Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci
Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.
Baby.v kazdej vymene sa najde niekto,kto to odflakne,alebo nie je tak sikovny.ja som ratala s tym,ze nieco taketo nastane.ja stale suhlasim s vymenou,co uz s tym.aj v inej vymene ma baby upozornili,ze za svoju kvalitnu aktivitu nemam cakat dalsich 19 kvalitnych,niektore su slabe.a ti ludia ani nevedia ze sa to da lepsie,im to nenapadne.skoda,taky je zivot.aj ked,tiez som sklamana,musim priznat.
kočky, ja z tej velkosti tiež nie som nadšená, ale čo už ;) napriek tomu aj naďalej chcem vymeniť aktivity so všetkými, vrátane fufiny 🙂
@ivka03 @martina646 @moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja @fufina1
baby, je mi luto, ze vobec nieco taketo musime riesit....☹
myslim, ze z toho plynie ponaucenie, ze ked sa prihlasime do nejakej vymeny, tak naozaj treba citat a komunikovat.... na druhej strane precitala som si, co @fufina1 pisala a v podstate poslala to, na com sme sa dohodli... (nenasla som, ci sme riesili velkost), mne osobne je luto, ze sa to laminovalo pred strihanim, naozaj mam negativne skusenosti, ked sa to laminuje skor a to laminovanie sa tu rozoberalo... (no nevidime dovody, pre ktore mozno naozaj @fufina1 nemohla chodit na net a tiez som si vedoma, ze ak tlacila a laminovala vo fax copy, tak tam je to komplikovanejsie ako doma a tiez ju to dost stalo)..., ja za seba vymenim aktivitu, no budem rada, ked si dame pozor, aby sa takymto situaciam predchadzalo...
ja verim, že aj takto vypracovaná aktivita prinesie naším deťom aspon trocha radosti, ja suhlasím, aby fufina dostala moju a ja jej vypracoanú aktivitu
no dievcata tak ja som s fufinou aj v druhej vymene a strasne malo komunikuje, a tam sa jej aj pytame a neodpoveda na nic tak neviem ci by sa to komunikaciou vyriesilo 🙂 a teraz neviem mne je uz jedno ci dostanem 19 ci 20 aktivit hlavna vec je nech sa uz poslu v pondelok 🙂 ale podla mna nejde oto, ze my sme sa malo pytali, aj ona sa mohla pytat, ja som sa preco vedela spytat ci chcete kluciky zalaminovane a postrihane alebo postrihane a zalaminovane...aj tie tiene som najskor strihala a laminovala, ale kedze potom puzdierka boli mensie musela som to tak postrihat, ale no nastrihala som sa dost tak hadam budete spokojne a ja som to aj pisala za tie puzdierka, ze su drahe, ale tak ste mi napisali, ze aspon zopar mam kupit, aby ste mali predstavu a poslala som kazdej 11 puzdierok a dva su bez na ukazku to padla mna staci 😀 aj ked ma to mrzelo veeelmi, ale bola to objednavka tak uz bolo tolko kolko som objednala 😀 tak ja neviem dievcata ja sa prisposobim vacsine kedze aj ja mam obidve deti chore uz 3 tyzdne a ja sama som rano bola na pohotovosti, ale ked som v nejakej vymene treba komunikovat o tom to je ...prajem vam krasny den 😉
@peliroja K tvojej aktivite nemam vyhrady. Je tam dost vela farebnej tlace, vsetko je podlozene kartonom a je to pevne. O vystrihovani koliesok sme sa myslim bavili, ze si to nastrihame same. Takze OK
@ivka03 @martina646 @moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja @fufina1
ahojte kocky. je mi luto co tu riesime. precitala som si opis aktivity od fufiny a myslim, ze 4 karticky na A4 je naozaj male. Mna este napadlo aby nam fufina poslala predlohy co laminovala na mail a kto bude chciet si bude moct predlohy vytlacit a zalaminovat vo velkosti A4. Ja by som teda chcela. Potom suhlasim s vymenou mojej aktivity fufine.
@moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja @fufina1 @drobeceklucinka
Dakujem vam za vyjadrenia. Uz som to trochu rozdychala a po precitani vasich komentarov musim suhlasit, ze ciastocne je chyba aj v nas, ze sme sa fufiny viac nepytali, doslova nebombardovali, nech vsetko poriadne popise, nafoti prototyp na pripomienkovanie a takisto sa pyta sama, prida napady a pokusy-omyly, ktorymi presla pri vyrobe. Hoci jej aktivita nepatri k tym najlepsie vydarenym, je pravda. ze nakoniec poslala to, co tu napisala. Ze sme sa nebavili o velkosti? Nuz, asi sme sa mali spytat.
Ked sa odosobnim od svojho sklamania a namahy vymalozenej na svoju aktivitu, prehliadnem fufinine vyjadrenia cez IP o tom, ake vedia byt zeny zakerne a ako ona nema cas bezcielne vysedavat na internete (mysliac tym nas ostatne, ktore to asi robime), privriem oci nad tym, ze v prvom vrecusku, ktore som otvorila bolo sice 8 karticiek, ale 2 rovnake, takze som vsetky otvarala, aby som ziadnej z vas neposlala nekompletne vrecusko (zle natriedenych bolo nakoniec 5 vrecusok) a zameriam sa naozaj len na to, ze to vsetko ROBIME PRE NASE DETI, tak fufine poslem kompletny balik so vsetkymi 20 aktivitami. Bude to ponaucenie pre vsetkych do buducna.
@fufina1 Verim, ze vsetky nase aktivity spravia tvojim detom radost a rovnako verim, ze nase deti si pekne nacvicia zaklady pre pisanie na tvojich kartickach. Ked otvoris balik, urcite uznas, ze ostatne mamicky vynalozili ovela viac usilia a ovela viac "ukratili svoju rodinu o svoj cas" (ako si to nazvala v IP) a mozno budes mat prilezitost to vykompenzovat, ak sa rozhodnes zapojit do dalsieho kola vymeny.
Suhlasis s poslanim predloh na mail?
@martina646 tak asi sme az teraz ziskali kompletny obraz... :(
Inak baby, kto chce, mrknite si fotoblog od mery333 a mate super grafomotoricku knizku! Napr tento album: https://www.modrykonik.sk/blog/mery333/album/pr...
@moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja @fufina1 @drobeceklucinka
@adelajda2012 to je super...🙂
@adelajda2012 perfektne, dakujeme za super link.
Aj mne je luto, ze k niecomu takemu doslo - ta velkost je strasne mala, naozaj si neviem predstavit, ze 2 rocne dieta bude vediet aktivity vyuzit.
Vsetky sa vlastne ucime za pochodu, ja by som tiez svoju aktivitu uz asi ponala trosku inac, ale v danom momente to bol najlepsi napad (a za daneho rozpoctu...)
Velkost by som ako tak prepacila, ale to, ze aktivita nebola poriadne skompletizovana a martina646 a drobeceklucinka s nou budu mat dalsiu robotu mi nepripada fer.
Aj posle podklady na mail, som ochotna vymenit za svoju aktivitu.
@martina646
haha, no tak to som sa teda teraz naštvala ja!
Akože sory, ale keby sme tu MY nevysedavali pri nete, tak sme este niekde v štádiu vyberania aktivít!!!
ako dobre, nikomu nekážem sediet pri nete tolko kolko ja (vsetkym je mozno zrejme, ze je to dost), no ked sa na niečom dohovarame a je nas 20, tak čakať na 3 ma zo začiatku fakt nebavilo...
A keby sme nechali organizovanie napr. na fufinu, tak nemame, ale že NIČ...
a že sme sa nepýtali?
str. 14 (ked sme už mali VSETKY rozdelene aktivity), fufina estelen navrhla svoju aktivitu a ja som sa jej pýtala - citujem: "môžeš nejak viac popisat tu knižku s cvičeniami?"
str, 18 od samila @fufina1 nejak neviem najst, alebo som prepasla, na co sa mame od teba tesit? emoticon
str, 19 ja: majaza @fufina1 , prosim ta, ozvi sa - robis nejaku aktivitu?
nerobis?
chodis tu strasne malo podla mna....
