icon

Výmena vrecúškových aktivít 1 - 3 roky

lenusskaa
9. máj 2013

Ahojte baby,
mnohé z vás už určite niekde na nete zaregistrovali tzv. výmeny vrecúškových aktivít (busy bags, activity packs, ...). O čo ide? Dá sa dokopy skupina mamičiek (15 - 20 osôb), každá z nich si nájde nejakú aktivitu pre deti a vyrobí a pošle ju pre každého v skupine. Na oplátku dostane zas iné aktivity pre deti od ostatných mamičiek.
Inšpirácie na aktivity môžete čerpať tu:
http://rustspolecne.cz/
http://www.neposednenoznice.sk/2013/01/23-aktiv...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/sporty-hobby-... ...tu je dobre si popozerat aj albumy niektorych mamiciek, ktore sa vymeny zucastnili
tiez zadanim hesla "busy bags" do googlu atd.
Poprosím, keby ste sa snažili vybrať aktivity, ktoré NIE sú len o vytlačení obrázkov a ich následnom zalaminovaní!!
Túto výmenu by som chcela zamerať na vek 1-3 roky. Poznáte svoje deti, viete čo ich baví, s čím sa radi hrajú - skúste vyberať podľa nich 🙂
Čas na prihlásenie sa do výmeny je do 20.5., potom sa vyberú presné témy pre každú. Potom si necháme mesiac na vyhotovenie (cca do 20.6.), po tomto dátume by ste mi balíčky poposielali poštou, ja ich zozbieram, roztriedim a pošlem naspäť - naj by bolo, keby sa to stihlo ešte do prázdnin 🙂
Finančný limit na jednu aktivitu = 1euro (až nám to nezruinuje rodinný rozpočet 🙂 )
Ak máte záujem, napíšte mi do IP zo 3 tipy na aktivitu, ktorú by ste mohli urobiť aj s vašou mail adresou. Viac tipov preto, ak by sa niektoré opakovali u viacerých z vás, až je z čoho vybrať a až nám nepríde to isté len vo viacerých vyhotoveniach..
Lenka

laurinkam
24. máj 2013

@janulkan ake orezavatka?

danatalu
25. máj 2013

janulkam, a aké orezávatka myslíš?

janulkan
26. máj 2013

@danatalu no take co maju v obchdoch na otvaranie balikov a pod http://www.repo.sk/obrazky/produkt/FI/6618/olam... toto

danatalu
27. máj 2013

@janulkan, tak to ma nenapadlo použiť, možno skúsim, ale teraz nemám filc, nemôžem robiť. objednala som cez stoklasa-sk, objednávate tam? sa mi zdali dobré ceny, ale keď mi hodilo to poštovné, tak ma radosť prešla, bolo to okolo 5eur, myslela som že majú na sk pobočku, ale ide to z cz. ☹

janulkan
28. máj 2013

baby moze byt taketo pexeso? teda az na tvary, chceli ste kruh, stvorec, obdlznik, trojuholnik a oval (elipsu)

nikam
28. máj 2013

Ahoj dievcata, prototyp sasa z machovej gumy je hotovy, kusky sa ukladaju na zalaminovanu podlozku. Trochu sa to po nej smyka, neviete, ci existuje nejaky matny laminat, alebo nieco podobne? Ak inak nie, super sa to hra s navlhcenymi kuskami 🙂

danatalu
28. máj 2013

@janulkan, pexeso sa mi páči, tie tvary by boli dobré, ale aj tieto sú v pohode podľa mňa. robila som tým mojim "profi IT štýlom" tie recepty, kuknite, je to len tak na skúšku, tak napíšte či to tak môže byť
@nikam nedáš foto? takto to neviem zhodnotiť

janulkan
29. máj 2013

@danatalu a bude sa ti to chciet vsetko posat 15x? nie je lahsie to tlacit? ked uz sme doma,/snad by ti mm prerobil podla tejto foto co si dala..ale inak nevadi mi ani tvoje pismo, len ide skor o ulajcenie prqce, mas uz podla mna dost toho vyrezavania 🙂

ask
29. máj 2013

Zacinam.... 🙂
Este sa chcem ospravedlnit, ze nie vsetok filc ma rovnaku hrubku a ze jeden je tvrdsi a iny jemnejsi... taky rozny mi prisiel na internetovu objednavku, nazivo by sa to vyberalo urcite lepsie, ale zial v okoli som nikde nezohnala...chcela som povodne zohnat aj 2mm...aspon na podklad, ale napr. tam kde mali 2mm, nemali dostatok farieb na vsetko... 😒 ...snad to bude dobre...

