icon

Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov

miskanasa
29. nov 2013

ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂

josenka
2. dec 2013

@iivkaa1 Aj mne sa neskutočne páčia, musíme poprosiť @natabun, či nám ich urobí. 🙂

josenka
2. dec 2013

@nufanek Mne by sa páčil ten kalendár, čo dávala link @sharonik. 🙂 No, myslím to počasie.

josenka
2. dec 2013

@iivkaa1 Ja by som hlasovala za zvieratká, stopy a čo jedia.

iivkaa1
2. dec 2013

@josenka dobre....uvidime ako sa vyjadria ostatne maminky,alebo spravim to aj tu mapu sveta..ci?

josenka
2. dec 2013

@iivkaa1 No, uvidíme, ako sa budú vyjadrovať. 🙂

behulka
2. dec 2013

ďakujem za objasnenie 🙂 a rada sa pridám.
Bude to však náročné, zostaviť výber tak, aby zaujal 3ročné dieťa i 5ročného predškoláka. No snáď s podarí.

Veľmi by som privítala čo najviac aktivít na cesty, aby ich bolo možné hrať v aute, vo vlaku, pri čakaní. Toto je asi moja najväčšia motivácia.

@josenka tangram je super, mne stačia predlohy, tých nie je nikdy dosť - tangram pre mňe robiť nemusíš.

Písmenká by som tiež radšej vynechala - pre 5ročné deti sú fajn, no pre 3ročné si myslím, že je to priskoro. To by asi chcelo špeciálne zameranie na predškolákov. Inak vejáre aj tieto kartičky z montessori sú výborné v začiatkoch čítania: https://www.modrykonik.sk/blog/nenocka/album/sl... @natabun

Hexicards sú super - zabavia sa s tým drobci, akonáhle dokážu rozoznávať farby prikladaním, aj dospeláci, keď to hráte ako domino, či vypĺňate predlohu. No pokiaľ to má byť pre malé detičky, ja by som bola za tie štvorce z dvoch trojuholníkov - napr. z filcu, či fleecu, nech je to aj o hmate (išlo by to premyslieť aj ako pexeso...).

Ja ešte k mozaikám pridám z Knihy hlavolamov indiánsku: http://www.elefantino.sk/indianska-mozaika/ (no to je už ťažší level)

A moje rozprávkové kocky môžu byť ?
http://www.storycubes.com/
U nás 3ročný zvláda 2 kocky, starší 3. Veľkosť strany som chcela cca 4cm

josenka
2. dec 2013

@behulka Tak teda vitaj 🙂 . Za mňa určite rozprávkové kocky môžu byť, ale nech sa aj ostatné dievčatá vyjadria.
No, s tým zaujatím 3-ročného aj 5-ročného, je to vždy tak, že pri náročnejšej aktivite niečo vypustíš a pri menej náročnej je ten starší zase "frajer". Nedávno som sa zúčastnila výmeny pre 2 - 3 a boli tam aktivity, ktoré zaujali aj mojich starších chalanov (8 a 9).
A pokiaľ ide o aktivity na cesty, tak dobrý je aj hmatový labyrint, napr. tu je https://www.modrykonik.cz/blog/sova33/album/vym....

nufanek
2. dec 2013

@behulka aj mne sa pacia tie rozpravkove kocky 🙂

nufanek
2. dec 2013

@josenka no to pocasie je pekne, len ozaj by to chcelo rozvinut 🙂

nufanek
2. dec 2013

A nieco podobne

sharonik
2. dec 2013

@behulka ako sa hrá s tými rozprávkovými kockami?

