icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci - 2. kolo

zyzu
9. apr 2014

Prve kolo mame za sebou, tak otvavaram novu diskusiu. Zatial mozme diskutovat o navrhoch. Termin vyroby a ukoncenia este dohodneme. Pocet ostava 20. Pridavat sa mozu aj novy, kedze z prvej vymeny sa nezucastnia vsetci.

sliver
5. máj 2014

@ivaha a @sharonik
to bludisko sa mi veľmi páčilo, som ho tiež pozerala, dokonca som pozerala pečiatky zvieratiek v obchode 😉

majaza
5. máj 2014

@sharonik tak vitaj 🙂
ja za seba by som ta chcela poprosit skôr na tu vyššiu vekovu kategoriu 😉

milatenko1
5. máj 2014

@sharonik u nas je jedno 2r

sunsun
5. máj 2014

@sharonik vitaj...🙂 ja som tiez radsej za vyssiu... ved to sa nestrati...🙂

sharonik
5. máj 2014

@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @zuffovaeva
Tak som premýšľala, čo by som mohla urobiť. Nakoniec som zatiaľ vybrala tieto 3 návrhy (pridala @komzikosaurus na str. 13)
- húsenica (asi na gombíky a suchý zips, resp. cvočky)
- životné cykly (motýľ, lienka a mravec, príp. aj niečo iné by mohlo byť - možno aj na tento štýl urobiť napr. z čoho sa vyrábajú veci, alebo rast nejakých rastlín - napr. zemiaky, paprika, kukurica..., jablka...)
- ukladanie podľa tvarov a farieb - buď ako pridala komzikosaurus alebo ako robím teraz v inej výmene - na foto predlohy k tomu - tvary by boli z machovej gumy
Ešte by som možno mohla robiť aj nejakú abecedu - napr. pečiatky z machovej gumy na vrchnákoch z PET fliaš🙂 Ak by nebol o ponúkané záujem, viem nájsť aj niečo iné. Podľa záujmu som ochotná robiť aj viac aktivít, ale zase nie každej niečo iné 😉

sliver
5. máj 2014

@sharonik - aj ja som za vyššiu, presne nikdy sa to nestratí 😉

sharonik
5. máj 2014

@katinam @atomica87 @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @zuffovaeva
ešte ma napadlo, že možno by som robila jednu aktivitu pre tú menšiu skupinu (napr. húsenicu alebo tvary) a jednu pre staršiu skupinu (životný cyklus alebo súhvezdia, abecedu atď)

rosna
5. máj 2014

@sharonik. aj ja by som bola za aktivitu pre starsiu vek. kategoriu. a ten labyrint nechces robit( co ti navrhovali baby)?

milatenko1
5. máj 2014

@sharonik po ulezani v hlave by som tiez sla k tej vyssej vek. kategorii. ked si to tak vezmem, momentalne sa ma s cim hrat a zas aby sa to stihlo "vystriedat"

katinam
5. máj 2014

@martina646, @lucia814, @zyzu, @adelajda2012, @milatenko1, @dorothe, @tomanlucy robila som prototyp semaforu zo zalaminovaneho cierneho papiera, nevadi, ze su to dve spojene folie A4 a A5? Nemam folie A3 a tu sa nedaju kupit. Original pre mojho som robila z drevovlaknitej dosky, ale tych nemam dost pre vsetkych a navyse su ovela tazsie, aj tak uz moja krabica bude riadne tazka z vrecusok so strukovinami. Na obrazku je horna folia dolna doska pre porovnanie.

sharonik
5. máj 2014

@katinam nerozmýšľali si urobiť ten podklad z nejakej látky ( možno aj z filcu a priamo na to našiť tie farebné kruhy? My to máme z jednej výmeny tak a zdá sa mi to fajn, dá sa ľahko poskladať a nie je to ani ťažké

sharonik
5. máj 2014

@rosna na ten labyribt si netrůfam, kresliť neviem, uvidím či bude niekto chcieť aj pre mladšie deti, ak nie navrhnem ešte niečo pre starších (napr. Skladanie písmen, razítkové písmenká, poznávanie semienoka kôstok a rastlín....)

ivaha
5. máj 2014

@sharonik skoda, som myslela ci snad sa na to nedas. My nemam laminovacku, hned by som sa nan-na labyrint vrhla, aj mam doma koopec podkladov k perfektym laminovanym aktivitam-aj to funtano by som mohla dat viac karticiek keby boli len laminovane, normalne sa asi pojdem pozriet na nejake laminovacky, tu v lidli vzdy zmeskam ☹ . Ty si tusim pisala ze mas nejaku peach? laminuje aj A3,lebo prave take potrebujem? A folie sa daju niekde lacne adobre kupit, pisem si aj s @natabun, ze ake ma folie, vy co mate laminovacky asi mate lepsi prehlad, kde ake folie su dobre a lacne. dik

Pripadne prosim mate niekto este nejake skusenosti s laminovackami a foliami? vdaka

milatenko1
5. máj 2014

@ivaha na tu laminovacku v lidli som nic dobre nepocula.. vraj je fajn len vtedy, ked sem-tam laminujes.. vraj potom to uz za nic nestoji....

