icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

elannor
16. máj 2013

@danatalu aj mne sa páči tá pizza 🙂

lucikusik
16. máj 2013

@breky no to bude super hračka aj pre mňa 😀 lebo mne sa ľavá a pravá mýlia 😀 všetko to bude zo sololitu ? Aj tie kartičky? Ak áno, tak si myslím, že tam netreba suchý zips.

lucikusik
16. máj 2013

@ask A4 je dobrá veľkosť.

ikuza
16. máj 2013

@lenusskaa cakam na odsuhlasenie mojho navrhu 🙂 kruzok so 4 zakladnymi farbami https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zubrienka249...
Dakujem

breky
16. máj 2013

@lucikusik ano aj tie karticky budu so sololitu....

lenusskaa
autor
16. máj 2013

Vyzera, ze uz asi kazda vieme, aku aktivitku budeme robit, tu je male zhrnutie:
@lenusskaa - vodolepky
@breky - tabuľka na základné smery (vpravo, vľavo)
@nikam - skladací šašo z machovej gumy
@1betty - aktivitka na zapínanie
@janulkan - pexeso (základné tvary) z lepenky a filcu
@crysmile - prevliekačka (základné tvary)
@tina14283 - čuchové pexeso (koreniny)
@anulicek - skladačka - magnetické štvorčeky
@elannor - vešanie prádla
@laurinkam - hmatové počítanie
@lucikusik - filcová navliekačka (had)
@danatalu - pizza z filcu
@ask - gombikovaci filc
@ikuza - kruzok so zakladnymi farbami
@nenocka - knizka s cislami
@gigi33 - aktivitka s chlpatymi gulickami

v skupina je nas 16 - kazda vyrobi svoju aktivitu 16x (15x pre ostatnych a 1x pre seba), kazdu zabali do zatvaracich sackov (dostat bezne v papiernictvach, rozmer - aky budete potrebovat, aby vam tam vosla cela aktivita)
cas na vyrobu - 1 mesiac, cca do 17.6., po tomto datume mi ju poslete (ak budete mat hotove, mozte aj skor 🙂 ), adresu napisem cez IP, potom aktivitky roztriedim a kazdej poslem balik s uz roznymi aktivitkami naspat
do balika prihodte 3.50eura - na postovne spat, tiez spatnu vyplnenu sprievodku.. ak bude postovne lacnejsie, vydavok najdete v baliku 🙂

ask
16. máj 2013

@lenusskaa Waaaw, to je taky paradny zoznam, baby ja sa velmi tesim ze ste ma vzali 😵 😵 😵

janulkan
16. máj 2013

@lenusskaa tesim sa uz teraz 🙂 azase pravdepodobne viac ako moje dieta 😀

laurinkam
16. máj 2013

@lenusskaa ja by som este privitala k jednotlivym aktivitam aj navod na pouzitie popripadne aj moznosti obmeny danej aktivity. Ja k hmatovym pocitadlam pridam 😉.

laurinkam
16. máj 2013

aktivitky vyzeraju uzasne - tesime sa!

lenusskaa
autor
16. máj 2013

@laurinkam dobra pripomienka, na to som pozabudla..

danatalu
16. máj 2013

ja sa tiež už teším, dnes som skúšala tú pizzu, tak vystrihovanie tých šampiónov bolo dosť husté, zajtra to odfotím a dám sem na schválenie. môj muž sa na to díval dosť skepticky, že či sa s tým bude dcéra 3r. hrať, no a veru moc sa za tým nešla utrhať, najprv sa o to pobili s tou ročnou, potom to tak na narýchlo urobila a šla behať von. 😖

lenusskaa
autor
16. máj 2013

@danatalu mozno len teraz na to nemala "naladu", inokedy vytiahne a vydrzi pri tom dlhsie 🙂 budes k tomu robit aj tie "recepty"?

danatalu
16. máj 2013

no dúfam, už som jej zopár aktivitiek urobila a zatial tomu moc nedala, tak čakám na ten správny čas. chcem urobiť aj tie recepty, mám to stiahnuté v angličtine tak uvidím či sa to bude dať nejak prerobiť, je to v pdf.

gigi33
16. máj 2013

Tesime sa 🙂

lenusskaa
autor
16. máj 2013

@danatalu skus poprosit @janulkan 😅 na predoslej strane sa ponukala breky na prerobenie napisu vlevo na vľavo, ze ma sikovneho manzela 😉

nenocka
17. máj 2013

@danatalu ja sa na pizzu veľmi teším, môj synátor včera aj predvčerom piekol takú imaginárnu v aute a predával mi ju cez otvor v sedačkách 😀 isto sa aj malá chytí 😉

janulkan
17. máj 2013

@danatalu pohode, ak treba, tak mi to psoli na mail, mm prerobi, teda on vie aj pdf nejako povyberat, vsetko mi prehadzuje do SK co potrebujem 🙂 mail do IP

tina14283
17. máj 2013

Super, uz sa na to teším, budem po večeroch vyrábať...