branki
2. dec 2013

@behulka ja som tiez urcite za tie rozpravkove kocky

branki
2. dec 2013

@nufanek a toto je velmi pekne, toto by som brala

josenka
2. dec 2013

@nufanek Ak si na toto trúfaš, lebo je to ozaj náročné na čas a precíznosť, tak ja som za všetkými desiatimi. 🙂

fufina1
2. dec 2013

Kto je z BA a okolia, neprida sa niekto na poobedne aktivitky pre predskolakov do centra nadania? dnes, ci buduci pondelok? cize kategoria tri, 4 rocky. temy su take iste ako v decembri, treba sa len nahlasit cez formular. zial zatial sa nepodarilo vyzbierat dostatocny pocet deticiek, t.j 4. http://www.centrumnadania.sk/index.php?filename...

iivkaa1
2. dec 2013

@nufanek aj mne sa to paci,ak to ozaj mas chut spravit🙂

josenka
2. dec 2013

@branki @miskanasa @branki @ellaeliska @sharonik @silvia259 @behulka @iivkaa1 @gega @natabun @nufanek Baby, prosím vás, ktoré ste sa mi ešte nevyjadrili k mojej aktivite, dajte vedieť, čo by ste chceli. Mám
tangram alebo hmatový labyrint alebo geometrické tvary - link je na prvej strane, kde si môžete pozrieť, čo by sa vám páčilo. Aby som si mohla materiál objednať 🙂.
@janka9898 - Budeš sa aj ty teda zapájať?

branki
2. dec 2013

@josenka ja som sa uz vyjadrila ku kazdej aktivite 😀 ja som za tangram, ale nevadilo by mi ani to hmatove pexeso, prisposobim sa v tomto vacsine.

janka9898
2. dec 2013

@josenka ano ano rada
vymyslela som nieco taketo
este pozeram ze co by som mohla kedze sit este len zacinaam 😕

josenka
2. dec 2013

@branki @miskanasa @branki @ellaeliska @sharonik @silvia259 @behulka @iivkaa1 @gega @natabun @nufanek @janka9898
Baby, pozrite ešte aj tento album - sú tam super nápady, napr. tá práčka, magnetické paličky, zmrzlina... Nechcem byť vyrypovačná, ale zdá sa mi zatiaľ, že tu je veľa laminovania a obrázkov (čo môže byť aj finančne náročné, ak nemáte doma laminovačku) a ja osobne by som uvítala aj nejaký filc 😀.
https://www.modrykonik.sk/blog/lenusskaa/album/...

janka9898
2. dec 2013

@josenka NO JA ju doma mam aj vela folii kedze s tym robim tak reto.-D

janka9898
2. dec 2013

@josenka ALE TU ZMRZLInu by som zvladla ak sa to ale bude robit az po vianociach.-F

josenka
2. dec 2013

@janka9898 To je super, keď ju máš doma, mne sa to s tým chlebom aj celkom páčilo - bolo by tam aj niečo iné? A filc bol tip aj pre ostatné baby, ale veď sa hádam tiež vyjadria, lebo začínam mať pocit, že tu už nejako moc spamujem 😀 😉 - no, ale drobec spí, preto. Inak, zatiaľ vravela @branki, že v januári by sme mali končiť.

nufanek
2. dec 2013

@josenka ten kalendar ma laka, len asi nie laminovat, lebo ho treba spendlit, pozriem este tvoj odkaz, rada by som sila 🙂 filc je moj kamarat 🙂

josenka
2. dec 2013

@nufanek Ja som ten kalendár videla v nejakej slovenskej výmene a tam toho bolo dosť z filcu - tie vrecúška, skús sa pohrabať v nejakých albumoch, aj ja budem hľadať. 🙂

nufanek
2. dec 2013

Idealne by bolo koncom januara 🙂 momentalne mam dost vela projektov 🙂

nufanek
2. dec 2013
nufanek
2. dec 2013

@josenka otazka? 🙂 tie vrecuska pondelok - nedela su tam na co?

nufanek
2. dec 2013

@josenka ten uz mam ulozeny 🙂 to oznacenie roznych obdobi aj samotne znacky pocasia by mohli byt z filcu