Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov
ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂
@tehulka13 @ josenka @branki @slniecko379 @moninka1 @sharonik @ajabaja, @behulka, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @iivkaa1, @janka9898, @labudka, @liesi, @miskanasa, @natabun, @praznakova
zienky, chcem sa poradit, znacky pocasia chcem robit z filcu a chcela by som ich prilepit na tvrdy karton, lebo predsa sa s nimi bude narabat, tak nech su pevne, len neviem zohnat karton, bola som v dobrom papiernictve, mali iba karton A1, no neda sa ani zrolovat, proste tazka manipulacia a to nehovorim o strihani, poradte na aky papier urobit tie karticky,
ahojte kočky, modelovacia hmota s odtlačkom kľúča uschla super. Skúsila som tam dať iný kľúč, pekne vidno, že napasuje. Detičky sa určite vyhrajú.
@branki @miskanasa @iivkaa1 @josenka @janka9898 @ellaeliska @sharonik @gega @natabun @nufanek @moninka1 @slniecko379 @labudka @tehulka13 @praznakova @ivaha @evkalv @ajabaja @liesi @behulka
Maminky, obtelefonovala som spustu drevovýrobcov, stolárov a musím sa priznať, že už takmer 2 týždne riešim drevený podklad na to hmatové pexeso, ktoré robím ja, a aby mi vyrobili drevené podklady, ktoré sú v princípe ako viečko, či už vo forme kruhu alebo štvorca, do ktorého by sa vlepili materiály. Takéto veci vie vyrobiť len človek, ktorý má sústruh. Mne sa teda podarilo nájsť jedného, ale 50 centov za kus je naozaj veľa. Zredukovať počet hracieho pexesa na úkor toho, aby bolo v peknej drevenej nádobke, nechcem, pretože podstata by ušla. Chcem, aby sa deti stretli s rôznymi materiálmi, a preto chcem tých 10 párov, čo znamená 10 materiálov. Tak som sa definitívne rozhodla pre viečka. Idem pozrieť do jedného veľkoskladu, aby boli všetky rovnaké, mali by biely povrch, skontrolujem, či sú vhodné, a ak áno, tak ich dnes kúpim. Pretože, keď nemám podklad na hmatové pexeso, nemôžem si namerať a pripraviť 400 ks materiálov. Je mi to ľúto, robila som všetko pre to. Môj ocko má skúsenosti s drevom, no nemá možnosť dostať sa na sústruh a povedal mi, že to by som sa asi nedoplatila, keby som si to dala niekomu robiť. Ak teda nemamitetate, budú víčka. Je mi z toho ale aj tak smutno :(
@tehulka13 ja si tiež myslím, že to bude super 🙂 každá z nás sa určite snažíme aby to bolo všetko krásne a praktické, pretože to robíme ako pre SVOJE vlastné detičky 🙂 držím pršteky, aby ti to vyšlo 🙂
@josenka ja budem teda čakať trpezlivo 🙂 🙂 🙂 u mňa v rúre ešte nič 🙂 ale zamiesené už je a stojí v chladničke 🙂 zajtra to vypukne 🙂
ahojte vsetci 🙂 citam ze vymena je uz rozbehnuta... chcela som poprosit, ked by ste zachytili/rozbiehali dalsiu vymenu montessori aktivit vo veku 3-6 rokov, ci ste mi to mohli hodit do posty, aby som to neprehliadla. Rada sa zucastnim.
Dakujem Sasa
Ahojte maminky tak dnes som vytvorila jeden prototyp mojej aktivitky a celkom sa mi pozdáva 🙂 rozmery má 30 cmx26 cm a myslím si že to úplne stačí, je to tak presne na položenie na nohy a na zapletanie 🙂 mne osobne by sa to tam hodilo podlepiť tým kartónom zdá sa mi to ako najlepšie riešenie, že by som to tavnou pištoľou nalepila na kartón, ale potom ma napadla aj alternatíva že by som na rohy prišila gumičky a tak by ste si to mohli pripevniť na hocijakú tvrdú podložku...ale inak ani bez podložky sa s tým zle nerobí....tak neviem čakám na vaše návrhy...ja už teda začnem vyrábať od dnes vo veľkom 🙂 a potom to prispôsobím podľa toho, na čom sa väčšina zhodne 🙂

@josenka ja som ti poslala do IP, prosim len mi daj vediet, ci dorazilo, vecer este kuknem, ci si odpisala, lebo ja som tu taky novacik, tak aby som to nedoplietla 🙂 dakujeeeem 🙂 cakam na cislo uctu 🙂