icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci

ihrisko2009
11. dec 2013

Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.

martina646
5. jan 2014

@majaza @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @sunsun @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja @ivka03 Napiste mi prosim akekolvek pripomienky k mojej aktivite, aby ste boli s nou spokojne. Dnes som vystrihla z farebneho papiera prototyp pizze a pridavam ho na ukazku, na porovnanie velkosti som prilozila 1€ mincu. "Cesto" ma priemer cca 22cm, Z ingrediencii bude z kazdej 5 ks (tak je aj na kartickach) a syr este nie som rozhodnuta, ci budem robit takyto pasikovy z filcu alebo z bielych spagatikov (spevnila by som konce, aby sa nestrapkali). Prislubila som aj "bonusove" ingrediencie na dotvorenie vlastnej pizze. Rada by som pridala sunku, cibulu, vajicko-volske oko, brokolicu, ananas, kukuricu a hrasok. Musim si este poriadne preratat ten filc, kolko metrov miniem, nahadzat do kosika a uvidim, ake farby navyse este objednam v ramci rozpoctu. S tym, co je na obrazku nizsie, ratajte na 100%, ostatne dam este vediet. Karticiek s receptami bude 8 alebo 7+1 so zobrazenim doplnkovych ingrediencii "co si mozte este pridat na pizzu" a budu farebne vytlacene a laminovane. Asi by som ich v rozku predierovala dierovackou a spojila kruzkom na kluce, aby sa dali prehrnat a neroztratili sa. Este mam dilemu pri farbe hribikov- hnede alebo sede? Tak sup sem vase napady, navrhy a pripomienky. V nedelu by som chcela objednat ten filc. Dakujeeeeeem.
A na zaver nieco na zasmiatie: isla som robit tie kruhy a nemam doma kruzidlo. Tak si ma predstavte, ako premerievam, ci nahodu nejaky hrniec alebo miska nema 22 cm 😀 😀 😀 a nasla som ceditko, co malo tie spravne miery. Tak som pokracovala a medzi poharikmi hladala tu spravnu velkost na salamu 😀 😀 😀

ivianocka
5. jan 2014

@martina646 jej, toto je super, ja nemam vyhrady. moze to byt takto. hriby asi hnede. ale aj sede mozu byt, to je fakt jedno.

peliroja
5. jan 2014

@martina646 perfektne, hribiky asi hnede ale mozu byt aj sede kludne 🙂

ihrisko2009
autor
5. jan 2014

@martina646 super to vyzerá. Nemám výhrady. A hribiky môžu byt hnedé.

ihrisko2009
autor
5. jan 2014

@martina646 az terazsom si všimla toho dina. Suprove! To bude bonus pre moju dinomaniacku 🙂

majaza
5. jan 2014

@martina646 super je to, šikulka si 🙂
prosim ta, ako si robila tie olivy? 🙂
odkial ides filc kupovat?

majaza
5. jan 2014

@ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
baby, neidete niektora objednavať z www.opitec.sk ?
maju tam skoro všetko čo potrebujem v celkom dobrych cenach, len poštovné 5eur???
keby sa nas spojilo aspon 3-4 vychadzalo by to celkom prijatelne...

a ešte by som sa vas chcela spýtať, či nechcete nejak rozdebatovať tu cenu aktivit...
začalo sa to trošku rozoberať pod fotkami vyhernych aktivit, tak aby neostal niekto nespokojný, ved sa da na všetkom dohodnuť, nie?
a samozrejme, že sa berie do uvahy aj pracnosť, napad, vlastná tvorba (ine je, ked niekto len stiahne z internetu predlohy alebo to niekto kreslí a tak...)
tak ak máte nejake pripomienky, nápady, dotazy sem s nimi 🙂

