icon

Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov

miskanasa
29. nov 2013

ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂

branki
3. dec 2013

mame posledne miesto, nevahajte !!!! 😀
Dufam ze som na niekoho nezabudla, pre istotu sa najdite v albume navrhy. Kto tam nie je nech ma kontaktuje.

evkalv
3. dec 2013

@branki mrzi ma ze neviem najst ten obrazok mojej aktivitky v skutocnosti...toto je len na inspiraciu presne takto to vyzerat nebude skusim zajtra vyrobit a odfotim...bude to fungovat len na tomto principe plus chcem k tomu tie tupe ihly...

evkalv
3. dec 2013

@branki
http://predskolskyatlas.sk/grafomotorika-netrad... na tejto stranke je vyfotene to vysivanie pod nazvom vysivame decku...

sharonik
3. dec 2013
ivaha
3. dec 2013

@branki dakujem, ze som sa mohla pridat, ako druhu aktivitu si vyberam z albumu inspiracii tu prvu fotku-zlomky. Este som sa chcela spytat tie kluce su take priradovanie ako mas aj v albume inspiracií.vdaka

liesi
3. dec 2013

Ahojte. čítam, že máte posledné volné miesto. velmi rada by som sa k vám pridala. ešte som nepozerala, že akú aktivitu by som robila, ale určite niečo vymyslím. velmi sa teším 🙂

liesi
4. dec 2013

tak trošku som pokukala a ak by bol záujem aj o hmatový labirint a @josenka by vyrábala tangram, tak by som ho mohla spravit. ..každopádne budem hladať dalej

janka9898
4. dec 2013

@evkalv u mna jezko😀DD je super

branki
4. dec 2013

@liesi ahoj vitaj 🙂

branki
4. dec 2013

@branki @miskanasa @iivkaa1 @josenka @janka9898 @ellaeliska @sharonik @behulka @gega @natabun @nufanek @moninka1 @slniecko379 @labudka @miiluska @praznakova @ivaha @evkalv @ajabaja @liesi
Baby uz sme komplet, poprosim baby, ktore este nemaju vybrate aktivity, nech si nejake vyberu, nech mozme uzavriet kapitolu ,,vyberu,, a pustit sa do vyroby 😉

iivkaa1
4. dec 2013

@branki ahoj dalo by sa aj z flisu....len ako tie zvieratka?tak taka sikovna nesom,aby som aj tie vytvorila :D

iivkaa1
4. dec 2013

@branki super tesim sa,ze nas je 20 🙂 uz sa tesim ked to bude hotove 🙂

branki
4. dec 2013

@iivkaa1 he no ved uricte asi by stacili aj karticky, ale baby mozno nieco lepsie vymyslia 😉

branki
4. dec 2013

@ivaha ano tie kluce su priradovanie real klucov ku predlohe. ta v inspiracicach je ina aktivita, ale rozmyslam ze ich spojim dokopu, ze bude predloha na priradovanie, a potom karticky na zasuvanie.

evkalv
4. dec 2013

@sharonik no podobne, len ta tabulka nebude pevna, ale bude to akokeby sietka na okna, alebo sietka co sa dava pod stierku tzv.murarska sietka...

ivaha
4. dec 2013

@evkalv ja by som bola radsej keby to bolo nieco pevne, bude sa to lahsie detom vysivat, ta tabulka s dierkami je super, tam sa da kadeco vytvorit a daju sa do nej aj zasunut stupliky a na nich omotavat snurku

gega
4. dec 2013

Alebo abeceda?

gega
4. dec 2013

Alebo takuto?

evkalv
4. dec 2013

@ivaha no len ja nic take tvrde nemam moznost zohnat ☹

evkalv
4. dec 2013

@ivaha no len ja nic take tvrde nemam moznost zohnat ☹
@ivaha a ja som tam dala zly obrazok myslela som detske vysivanie riadne s detskou ihlou...ten jezko je prevliekacka so snurkami a myslim ze prevliekaciek mame dost...no neviem nech sa mamicky rozhodnu ale taky pevny plast nemam odkial zohnat...☹

miskanasa
autor
4. dec 2013

@branki mne sa ta mapa strasne páči. ak by svetadiely boli z filcu tak potom asi zvieratka zalaminovane a vystrihnute. na mape potom nejake cisielka a na papieri potom ocislovane každe zvieratko, aby dieta vedelo kde to ma pripradovat🙂

miskanasa
autor
4. dec 2013

@iivkaa1 @josenka @janka9898 @ellaeliska @sharonik @behulka @gega @natabun @nufanek @moninka1 @slniecko379 @labudka @miiluska @praznakova @ivaha @ajabaja @branki @evkalv @liesi baby myslim že u mna prejde to stolovanie🙂 skuste mi poradit čo podla vas je napisané na tých kartičkách🙂

branki
4. dec 2013

baby tak mame este jedno miesto nakoniec volne

branki
4. dec 2013

@miskanasa podla mna to je normalne menu na tych kartickach, a deti maju dat na tanier ze co je v tom menu, len pre mensie deti asi nejake obrazkove predlohy by som dala

miskanasa
autor
4. dec 2013

@branki čiže urobím obrázkové predlohy plného taniera?

ivaha
4. dec 2013

@miskanasa a neda sa aj tam spravit nieco filcove alebo ineho materialu, nielen vsetko zalaminovane?

sharonik
4. dec 2013

@ivaha, @miskana veď to jedlo by podľa mňa mohlo byť z filcu alebo ušité, príp. aj uháčkované 🙂 (napr. volské oko - ja si teda určite to volské uháčkujem. Naši teraz majú kuchárske obdobie, tak sme vyrábali aj kuchynku a pomaly dopĺňame vybavenie - malí nám stále prestierajú na svoj stolík, tak si pravidelne robíme posedenie pri kávičke🙂) ), príbor možno tiež filcový alebo plastový pre zmenu, a predlohy k jedlám zalaminované.

praznakova
4. dec 2013

@branki áno myslela som takého macka 🙂 je možné ho zapojiť do našich aktivít?

miskanasa
autor
4. dec 2013

@sharonik @uvaha no ja som aj myslela že jedno by som urobila z filcu . ak nájdem plastovu malú kávovu lyžičku tak príbor bude plastový, ak nie, tak z filcu a predlohy zalaminátujem....no a poháriky asi tiež z filcu....

praznakova
4. dec 2013

@branki co sa týka abecedy, myslela som urobiť klasickú pohyblivú montessori abecedu. Spoluhlásky červené, samohlásky modré. Žiadna iná farba v písmenách. Bola by to úplne celá abeceda, z každého písmena po 10 ks. Veľké tlačené písmená. Myslím, že pre deti od 3-5 rokov, by to mohlo byť ideálne. Každá mamička potom môže s písmenkami zaobchádzať ako uzná za vhodné ... môžu skladať slová, alebo sa učiť len písmenká ... záleží od veku dieťaťa. Prosím, dajte mi len vedieť, či sa vám to pozdáva, alebo mám vymyslieť ešte nejakú inú aktivitu, ak by náhodou macko neprešiel ... Teda nemusí byť macko, môže byť aj niečo iné 🙂