icon

Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov

miskanasa
29. nov 2013

ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂

praznakova
16. dec 2013

@josenka ja som ti poslala do IP, prosim len mi daj vediet, ci dorazilo, vecer este kuknem, ci si odpisala, lebo ja som tu taky novacik, tak aby som to nedoplietla 🙂 dakujeeeem 🙂 cakam na cislo uctu 🙂

nufanek
16. dec 2013

@tehulka13 @ josenka @branki @slniecko379 @moninka1 @sharonik @ajabaja, @behulka, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @iivkaa1, @janka9898, @labudka, @liesi, @miskanasa, @natabun, @praznakova
zienky, chcem sa poradit, znacky pocasia chcem robit z filcu a chcela by som ich prilepit na tvrdy karton, lebo predsa sa s nimi bude narabat, tak nech su pevne, len neviem zohnat karton, bola som v dobrom papiernictve, mali iba karton A1, no neda sa ani zrolovat, proste tazka manipulacia a to nehovorim o strihani, poradte na aky papier urobit tie karticky,

evkalv
16. dec 2013

@ivaha ahoj chcem sa opytat ako to nakoniec v tejto vymene je lebo nestiham teraz vsetko citat...nakoniec sa robi jedna aktivita ci dve a termin je do konca januara ci do februara??? Dakujem za info...aby som si to vedela zadelit...

branki
16. dec 2013

@evkalv ahoj, nie robi sa jedna aktivita do konca januara. AKtivity sa posielaju @ivaha a ona to uz potriedi do balickov a rozposle ostatnym.
Zatim sme vacsina v stadiu diskusie o aktivitach, po silvestri hodime organizacny pokec a zasielani co treba poslat v baliku, komu, postovne...

branki
16. dec 2013

@nufanek a keby ze z nejakej kartonovej krabice urobis?

josenka
16. dec 2013

@nufanek Tiež mi napadla krabica, tak ako @branki písala.

@praznakova @nufanek @miskanasa a aj ostatné - IP prišli, objednám, prerátam a pošlem číslo účtu. 🙂

nufanek
16. dec 2013

@josenka
@branki skusim pohladat 🙂 aj mna to napadlo, len ci sa to nebude prehybat, skusim najst nieco vhodne

evkalv
16. dec 2013

@branki dakujem za info 😉

ask
16. dec 2013

@nufanek Skus zajst aj do sklenarstva, alebo tam kde ramuju obrazy... tam mavaju aj tu tensiu lepenku co sa dava pod obrazy a niekde su taky ochotny ze nastrihaju aj presny rozmer na tych velkych rezacoch co tam maju...

nufanek
16. dec 2013

@ask to by tam mali normalne predavat 🙂

ask
16. dec 2013

@nufanek ano a z tej lepenky aj viacero hrubok... niektora sa da este strihat noznicami a tu hrubsiu ked som mala tak sme ju delili tym rezacom co ma olamovaci hrot.

praznakova
17. dec 2013

ahojte kočky, modelovacia hmota s odtlačkom kľúča uschla super. Skúsila som tam dať iný kľúč, pekne vidno, že napasuje. Detičky sa určite vyhrajú.

tehulka13
17. dec 2013

@branki @miskanasa @iivkaa1 @josenka @janka9898 @ellaeliska @sharonik @gega @natabun @nufanek @moninka1 @slniecko379 @labudka @tehulka13 @praznakova @ivaha @evkalv @ajabaja @liesi @behulka
Maminky, obtelefonovala som spustu drevovýrobcov, stolárov a musím sa priznať, že už takmer 2 týždne riešim drevený podklad na to hmatové pexeso, ktoré robím ja, a aby mi vyrobili drevené podklady, ktoré sú v princípe ako viečko, či už vo forme kruhu alebo štvorca, do ktorého by sa vlepili materiály. Takéto veci vie vyrobiť len človek, ktorý má sústruh. Mne sa teda podarilo nájsť jedného, ale 50 centov za kus je naozaj veľa. Zredukovať počet hracieho pexesa na úkor toho, aby bolo v peknej drevenej nádobke, nechcem, pretože podstata by ušla. Chcem, aby sa deti stretli s rôznymi materiálmi, a preto chcem tých 10 párov, čo znamená 10 materiálov. Tak som sa definitívne rozhodla pre viečka. Idem pozrieť do jedného veľkoskladu, aby boli všetky rovnaké, mali by biely povrch, skontrolujem, či sú vhodné, a ak áno, tak ich dnes kúpim. Pretože, keď nemám podklad na hmatové pexeso, nemôžem si namerať a pripraviť 400 ks materiálov. Je mi to ľúto, robila som všetko pre to. Môj ocko má skúsenosti s drevom, no nemá možnosť dostať sa na sústruh a povedal mi, že to by som sa asi nedoplatila, keby som si to dala niekomu robiť. Ak teda nemamitetate, budú víčka. Je mi z toho ale aj tak smutno :(