martina646
5. jan 2014

@majaza vsetko, aj olivy som si len tak od ruky vystrihla z papiera manikurovymi noznickami.. Ak myslis tie na kartickach, tak tie mam ako podklad z netu, len som ich prepisala do slovenciny a trochu vyzdobila v programe Picasa. Filc idem objednavat z Ciech z tejto stranky, myslim, ze to sami vyrabaju a maju tam krasny vyber farieb. http://eshop.tovarna-plsti.cz/dekoracni/dekorac... Je to metraz na cele metre. Na hribiky asi objednam tu farbu "drapova" a na cesto sa neviem rozhodnut, ci "bezova" alebo "telova". Asi tam radsej zavolam, nech mi poradia. Maju tam aj super hobby sety roznych farieb vo formate A4, aj rozne vyrezy, postavicky a pismenka. Urcite si objednam viac, ako len metraz filc na tuto aktivitu. Posta na SR je sice draha, ale mam vyhodu, ze sme blizko CR, tak si to davam poslat kamoske na Moravu a vyzdvihnem si to.

drobeceklucinka
5. jan 2014

@martina646 je to super

sunsun
5. jan 2014

@martina646 ta pizza je super...🙂 hribiky by som volila hnede, no ani sedymi nic nepokazis...🙂 a ten napad so spagatom (syr) sa mi velmi paci...🙂

miracle
5. jan 2014

@martina646
To je krasne... co sa tyka farby hribov tak je to jedno...

sunsun
5. jan 2014

@majaza ono pojem cena je dost relativny, lebo su baby, ktore vedia zohnat niektore veci velmi lacno, niekto ma nejaky material doma..., niekto radsej zaplati, niekto bude venovat aktivite mnozstvo casu... ja vnimam ako velmi dolezite poriadne vykomunikovat aktivitu, aby naozaj boli vsetci spokojni...(ja som to uz niekde pisala, ale co som bola v minulej vymene, tak ma to vyslo draho, no stalo mi to za tie prerfektne veci, co som spatne dostala... a urcite boli mnohe lacnejsie a pritom perfektne aktivity....)... ale tak ratam, ze by sa cena mala pohybovat medzi 1-2e za aktivitu... 😉

ivka03
5. jan 2014

@sunsun @majaza suhlasim, ze treba poriadne vsetko vykomunikovat, aby sme nakoniec boli spokojne so vsetkymi aktivitami. A casto pritom najdeme aj ovela lepsie riesenia ako tie na obrazkoch v navrhoch. Cena je tiez relativna, ako pises, niekto vie zohnat lacnejsie nieco, ina je sikovnejsia a radsej vyrobi co ina nevie a stravi pri tom kopec casu. Tiez som ratala 1-2e

majaza
5. jan 2014

@sunsun
@ivka03
presne o to mi išlo, aby sa vsetko vykomunikovalo a boli sme všetky spokojne 😉

miracle
5. jan 2014

@fufina1 Mne sa pozdrava aj to tienove divadlo

martina646
5. jan 2014

Kocky, takze vzhladom na priblizny rozpocet na aktivitu 1-2 eura, ktory sa aj mne zda prijatelny, musim ustupit od "bonusovych ingrediencii" na pizzu, aj ked som vam to slubila a velmi som sa na to tesila ☹ Filc len na tie zakladne co su na kartickach bude okolo 25€ + farebna tlac a laminovanie 20x A4. Co sa tyka pracnosti, budem prekreslovat a strihat 20x cesto, 20x paradajakovu omacku, 100x salamu, 100x hribik, 100x papriku, 100x olivy + nejako vymyslim ten syr. Ale ak sa to vam a drobcom bude pacit a prejde nam to druhe kolo, kludne si potom ako aktivitu zoberiem nejaku "nadstavbu" k pizze (ostatne ingrediencie, ine karticky s receptami, alebo prirobim ingrediencie na kolacik z toho isteho cesta, mozno nejake to prestieranie s priborom), Je to na dohode, len teda definitivne upresnujem zlozenie aktivity "PIZZA" a idem si objednat material.

miracle
5. jan 2014

Po vcerajsom vlaciku davam druhy navrh - viac menej okopirovany ten domcek. Tie drobne detaily (okna, kolesa...) by som mohla nalepit, alebo nechat volne (ak by niekto strasne chcel, mohla by som prisit patentky, resp. suchy zips..)
Este by som tam dala nejake zvieratko, nieco jednoduche - zajacika, slimaka, ale uz som nemala inu farbu...
Na porovnanie je dvojeurovy zeton...