danatalu
17. máj 2013

už som to odfotila, tak sa mi dúfam podarí dať aj foto, tak mi to zhodnoťte, napr. či je veľkosť ok, alebo čo vás napadne zlepšiť, ja som pre porovnanie odfotila pri mojej ruke tú pizzu, ale môžem hodiť aj rozmery, zatiaľ som to nemerala. nemáme doma kružidlo, obkreslovala som tanierik a šálku. ozaj skúste tento link, tam sú tie recepty. ja som myslela že v najhoršom by som to zakryla,prefotila a prepísala ale môžem to poslať janulkan, ak by to mužík urobil. ale sú tam obrázky, tak možno by to až tak nevadilo že je to v angline. moja malá sa dnes s tým tak hrala, že celý recept "vyfarbila".
http://secondstorywindow.typepad.com/home/busy-...

ikuza
17. máj 2013

aha aj tu maju filc, ak by niekto poteboval http://www.textilmania.sk/home?category_id=&pag...

janulkan
17. máj 2013

@danatalu no spravit by to nemalo byt tazke, kedze je to jpg, len potrebujem preklad 😀 teda prelozit to viem, ale zase take detialy ako 5 hub alebo 5x huba alebo 5 sampionov a pod 😝 a Pizza Vyroba alebo Vyroba pizze?

danatalu
17. máj 2013

no neviem, vidíš ani mi nejak nedošlo že to je jpg, no ale takému "počítačovému machovi" ako ja, to asi je jedno ako druhé. no a druhý problém angličtina, ja som len taky slabší nemčinár, takže ja som to len tak chcela podľa seba. že Recept na pizzu, a 5 ks húb, veď aj tak nevedia čítať, 🙂 stačí im obrázok. tak mám to urobiť, tou mojou super technikou, alebo by sa na to dal ten tvoj muž? a čo vravíš na ten môj prvý výtvor, je to ok?

lucikusik
17. máj 2013

@danatalu super veľmi pekná 🙂 už sa teším. ja si tam potom doplním " mozzarellu" aby mi drobec mohol upiecť moju obľúbenú 😀

tomaskovamaminka
20. máj 2013

Ahojte, ja len , ze sa mi velmi paci, ako tvorite hracky pre deti🙂 nech vas aspon pochvalim, a len tak potichu nesmirujem. Aby ste sa na mna nehnevali. Zapojit sa nikdy vcas nestihnem:/ Ale tak snad raz🙂 Som zvedava na fotky hotovych dielok, dufam, ze pridate ;) Prajem vam, nech sa aktivitky detom moc zapacia 🙂

elannor
20. máj 2013

maminky, ktoré ste už robili nejaké vecičky z filcu, akú hrúbku by ste mi odporučili na tú moju aktivitu "Vešanie prádla"? Kúpila som už síce 3 farby v DaVinci, ale myslím, že to je len 1mm a na nete som videla aj hrúbku 2mm.... Bude lepšie, ak to prádlo bude hrubšie? Už by som sa do toho chcela pustiť a dať tu ukážku 😉 A obyčajné drevené jednofarebné štipce kde kupujete? Normálne ich zatiaľ neviem zohnať

danatalu
20. máj 2013

ahoj, ja som raz kúpila cez net na minibazari, hrubší aj tenší filc. je to aj na stranke www.milimi.sk myslím. odporúčala by som radšej hrubší, ten tenký sa asi rýchlo zničí, lebo som z neho robila tú reťaž zapínaciu a malá ju má dosť rozťahanú, ale napr. som do neho zašila kadečo na to hmatové pexeso, tak tam je to ok (ale s tým sa nehrá) lebo je to raké vyplnené. ja idem dnes pozrieť do umeleckých potrieb filce, lebo hnedý mi už došiel, ak tam nebudú mať, tak objednám cez tie vyššie uvedené adresy, bola som spokojná s kvalitou aj rýchlo to prišlo. štipce som kúpila v tescu, taký balíček asi 20ks ich bolo za dobrú cenu.

nenocka
20. máj 2013

@elannor k filcu ti neporadím, ale klasické štipce som kúpila v tescu asi za euro a sú výborné, čo sa kvality týka 😉

lucikusik
20. máj 2013

@nenocka
ahoj, do tej knižky budeš dávať tieto číslice? https://www.modrykonik.sk/skupina/1977/kocky-ke... Všimla som si, že si sa nato pýtala v Monte skupine.

nenocka
21. máj 2013

@lucikusik áno, len ich spravím hrubšie, aby sa dobre vystrihovali a boli tak akurát na detský prštek 🙂 môže byť, či vadí ten sklon a vybrať predsalen písmo z počítača? budem rada, ak sa vyjadria aj ostatné kočky 😉
@lenusskaa @breky @nikam @1betty @janulkan @crysmile @tina14283 @anulicek @elannor @laurinkam @danatalu @ask @ikuza @gigi33