icon

Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov

miskanasa
29. nov 2013

ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂

praznakova
20. jan 2014

praznakova @sharonik @ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @janka9898, @iivkaa1, @josenka, @miskanasa, @monika1, @labudka, @natabun, @liesi, @nufanek, @slniecko379, @tehulka13, @praznakova Ahojte kočky, snáď sa na mňa nebude nikto hnevať, ani to brať osobne, ale ja by som bola rada, keby som aktivitu od @sharonik dostala ukončenú. To znamená, že ja si na ňu rada počkám a bola by som rada, keby som ju mala komplet aj s vytlačením, tak ako bolo navrhnuté. Ako sa ku mne dostane, to už nechám na @sharonik s koordináciu s @branki. Kľudne mi môže prísť aj počas našej druhej výmeny. Vôbec mi nebude vadiť, že príde neskôr,

labudka
20. jan 2014

ahojte, ospravedlňujem sa, že som sa neozývala, január je zabiják, ale už som tu.
moja aktivita
každá maminka dostane 10 postupností x4 kartičky + kartičku na ktorú sa tieto postupnosti ukladajú
kartičky som domyslela ešte tak že zo zadu bude farebný papier, aby obrázok nepresvital a môžte ich využiť aj ako pexeso, vyberiete s každej postupnosti prvý a posledný obrázok a môžte hrať, číže vznikne vám 10 párov (20kartičiek) čo je už dobrý základ pre pexeso a bude zaujímavé tým, že páry ktoré dieťa hľadá nie su totožné, ale majú niečo spoločne, logické myslenie.

A ešte jedna vec prosím nevšímajte si že nie su kartičky dokonalé že pretrča modrá, veľmi ťažko sa laminuju malé oddelenené obrázky a ešte ked su aj dvojmo, ale vaše budu v poriadku, budem ich predtým ešte k sebe prilepovať, takže to bude sedieť.

miskanasa
autor
20. jan 2014

@sharonik možno by sis i to mala pozapisovat komu to ako vyhovuje a tak to urobit. kto si to vie vytlacit sam , posli len vracka a komu nevadi pockat tak posles neskor...už ako sa dohodnes s @branki 🙂

sharonik
20. jan 2014

@praznakova je to v pohode, ja som ani nenavrhovala, aby ste si to tlačili a laminovali sami, ani by som s tým nesúhlasila. Problém je v tom, že vám tie dohodnuté predlohy ani nemôžem poslať, lebo ich sama z nefungujúceho pc nedostanem.
Jediné predlohy ku ktorým sa viem dostať sú od jednej maminy z českej výmeny, poslala mi ich do mailovej schránky, takže to si môžem otvoriť aj v inom pc. Jefiný problém tam je, že je rozdiel v zostave plodín. Dostali by ste navyše slivku, jablko, rascu a orech vlašský, ale nedostali by ste cícer, fazuľu, ovos, raž (semienka by om vám poslala teraz a kartičky k týmto 4 by ste dostali dodatočne). V konečnom dôsledku by ste mali o 4 plodiny navyše.
Musím nejako riešiť situáciu v ktorej teraz som a nemôžem sa doposlednej chvíle na to , že muž príde domov, zistí čo sa s pc stalo, objedná náhradné diely a opraví ho. Prišlo by mi , aby som vás neinformovala a vyrobila aktivitu inak ako sme sa dohodli.
PS. S tlačou mi helfne kamoška, teraz už iba zohnať buď náhradný pc a vyrobiť nové predlohy alebo urobiť ako som písala vyššie.

iivkaa1
20. jan 2014

@branki ahoj teraz rozmyslam, ze ta zem co robim bude format A3....aj ked ho stocim,neviem ci vojde do A4krabice.....netreba radsej vacsiu??

tehulka13
20. jan 2014

@sharonik Predovšetkým prajem, aby sa manžel uzdravil a bol naspäť medzi vami v rodine. Sama neviem, čo by som robila na Tvojom mieste. ALe chcem povzbudiť, že kopec mravenčej práce máš už za sebou, a škoda by bolo teraz odísť. Stále je ešte nejaký čas a všetko sa môže zmeniť za pár dní. Asi by bola teraz škoda nanovo prerábať túto krásnu aktivitu. Chcem sa len spýtať, aké obrázky sa tam používajú? Ak boli obrázky stiahnuté z internetu, skús nám ich popísať, a keby sme pogooglovali viaceré, možno by sme to vedeli dať dokopy.
Možno si nájdem v krátkej dobe čas a podelím sa s vami o jeden výborný program evernote. V krátkosti, je to program, ktorý sa inštaluje do pc, a môžete si tam všetko ukladať-obrázky, texty... čo je výhoda, že sa cez net dokážete dostať do evernote, a kdekoĺvek ste, na akomkoľvek mieste na svete, na akomkoľvek počítači, keď sa prihlásite na svoj účet evernote, budete mať vždý všetko, čo ste si tam doma uložili (synchronizuje sa to s online úložišťom). A takto, veci, na ktorých záleží, by ste nemali nikdy stratiť.
Skús nám, ak budeš môcť, popísať tie obrázky, minimálne ja by som sa pokúsila hľadať.

