo mate vsetky take kludne deti ze sa o to zaujimaju same? mne to pride ako scifi ukazovat mu skladacky alebo nieco tvorit ked nevie chvilku sediet a pozerat, viem je to bokom od vasej temy ak nechcete neodpovedajte chapem to, len by som sa s nim tiez chcela do niecoho takeho zapojit a hrat sa aj inac nez buchanim hrncami
@barbora21
@lenivka
@sunsun
@e.l.i.e.n.k.a tie aktivity na fotkách som sem dala len ako inšpiráciu, keď už niekto také máte, tak sa môže aj niečo iné vytvotiť, ide o to, aby sme si v tejto skupinke roztriedili úlohy... ja by som to nedelila - zvolila by som aktivity aj jednoduchšie, aj zložitejšie, veď predsa aj 2 ročné dieťa sa ešte sem tam môže hrať s jednoduchšími a naopak menšie dieťa spozná aj tie ťažšie... o tom je aj montessori, že starší sa učia od mladších a naopak... takže preto je to že 1-3 roky, 3-6 rokov - lebo napr niektoré 2 ročné dieťa už môže vedieť aj to, čo nevie 3ročné... aktivity nemusia byť tie, čo som sem pridala fotky - to bol len návrh, keď máte iné, šup sem s nimi 🙂 ja ešte niečo popridávam, ale kluuuudne môžte aj vy 🙂
@mirusa2 môžeš sa pridať samozrejme a super, že už si aj napísala, čo by si mohla vytvoriť 😉
@slnieckko tak je možné, že máš aktívnejšie dieťatko - ešte ho nezaujímajú také činnosti, pri ktorých by sedel a vlastne to od ročného dieťatka ani nemôžeš očakávať - môj Miško je celkom kluďas a pri niektorých veciach vydrží dlhšie, no pri niektorých aj 10-15 minút... všetko to záleží od toho, čo ho momentálne zaujíma... keď tvojho krpca zaujíma svet okolo, tak to využi nejak tak, že behajte veľa po vonku a spoznávajte svet alebo doma si spravte telocvik - náš Miši si to aj sám také zábavky vyhľadáva - keď vešiam prádlo, tak chodí hore dole popod sušiak 😀 alebo teraz má zábavku, že lozí na gauč - máme pri gauči takú plastovú nádobu a tú používa ako schodík a takto lozí aj 10krát za sebou... alebo skús nejakú aktivitu s loptami - kúp nejaké farebné, pritom sa postupne naučí farby... no celkovo si myslím, že rok a 2 mesiace je akurát taký vek, že tie detičky sa ešte nevedia až tak bavkať dlho, tak potrebujú vkuse nejaké nové podnety - učia sa chodiť, skúmajú... skús mu zatiaľ dať na hranie hrnce, poháre, príbor a také "somarinky" a skúšaj všetko čo máš v byte, pokedy ho niečím nezaujmeš 🙂 a pamätaj, že keď už pri niečom obsedí 5 minút, aj to je velikánsky úspech!! chce to len trpezlivosť a trochu detský pohľad na svet - zabudni, že si dospelá a pozeraj sa na svet tak trochu nevinnými detskými očami - mysli nato, že tvoj synček ešte toho toľko nevie a veľmi veľa sa chce naučiť... 🙂

Ja by som sa tiež rada pridala...