icon

Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov

miskanasa
29. nov 2013

ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂

branki
4. dec 2013

@josenka hej len @evkalv sa vyjadrila ze to bude probelm vyrobit to tak ako to chceme my tak ja len preto, ale nechajme to tak, @moninka1 ostanu srobiky a uvidime ako sa vyjadri @evkalv, lebo sa tu z toho uz ani ja nevysomarim 😀

moninka1
4. dec 2013

@branki @josenka rada budem robit srobiky, len mam len jednu alternativu v albume, tak aby malo hlasovanie vyznam hladam, co pridat.
co poviete na sensori baloniky? ci je to pre mnesie deti? http://ithoughtofitsecond.blogspot.cz/2012/08/b...

ivaha
4. dec 2013

@branki +ostatne mamicky
ja myslim, ze tiez by bolo lepsie, aby si mamicky pripadne aj vymenili aktivitky, ak ju niektora dokaze vyrobit lepsie, alebo inym sposobom a suhlasia s vymenou. Myslim si tiez, ze by to malo byt o vyrobe. Kazda maminky by mala nieco vyrobit pre ostatne, aby to nebolo len o tom ze kupim sietku a pridam par bavlniek a aktivita hotova.Alebo napr aj tie srofiky si kazda mamina moze sama kupit par srofikov. Ja som myslela ze sa spajame preto, aby sme si pomohli s vyrobou, ze sa vyraba nieco pre deticky.Osobne si myslim ze je tu aj vela laminovaciek,predstavovala som si napr dve max tri ulohy laminovane pripadne kombinovane s niecim inym, nejakym materialom.
Ved je predsa strasne vela aktivit pre vacsie deticky, napr aj nieco o vesmire, fazy mesiaca,chyba mi napr nieco z dreva........
Bola by som rada, keby kazda aktivitky bola nejakym sposobom vyrobena, napr srofiky uz by bolo ine keby boli aspon spolu s dostickou napr......
alebo ten vysivaci jezko, je uz ine ked je to pripevneno o ramik.....atd.
aj aby sme nemali len same laminovane karticky...
Ak chapete, co mam na mysli 😉

ivaha
4. dec 2013

@praznakova ak ti nevadi, my by sme radsej nieco ine, ked uz pismenka, tak trosku inym sposobom ako na karticikach, napr na kamenoch a podobne, aby to bolo aj pre deti zaujimave

branki
4. dec 2013

baby a nieco take s abecedou

miskanasa
autor
4. dec 2013

@branki toto sa mi páči len už nemám prehlad kto co....bude sa menit nieco v albume?

miskanasa
autor
4. dec 2013

@branki a kto by to robil?

moninka1
4. dec 2013

@ivaha @branki ten obrazok co si pridala, je presne to, co som navrhovala, len sme nemali dobry obrazok, tak sme dali len tie sroby. Ale presne z dovodov, aby som aj nieco vyrabala a nie len kupila sroby a aby to bolo aj zaujimavejsie. cize sroby + nieco do coho ich bude potrebne nasrobovat.

moninka1
4. dec 2013

@branki pridas do albumu aj tuto foto, aby to bolo zrozumitelnejsie

ivaha
4. dec 2013

@miskanasa ak bude jedlo filcove, tak sa velmi tesime, mala tiez miluje kuchynku, ale "naozajstne" jedla do nej. Uz mame urobene kadeco z roznych materialov, ale filc nam este chyba 🙂 . A tiez si myslim ako ostatne maminy, ze nemusis pridavat pre nas pribor a poharok, to ma kazdy doma, staci ak budu na tej velkej podlozke, radsej prijmeme viac "jedla" vyrobeneho 😉

branki
4. dec 2013

baby ohladom tych aktivit , najprv by bolo dobre, keby sme uz mali kazda jednu aktivitu a potom mozme debatit o kazdej aktivite z co ho by bola, co bysa dalo pozmenit a tak (v ramci moznosti kazdej jednej baby). Lebo ja si myslim, ze kazda maminka, ktora sa zucastni si da namahu s vyrobou, niektorym maminkam to ide lahsie inym horsie a nie kazdy ma take moznosti a schopnosti aby vyrabal z dreva, filus atd. Hlavne je ze je tu vola, a cesta sa najde dufam 🙂

ivaha
4. dec 2013

@moninka1 fajn,super a este by bolo zaujimave, aby tam boli rozne velkosti napr ak by bola aj jedna velka obrovska, nie take podobne velkosti ako na obrazku aj rozne tie matice, opytam sa muza, ale urcite viem, ze su napr aj take "kridelkove" matice a podobne..

