Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky
Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka
Ahojte, krasne ste to mali v prvom kole. Skoda, ze som sa nestihla zapojit, nevadi - sa uz tesim na druhe. |Uz zacinam hladat obrazky. Nasla som jednu stranku na laminovanie a tlacenie, tak vyskusam.
dnes prišlo prišlo.. 🙂 hneď sme rozoberali.. juchúúúúú ... a všetko pekne povytriasali a maminka potom triafala, čo k čomu patrí 😀
Dievčatá... kde prosím kúpim tie bambuľky, čo nám prišli s predlohami? sú super.. Dobrú nôcku prajem...
@ikuza ahoj, máš tam kartičku ako jednotlivé koreniny vyzerajú na obrázku, potom sú v tom priesvitnom sáčku kde si ich môže pozrieť na živo a aj pochytať a potom je tam biely sáčok, ktorý ovoniava a treba dať všetky tri dokopy. alebo len proste na naučenie sa korenín, ako sa čo volá, ako to vonia a na čo sa to používa.
@dudri Dobry vecer, prepacte, skor som nebola pri nete... chcem sa spytat...trosku nerozumiem vasej vete:
aha to je môj originálny nápad, nemáte dobre vymyslí niečo inšpirované
... znamena to ze nemam robit tu pracku, lebo je to vas napad? Prepacte, nemala som to ako vediet, ja som na ten obrazok natrafila na tejto stranke medzi Nápady na pytlíčkové aktivity. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/wiwiane/albu... Na obrazku nebol ziadny copyright symbol, ani meno... netusila som ze by autorka mohla nesuhlasit s dalsim vyrabanim. Ak je to tak, prepacte prosim, ospravedlnujem sa a najdem inu inspiraciu ktoru ponuknem na vyrobenie.
@bibes Perfektne tie podlozky! 🙂
Ahojteeee! Nam to prislo vcera, strasne som sa vytesovala, len nam blbol net-som sa nemohla ani pochvalit 😅 Najprv si musim najst kusok casu a preskumat to, ze cim s malym zacneme, ale teraz sme okrem obedneho spanku len vonku...a to chytro varim, riadim... 🙂 Ale velmi pekne vsetkym zo srdca dakujem! @lenusskaa - vodolepky
@breky - tabuľka na základné smery (vpravo, vľavo)
@nikam - skladací šašo z machovej gumy
@1betty - aktivitka na zapínanie
@janulkan - pexeso (základné tvary) z lepenky a filcu
@crysmile - prevliekačka (základné tvary)
@tina14283 - čuchové pexeso (koreniny)
@anulicek - skladačka - magnetické štvorčeky
@elannor - vešanie prádla
@laurinkam - hmatové počítanie
@lucikusik - filcová navliekačka (had)
@danatalu - pizza z filcu
@ikuza - kruzok so zakladnymi farbami
@nenocka - knizka s cislami
@gigi33 - aktivitka s chlpatymi gulickami
@majusqwa tu http://ucenie-hrou.sk/kreativita-deti/237-fareb... som našla farebné špachtle
@nenocka ja som sa pýtala na tie zlomky aj som kdesi už videla túto foto len bohužiaľ natoľko zručná nie som to by som popri deckách nezvládala
baby nemáte niektorá náhodou predlohy na to tieňové divadielko domček domček kto v tebe býva? prípadne ku geoboardu také ako sú na rustspolecne? baby veľmi zaujal ale kým sa dokopem predlohy nájsť, vytlačiť alebo urobiť lebo prázdne som našla tak to bude riadne dlho trvať či náhodou?
Ahooojte maminky, ja uz na tom uspesne pracujem :D
Chcem sa spytat ako to chodi, sa to posiela potom postou kazdemu, ci dame stretko, ci ako?
