Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov
ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂
@praznakova sme tu asi viacere, co uz macka mame, tak ak by sa prehlasoval, spravila by si aj alternativu pre nas, co budeme chciet tieto pismenka?
Baby ked uz vsetci nahodia svoje aktivity, tak mozte naraz zahlasovat, nemusite stale sledovat, co pridavam. Zatial mi chybaju asi dve, tri baby co este nepridali aktivity. Takze oznamim vam, ked budu vsetky, a mozte naraz zahlasovat 😉
@ivaha mozem urobit pripadne macka pre tie, ktore macka nemaju a pismenka pre tie, ktore chcu pismenka... mozeme sa potom dohodnut, co sa tyka pismeniek o ake mate zaujem. Mne sa tiez paci viac varianta: biely podklad, kruh by bol fajn, lebo mam aj taky vykrajovac 🙂
@praznakova my už tiež macka máme, takže potom by som bola radšej za nejakú inú aktivitku ak sa bude dať 🙂
@evkalv ja sa prispôsobím 🙂
..ten semafór je na zemi a deťuše hádžu vrecúškami na príslušnú farbu. Hmatové pexeso pozná asi každý, podla mna je vhodné v každom veku dieťaťa a tá tretia aktivitka - divadielko mi príde milé a veselé.
@ellaeliska @miiluska Baby mate este zaujem o tuto vymenu ? aby sme vedeli ci pribrat novych clenov alebo nie. Dakujem za odpoved.
@josenka je to len 10minútová čmáranica, výsledok by mal vyzerať lepšie a bol by aj s príbehom.
Hra je na precvičovanie slovnej zásoby - dieťa nemusí poznať čísla. Cieľom je dostať sa z domčeka do domčeka
Kartičky (vľavo) nastrihané sa ťahajú z kopy. Dieťa si vytiahne napr. oblečenie - a hovorí: nohavice, tričko, čiapka, ... koľko vecí povie, o toľko políčok postúpi. Môže hrať buď samé, alebo hrajú 2-3-4 na víťazstvo.
Staršie deti by si mohli kartičky nastrihať samé, predlohu som rozmýšľala nevyfarbenú (alebo aspoň časť), nech je to aj omaľovanka.
Nezvládam vyrobiť niečo 20x, to je ma mňa veľa - toto by stačilo vymyslieť a nakresliť raz a potom robí kopírka, či tlačiareň...
@iivkaa1 uz nas je 20, len@ miiluska, a @ellaeliska sa mi neozvali od zaciatku, tak neviem, ci este maju zaujem alebo niee a viacmenej mi este @ajaba odsuhlasi, ci mozu byt tie aktivity a mali by sme mat uz komplet ponuku. Potom hodim vitazne aktivity, ze kto co bude vyrabat 🙂
ahojte, dnes mi bola odporučená táto skupinka. Neviem, nečítala som všetky komenty, tak sa rovno pýtam, či sa dá ešte pridať, prípadne s akou aktivitou.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Viera

@praznakova to je tiez fajn napad, ale sa mi zda vhodnejsie, kedze sa deti len oboznamuju s pismenkami nechat vsetky tvary rovnake, napr len kruh povedzme biely a napr by boli len farebne pismenka?