icon

Vrecúškové aktivity pre 2 - 3 ročné deti

marienkamyd
13. sep 2013

Ahojte,

nechysta sa niekto menezovat vymenu vrecuskovych aktivit pre deti v tomto veku, lebo rada by som sa pridala, ale netrufam si menezovat celu skupinu. Dakujem.

katka159
20. jan 2014

@josenka pozerala som do albumu a vela toho čo mna napadlo ste už robili tak neviem vôbec čo.. ja som v tomto novačik zatial som vyrobila len 2 lahke aktivity pre maleho z vrchnačikov...

sunsun
20. jan 2014

@katka159 ta prva aktivita sa mi paci, no tam by muselo byt domyslene, akym sposobom budu tie predmety na palicke pripevnene... toto, co je na ilustracnom obrazku decka znicia za par minut... ak by sa tie predmety rozumne vyriesili, tak sa mi ta aktivita paci, no za predpokladu, ze sa k palickam budu priradovat karticky s cislami, nie, ze budu cisla napisane na palickach... (ale je to aktivita pre starsie deti, no odlozila by som a raz vyzuzila)..., 2 je celkom v pohode a 3- nieco podobne mame z minuleho kola...🙂....

sunsun
20. jan 2014

@katka159 na magneticky rybolov by si si netrufla?...🙂

sunsun
20. jan 2014

@katka159 este k tomu rybolovu - navrhovala ho @sharonik na str. 53, mal dost hlasov... myslim, ze by to viacere baby potesilo...🙂

liesi
20. jan 2014

@katka159 mne sa tiež páči to hmatové počítanie na paličkách 🙂 sama som to navrhovala. ja som to plánovala vylepšiť ešte v postupnosti, že by to pekne pribúdalo, proste počítateľné aj pre oko 🙂

katka159
20. jan 2014

@sunsun no neviem či by som si trufla šiť moc neviem a je to moja prvá aktivita....ako nemuselo by sa písať čisla na paličky kludne by mohli byť kartičky pri tom a upevnovať to tak neviem poväčšine to robia tavnou pištolou alebo sekundovým a obrazky by sa samozrejme lišili to je prikad s netu
@liesi ako si to chchela vylepšiť?

liesi
20. jan 2014

@katka159 asi tak ako je to na tomto obr., že by to s počtom narastalo 🙂 a nápad sunsun, aby boli čísla na zvlášť kartičkách je tiež super 🙂

katka159
20. jan 2014

ešte mna napadlo niečo taketo

katka159
20. jan 2014

alebo niečo taketo vtačiky chytajúce daždovky?

josenka
20. jan 2014

@katka159 Ja som si pozrela niektoré albumy a toto sú celkom zaujímavé aktivity, možno by sa ti niektorá zapáčila na výrobu 🙂 😉 , uvítala by som takú aktivitu, ktorú rozbalíme a hráme sa. 🙂

sunsun
20. jan 2014

@katka159 tie spinky sa mi zdaju velmi male pre deti, to sa bojim, ze by jedli...i ked to je super aktivita, lebo to je aj na motoriku, no pre vacsie deti..... a vtacika mame.... no mozno ho niektore baby budu chciet.... 😉

josenka
20. jan 2014

@sunsun @katka159 Ja som zase počula, že tie spinky aj dosť zle držia na tej magnetickej páske. 😉 Vtáčika tiež máme. 🙂

sunsun
20. jan 2014

@josenka aha, ja som si nevsimla, ze je to magneticka paska, myslela som, ze sa normalne zapinaju... a to sa mi zdalo dost narocne ....

katka159
20. jan 2014

@sunsun
@josenka vtačik sa mi velmi pačil ja som vo vymene uplny novačik tak neviem... asi by to chcelo nejaku novu skupinu že kto vo vymene ešte nebol lebo vy už toho mate doma vela

katka159
20. jan 2014

@josenka to akvarko by bolo super len kde zohnať tu kocku s rybkami ale ako ju vyrobiť... ja som vo vamene nováčikom vy vela veci už aj mate s vymeny

josenka
20. jan 2014

@katka159 Kocky sa dajú kúpiť na opitec.sk (alebo u šikovného stolára, alebo skús niekde vygúgliť) a rybky by si na ňu musela nakresliť. A veď to nevadí, že si nováčik 🙂 , ja som v predchádzajúcej výmene bola tiež 😉 . No a veľa vecí aj nemáme. 🙂

sunsun
20. jan 2014

@katka159 to sa vzdy stane, ze sa niektore aktivity zopakuju, ked je clovek vo viacerych vymenach.... v tejto sa este vtacik nerobil, takze sa mozno bude babam pacit...🙂 a urobit vymenu pre uplnych zaciatocnikov je sice fajn, ale ked bude druhe kolo, uz niekore nemozu, ine sa pridaju a v tretom je to uz pomiesane...a ta sanca, ze skupinka 20 bab bude rovnaka vo viacerych kolach je minimalna...

