Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci
Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.
A take zhrnutie, ako to vidím ja, neviem niektore aktivity presne popísat, čo si dieta rozvíja nimi, tak prosim o doplnenie kto vie
1. BUBLINQUA - rybička, v ktorej brušku sa hladaju predmety
2. DROBCEKLUCINKA - šrobovanie vrchnákov - precvičovanie motoriky, rozlišovanie farieb
3. IHRISKO2009 - tangram - stavanie podla predlôh
4. IVANOčKA - prepletanie pásikov z machovej gumy - motorika
5. LIESI - labyrint - motorika
6. LUCIA814 - priradovanie voda-zem-vzduch
7. MAJAZA - vtáčik na štipci - pinzetový úchop
8. MARTINA646 - pizza - zaujímavá hra 🙂
9. SAMILA - abeceda
10. ZYZU - kostra
11. LUCIAOBROCNIKOVA - kluciky - priradovanie
12. MAJUSH - pompomgulicky - motorika, farby, počítanie
13. ADELAJDA - navliekanie podla predlohy alebo kalendar
14. IVKA03 - hmatove pexeso alebo zapínanie gombíkov
15. MONINKA - materiály v balonoch alebo špachtle s počítaním
16. SUNSUN - asi postupnosti, ale akosi malo likeov zatial 🙂
17. SLNIECKO379 - tienove pexeso (ale to bude asi s klucikmi, tak neviem) , možno to počítanie - motýliky na kvietka?
18. MIRACLE - zvukove pexeso? alebo hmat? poprosili sme esete navrh
19. PELIROJA - asi bingo - dala som pod obrázok popis, lebo možno nie vsetky vedia o co ide...
20. FUFINA1 - ma len navrh cestovin, ktore asi nechceme 🙂
Podla mojich poctov hlasovalo zatial 15 ludi. Chyba este @drobeceklucina, @ivianocka, @miracle, @peliroja a @fufina1.
@moninka1 @ihrisko2009 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @ivianocka @bublinqua @peliroja baby, u mna ste si este nevybrali aktivitu, prosim, pozrite si to a zahlasujte... pripadne pytajte iny navrh.... vdaka 😉
Hmmm, ale akoby vsetci nehlasovali pri kazdej mamicke. Lebo niektore maju menej hlasov...
A ja tam mam aj jeden like od nejakej maminy mimo vymeny, tak ten neratam.
@adelajda2012 aj ja som si vsimla, ze priemerne 11-12 ludi z nasej vymeny hlasovalo pri kazdej mamicke, niektore vsetkym, niektore len niektorym... a tak sa to nejako premiesalo...🙂
konecne som sa dostala na pocitac. tesim sa ako krasne sa to tu rozbehlo. super navrhy mate. ja mam iba 14 mes dieta, tak mne sa tazko vyberala aktivita pre starsich, opreto som vybrala taku aku som vybrala. dufam ze sa bude pacit, sama neviem ci to bude z tej machovej gumy ok...no dufam ze bude. po novom roku objednam material..
@ivianocka https://www.modrykonik.sk/blog/majaza/album/vyb... tam su vsetky navrhy...🙂 ... su usporiadane podla nickov mamiciek... tam najdes aj moje...🙂
@ivianocka zle som ti dala link... este raz https://www.modrykonik.sk/blog/majaza/album/vyb...
Kočky, všetko dobré do nového roku želám na začiatok 🙂
svieti mi tu 58 upozornení, tak sa hlasovanie zas asi pohlo, idem kuknut...
ja som napr. nehlasovala pri mamičkach, kde som poprosila o další návrh 🙂
@samila k tomu prvemu obrazku- podla mna sa nemusis trapit s tymi puzzle vyrezmi. Stacia styri karticky. Akurat by bolo fajn, keby aj tam boli pismenka modre (resp. A-modre, B napr. zlte a tak...kvoli kontrole spravnosti). Ale ak by to bola komplikacia, tak si tam nejake znacky kazdy moze dorobit. Aj tak s tym budes mat teda poriadne vela roboty.