branki
20. jan 2014

@iivkaa1 uz som zmenila v podmienkach ze A3 treba krabicu 😉

iivkaa1
20. jan 2014

@branki dakujem... 🙂

praznakova
20. jan 2014

@sharonik presne ako pise @tehulka13 vsetko sa moze este zmenit. Preto som ja za alternativu ze ked to uz mas urobene a pc bude ok tak potom vytlacis a dokoncis. Urcite si sa nad tym namakala. Dalsie kolo odovzdania bude take dva mesiace.. ja s tym nemam problem pockat.

praznakova
20. jan 2014

@iivkaa1 myslim ze krabica mala byt format a3

miskanasa
autor
20. jan 2014

@praznakova no to v tej druhej výmene pre mensie deti🙂

branki
20. jan 2014

tak skusila som zafarbit tie otlacky klucov. Farbila som potravinarskymi farbami, takze aj ked to daju do ust nahodou mensie deticky, tak sa im nic nestane. Tak kto bude chciet mozem mu zafarbit, kto nie mozem nechat biele. 😉

tehulka13
20. jan 2014

@branki neviem, čo dodať... prenádherné 🙂

miskanasa
autor
20. jan 2014

@branki mne nefarbit🙂 krasne🙂

branki
20. jan 2014

mam aj este zltu, zelenu, hnedu, ciernu, ruzovu a fialovu farbu. Takze si mozte vybrat ci chcete vsetko jednou farbou alebo roznofarebne, uz necham na vas.

miskanasa
autor
20. jan 2014

@branki ak masd dost farby tak mne možeš nafarbit ale vsetko jednou farbou🙂uplne jedno akou, napr žltou🙂

sharonik
20. jan 2014

@branki mne tiež jednou farbou ( modrou alebo červenou), je to krásne

ajabaja
20. jan 2014

@branki prekrasne. lepsie prevedenie som este nevidela. fakt. ja si prosim tiez bez farby.

josenka
20. jan 2014

@branki Krásne, ja by som poprosila nafarbiť a je mi jedno ako 🙂 .

branki
20. jan 2014

Vdaka baby, nie je to na stopercent. Dalo by sa aj lepsie, ale to bys om musela mat nejaku speci formu, lebo ked to otlacam tak sa roztahuje ta hmota a nie je to take presne. Skusala som to natlacit do roznych foriem ale nebolo to ono, tak to bude take amaterskejsie, ale hlavne, ze to deticky bude bavit 😉 a splni to svoj ucel.

branki
20. jan 2014

@miskanasa mam jej dost, je to gelova, rozraba sa, takze jej je kopec 😉 Ale vnutro kluca ti mam nechat biele, nie? nech nevznikne nedorozumenie nejake, to by som nerada 🙂

evkalv
20. jan 2014

@sharonik ja si pockam na kompletnu aktivitku ked aj o 2 mesiace...prihodit sa moze vselico a kazdej jednej z nas takze ja by som bola rada za komplet aktivitu a rada si na nu pockam...😉

evkalv
20. jan 2014

@branki ja si poprosim roznofarebne ak s tym nebudes mat vela prace...ak nebudes stihat priklonim sa k vacsine....ale potesili by nas farebne 😉

iivkaa1
20. jan 2014

@branki aj mne mozes nafarbit...je jedno ako 🙂

praznakova
20. jan 2014

@branki joooj, ja som nechcela zafarbit, ale teraz by som VEEELMI chcela. Je to nááádherne. Super. Perfektne 🙂

tehulka13
20. jan 2014

@branki Ja si poprosím nafarbiť, pokojne rôznofarebne, podľa toho, koľko farieb budeš mať práve pripravených, nie zbytočne kvôli mne otvárať nové 😉 A páči sa mi to vnútro ponechať biele, lepšie vyniknú okraje, na ktoré sa dieťa môže sústrediť. Neskutočne krásna práca. Ďakujeme 🙂

praznakova
20. jan 2014

@branki
@branki co sa tyka farebnosti, tak mne daj max. 3 farby. Take zakladne. Okrem ciernej. Neviem aka bude zlta, ale ta by mohla byt, ak bude taka pekna vyrazna. A tie co mas hore uvedene su tiez super...

liesi
20. jan 2014

@branki krásne to je. ja tiež poprosím rôznofarebné 🙂

miskanasa
autor
20. jan 2014

@branki ano vnutro biele

branki
20. jan 2014

Ahojte este jeden dotaz neviem ci nas bude 20 😕 lebo @ellaeliska sa zatim neozvala, ani na ip neodpoveda, tak neviem ako to riesit, co myslite?