branki
4. dec 2013

@miskanasa nie nic sa nebude zatim menit, tu abecedu som dala inspiraciu pre @praznakovu, kedze tu padlo, ze velmi tu laminovanu formu baby velmi nechcu

evkalv
4. dec 2013

@moninka,@branki, ak mas moznost zohnat tie ramiky a urobit to takto kludne ti to prenecham, ja by som to vedela len nejako podlepit kartonom a urobit kartonovy ramik...inak nemam moznost ist casto do ikei je od nas vzdialena 150 km 😉 tak budem robit inu aktivitu len sa musia maminky rozhodnut, ze ktoru...

miskanasa
autor
4. dec 2013

@evkalv čo keby sme si nechali tento rámik s vyšívaním do dalsieho kola?🙂 aby sa to tu už nemotalo vsetko

branki
4. dec 2013

@natabun by mala tieto aktivity
1: aktivita by bola pocitadlo na palickach (ako maju doktori do ust) emoticon
2: som myslela z filcu urobit fazy mesiaca
3: skladanie podla predlohy z machovej gumy.....
Vecer pridam foto do albumu

praznakova
4. dec 2013

@ivaha ja viem, ze mozno papieriky nie su dost zaujimave, ale skor som pri pismenkach riesila uskladnenie, nakolko je potreba z kazdeho pismenka viac. Ale ak nie je zaujem o abecedu, tak mne to vobec nevadi 🙂 skusim vymysliet nieco ine.... kamene, stipce sú SUPER ale nesplnia to, co JA od toho ocakavam .... teda dufam, ze sa chapeme 🙂

branki
4. dec 2013

@evkalv @moninka1 a ostatne baby, takze mazem to vysivanie z albumu @evkalv tam ma dalsie pekne aktivity takze vyberajte z nich

praznakova
4. dec 2013

@branki ale zase keby boli malinke kamene ... to by aj islo 🙂

branki
4. dec 2013

@praznakova ja si tiez myslim 😀 tak co pridam ti ju k ponuke ? 😕

praznakova
4. dec 2013

@branki a ešte sa budem zamýšlať nad tým, ako to urobiť inakšie aby to nebolo zalaminované a lepšie uskladnené 🙂

praznakova
4. dec 2013

@branki áno prosím 🙂 a ak prídem na niečo iné, hlásim sa 🙂

ivaha
4. dec 2013

@praznakova ano, to co pridala @branki sa mi zda ovela zaujimavejsie pre deticky,ked su tam uz tie kamienky, tak mi ani az tak nevadi ta zalaminovana priloha a je aj to pekne, ze su tam uz tie pismenka napisane a dieta iby priklada, aj ked ja by som radsej pre taketo male deti volila tlacenu velku abecedu 🙂 a mas pravdu, ked chces rozmyslat ako tolko pismeniek uskladnit- taky napad, ze do kidervajicok? a na kazdom by bolo velke piseno, aby sa vedelo, co je dnu? 😉

moninka1
4. dec 2013

@ivaha my sme tiez s mm rozmyslali, ze ake typy, lebo ich je strasne vela ... aj s kridelkami, aj dlhe, so zavitom pozdlz celej dlzky srobu, alebo len kusok, sroby s gulatym koncom, na srobovak, na francuzsky kluc ... je toho naozaj obrovsky vyber ... 🙂 tak to potom dohodneme, ak prejde aktivita - co chceme aby deti precvicili ... mne napadlo artat diery do sololitu - do stvorca - dali by sa nafotit predlohy a precvicovat nasrobovanie aj podla predloh ... mm navrhoval prevrtat hrubu ruru (kanalizacnu :D ) na akoby kruhy, aby do nej dieta mohlo aj dostat rukou a v nej pridrzat srob ....

moninka1
4. dec 2013

@branki mozes mi pridat aj tu aktivitu s vysivanim vo verzii ikea ramik a murarska sietka, podla rozpoctu prilozene bavlnky a tupa ihla, respektive nejake predlohy (ak by sa nezvolila teraz, tak ju rada spravim v druhom kole, ak by bol zaujem 😀 )

praznakova
4. dec 2013

este ma napadlo, čo tak písmenka na modelovaciu hmotu, ktorá stvrdne? urobiť krúžky a tam napísať tlačené písmená? .... to ma len tak teraz napadlo, rozmýšľam ďalej a hľadám inšpiráciu ďalej na nete 🙂

evkalv
4. dec 2013

@miskanasa ok ha suhlasim , mam tam dalsie tri aktivitky tak vyberajte z nich...

praznakova
4. dec 2013

alebo látkové? vystrihnúť štvorčeky, alebo nejaké zvieratká a napísať tam fixkou na textil písmenká ???

ivaha
4. dec 2013

@praznakova super napad,na tu hmotu by sa mohli aj vtlacit do hlbky, neboli by len napisane

praznakova
4. dec 2013

@ivaha áno ... aj tak sa dá 🙂 ešte som rozmýšľala že kúpim rozličnej farby a rozličné tvary urobím: trojuholník, štvorec, kruh, oblznik, oval a mozu to byt geometrické tvary z druhej strany 🙂