verim ze nie vsetkym a nie kazdy den sa da, ale trosku aktivity by neuskodilo, či?
str. 19 od martina646 @fufina1 na knizocku sa tesime velmi. Ak to teda bude nieco v tom zmysle, ze to bude zalaminovane a pisat sa bude dat opakovane fixkou. Pacili by sa mi nejake predlohy na obtahovanie, spajanie bodiek, mozno nejaky labyrint ... skusis nieco pohladat a das link alebo obrazok?
str. 19 ja: ... skus hodiť bližšie info ake logicke veci, ale tak a som za každu dobru vec a určite aj ostatne baby
od tohto prispevku nič-nič až na strane 25 sa fufina pýta na uzávierku
na str. 16 dala nejake navrhy, z ktorých v kartičkách nieje nič, str. 19 - fufina oznamuje, že teda robí svoju aktivitu a to je všetko!!!
takže neviem ake bombardovanie ešte?, ved sme neni male deti!
nehovoriac, ze sa nezapojila do debaty o pravidlach, o baleni, nepytala sa nikoho na jeho aktivitu, na nič!
akože sory, ak so mnou bude chcieť isť niekto do dalšej výmeny, ja hned na začiatku upozorním, že by som chcela aspon na začiatku primeranu aktivitu v diskusii a ked niekoho niekto osloví, tak slušnosť káže odpovedat...
JA som možno strávila pri tejto výmene rovnako času na nete ako vyrábaním aktivity a nemyslím, že to bolo bezcielne!
(stahovala som fotky do pc, robila koláže, tvorila album (toto môžem napísať, že mi trvalo hodiny), sledovala hlasovanie, pripomienky, premiestnovala medzi albumami, sledovala diskusiu, prispievala, zistovala som, ci chce niekto objednavat so mnou z čr, spisovala, objednavala z dvoch stranok, otravovala s tym brata cez net, informovala o objednavke baby čo si objednali,...)
A som pripravená to urobiť znova...
možno som divna, ale pre mna to bol aj druh relaxu a bavilo ma to a poväčšine som to robila na úkor môjho spánku, takže tak...
inak, ked chce niekto este podklady, dam sem link, co som posielala v diskusii na str. 19 aj fufine - su tam naozaj prekrásne obrázky, predlohy aj farebné, neviem si vybrat...
https://plus.google.com/photos/1101040632860495...
A ked si dáte výber fotiek toho autora, je toho este viac...
dievcata, moju aktivitku poslite vsetkym.
bola som uz v dvoch vymenach a zazila som sklamanie, predychavanie, ... toto je moja tretia vymena. vlozila som do toho vela penazi (1.vymena 65e, 2.vymena 55e, 3. vymena 55e), nehovoriac o case, nespani, mozoloch, vynalozenom usili, rieseni hromadnej objednavky-objednavani, baleni, rozposielani ...
tak dufam, ze vas potesim svojim vytvorom a vase deticky sa na nej nieco naucia a spravi vam radost.
vyrobila som aj elektronicke predlohy, takze kto ma zaujem, piste mi do IP vas mail a ja vam to poslem 😉
vopred dakujem kazdej, ktora pristupovala k tejto vymene zodpovedne, cestne a dala do toho vsetko!!!
Dievcence, prosim uzatvorme kapitolu "grafomotoricka knizka od FUFINA1". Nase komentare uz na prevedeni aktivity nic nezmenia. Ja som svoje rozhodnutie ovplyvnene vasimi komentarmi popisala v prispevku vyssie a podla toho sme sa aj zariadili.
Na odlahcenie dusnej atmosfery mam pre vas par fotiek, ktore vas zarucene potesia. Ak nie kvoli tomu, ze sa vymena chyli ku koncu a vy uz sa mozte tesit na balicky, urcite aspon preto, ze proces balikovania sa odohraval daleko daleko od vasich pribytkov.
Takze ako to prebiehalo?
