icon

Vrecúškové aktivity pre 2 - 3 ročné deti

marienkamyd
13. sep 2013

Ahojte,

nechysta sa niekto menezovat vymenu vrecuskovych aktivit pre deti v tomto veku, lebo rada by som sa pridala, ale netrufam si menezovat celu skupinu. Dakujem.

sunsun
11. okt 2013

@slnieckko my zatial fungujeme tak, ze rozprestriem kobercek a zacnem nieco robit (primerane veku - napr, prekladat jablcka z krabice do misky, presypat lyzickou vlocky z misky do misky...), matej zvykne hned pribehnut, najskor chce rozhadzovat, ale postupne zacne opakovat.... nevydrzi mu to dlho, niekedy 2 min, niekedy 5, ale niekedy aj 20...hned ako ho to prestane bavit spolu poskladame kobercek, chytim ho za ruku a odnesieme ho na miesto, kde patri.... a uz sa stava, ze sam ide po kobercek a zacne ho vytahovat, tak len rychlo vymyslim nejaku aktivitu...🙂 a to mam naozaj riadneho zivana..., takze to chce len trpezlivost a nevzdavat sa 😉

atomica87
11. okt 2013

Ja som tiez za rozdelenie na dve skupinky. Tiez chcem nieco lahsie pre zaciatok.

zuzka9449
11. okt 2013

@slnieckko presne to @weronnka18 vystihla...aj u nas su zabavky len na par minut,no skusame a postupne sa vraciame aj ku hrackam,ktore predtym nechcel 🙂 kuchyna je pre nas stale No°1 🙂 Uz mesiac sa hra s vrchnakmi od pet flas a vhadzuje ich do zavaraninoveho pohara...cinka mu to a este je aj sikovny...s detmi je to zabava,ak ma maminka detskeho ducha ;)

josenka
11. okt 2013

Baby, ja by som to nedelila, bolo by to komplikované na komunikáciu a aj na "menežovanie", to by potom boli lepšie mať dve odlišné témy. My doma nemáme vlastnoručne nič vyrobené, malý sa začína chytať, tak som chcela niečo urobiť aj sama, pretože ostatné skupiny sú už rozbehnuté a ťažko by ma tam pridávali, keď optimálny počet je tak okolo dvadsať, takže @weronnka18 mi perfektne padla do rany s tou ochotou to tu riadiť. A len tak mimo - blbá otázka - 😅 ako pridávate obrázky - mne to za ten svet nejde skopírovať 😠 a niečo by som vám tu chcela tiež ukázať.

josenka
11. okt 2013

Jáj, a ešte som zabudla - nám by sa tiež hodili úplne jednoduché aktivity, malý je ešte krpček, ale tak, ja som ochotná ich držať aj v skrini od samej radosti, že nemusím všetko robiť sama. 😀

sunsun
11. okt 2013

baby, snazim sa teda vymysliet nieco, co by ste vyuzili aj tie, co mate starsie deti, aj my, co mame mladsie.... co hovorite na nieco taketo? http://sewverysimple.blogspot.sk/2011/10/easy-t... skusila by som to z dreva ...takto nejako vyzera zakladna zostava http://www.alibaba.com/product-gs/569854097/cre...

sunsun
11. okt 2013

@josenka ved to by nebol problem vytvorit dve temy.... ale tak ja nemam problem sa prisposobit, len si myslim, ze budu trosku v nevyhode mamicky so starsimi detmi....ale tak mozme skusit vyrobit aktivity, co sadnu vsetkym,... uvidime, kolko sa nam takych podari navymyslat... 😉

barbora21
11. okt 2013

@lenivka @labudka @tatrankalucka @chrumka84 @sunsun @zuzka9449 @bartonka1 @e.l.i.e.n.k.a @atomica87 @ellaeliska @avalsorim @tisba @josenka @weronnka18 @silvia259 @mirusa2 akoze ja osobne by som tiez bola za rozdelenie kedze ma drobec 9 mesiacov takze by nam stacili jednoduche aktivity a ked budem mat pocit, ze nam to uz staci tak sa prihlasim zas do vrecuskovych so zameranim pre starsie deticky. Co sa tyka komunikacie pravdaze by sme vytvorili pre drobcov druhu temu aby sme sa tu vzajomne nemylili. A hlavne ja osobne by som sa citila blbo keby som vyrobila zakladne geo tvary z papiera a niekto by tu urobil nejaku brutal hru, ktoru pravdaze vyuziju starsie deti. Predsalen tie prvotne aktivity su jednoduchsie ako tie pre starsie deti.

barbora21
11. okt 2013

@sunsun to som chcela ja z machovej gumy ale len zakladne geo tvary 😀

avalsorim
11. okt 2013

@sunsun no to je dosť náročné si myslím. neviem ako by sa s tým hrala moja ročná dcéra.

barbora21
11. okt 2013

Ked sa ale pozriete na vek nasich deti tak sme tu skoro vsetci plus minus okolo roku - jedine @lenivka @labudka @e.l.i.e.n.k.a su trosku strarsi a plus baby co maju pri menach otazniky tak tie este nevieme