ivka03
20. jan 2014

@barbora21 Ahoj, my sme momentalne na dovolenke, ale uz mam nejake aktivity vo vyhlade. Vecer, ked drobci zaspia, sem hodim navrhy, aby si to mohla do tej stredy uzatvorit 🙂

liesi
20. jan 2014

@katka159 mne sa ten nápad s akvarkom od josenky páči. ten by som brala hneď 🙂

katka159
20. jan 2014

@liesi až na tie kostky

macinka13
20. jan 2014

@katka159 my uz vtacika tiez mame, davala som to aj ja ako svoj navrh a neujal sa. A palicky s cislami moja dcera znicila asi za 2minuty, vsetky predmety z paliciek vysklbala.ale josenka ma velmi dobre napady, bola by som rada,keby si si nieco od nej vybrala (pacia sa mi hlavne rybky) 🙂

liesi
20. jan 2014

@katka159 kocky nie sú problém 🙂 ako píše josenka, dajú sa kúpiť v opitec-u. Napríklad tieto http://www.opitec.sk/kreativne-materialy/kocky-.... Mohli by sme sa spojiť viaceré a spraviť jednu objednávku. ušetríme na poštovnom ;) pravdepodobne aj ja budem niečo odtial objednávať 🙂

netuska78
20. jan 2014

@katka159 spolocenska hra sa da hrat aj bez kocky... moze to byt na nahodu - teda do vrecuska sa schovaju napr. predmety rovnakej farby ako su rybky napr. kancelarske spinky, panacikovia, nafarbene kamienky, papierove rybky na zetonikoch a pod. aku farbu vytiahne, take rybky umiestnuje do akvarka alebo je este jedna moznost, kde uz nejde len o nahodu ale aj o sikovnost - vyrobi sa terc - farby podla farieb rybiek , tvar podla fabtazie 🙂 a niecim napr. tou druhou kockou kde su gulky sa hadze na terc...na aku farbu dieta trafi, tak tu umiestnuje do akvarka a pocet rybiek suhlasi s poctom bodiek na kocke...ale hadzat na terc sa da tiez hocicim kamienkom, mincou, ponozkovou loptickou naplnenou ryzou apod.(zavisi od velkosti terca) takze nemusis zhanat kocky, ked sa ti chce pustit do vyroby vrecusok, ci terca 🙂

ivka03
20. jan 2014

Kocky, pridavam navrhy na aktivitu. Obrazky som prevzala, ale uz presne neviem odkial, tak dufam, ze ak si niekto spozna svoju pracu, tak mu nevadi, ze som sa nechala inspirovat a zaroven dakujem za napad.
1. hladanie veci a zvieratiek. obrazok bude 1x cely na A4 a 1x budu k nemu vsetky veci a zvieratka povystrihovane. Vyberie sa z tych povystrihovanych a dieta hlada na obrazku.
2. na obrazky sa prilozi papier a ceruzkou alebo voskovkou sa prekresli na papier. dufam, ze tak to funguje. Ak to niekto mate alebo poznate, opravte ma
3. zase hladanie tvarov
4. tvary budu prestrihnute bud na 2 alebo 4 casti a skladaju sa podla predlohy

ivka03
20. jan 2014

Kocky, pridavam navrhy na aktivitu. Obrazky som prevzala, ale uz presne neviem odkial, tak dufam, ze ak si niekto spozna svoju pracu, tak mu nevadi, ze som sa nechala inspirovat a zaroven dakujem za napad.
1. hladanie veci a zvieratiek. obrazok bude 1x cely na A4 a 1x budu k nemu vsetky veci a zvieratka povystrihovane. Vyberie sa z tych povystrihovanych a dieta hlada na obrazku.
2. na obrazky sa prilozi papier a ceruzkou alebo voskovkou sa prekresli na papier. dufam, ze tak to funguje. Ak to niekto mate alebo poznate, opravte ma
3. zase hladanie tvarov
4. tvary budu prestrihnute bud na 2 alebo 4 casti a skladaju sa podla predlohy

josenka
20. jan 2014

@ivka03 My už 3. a 4. aktivitu máme, ale možno ostatné baby nemajú. 🙂 Za mňa je jednotka úplne super, už som to kdesi videla a veľmi sa mi to páči 😵 - náš malý má presne také obdobie, že rád hľadá v knižkách predmety. Ešte by možno bolo fajn, keby si nahodila obrázky jednotlivo - v každom príspevku len jeden a baby by ti lajkli a podľa toho by si vedela, čo by chceli. Takto cez odkazy je to komplikované si to pamätať. 🙂

sunsun
21. jan 2014

@ivka03 jednotka...🙂 paci sa mi aj 4...., ale jednotka pre mna top.... 😉

barbora21
21. jan 2014

Baby dnes dam nejake veci dokopy a urobim poriadky co mame a co nie 🙂

barbora21
21. jan 2014

@ivka03 jednotka je super

barbora21
21. jan 2014

@josenka ok, dam aj mena