danatalu
29. máj 2013

@janulkam, tie ostatné by som už poprefocovala. mohla by som to vytlačiť, ale to som prelepovala na ten origoš recept čistý papier a neviem či by som sa presne trafila veľkosťou písma, veď ak vyjde čas tak to skúsim. ale s tým formátom dokumentu sa nedalo nič robiť, ani kopírovať, strihať, tak toto bola jediná možnosť, teda aspoň pre mňa. skúšala som to aj skenovať, ale nemám program kde by som to upravila. mm by to možno tiež mohol pozreť, ale vravel že asi by musel nad tým stráviť pol dňa ak nie viac, tak ho nejdem zamestnávať.
inak ešte sú 2 takéto A4 tých receptov tak sa chcem spýtať či ich chcete všetky, alebo stačí jedna?
@ask presne aj ja som mala taký problém s filcom, buď nesedela hrúbka alebo farby. dnes mi prišiel a veru je tenší ako som myslela že bude. tak hádam vám to nebude vadiť..

ask
29. máj 2013

@danatalu mna najviac prekvapilo ze napr cerveny hoci je tensi ako pomarancovy, tak je pevnejsi, tvrdsi ....ale objednavala som farby a netusila som ze mam mat nejake dalsie konkretne poziadavky....automaticky som cakala ze vsetky pridu rovnake 😅 Nabuduce budem vediet 😵
...uz vystrihujem tvary a vyzera to celkom dobre 🙂

anulicek
29. máj 2013

Dievčatá..prosím poraďte.. Aké lepidlo pre detičky neškodlivé používate na lepenie napríklad na drevo? Ďakujeeeem

tina14283
30. máj 2013

ahojte, chcem sa spýtať - spravila som to čuchové pexeso . ako poznávačku - dala som tam škoricu, klinčeky, rascu, čierne korenie a bobkový list - stačí toľko druhov?

danatalu
31. máj 2013

@ask, tiež ich mám v podstate v rôznej kvalite, neviem sa v tom vyznať lebo to niekde píšu hrúbku v mm alebo v dákej hustote vlákna, predtým som objednala ako hrubší a tenší a bolo to v kvalite presne ako som si predstavovala.
pekné to máš, myslím že moja malá sa gombíkovej aktivite určite poteší, všetko odopína a zapína, keď máme dačo na gombičky, hneď nás rozopne 🙂
@ tina 14283 ja myslím že toľko stačí, ostatné maminy neviem..

ask
31. máj 2013

@danatalu Dakujem 🙂

anulicek
31. máj 2013

@breky @janulkan Dievčatá...prosím poraďte nejaké zdravotne nezávadné lepidlo, ktoré používate..Ďakujem.. 🙂

breky
31. máj 2013

@anulicek ja pouzivam klasicky kancelarsky....podla toho na co....este mam aj tavnu pistol

breky
31. máj 2013

@ask krasne 🙂

janulkan
1. jún 2013

@anulicek ja tiez/lepim takym univerzalnym z papiernictva 🙂 aj teraz budem, kedze lepi skoro vsetko 🙂

anulicek
1. jún 2013

@breky @janulkan Ďakujeeeem... ja len, či netreba nejaké špeciálne, keďže to pôjde detičkám do rúčok... 🙂

ikuza
3. jún 2013

Monte zienky, moze by takyto farebny kruh. Su tam 4 farby. Ak by vyslovene chcel niekto 6 farieb, mozem mu spravit aj taku verziu.

nenocka
3. jún 2013

@lenusskaa @breky @nikam @1betty @crysmile @tina14283 @anulicek @elannor @laurinkam @danatalu @ask @ikuza @gigi33 @lucikusik dievčatá, čo poviete na takéto obrázky do knižky? like = áno, prípadne mi môžete poslať linky s obrázkami, ktoré by sa vám páčili viac...
@janulkan vedel by tvoj manžel odstrániť z nich tie čísla?

janulkan
3. jún 2013

@nenocka cisla by sa dali odstranit, ale zabralo by to dost casu, kedze kazde odstranene cislo by sa muselo zamalovat rovnakym odtienom farby + pri niektorych dokreslit aj casti ako kopec alebo strom 🙂 preco tam nechces cisla? ci preto ze budu na dalsej strane?

breky
3. jún 2013

@nenocka jasné 🙂

janulkan
3. jún 2013

@nenocka poslem ti mail do IP na mm, povedal ze to spravi 🙂

halalina
3. jún 2013

Ahojte, teraz som nasla tuto temu a tiez by som sa rada pridala ak to este nie je uzavrete alebo zrealizovane. Zatial budem vymyslat co by sa dalo u mna. Diky za odpoved.

halalina
3. jún 2013

Tak som si prezrela celu diskusia a som uz daaavno po funuse 🙂 Ale ste velmi sikovne maminy a je to inspirujuce... Drzim palce nech sa to podari, vyzeraju super napady, skoda ze som to nestihla.

ask
3. jún 2013

Som v polovici 😅 Ten ruzovy kvietok je sytejsej farby, blesk to skreslil ale je to pekne odlisitelne...

nenocka
4. jún 2013

@janulkan zlatý 😉