icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

nenocka
14. máj 2013

@riska
@ikuza
@lucikusik neskúsila by niektorá z vás urobiť takú knižku? pridávam aj obrázky, čo by sa dali použiť - vystrihnúť a vkladat na dvojstranu podľa farenej záložky (pre menšie detičky by mohli byť farebné celé dvojstrany)... a mohli by sa do knižky pripínať suchým zipsom, nech sa dá využiť opakovane... hmm?

aj takého ježa pre drobcov by som vedela urobiť 😀 tak vyberte, čo by sa väčšine z vás najviac hodilo...

nenocka
14. máj 2013
lenusskaa
autor
14. máj 2013

@breky @nikam @1betty @riska @janulkan @ikuza @lucikusik @crysmile @tina14283 @anulicek @elannor @nenocka @laurinkam @gigi33
uz je nas v skupine 15, to znamena, ze kazda bude svoju aktivitku vyrabat 15x (14x pre ostatne, 1x pre seba), uz je nas relativne dost - chcem sa spytat, ak sa este niekto prihlasi, berieme? (max do 20) ci ostaneme na konecnom pocte 15?

ask
14. máj 2013

Ak nahodou este jedno miestecko najdete, tak by som sa rada pridala tiez..... ak uz sa rozhodnete ze je vas dost, co chapem , budem musiet pockat na novu skupinu 🙂

anulicek
14. máj 2013

@lenusskaa neviem posúdiť... nechám na Vás... 🙂

laurinkam
14. máj 2013

Asi by aj stacilo 15-16 clenov🙂. moj nazor....

riska
14. máj 2013

baby, ja sa ospravedlnujem, ale z rodinných dovodov sa nepridam, nestihla by som to..tak svoje miesto prenecham niekomu inemu, kludne @ask 😉
ale budem vas sledovať a zbierať napady na druhé kolo 🙂

nenocka
14. máj 2013

a niekto, čo rád šije a má zásoby filcu? 😀 toto sa mi moc ľúbi https://www.modrykonik.cz/fotoblog/wiwiane/albu... alebo toto https://www.modrykonik.cz/fotoblog/wiwiane/albu... a videla som aj také, čo boli gombičky zhodné s farbou filcu... 😅

nikam
14. máj 2013

@lenusskaa Mne sa paci knizocka s cislami najviac, tie motyle som nepochopila.
No tak je nas 15, podla mna aj staci.

lenusskaa
autor
14. máj 2013

@riska ok, uvidime sa v druhom kole 🙂 som rada, ze si dala vediet..
@ask vitame ta medzi nami 🙂 mas aj nejake tipy, co by si mohla vyrobit?

breky
14. máj 2013

@lenusskaa mne sa paci od gigi ta trojka 🙂

nenocka
14. máj 2013

@breky aj mne 🙂

tiaž si myslím, že nás je dosť 🙂

lenusskaa
autor
14. máj 2013

@nikam ja som tie motyle pochopila asi tak, ze ak dieta hadze 1 kockou - hlada jednofarebneho motyla zhodneho s farbou kocky, ak hadze 2 kockami - hlada motyla, ktory ma na sebe obe hodene farby a ak hadze 3 kockami - takeho co ma vsetky 3 farby 🙂 (na obrazku su jedno, dvoj a trojfarebne) mne sa to celkom pozdava

breky
14. máj 2013

@lenusskaa ostala by som pri 15tich 🙂

ask
14. máj 2013

@lenusskaa Priznam sa ze sa v tom len rozkukavam... ale mam tretie dieta po rokoch a velmi rada by som mu dopriala rozmanite "domace" hracky a toto je vynikajuca prilezitost.

nikam
14. máj 2013

@lenusskaa Ahaaa, jasne. Stale ostavam pri knizke s cislami, samozrejme ale akceptujem rozhodnutie vacsiny.
A mali by sme sa dohodnut na termine a sposobe distribucie.

lenusskaa
autor
14. máj 2013

@ask skus popozerat, pohladat, uz aj tu su hodene nejake tipy navyse, ktore by sa mohli vyrobit 🙂

danatalu
14. máj 2013

škoda že už neberiete ďalších členov, ja som sa potešila že to tentoraz stihnem zapojiť sa, vždy mi to tak tesne ušlo.. ak sa náhodou niekto odhlási alebo by ste sa ešte rozhodli prijať dakoho tak sa hlásim. urobila by som aj tú knížočku čo dala nenočka,alebo dačo z filcu, toho mám dosť, (napr. dúhu).

elannor
14. máj 2013

@lenusskaa myslím, že 15 je tak akurát, no ak by sa nejaká mamička ešte veľmi veľmi rada pridala, tak s tým nemám problém 😉

anulicek
14. máj 2013

Dievčatá..pripíjam len obrázok, ako by to malo vyzerať.. Môže byť?

gigi33
14. máj 2013

@lenusskaa Ano tie motyle si pochopila spravne. Hra je urcena pre 4r a viac, Pricom kazdy motyl ma tri farby. Dieta hadze troma kockami a hlada motyla s danymi farbami. Ak tam nie je pokracuje dalsi a vyhrava ten kto ma najviac motylov. Myslela som ze pre mensie deti by bola jedna kocka a deti by hladali na motylikoch danu farbu ( alebo by som ich urobila len s jednou farbou) Ak by motyle boli v troch farbach budu sa dat vyuzit neskor podla povodneho hracieho planu.
Necham na vas co si vyberiete 🙂

ask
14. máj 2013

@lenusskaa Toto ma zaujalo: http://www.montessoridoma.cz/?p=3013 ? Este pokukam...🙂

nenocka
14. máj 2013

@anulicek môže 😉
@danatalu ja by som ťa brala, len neviem, či to nie je stret záujmov 😀

anulicek
14. máj 2013

Mne by jedna kočenka navyše nevadila.. Ako dievčatá.. Potešíme @danatalu ?

lucikusik
14. máj 2013
danatalu
14. máj 2013

🙂

nenocka
14. máj 2013

@lucikusik ja som za filcové navliekačky 😉

lenusskaa
autor
14. máj 2013

termin by som nechala asi mesiac na vyrobu (cca do 17 - 20 juna), ak bude niekto objednavat material - kym mu pride a kym vyrobi, az ma na to dost casu.. distribucia minule fungovala tak, ze jedna mamicka (mozem aj ja) zozbierala vsetky baliky s aktivitami, roztriedila a potom poslala naspat uz rozne aktivitky.. do balika sme prihadzovali sumu na postovne + bal. papier (malo by to vyjst do 3.5e) + bolo by dobre prihodit aj vyplnenu sprievodku na balik (na cestu spat k vam domov).. bola by som rada, keby sa to stihlo poposielat naspat este do zaciatku prazdnin

lenusskaa
autor
14. máj 2013

pre chvilkou nas bolo tiez 16, tak myslim ze to jedno miestocko by sa este naslo 🙂

lenusskaa
autor
14. máj 2013

predosla odpoved pre @danatalu