Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci
Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.
@ihrisko2009 skvely napad 😅
Zienky, chcem si s vami schvalit velkost tangramu. Tie predavane su rozne, dlho som myslela, ze budem robit cca 12x12cm, ale potom som na stranke neposednenoznice (mojej oblubenej, kto este nepozna vrelo odporucam) nasla sikovny navod na vyrobu tangramu prave z machovej gumy. Tato mamicka to tiez robila vramci vymeny a zvolila rozmer 15x15cm. Mne sa ten rozmer pozdava, a vam? Hrubka machovky bude 4 mm, verim, ze buduci tyzden uz bude doma. A predlohy by boli nejake jednoduche zvieratka (asi macka,zajac,hus,vtak) lod a dom. A farebne by som to chcela vyskladat z piatich farieb tak ako je na tomto obrazku (akurat ze ja mam k dispozicii cervenu, modru, zltu, zelenu a hnedu farbu). Ak bude hotovy prvy kus pripojim realne foto. Dakujem.
@majaza inak to je sila, ked jedna baba vybera a ostatne sa prisposobia... ja by som do takej vymeny nesla...🙂 ale na druhej strane mi nevadi, ked niekto skupinku manazuje..., nie, ze rozhoduje o vsetkom, to nie, ale robi ju takou prehladnou, lebo mnohe by boli inak hrozne chaoticke..... v tejto nasej sa stretla skupina bab, ktora to zvlada aj bez toho, to je super...🙂
@ihrisko2009 15x15 je v pohode...🙂
predlohy. naboku su nalepky vytlacene na samolepiacom papieri to vam poslem takto v celku a vy si to prilepite na vrsok.zaroven je to aj ako predloha ked mi to uz tak pekne vyslo na dve strany tak nemusia priradovat iba zvieratko + potrava a osoba + auto ale mozu ich priradovat mrkva + mrkva.
prilohy budu obojstranne - pocitanie - bodky + jablcko, farby - farba + farebny predmet, smile je nalepka to tiez poslem zvlast na nalepenie a priradovanie.este budu aj oci ale to nemozem teraz nafotit lebo este nemam oci.dufam ze vyhovuje.
martina646 @bublinqa @ivka03 @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @peliroja @majaza @sunsun
martina646 @bublinqa @ivka03 @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @peliroja @majaza @sunsun podlozka: to je prva a mala som problem pozhanat dostatok hrdiel ale momentalne mam plne auto flias takze bude to lepsie zladene.chcete takto cikcakovo hrdla alebo radsej rovno?vnutri je to vyplnene polystyrenom.vsetko je to zlepene taviacou pistolou takze hrdlo sa ani nehne.samozrejme vsetky strany budu oblepene.a chceli by ste tu podlozku farebnu?vymalovala by som ju acrylovou farbou aby to bolo trochu aj odolne.
@martina646 suhlasim, len by asi trebalo definovat "krabica vhodnej velkosti" aby sa tam vsetko pomestilo
a dalsia vec, ci tam budem posielat aj svoju aktivitu, či to zvládnete potriediť aj bez nej...
bude mat niekto vacsí sáčok, ako ten A4?
ako to vidíte? @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
alebo bude mat niekto menši? 😀
@ihrisko2009 ja som za, len sa chcem spytat, môzem si potom niekde este stiahnut dalsie predlohy?
mas nejaky zdroj?
dik
PS: materiál budem mat zajtra u seba a v pondelok posielam 😉
@drobeceklucinka
ja by som bola radšej tie vrchnaky mat v jednom rade.
inak neviem, aj tak sa s tym natrapis asi...
@majaza co uz ked som si vybrala taku aktivitu 😀 vtedy som netusila do coho idem.cez vikend urobim dalsiu podlozku s vrchnakmi v rovine.
@majaza Poslite radsej 20x aktivitu, teda aj tu svoju. Bude sa nam to lepsie triedit. Hmm, krabicu neviem odhadnut, ta asi uvideime kazda podla svojej aktivity a dame trochu vacsiu. Nemame tam nic take extra objemne. Ale teda mala by mat dno minimalne A4, bude tam viac zalamonovanych veci tejto velkosti. Mohli by sme postupne kazda pridat foto hotovej aktivity zabalenej v saciku, nech mame predstavu.
