Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci - 2. kolo
Prve kolo mame za sebou, tak otvavaram novu diskusiu. Zatial mozme diskutovat o navrhoch. Termin vyroby a ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Pridavat sa mozu aj novy, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci.
@sharonik u nas je jedno 2r
@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @zuffovaeva
Tak som premýšľala, čo by som mohla urobiť. Nakoniec som zatiaľ vybrala tieto 3 návrhy (pridala @komzikosaurus na str. 13)
- húsenica (asi na gombíky a suchý zips, resp. cvočky)
- životné cykly (motýľ, lienka a mravec, príp. aj niečo iné by mohlo byť - možno aj na tento štýl urobiť napr. z čoho sa vyrábajú veci, alebo rast nejakých rastlín - napr. zemiaky, paprika, kukurica..., jablka...)
- ukladanie podľa tvarov a farieb - buď ako pridala komzikosaurus alebo ako robím teraz v inej výmene - na foto predlohy k tomu - tvary by boli z machovej gumy
Ešte by som možno mohla robiť aj nejakú abecedu - napr. pečiatky z machovej gumy na vrchnákoch z PET fliaš🙂 Ak by nebol o ponúkané záujem, viem nájsť aj niečo iné. Podľa záujmu som ochotná robiť aj viac aktivít, ale zase nie každej niečo iné 😉
@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @zuffovaeva
ešte ma napadlo, že možno by som robila jednu aktivitu pre tú menšiu skupinu (napr. húsenicu alebo tvary) a jednu pre staršiu skupinu (životný cyklus alebo súhvezdia, abecedu atď)
@sharonik po ulezani v hlave by som tiez sla k tej vyssej vek. kategorii. ked si to tak vezmem, momentalne sa ma s cim hrat a zas aby sa to stihlo "vystriedat"
@martina646, @lucia814, @zyzu, @adelajda2012, @milatenko1, @dorothe, @tomanlucy robila som prototyp semaforu zo zalaminovaneho cierneho papiera, nevadi, ze su to dve spojene folie A4 a A5? Nemam folie A3 a tu sa nedaju kupit. Original pre mojho som robila z drevovlaknitej dosky, ale tych nemam dost pre vsetkych a navyse su ovela tazsie, aj tak uz moja krabica bude riadne tazka z vrecusok so strukovinami. Na obrazku je horna folia dolna doska pre porovnanie.
@sharonik skoda, som myslela ci snad sa na to nedas. My nemam laminovacku, hned by som sa nan-na labyrint vrhla, aj mam doma koopec podkladov k perfektym laminovanym aktivitam-aj to funtano by som mohla dat viac karticiek keby boli len laminovane, normalne sa asi pojdem pozriet na nejake laminovacky, tu v lidli vzdy zmeskam ☹ . Ty si tusim pisala ze mas nejaku peach? laminuje aj A3,lebo prave take potrebujem? A folie sa daju niekde lacne adobre kupit, pisem si aj s @natabun, ze ake ma folie, vy co mate laminovacky asi mate lepsi prehlad, kde ake folie su dobre a lacne. dik
Pripadne prosim mate niekto este nejake skusenosti s laminovackami a foliami? vdaka
@ivaha na tu laminovacku v lidli som nic dobre nepocula.. vraj je fajn len vtedy, ked sem-tam laminujes.. vraj potom to uz za nic nestoji....
@dorothe @komzikosaurus prosim dievcata ste si odomna este neyvbrali, ci by ste si prosili textilnu hru alebo papierovu skladacku, ak sa vam ani jedna nepaci,mozem ponuknut aj ine veci z mojho albumu-par stran dozadu som vam pisala, pripadne aj nieco ine
@ivaha ja síce laminovačke mám, ale netrůfam si na výrobu tých kartičiek a potom ani ma moc nebaví robiť čisto laminovanú aktivitu, chcela som zase niečo vyrábať 🙂 strihať, lepiť, šiť a tak, proste nie iba vytlačiť a zalaminovať, teraz som sa toho nalaminovala pri tom farebnom kóde až až
@martina646, @lucia814, @zyzu, @adelajda2012, @milatenko1, @dorothe, @tomanlucy tak este raz, testovala som ten zalaminovany papier na drobcovi, podarilo sa mu rozlepit spoj medzi foliami, tade cesta nevedie. Sharonik mi dala napad spravit podlozku z latky alebo filcu, s nalepenymi alebo nasitymi kruhmi, mam moznost objednat 3mm filc, netusim, ci tvrdeny alebo nie, ale pri takej hrubke by to malo byt dostatocne pevne. Alebo to mozem spravit z uz spominanej drevovlaknitej dosky, objavila som este jednu, mam dost pre vsetkych, hotova podlozka s kruhmi ma okolo 200g. Vyhoda dosky - je to pevne, a pekne drzi na zemi, vyhoda filcu - je skladny a lahucky. Vyberte si prosim, nech mozem objednat material.
@katinam tvrdený by som asi nedoporučovala, kvôli skladaniu (my si to pekne poskladáme nástrojom na veľkosť a5 a zmestí sa aj do kabelky🙂, keď bude hrubý a mäkký bude to super aj na prenášanie aj príjemné do ruky ( prípadne skús pozrieť aj nejaký flleece alebo niečo podobné čo netreba obšívať a myslím, že ten by bol aj lacnejší ako filc - možno by sa dala použiť aj čierna flísová deka.
Chcete to používať iba vo vodorovnej polohe, či?
@sharonik @katinam @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @zuffovaeva
ahojte dievcence, chcela by som vas poprosit, aby tie co ste nerozhodne dohlasovali, a tie co pozabudli pripominam, chcem objednat farebne folie, ale stale mi chybaju dva hlasy. 😎
@katinam ja som si objednala z opitecu hruby (ak sa nemylim 3,5 mm) filc a som s tym spokojna

@ivaha a @sharonik
to bludisko sa mi veľmi páčilo, som ho tiež pozerala, dokonca som pozerala pečiatky zvieratiek v obchode 😉