Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov
ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂
@branki @josenka rada budem robit srobiky, len mam len jednu alternativu v albume, tak aby malo hlasovanie vyznam hladam, co pridat.
co poviete na sensori baloniky? ci je to pre mnesie deti? http://ithoughtofitsecond.blogspot.cz/2012/08/b...
@branki +ostatne mamicky
ja myslim, ze tiez by bolo lepsie, aby si mamicky pripadne aj vymenili aktivitky, ak ju niektora dokaze vyrobit lepsie, alebo inym sposobom a suhlasia s vymenou. Myslim si tiez, ze by to malo byt o vyrobe. Kazda maminky by mala nieco vyrobit pre ostatne, aby to nebolo len o tom ze kupim sietku a pridam par bavlniek a aktivita hotova.Alebo napr aj tie srofiky si kazda mamina moze sama kupit par srofikov. Ja som myslela ze sa spajame preto, aby sme si pomohli s vyrobou, ze sa vyraba nieco pre deticky.Osobne si myslim ze je tu aj vela laminovaciek,predstavovala som si napr dve max tri ulohy laminovane pripadne kombinovane s niecim inym, nejakym materialom.
Ved je predsa strasne vela aktivit pre vacsie deticky, napr aj nieco o vesmire, fazy mesiaca,chyba mi napr nieco z dreva........
Bola by som rada, keby kazda aktivitky bola nejakym sposobom vyrobena, napr srofiky uz by bolo ine keby boli aspon spolu s dostickou napr......
alebo ten vysivaci jezko, je uz ine ked je to pripevneno o ramik.....atd.
aj aby sme nemali len same laminovane karticky...
Ak chapete, co mam na mysli 😉
@praznakova ak ti nevadi, my by sme radsej nieco ine, ked uz pismenka, tak trosku inym sposobom ako na karticikach, napr na kamenoch a podobne, aby to bolo aj pre deti zaujimave
@miskanasa ak bude jedlo filcove, tak sa velmi tesime, mala tiez miluje kuchynku, ale "naozajstne" jedla do nej. Uz mame urobene kadeco z roznych materialov, ale filc nam este chyba 🙂 . A tiez si myslim ako ostatne maminy, ze nemusis pridavat pre nas pribor a poharok, to ma kazdy doma, staci ak budu na tej velkej podlozke, radsej prijmeme viac "jedla" vyrobeneho 😉
baby ohladom tych aktivit , najprv by bolo dobre, keby sme uz mali kazda jednu aktivitu a potom mozme debatit o kazdej aktivite z co ho by bola, co bysa dalo pozmenit a tak (v ramci moznosti kazdej jednej baby). Lebo ja si myslim, ze kazda maminka, ktora sa zucastni si da namahu s vyrobou, niektorym maminkam to ide lahsie inym horsie a nie kazdy ma take moznosti a schopnosti aby vyrabal z dreva, filus atd. Hlavne je ze je tu vola, a cesta sa najde dufam 🙂
@miskanasa nie nic sa nebude zatim menit, tu abecedu som dala inspiraciu pre @praznakovu, kedze tu padlo, ze velmi tu laminovanu formu baby velmi nechcu
@moninka,@branki, ak mas moznost zohnat tie ramiky a urobit to takto kludne ti to prenecham, ja by som to vedela len nejako podlepit kartonom a urobit kartonovy ramik...inak nemam moznost ist casto do ikei je od nas vzdialena 150 km 😉 tak budem robit inu aktivitu len sa musia maminky rozhodnut, ze ktoru...
@ivaha ja viem, ze mozno papieriky nie su dost zaujimave, ale skor som pri pismenkach riesila uskladnenie, nakolko je potreba z kazdeho pismenka viac. Ale ak nie je zaujem o abecedu, tak mne to vobec nevadi 🙂 skusim vymysliet nieco ine.... kamene, stipce sú SUPER ale nesplnia to, co JA od toho ocakavam .... teda dufam, ze sa chapeme 🙂
@branki ale zase keby boli malinke kamene ... to by aj islo 🙂
@praznakova ja si tiez myslim 😀 tak co pridam ti ju k ponuke ? 😕
@branki a ešte sa budem zamýšlať nad tým, ako to urobiť inakšie aby to nebolo zalaminované a lepšie uskladnené 🙂
@branki áno prosím 🙂 a ak prídem na niečo iné, hlásim sa 🙂
@praznakova ano, to co pridala @branki sa mi zda ovela zaujimavejsie pre deticky,ked su tam uz tie kamienky, tak mi ani az tak nevadi ta zalaminovana priloha a je aj to pekne, ze su tam uz tie pismenka napisane a dieta iby priklada, aj ked ja by som radsej pre taketo male deti volila tlacenu velku abecedu 🙂 a mas pravdu, ked chces rozmyslat ako tolko pismeniek uskladnit- taky napad, ze do kidervajicok? a na kazdom by bolo velke piseno, aby sa vedelo, co je dnu? 😉
@ivaha my sme tiez s mm rozmyslali, ze ake typy, lebo ich je strasne vela ... aj s kridelkami, aj dlhe, so zavitom pozdlz celej dlzky srobu, alebo len kusok, sroby s gulatym koncom, na srobovak, na francuzsky kluc ... je toho naozaj obrovsky vyber ... 🙂 tak to potom dohodneme, ak prejde aktivita - co chceme aby deti precvicili ... mne napadlo artat diery do sololitu - do stvorca - dali by sa nafotit predlohy a precvicovat nasrobovanie aj podla predloh ... mm navrhoval prevrtat hrubu ruru (kanalizacnu :D ) na akoby kruhy, aby do nej dieta mohlo aj dostat rukou a v nej pridrzat srob ....
este ma napadlo, čo tak písmenka na modelovaciu hmotu, ktorá stvrdne? urobiť krúžky a tam napísať tlačené písmená? .... to ma len tak teraz napadlo, rozmýšľam ďalej a hľadám inšpiráciu ďalej na nete 🙂
alebo látkové? vystrihnúť štvorčeky, alebo nejaké zvieratká a napísať tam fixkou na textil písmenká ???
@praznakova super napad,na tu hmotu by sa mohli aj vtlacit do hlbky, neboli by len napisane
@ivaha áno ... aj tak sa dá 🙂 ešte som rozmýšľala že kúpim rozličnej farby a rozličné tvary urobím: trojuholník, štvorec, kruh, oblznik, oval a mozu to byt geometrické tvary z druhej strany 🙂

@josenka hej len @evkalv sa vyjadrila ze to bude probelm vyrobit to tak ako to chceme my tak ja len preto, ale nechajme to tak, @moninka1 ostanu srobiky a uvidime ako sa vyjadri @evkalv, lebo sa tu z toho uz ani ja nevysomarim 😀