majush
5. jan 2014

baby, mna budú stáť len pompom takmer 35 € + lamínovanie 40 ks A4 (apropo kolko stojí 1 ks A4? neoplatí sa mi kupiť laminovačku a folie?) + 19x poštovné, snád do 60 € sa zmestím...práve preto som vyberala 2 cm guličky, lebo pri 4 cm (ktoré som ani nevidela v ponuke) by som sa nedoplatila...ale verim, že budete vy aj detičky spokojné a balíček odo mna splní účel....idem sa pustiť do tých šablon

adelajda2012
5. jan 2014

@fufina1 Mne sa najviac pacia tie kocky na rozpravanie pribehu.

martina646
5. jan 2014

@majush laminovacka v Lidli bola minuly tyzden, skus este zbehnut pozriet, stala 20 eur a 40 folii A4 stalo cca 3 eura. V obchode je to mnohonasobne drahsie. Takze ano, uz kvoli tomu by sa ti oplatilo kupit laminovacku. A ak budu 2 predlohy, mozes to spravit obojstranne. Ci 4 predlohy mas? Preto 2x A4? A postovne nebudes platit 19x. Sice este neviem, kto z nasej skupiny bude robit triedenie a rozposielanie, ale to sa robi tak, ze svojich 20 aktivit vsetky posleme jednej mamicke spolu s peniazmi na spatne postovne a s baliacim papierom a ona nam do tej istej krabice natriedi aktivity od ostatnych mamiciek a posle naspat. Takze posta sa plati len 2x, ale teda za vacsi balicek.

majush
5. jan 2014

@martina646 pozerala som aj v nay, alebo alze, za 20 e sa dá v pohode zohnať laminovačka, neviem akej kvality, ale na tých 40 ks to snad bude stacit, aáno mam 4 predlohy, takže to budem robiť obojstranne...o tej pošte som netušila, že to takto funguje. tak super!!!!

ivianocka
5. jan 2014

@majaza ja budem objednavat. ale az po 6. januari. ked mm odide do prace a ja budem mat cas vyskusat aktivitu na papieri a zistit co vlastne vsetko potrebujem objednat.

fufina1
5. jan 2014

kocky viete poradit lacne laminovacie obaly?

majush
5. jan 2014

majaza @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
baby, takže toto su mnou navrhované šablony na pom pom guličky, vlačik, dúhu a automat som stiahla, husenicu som vytvorila. budú objstranné, takže dostanete 2 xA4 a 30 ks guličiek, aby sa vam hodili. ... očakávam komentáre, ak nevyhovuje 🙂

martina646
5. jan 2014

@fufina1 skus este LIDL, minuly tyzden boli, ak ich nevypredali este mas sancu, Ja som bola u nas v pondelok 6:55hod uz s vozikom pred obchodom, lebo som isla nakupit nejake folie aj farebne papiere a voskovky aj do nasho materskeho centra. ale mali ich veeelmi vela balickov.

martina646
5. jan 2014

@majush skveleee, moc sa tesime. Este sa poobzeram po tej detskej pinzete alebo kliestach na cukor, nech to mame uplne original na trening 😀

sunsun
5. jan 2014

@majush krasne...🙂

luciaobrocnikova
5. jan 2014

Tak dievcata tieto puzdierka zhanam a este k tym klucom asi vacsina chcete najskor vystrihnute a potom zalaminovane do stvorca vsak? Lebo ja to mam zalaminovane a potom vystrihnute....

sunsun
5. jan 2014

@luciaobrocnikova luci, to bude fungovat tak, ze sa klucik bude prikladat na ten otvor, cize akokeby prekryjem dva obrazky, tak? ja celkom nerozumiem vyznamu toho puzdra... 😉

adelajda2012
5. jan 2014

@luciaobrocnikova a drzi ti to? Lebo vacsinou sa to po case rozliepa... Inak uplne super s tymi obalmi!!!