Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky
Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka
@ikuza Tie bambulky su mile🙂 Pozeram, ze asi vyhraju🙂 Aku das predlohu, tie kvety? Alebo bude snad viac predloh?
@ikuza ja už predlho obdivujem tie bambulky presne z rust společne a nejaké predlohy k tomu ak by si sa na to dala mňa by to potešilo u nás bambuľky fičia vo veľkom na všetky možné účely, aj keď aj tieňové divadlo nie je zlé mojim babám sa páči a my máme zatiaľ len také narýchlo doma spichnuté
@anulicek ja som nestíhala vidím že ti už baby dali obrázky asi všetky čo ja mám, mne sa inak ešte na tomto páčilo že je tam označený aj štart a cieľ to by mohlo drobčekov motivovať keby si nejakú takú stužtičku našla alebo niečo vymyslela
ja som akurát včera mamču ukecala na ten labyrint že by mi s tým pomohla na mašine a pozerám že @anulicek som už inšpirovala 😀 , ale nevadí vôbec budú zlomky u nás to staršiu už celkom zaujímalo skúšali sme doma prototyp
inak baby mohla by ste niektorá nafotiť to čo ste robili v prvom kole tak aby bolo všetko vidno na pár foto a hodiť sem ako prezentáciu a inšpiráciu čo vy na to?
a ono aj to tieňové divadlo zas pre drobcov by sa možno dalo dať na hrubšie špachtličky napr. nanukové a obrázky zalaminovať ale zas viacej práce
k zlomkom nemá niekto nejaký nápad že prípadne zvážim?
@pusinqa Ja tiez dufam, ze to kocky nafotia, ale asi to este nemaju ukoncene🙂 Su take nadchnute , ze uz aj tak zacali dalsie kolo:D K tym zlomkom, mna napadlo, ze ci by sa to nedalo nejako spravit ako kusky torty, ci kolacika, alebo melon, jablko, ale to by bolo uz vsetko moc komplikovane, ak to budes robit podla tej predlohy z filcu. Tak asi nic.
@pusinqa Nieco taketo http://www.educaplay.sk/Shop/Didakticke-hry/45/... napr. 🙂 Ale to je len taky napad. Pizzu maju dievcata inu z minuleho kola, ale nieco ine to je.
maminy, co ste sa mi ozvali na ruzovu vezu a schodiky - IP mi prislo asi 7...tak nakoniec som sa rozhodla ze bude len prirodne drevo a kto chce, tak si to namaluje sam, nakolko je toho strasne vela a vela prace. Poodpisujem neskor na IP kvoli upresneniu ceny.
@tomaskovamaminka fajn by to bolo, len mi to príde už na drobcov zložité, ja mám 6 ročnú a už tá mala tak že sme išli po štvrtiny tak akurát, ju asi najviac bavilo to delenie fazuliek na tom
niektorá ste tu dali link hrozne sa mi páčil labyrint z CD možno niekoho inšpiruje domáca narýchlo verzia spichnutá že aj takto sa dá, fajn vecička a teda dosť náročné to je aj keď sa to nezdá
@pusinqa Mne pridu tie aktivitky asi zatial vsetky dost zlozite, mam tu asi jedneho z najmensich drobcov, ale tak ved dorastie🙂 Inak tiez sa mi ten labirint pacil a uz som rozmyslala, ze ako by sa to dalo🙂 Ma najprv napadla krabicka od Tic-tac a dnu ta gulicka co sa chalani s nimi vsade strielaju, a potom viecka od kostikov pouzit:D A dnu asi ten mantinel modelovacou samotvrdnucou hmotou spravit🙂
@tomaskovamaminka no ja mám tiež staršiu a mladšiu a zas veľa vecí sa dá urobiť nejaký jednoduchší variant pre mladšiu a náročnejší vymyslieť pre staršiu tak sa to snažím ja s aktivitkami
ahojte neviem ake stare su vase deticky, moj maly ma 15mesiacikov a pre neho by bolo super, aj vyrobit priserku a pre nu zradielko a krmit ju (rozne male predmety davat do jej ust), ale pre starsich takych 2 rocnych to moze byt aj suche, nudne 😉
4, hocico co navrhnete vy, ze by ste chceli 🙂

@ikuza som za bambulky 🙂