josenka
17. dec 2013

@tehulka13 Určite to urobíš krásne a my budeme spokojné aj s víčkami. Ja sa na pexeso teším. 🙂

janka9898
17. dec 2013

@tehulka13 JA SI MYSLIM ze aaj viecka budu super

josenka
17. dec 2013

@stormie, @lululaila, @nufanek, @branki, @praznakova, @miskanasa, @tinka_21 už je objednané, dajte vedieť, či to budete chcieť poslať obyčajne alebo doporučene, aby som vám to mohla prerátať. Myslím, že sa všetky zmestíte do 500 g, máte väčšinou len ľahučké veci. A zároveň mi aj adresy pošlite. 🙂

sharonik
17. dec 2013

@tehulka13 klobúk dole pred tvojou zanietenosťou, mrzí ma, že tvoja námaha nepriniesla adekvátny výsledok ☹ Ale viečka nám nevadia, budú iste super 🙂

praznakova
17. dec 2013

@tehulka13 ja si tiež myslím, že to bude super 🙂 každá z nás sa určite snažíme aby to bolo všetko krásne a praktické, pretože to robíme ako pre SVOJE vlastné detičky 🙂 držím pršteky, aby ti to vyšlo 🙂

stormie
17. dec 2013

@josenka dakujem 🙂 este prosim ta kedy by ti mal dojst balicek? Stihne este do vianoc? Ak by stihol a este aj ku mne tak rada priplatim za prvu triedu, ak to ma dosjt az po sviatkoch tak bude stacit druha trieda. Adresu pisem do ip

miskanasa
autor
17. dec 2013

@josenka ja obycajne🙂

branki
17. dec 2013

@tehulka13 ved uz len za tu snahu ti patri velka vdaka. Za mna urcite postacia aj vicka, urcite sa s tym decka vyhraju aj tak, a radost bude taka ista 😉

josenka
17. dec 2013

@stormie Malo by to byť do Vianoc, dám vedieť hneď keď balík dorazí.
@miskanasa OK, ešte adresu prosím ťa.
@stormie, @lululaila, @nufanek, @branki, @praznakova, @miskanasa, @tinka_21 Baby, zlaté ste, ako urgujete platbu, ďakujem. Porátam, napíšem, teraz nestíham, dva plechy v rúre...

praznakova
18. dec 2013

@josenka ja budem teda čakať trpezlivo 🙂 🙂 🙂 u mňa v rúre ešte nič 🙂 ale zamiesené už je a stojí v chladničke 🙂 zajtra to vypukne 🙂

samila
19. dec 2013

ahojte vsetci 🙂 citam ze vymena je uz rozbehnuta... chcela som poprosit, ked by ste zachytili/rozbiehali dalsiu vymenu montessori aktivit vo veku 3-6 rokov, ci ste mi to mohli hodit do posty, aby som to neprehliadla. Rada sa zucastnim.
Dakujem Sasa

branki
19. dec 2013

@samila ano budeme na teba mysliet 😉

samila
19. dec 2013

@branki
@tehulka13
dakujem kocky 🙂

evkalv
19. dec 2013

Ahojte maminky tak dnes som vytvorila jeden prototyp mojej aktivitky a celkom sa mi pozdáva 🙂 rozmery má 30 cmx26 cm a myslím si že to úplne stačí, je to tak presne na položenie na nohy a na zapletanie 🙂 mne osobne by sa to tam hodilo podlepiť tým kartónom zdá sa mi to ako najlepšie riešenie, že by som to tavnou pištoľou nalepila na kartón, ale potom ma napadla aj alternatíva že by som na rohy prišila gumičky a tak by ste si to mohli pripevniť na hocijakú tvrdú podložku...ale inak ani bez podložky sa s tým zle nerobí....tak neviem čakám na vaše návrhy...ja už teda začnem vyrábať od dnes vo veľkom 🙂 a potom to prispôsobím podľa toho, na čom sa väčšina zhodne 🙂

tehulka13
19. dec 2013

@evkalv Prekrásne 🙂 Tá gumička je super nápad, možno ešte lepšie ako karton. Bolo by to praktické. Skutočne to vyzerá parádne. Nech sa dobre vyrába. 🙂

evkalv
19. dec 2013

@tehulka13 Ďakujem za pochvalu potešila 🙂 a ešte k postupu výroby ostatné aktivitky budem šiť na stroji aby to bolo pevnejšie a trvácnejšie, toto som len tak narýchlo v rukách, tak myslím že strojom to pôjde aj rýchlejšie...🙂

josenka
19. dec 2013

@evkalv Tiež sa mi nápad s gumičkou pozdáva, krásne farby. 🙂