ivaha
5. máj 2014

@dorothe @komzikosaurus prosim dievcata ste si odomna este neyvbrali, ci by ste si prosili textilnu hru alebo papierovu skladacku, ak sa vam ani jedna nepaci,mozem ponuknut aj ine veci z mojho albumu-par stran dozadu som vam pisala, pripadne aj nieco ine

sharonik
5. máj 2014

@ivaha ja síce laminovačke mám, ale netrůfam si na výrobu tých kartičiek a potom ani ma moc nebaví robiť čisto laminovanú aktivitu, chcela som zase niečo vyrábať 🙂 strihať, lepiť, šiť a tak, proste nie iba vytlačiť a zalaminovať, teraz som sa toho nalaminovala pri tom farebnom kóde až až

katinam
5. máj 2014

@sharonik dakujem, ja sama s tym nie som spokojna, tak rozmyslam nad alternativami. Z latky by to bolo prilis makke, tak skusim hrubsi filc, vdaka za napad. Inak co spravim tebe, je nejaka aktivita, ktoru este nemas a chcela by si? Hod napady a ja ti poviem, co z toho zvladnem.

sharonik
5. máj 2014

@katinam ja som si už vybrala to skladanie čísel, starší syn má číslelné a počítacie obdobie, tak nech skladá 🙂

katinam
5. máj 2014

@martina646, @lucia814, @zyzu, @adelajda2012, @milatenko1, @dorothe, @tomanlucy tak este raz, testovala som ten zalaminovany papier na drobcovi, podarilo sa mu rozlepit spoj medzi foliami, tade cesta nevedie. Sharonik mi dala napad spravit podlozku z latky alebo filcu, s nalepenymi alebo nasitymi kruhmi, mam moznost objednat 3mm filc, netusim, ci tvrdeny alebo nie, ale pri takej hrubke by to malo byt dostatocne pevne. Alebo to mozem spravit z uz spominanej drevovlaknitej dosky, objavila som este jednu, mam dost pre vsetkych, hotova podlozka s kruhmi ma okolo 200g. Vyhoda dosky - je to pevne, a pekne drzi na zemi, vyhoda filcu - je skladny a lahucky. Vyberte si prosim, nech mozem objednat material.

sharonik
5. máj 2014

@katinam tvrdený by som asi nedoporučovala, kvôli skladaniu (my si to pekne poskladáme nástrojom na veľkosť a5 a zmestí sa aj do kabelky🙂, keď bude hrubý a mäkký bude to super aj na prenášanie aj príjemné do ruky ( prípadne skús pozrieť aj nejaký flleece alebo niečo podobné čo netreba obšívať a myslím, že ten by bol aj lacnejší ako filc - možno by sa dala použiť aj čierna flísová deka.
Chcete to používať iba vo vodorovnej polohe, či?

katinam
5. máj 2014

@sharonik toto nie je prave kabelkova aktivitka, aj ked bude podlozka lahka, vrecuska su plnene strukovinami, aby sa nimi dobre hadzalo, spolu to bude aspon pol kila, ak nie viac, no mne by sa to v kabelke nosit nechcelo 😀.

katinam
5. máj 2014

@rosna, este si si odo mna nevybrala, semafor alebo skladanie obrazkov z cisel. Ak sa ti nic z toho nepaci, na str. 7 mam dalsie moje navrhy, mozes aj z toho.

sharonik
5. máj 2014

@katinam nemyslela som to doslova v kabelke 😀 moji chalani to nosia aj na návštevu keď niekam ideme

sliver
5. máj 2014

@ivaha a @sharonik ja sa v najbližšej výmene vrhnem na to bludisko, už to mám premyslené 😉 dokonca som dnes aj pečiatky pozerala 😉 takže najbližšie to isto dám do ponuky 😉

atomica87
5. máj 2014

@sharonik @katinam @majush @luciaobrocnikova @zyzu @komzikosaurus @majaza @lucia814 @adelajda2012 @martina646 @sunsun @natabun @milatenko1 @sliver @ivaha @rosna @tomanlucy @dorothe @zuffovaeva
ahojte dievcence, chcela by som vas poprosit, aby tie co ste nerozhodne dohlasovali, a tie co pozabudli pripominam, chcem objednat farebne folie, ale stale mi chybaju dva hlasy. 😎

atomica87
5. máj 2014

@sliver ja som si povedala ze stvrtej vymeny sa uz nezucastnim a zas mam vymyslenu dalsiu aktivitu 😀 😀 😀

sunsun
5. máj 2014

@atomica87 ja som sa uz tejto nechcela zucastnit, ale je to asi taka zavislost... 😀

sliver
5. máj 2014

@atomica87 ja som si tiež povedala že dotiahnem tieto a stačí a už sa neviem dočkať ďalšej 😉 napíš čo má vymyslené nech sa môžem tešiť ešte viac 😉

milatenko1
5. máj 2014

@katinam ja som si objednala z opitecu hruby (ak sa nemylim 3,5 mm) filc a som s tym spokojna

katinam
5. máj 2014

@sharonik jasne, ved ja som si robila srandu. A vdaka tomu som si uvedomila, ze to bude asi lepsie z filcu, aby som sa zmestila aspon do 5 kg, ked budem posielat moje hotove aktivity.