Pekny dnik vsetkym zelam
podla adries bolo v 1.kole viac bab akurat z Bratislavy, presny pocet neviem (3-4?), ostatne sme rozlezene po celom Slovensku 😀 balikovanie v pohode vezmem aj na toto 2.kolo.. len si musim dokupit lepiacu pasku 😀 akurat som nestihala ustriehnut vyber, bo som uz pomenej na nete, preto sa tohoto zaciatku ujala janulkan 🙂
Dievčatá.. časom pridám ešte ďalšie šablónky na magnetické puzzle.. (pridám biele políčka a potom pre staršie aj políčka s trojuholníkmi..prestrihnete si štvorčeky nožničkami.. 🙂 ) Takže dúfam, že sa zabavíte ešte dlho... Do septembra to určite stihnem .. 😀
@janulkan za mna možeš pridať skladanie tváre, len ešte musím doriešiť či magnetickú alebo laminátovú...Určite chcem viac variácií očí, uší, úst,.... len ešte materiál je otázny. Fleec som zatiaľ vyradila kvôli trvácnosti, ale kľudne sa môžte aj ostatní vyjadriť čo by bolo dobré vzhľadom na vek, výrobu a aj rozpočet (šiť neviem)... Inak ešte otázočka koľko nás je nakoniec? Ďakujem za odpoveď Laurinkam....
@laurinkam je nas 21 🙂 a ja by som hlasovala za magneticke, ale emam sajnu co stoji ten magnet, ze ako to vyjde financne, laminovane sa dost sucha po sebe, tam by bolo fajn dat nieco protismykove, len neviem co take male na usi a oci a. Pod ...inak zase filc pekne drzi na sebe aj ked je tvarnejsi v rucke, uvidime co sa vyjadria baby...inak magnet kupovala @anulicek na minule kolo, tak by ti mozno vedela dat odo ip odkial kupovala
baby ja som tiež rozhutovala tie zlomky skúste sa vyjadriť buď filcové s fazuľkami na štýl prvých dvoch foto celé, polovice, tretiny, štvrtiny, skladajú sa kruhy, časti možno porovnať priložením na seba, delia sa fazuľky alebo by som ešte na kompe zvládla čosi v štýle ako na poslednom obrázku buď nejaké ovocie alebo pizza alebo torta a napr. na každom kúsku nejaká ozdôbka aby deti videli koľko ich pri každej časti čo sa pridá, uberie je alebo čo by ste chceli aký tvar a to zalaminovať a rozstrihať na 8 dielov čiže osminy a tam potom pridávaním a uberaním dielikov by ste si vytvárali menšie časti a zlomky
Ako sa možem pridať?
@kotatko201 uz len v dalsom kole, toto kolo sa uzatvara zaciatkom septembra, takze predpokladam ze potom sa spravi dalsie 🙂 momentalne je nas 21, pripadne skusit ci niekto dalsi nerobi vymenu
@kotatko201
@janulkan No veru uz sa najake pytali, ze by sa rady pridali, mozno by sa vas aj nazbieralo na dalsiu skupinu, len niekoho kto by to vyhlasil a zorganizoval. ;)
@pusinqa Mne osobne sa viac paci nejake to ovocie, ci ine jedlo🙂 Ale je to na tebe a aj na ostatnych ako sa vyjadria🙂
@laurinkam, @crysmile, @nenocka, @anulicek, @ask, @lenusskaa, @danatalu, @ikuza, @lucikusik, @gigi33, @breky, @janulkan, @1betty, @elannor, @tina14283 Ahoj dievcata, my sme az dnes boli po balik na poste (boli sme na dovolenke), vsetkym Vam dakujem za pekne aktivitky, uvidime, ktore drobca zaujmu. U Vas sa ktore osvedcili najviac? A este mam otazku, ako sa ma pouzivat magneticke puzzle?
@pusinqa Mne sa viac pacia filcove s fazulkami. A teda tie tvare nebudes robit?

@janulkan krasne si to nafotila🙂 sikulka🙂