@adelajda2012 dakujem za ocenenie, dost sa s tym pohrala cela rodina, kym sme to vytvorili, nikdy som obrazky nekreslila 🙂
no tie pismena sa pokusim farebne a kedze uz mam nakreslene to puzzle nie je problem ani to, takze ako sa rozhodnete, je to na vas (ked bude rozhodnute pustam sa do vyroby) 🙂.... iba viac roboty zo strihanim 🙂
a k obrazku dole som pridala tiez pismeno tiez aby mali podla coho priradit, tak aj to dam farebne...
@ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
kočky nové návrhy od samily, prosím zahlasujte!
@adelajda2012 haha, mame rovnake myslienky, ja som to napísala pod návrh o tych výrezoch aj farbe 😀
kočky a ozvala sa nám @fufina1, môžeme jej dať nejaký návrh na výrobu. Tak ja som samozrejme zamilovana do toho obrázku čo som už dávala, ale nemuselo by to byť zaramovane, ani možno také zložité, len keby tam bolo niečo na pripínanie gombíkmy, ako ma v návrhu @ivka03 , možno suchým zipsom, neviem, nakoľko si fufina1 v tomto zručná a kreatívna...
ale samozrejme môžete navrhnúť aj vy niečo iné, aby som sa tu nepretláčala 😀
baby, vsetko dobre v novom roku ..🙂
baby, este ma napadlo, ze aby ste zahlasovali aj za svoje navrhy (teda jeden) lebo som pozerala, ze niektore hlasovali, niektore nie, tak aby to bolo jednotno 😉
tak som vytvorila album s výhernými aktivitami
https://www.modrykonik.sk/blog/majaza/album/vyh...
popresuvala som tam fotky, maju min. 13likeov a je ich už 11! jupiii, ja sa tešim 🙂
ostatne som od maminiek, čo im vyhrala ina aktivita popresuvala do inšpirácii, aby sa to tam neplietlo...
ak s niečim nesúhlasite, dajte vediet 🙂
ahojte tak snad uz som za vsetky hlasovala a ze je to v poriadku.ak nie dajte vediet.dakujem
@majaza ok. supéer, aj ja sa tesim, pekne sa nam to tu rysuje.
babule, tak ja uz objednam material, hej? cim skor aby som zacala, bohvie kedy to dojde...aj to nejak vysperkujem, dovymyslam...nejake detaily upravim, lebo ved som zaciatocnik, neviem co od toho mozem cakat , ake je to narocne a tak.
@fufina1 ja suhlasim s tym, co navrhovala @majaza .. mne by sa tiez pacil ten obrazok, ale asi skor taky, ze vsetko by deti pripinali (nie, ze by to bol obrazok na rozne sposoby zapinania)..., cize oni by pripinanim tvorili obrazok... a este jeden napad, ktory tu bol ponuknuty a je podla mna super - mapa sveta a priroadovat zvieratka, ze kde ziju....
majaza @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
Prvotne som sa snazila ist podla albumu "inspiracii", ale nakolko bolo k aktivitam viac vyhrad, chcela by som poprosit vas a hlavne @majaza, aby ste sa rozhodli, ci neuprednostnite niektoru z nasledovnych nových aktivit:
- CD zvuky + kartičky
- kartičky zvierat - "puzzle", rozstrihané na toľko častí, koľko budete chcieť podlepene magnetickými pásikmi
- kartičky odpadu s príslušnými pohárikmi na triedenie
- kartičky "väčšie-menšie", bolo by to asi len do čísla 10, viacero kartičiek, do stredu by som mohla nalepiť suchý zips a na každej kartičke so znamienkom by bol tiež suchý zips...
Samozrejme, môžem spraviť aj tie ostatné "doterajšie" aktivity...
Vďaka
mne sa pacia zvuky + karticky

Kocky, uz som zahlasovala 🙂 Myslim, ze tu mame vyborne veci pre nase deturence, tusim sa tesim viacej ako drobec... 🙂