@drobeceklucinka ja by som v jednej rovine chcela. Dakujem
@majaza to je najmenej. Zdroje mozem potom nahodit sem.
@majaza ja budem mat určite menší sacek ako A4. Výborný nápad potomten sacek odfotit a aj zvážiť, aby sme vedeli výslednu váhu celého balíka kvôli postovnemu.
@drobceklucinka mne by sa to tiez viac pacilo v rovine... (ak si teda mozem vybrat🙂)
@drobeceklucinka asi radsej rovno 🙂
@drobeceklucinka ja by som tiez radsej rovno
Baby a do A4 sacka sa mi zmesti zalaminovana A4? Obavam sa, ze nie..ci? A kde to kupujete? Musim aj ja ist obehat, alebo po nete popozerat.
@drobeceklucinka hmm...mne by sa to tiez viac pozdavalo rovno.
@adelajda2012 ja mam uz vytlacene a par dni len vystrihujem... sibe mi z toho... 😀 cize ti to vystrihovanie nezavidim...🙂
@adelajda2012 kráásne to je. velmi sa teším, len v tých hodinkách na ročné obdobia je prehodená jeseň so zimou ;) inak je to parádne 🙂
@liesi no este ze si si to vsimla ;) Dik!!!
@sunsun mna trochu zradila tlaciaren, tlaci velmi skaredo, tak musim najst niekoho u koho by som to vytlacila. Inak najviac sa "tesim" na ukladanie vystrihnutych cisiel do folie na laminovanie ;)
@adelajda2012 mne osobne nevadi ak by si tie cisla strihala az po zalaminovani 🙂 pekna praca
@drobeceklucinka aj my by sme si ich poprosili nech su rovno 🙂
@luciaobrocnikova ;) dik, ale neboj, to daaam...chcem aby to fakt drzalo.
Babulky, uz striham, 20 pizza ciest uz je "upecenych". Urobila som jednu pizzu komplet len vystrihnutu z filcu (prvy obrazok) a zaroven pridavam aj foto "vylepseni", ktore mi napadli (druhe 2 obrazky).
Prosim, napiste mi, co si o tom myslite, ci to mam spravit takto, alebo nechat uplne jednoduche.
1. chrumkave, trosku pripecene cesto. Je to malovane kavou a ten okraj ostane potom taky tvrdsi. Pokusim sa to spravit tensie, toto sa mi dost rozpilo.
2. zo salamy som spravila "malokarpatsku salamu", nech to vyzera realistickejsie
3. paradajkovy zaklad - neviem, ci mam robit gulaty alebo trochu nepravidelny
Syr tam este nie je, este nemam material, ale bude taky spagatikovy.
Ak sa ozvete, spravim vam podla, zelania, ak nie, tak podla vacsiny. Dakujem za akekolvek pripomienky.

@bublinqa @ivka03 @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @peliroja @majaza @sunsun
Tak sa pokusim zhrnut nejake pravidla posielania, resp. predbezny navrh na pripomienkovanie:
- Termin odoslania hotovych aktivit by mohol byt pondelok 10.2. (v priebehu par dni by mali byt u nas)
- Na triednie a balenie si nechame ten nasledujuci vikend, odosleme vam to v pondelok 17.2.
- vsetky vase aktivity zabalte do zip-lock vrecusok a v krabici vhodnej velkosti ich poslite na adresu, ktoru poslem do IP
- do balicka okrem toho pribalte aj vyplneny podaci listok na spatne odoslanie, baliaci papier na znovu zabalenie balika a peniaze na postovne - to este musime zistit kolko vyjde
- ak ste sa s niektorymi dievcatami dohodli na nejakej inej aktivite alebo okrem aktivit posielate aj nieco ine (napr. vyrobky zo spolocnych objednavok a pod.) zretelne to v baliku oznacte, co komu patri, aby sme vsetko spravne zabalili
Neviem co ine treba dohodnut, niektore z vas uz mali ine vymeny, mozte napisat skusenosti.