@lenivka 2 roky 4 mesiace
@labudka 2 roky 8 mesiacov
@tatrankalucka 1 rok 4 mesiace
@chrumka84 1 rok 1 mesiac
@sunsun 9 mesiacov 2 tyzdne
@zuzka9449 1 rok 3 mesiace
@bartonka1 ???
@e.l.i.e.n.k.a 2 roky 10 mesiacov
@atomica87 9 mesiacov 1 tyzden
@ellaeliska ???
@avalsorim 1 rok 2 mesiace
@tisba ???
@josenka 1 rok 1 mesiac
@weronnka18 1 rok 7 mesiacov
@silvia259 ???
@barbora21 9 mesiacov 1 tyzden
@mirusa2 ???

sunsun
11. okt 2013

@avalsorim ja som sa snazila najst nieco pre starsich i mladsich... samozrejme, ak by sme sa rozdelili na dve skupiny, pre nas by stacila jednoduchsia verzia... a najskor by to nasi drobci vedeli vyuzit ako kocky, az neskor prikladat k jednotlivym tvarom... 😉

avalsorim
11. okt 2013

@sunsun jasne chápem, ale ked som videla aké výtvory z toho majú vznikuť tak som mala pocit, že je to pre niekoľko ročných.

gega
11. okt 2013

Ja som pozerala aj s motivom na vianoce a nasla som toto 🙂

sunsun
11. okt 2013

@barbora21 inak geo tvary z machovej gumy sa mi pozdavaju.... 😉 ja som chcela robit z dreva, ale napr. kruh z dreva by sa mi dost tazko vyrezaval... a tie podklady som chcela laminovat....

sunsun
11. okt 2013

@gega @lenivka @labudka @tatrankalucka @chrumka84 @zuzka9449 @bartonka1 @e.l.i.e.n.k.a @atomica87 @ellaeliska @avalsorim @tisba @josenka @weronnka18 @silvia259 @barbora21 @mirusa2 baby, asi by bolo potrebne sa najskor dohodnut, ci sa delime alebo nedelime a podla toho vymyslat aktivity...., cize by bolo fajn, keby ste sa k tomu vsetky vyjadrili.....

gega
11. okt 2013

Ja sa prisposobim mame aj male aj väcsie ak by ste sa delili rada by som sa pridala do oboch skupin cize od 1-3 aj do 3-6.

janceh
11. okt 2013

@barbora21 ahojky, mohu se sem tedy taky pocitat? Pokud ano, synovi je 20 mesicu 🙂

sunsun
11. okt 2013

@gega tu neslo ani o delenie 1-3 a 3-6, ale na mensie deti - okolo roku (je nas tu vela, co mame drobcov 9, 10 mesiacov, rok) a potom vacsie (cca 2,5r).... lebo s tych bab, co reagovali a maju vyplneny vek dietata, tak su tu vlastne take dve skupinky a nic medzitym.... 😉

sunsun
11. okt 2013

@avalsorim inak este, keby to robim z dreva, tak viem dat kazdu kocku inej farby a momentalne by sa to okrem "kockoveho" vyuzitia dalo pouzit na urcovanie farieb.... k tomu by som mohla dorobit vykresy, dat zalaminovat a prikladali by len farbu k farbe... a neskor (o rok, dva) by sa dali skladat uz aj tvary... (hracka by rastla s detmi 😉 )

barbora21
11. okt 2013

@sunsun no ja som chcela nieco taketo - ale pouzit len zakladne geo tvary, aby boli dostatocne velke ked ich chyti do ruky aj mensie dieta a k tomu zalaminovane predlohy a je tam niekolko vyuziti - bud si dieta stavia co chce alebo stavia podla predlohy tak, ze ju ma pred sebou alebo stavia priamo na tu predlohu

sunsun
11. okt 2013

@barbora21 inak barborka, keby si ty robila geo tvary, tak ja mozem farby (plus to neskorsie vyuzitie, ked vies z toho skladat aj obrazce) a mame rozdielny material a rozdielny didakticky ciel.... 😀 (ale inak mam v zalohe aj par inych napadov) 😉

avalsorim
11. okt 2013

@sunsun no to sa mi páči 🙂

barbora21
11. okt 2013

@janceh myslim, ze max. by nas mohlo byt 20 takze pohoda 🙂 a ako mas stare dieta?

avalsorim
11. okt 2013

@sunsun
@barbora21 baby ja som za tvary skôr z dreva, lebo naša Zuzanka to bude určite objedať 🙂 tak aby to malo dlhšiu trvácnosť.

barbora21
11. okt 2013

@avalsorim no machova guma ma podla mna dobru trvacnost ale ako pisala @sunsun mozu byt teoreticky obe, kedze ide o iny material a iny ciel - ja som chcela vyuzit len zakladne goe tvary a skor take velke, aby sa s tym dobre manipulovalo aj mensim detom

silvia259
11. okt 2013

@barbora21 ja mám 2 synov: jeden má 2 roky a 5 mesiacov, druhý 3,5 mesiaca

avalsorim
11. okt 2013

@barbora21 jáj tak tú machovú gumu hej. ja som myslela, že to chceš robiť z papiera

ellaeliska
11. okt 2013

@barbora21 anetka 22 mesiacov

malamargaretka
11. okt 2013

maminky🙂 este sa k vam da pridat???a nasla som tu svoje obrazky- co som ja vyrabala pre svojho maleho a nafotila na net - presnejsie skladaci traktor a tienove pexeso🙂🙂