Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov
ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂
@branki ahoj, mohla by som sa zapojit so stipcovymi vtacikmi. Sluzia na rozvijanie jemnej motoriky a na posilnenie trojprsteho uchopu. Dietatko staca troma prstekmi stipcek ovela dlhsie ako pri obycajnom pripinani stipcov, pretoze sa snazi uchopit cervicka do ustociek, posilnuju sa tak svaly troch prstekov, ktore su dolezite pri neskorsom spravnoom uchopeni a drzani pera pri pisani, zaroven sa trenuje jemna motorika, lebo drotiky su jemnucke a nie je to jednoduche. Cvici sa aj trpezlivost. Vtaciky by boli dva pre kazdu maminku tak ako su na obrazku so sadou drotikov,červičkou a bambuliek Je to moj vytvor, takze presne tak by vyzerala aj hotova aktivita, len zial cerviky by boli jednofarebne, nie pasikave. Kazda maminky si moze vybrat farbu vtacika.Dva vtaciky kvoli tomu aj by sa zapojili aj ine deti, pripadne s rodicmi sa da aj sutazit, ze kto nachyta viac cervikov.Pripadne maminka vtacik nesie svojmu vtacatku do hnezda cervicky, aby sa napapalo a pod. Mala ma 3,5 roka a neskutocne ju to bavi ale stale jej to nejde dokonale, takz trenujeme.
Ja pridávam ešte jednu inšpiráciu na hru s drobcami, možno i na darček - skvelá kartičková hra s krásnymi ilustráciami, vhodná od 3-4rokov, no ťažká varianta dala zabrať i mne.
@branki supeeeer potesili ste ma 😉 idem sa popozerat po nejakych aktivitkach ktore by som mohla urobit a popripade by som vedela mozno urobit tu mapu sveta ale asi by nebola az tak velka tak najviac rozmer A3 ...ale este sa popozeram po nejakych inych aktivitach...ak ma nic neoslovi skusim tu mapu...a s terminom koncom januara ja osobne suhlasim treba urcite aspon 2 mesiace a teraz zvlast ked idu sviatky...budeme mat ine povinnosti...a este raz dakujem ze ste ma medzi seba vzali 😉
Baby tymto vas chcem poprosit nech ma kazdy aspon dve aktivity, nech fakt vieme hlasovat 🙂 Popripade ked sa niekomu fakt paci aktivita niekoho ineho a ma toho viac kludne sa medzi sebou dohodnite, ja vas v albume prehodim
Ja by som rada urobila nejaku hlavu s telom, rukami .... kde by sa vyuzilo snurovanie, zapinanie, zips .... fotku nemam, bude to problem? Ci vyrobim cez vikend a potom urobim foto? Bude stacit?
Alebo ma napadla ešte urobiť celú abecedu- písmená tlačené veľké, alebo tlačené malé ... Všetko zalaminovať. Postrihať. Kartičky by mali asi 4 cm. Samozrejme by sa rozdeľovali na modré a červené a okrem toho by sa mohli k nim vytvoriť slová - tri písmená a obrázok , ako napríklad HAD, LOĎ, MAK, ZUB, NOS .... Len som ešte neprišla na to, do čoho by sme dané kartičky ukladali, rozdelili ... možno by som to nechala na každého individuálne.
@praznakova netreba ja stiahnem nejaku informativnu s popisom 🙂
@praznakova pozri do inšpirácií - mne sa celkom pozdáva trojkartičky - veľké, malé písmeno a obrázok namiesto slova, ktoré na dané písmeno začína. Možno nedať na jednu kartu, ale rozdeliť na tri, prípadne to urobiť ako puzzle - len to bude dosť náročné - všetky písmená x 3 časti x 20. Podľa mňa pre niekoho kto má laminovačku.
super, ďakujem 🙂 A ja by som sa pokúsila urobiť potom niečo podobné 🙂 Mám predstavu, tak ak by aktivita vyhovovala, pokúsila by som sa ju urobiť čo najskôr, prípadne nakreslím moju predstavu ... alebo popíšem.
@sharonik porozmýšľam ako to najlepšie urobiť 🙂
@praznakova myslela si nieco take ? A pre starsie deticky by tam mohli byt aj nejake slvoa , tie mensie deticky by priradovali len pismenka.
@praznakova nie zbytocne nevyrabaj, pridame iba navrh a ked bude vitazny tak potom budeme debatit o prevedeni jednotlivych aktivit. A myslela si nieco taketo (vyraba uz @josenka v inej vymene)
@praznakova myslela som tie kartičky povystrihovať takto nejako, nie ako klasické puzzle https://www.modrykonik.cz/blog/rozarka65/album/...
@branki @miskanasa @iivkaa1 @josenka @janka9898 @ellaeliska @sharonik @behulka @gega @natabun @nufanek @moninka1 @slniecko379 @labudka @miiluska @praznakova @ivaha @ajabaja
Takže maminky prikladám moje návrhy na aktivitky a rozhodnite sa ktorá sa vám páči najviac a ktorú by ste chceli mať...mne sa úúúplne najviac páči posledná kde je ten ježko, len by to bolo trochu prispôsobené... ide tam o to, že z PVC sieťky s väčšími okami sa vystrihnú buď rôzne tvary, alebo len štvorec cca 20x20 cm , dokúpila by som tupé ihly, umelohmotné pre deti, bavlnky a vlny a detičky by mali svoje vyšívanie, robievali sme to s deťmi v škôlke a hodí sa to tak pre cca 4-6 ročné deti...ale rozhodnutie je na vás 🙂
Ešte ma napadlo urobiť nejakú aktivitu na trenovanie vpravo, vlavo
@branki @miskanasa @iivkaa1 @josenka @janka9898 @ellaeliska @sharonik @behulka @gega @natabun @nufanek @moninka1 @slniecko379 @labudka @miiluska @praznakova @ivaha @ajabaja
Prvá je skladanie slov, hry s písmenkami buď podľa predlohy, alebo skladanie len tak, napr do prvého radu mamina vyloží slovo a dieťa ho má poskladať tiež, alebo nie je predloha a dieťa si skladá napr. svoje meno...druhá je na nácvik prepletania - pásiky sa prepletajú a vznikne koberček a tretia je aktivitka , kde sú na nejakom tvrdom podklade nakreslené plastické obrázky, štvorček sa dá pod papier a dieťa po ňom čarbe voskovkou a obrázok sa pretlačí na papier...
@praznakova inac aj toto je dobry napad na abecedu
Toto sa mi ešte veľmi páčí - vývojové kruhy https://plus.google.com/app/basic/photos/116251...
Inak na tomto linku nájdete neskutočné množstvo inšpirácií
https://www.modrykonik.cz/blog/klara.t/album/bu...