Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov
ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂
@branki @miskanasa @iivkaa1 @josenka @janka9898 @ellaeliska @sharonik @gega @natabun @nufanek @moninka1 @slniecko379 @labudka @miiluska @praznakova @ivaha @evkalv @ajabaja @liesi @behulka
zienky, chcete mat tie sroby na jednom podlhovastom drievku v rade (precvicovanie priestoru 1D na priamke), alebo rozne na stvorcovom sololite (precvicovanie 2D)? potom chcete rozne velkosti predvrtanych dier a len jednu konkretnu moznost umiestnenia srobov, alebo nejake univerzalne (vacsie) diery s moznostou vlozenia lubovolneho srobu - k tejto variante by sa dali dorobit predlohy (zalaminovane fotky), podla ktorych by mali sroby aj umiestnovat (vyssi level)? napadlo mi aj 3D, umiestonovanie srobov s maticami na ruru - duty valec (odrezany kus z kanalizacnej - novej :D - plastovej rury a v nej navrtane diery - bud uni velkost, alebo rozne velkosti ). rura by mala dostatocny piemer, aby don dieta mohlo strcit ruku a pridrzat si srob a z vonkajsej strany pripevnit maticu (alebo opacne ;)) o co by ste mali zaujem ??
chcete ku kazdemu srobu 1 alebo 2 matice (tak ako je na obrazku v inspiracii )? su tu aj nejaky vysoko technicky chlapci, ktory by potrebovali aj podlozky ??? mate zaujem aj o matice s kridelkami, alebo len o klasicke?
sroby sa budem snazit zohnat roznej velkosti - hrubky aj dlzky, navrhujem, aby mali zavitnicu po celej dlzke. hlavicky srobov chcete mat roznych typov, alebo roznake?
@branki @miskanasa @iivkaa1 @josenka @janka9898 @ellaeliska @sharonik @gega @natabun @nufanek @moninka1 @slniecko379 @labudka @miiluska @praznakova @ivaha @evkalv @ajabaja @liesi @behulka
aky je rozpocet na jednu aktivitu? nechcela by som zrujnovat cudzi ani vlastny rozpocet ... vacsinou byva pri vymenach 1-2euro. v celkovom pocte je to 20 - 40 euro, co uz moze byt pre niekoho dost rozdiel. asi by sme sa mali na tom dohodnut este pred nakupovanim 😅
@gega @ nufanek ja budem objednavat a vyzera to tak ze to viacerych suri tak by som mozno aj buduci tyzden urobila objednavku a prislo by mi to ten ten tyzden pred vianocami a hned by som to rozposlala
Sady sa daju objednat ale len tych farieb, co maju oni vyskladane ako mix. Vzdy dole pod hlavnym obryzkom su jednotlive farby a je tam aj mix1 mix 2 atd, ale da sa samozrejme kupit aj jednotlivo, len uz to nebude v tej vyhodnejsej cene ako za mix, ale len na kusy
su tam aj ine hrubky od 0,8 cez0,9 cez 1,5-2 az po 2-3
@ivaha a ostatne baby
ODpoved preco mame este len 17 aktivit v albume.
no pri @behulke este nie je jasna z hlasovania aktivita, budu musiet zahlasovat aj dve este nejasne baby. @elleeliska mi pisala len cez ipcku ze urcite ostava v nasej skupine. Ale zatial mi neposlala aktivity. A druha sa neozvala vobec, takze posuvam jej miesto. Ale bude nas 20.
@branki chcela som sa iba spýtať, či moja aktivita je už jasná, alebo mám niečo iné vymyslieť, alebo ...
@praznakova ano bude to abeceda, dohodli sme sa tak ze ked je dana osoba ochotna vyrabat aj viacej aktivit, tak sa moze s dotycnou dohodnut a vyrobit pre nu tu druhu aktivitu. Tak keby ta niekto oslovil, ze chce macka, tak sa uz dohodnite. Potom ked budes posielat aktivity, tak treba napisat nick pre koho su urcene.
A mame vytvoreny treti album,kde su vyherne aktivity, je tam aj ta tvoja, takze nakukni tam. Diskutuje sa pod kazdou aktivitou aby bol v tom lepsi prehlad.
@ellaeliska uuuuzasneeee
@branki dakujem 🙂
@moninka1 No, mňa si úplne zabila 😀. Včera večer som si tvoju ponuku čítala, ale mozog nestíhal, tak som si to nechala na deň, ale mozog stále nestíha - problém asi nebude v čase 😀. Môj názor - urob ako uznáš za vhodné, mne stačia šróbiky, ja sa na túto aktivitu teším, akosi tuším, že bude mať u nás úspech. 😵 Rúru by som asi radšej nie, bojím sa, že by sa mu otáčala.
@ellaeliska štáty sú podľa mňa ťažké pre 3, ešte aj 4 ročné deti. Stromy budú určite super 🙂
@ellaeliska Súhlasím s @behulka, štáty sú ozaj ťažké. No a niečo podobné ako stromy robí @sharonik - veď pozri do albumu k @branki. Nech sa ešte aj ostatné baby vyjadria, ja by som však uvítala ešte aj niečo iné, možno z inšpiračného albumu. 🙂
@josenka no ja nerobím len stromy ( z tých som chcela len slivku, čerešňu a jablko- podľa toho aké kôstky by sa mi podarilo nazbierať), okrem toho som chcela dať kukuricu, pšenicu, ľan, tekvicu, papriku, mak, možno orech. Kvet, rastlina by boli obrázky zalaminované, kôstka, resp. Semienko by bolo ozajstné v sáčku pridané.
@ellaeliska by mohla urobiť listnaté a ihličnaté stromy - dub, buk, javor, lipa, breza, topoľ, lieska, gaštan, pagaštan, borovica, smrek, jedľa apod. Strom celý, list alebo ihličie a plod resp. Šiška všetko obrázky. Tiež si myslím že štáty sú ťažké, síce by nás počkali na neskôr, ale možno by bolo lepšie urobiť radšej viac stromov - ihličnaté, listnaté a ovocné. Ja by som potom možno vynechala tie ovocné , alebo možno aj nechala, lebo ja tam budem mať aj kôstku.
@ellaeliska mne sa velmi páči nápad so stromami 🙂
@praznakova no mne sa pacia obe varianty 😀 asi som ti velminepomohla
Ozaj a aku modelarsku hmotu budes pouzivat cim sa dobre robi, ja chcem tie otlacky klucov vyskusat, a s tou slanou plastelinou neviem ci to dobre pojde. A schne rychlo?
baby co tu bolo zmazane adminom, nieco mi uslo?
baby aha aku knihu som nasla to by bol dobry napad 😉
http://www.montessoridoma.cz/?p=6380
http://linoit.com/users/vestr/canvases/tvoření
aj tieto zalaminovane listy su zaujimave
@branki modelarska hmota ... noooo tak to neviem ... lebo budem skúšať prvý krát takéto niečo ... ale pozerala som www.maliarskeplatno.sk tak odtial mozno by som nieco vybrala, hlavne by som chcela takú ktoru nemusim vypalovat, ale len zaschne - 24 hod. ... snad sa potom nezlomi :( ale ak by mal niekto skusenosti s modelarskou hmotou, ktora je SUPER, budem rada za kazdu RADU 🙂

@gega, este mi chyba tvoj hlas pri @behulke, co sa ti viac paci hra alebo pexeso ?