1. Kurier postupne vozi baliky a ja ich maskujem za sedackou, aby sme nemali doma ako v sklade (cca 2 tyzdne)
2. Vsetky baliky su doma, nachystane na triedenie (manzela som poslala do roboty (ale nie, zdrhol dobrovolne) a dcerku na prazdniny ku starym rodicom)
3. Aktivity su vybalene, potrebujem posilu, cakam na prichod Lucky.
4. Vitajte v nasej obyvacke 🙂 😖 😝 😅 😀 😵 (cca 17.00 hod)
5. V kazdej krabici je to, co tam ma byt. (cca 19.30 hod)
6. Hotovooo, hotovoooooo 😀 (cca 23.00hod)
Napriek nasej maximalnej snahe nic nepopliest a vsetko prepocitavat a prepocitavat sa "chybicka vloudila" a nezabalena zostala jedna aktivita od fufina1. Prosim, pozrite a spocitajte si kazda, ci mate 20 roznych aktivit a ak nie, ozvite sa a doposlem vam to.
V pondelok posielame, takze mozete netrpezlivo vyckavat postu.
@martina646 @moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja @fufina1 @drobeceklucinka
fuuu, mrzi ma, ze k niecomu takemu doslo. Toto je moja prva aktivita a po citani ohlasov sa priznam, ze zacinam mat obavy z toho, ako "vypali" moja aktivita. V podstate ani moj vytvor nie je dokonceny, bude potrebne si ryby/auta este naplnit ryzou, prip. inym materialom a zasit, takze ani moja hracka nie je pripravena na okamzite pouzitie. Tie, ktore ste sa k tomu vyjadrili, dohodli sme sa, ze moze byt aj takyto "polotovar".
Co sa tyka vzniknutej situacie, moju aktivitu tiez poslite vsetkym maminam.
Kazda sama najlepsie vie, kolko usilia vlozila do svojej prace.
Deti budu mat na aktivity uplne iny meter ako my.
@martina646 @drobeceklucinka fotky potesili, odviedli ste skvelu pracu 🙂
@martina646
@drobeceklucinka
to je uuuplne že parada!
krásne sa to čítalo, pozeralo na to, až mi slzička vyhrkla 🙂
ja sa velmi teším a moc moc dakujem Martinke a Lucke, že to takto pre nas krásne potriedili, juuuj, parada!
PS: moju krabicu si vidím a sa mi zdá že je najmenšia 😝
vošlo mi tam vsetko, hej?
aby som si nemusela pre niečo bezat do senice 😀
@majaza asi 2-3 krabice boli male, ak si dobre pamatam, tak od miracle, zyzu a sunsun, tie sme vymenili za ine, ostatne boli OK a vsetko sa pomestilo. Ale az budes mat cestu na Zahorie, kludne sa zastav 🙂
PS: Dakujem za detailne presetrenie diskusie a citovanie prispevkov, vidno, ze to tu mas zmaknute. Mame podobny "zmysel pre relax na ukor spanku" 😝
@martina646
och, to už je pomaly uchylka 😀 😝
@martina646 sikulky ste neskutocne, klobuk dole 😵
@martina646 jeeeeej, paráda!!! šikovné ste baby, dakujeme 🙂 a už sa nevieme dočkať...
@martina646 @drobeceklucinka baby, vdaka...🙂 tie fotky su super....🙂 mrzi ma, ze moja dvojkrabica bola mala..., akosi som ratala, ze to tam musi vojst.... 😒 , dakujem za vymenu....-) a fakt klobuk dole pred vasim prinosom do tejto vymeny.... dakujeme....
@martina646 @drobeceklucinka baby, prepana, to bola riadna robotaaa!!! A totalne zapratany byt!!! Pisali ste, ze to idete robit v detskom centre... 🙂 DAKUJEME VELMI!
martina646 @drobeceklucinka velke DAKUJEM dievcata 😀 a u mna to iste relax na ukor spanku 😝
@adelajda2012 vies co, nakoniec sme zvazili, ze to bude lepsie u nas, lebo by sme to museli prevazat a navyse boli u nas teraz jarne prazdniny, tak bolo materske centrum zatvorene a regulovalo sa tam kurenie a mozno by sme tam aj zamrzli. Ale teda uprimne, som rada, ze z mame po 😅
bublinqa @martina646 @moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja @fufina1 @drobeceklucinka ja si myslim ze mozte sa tesit na vsetky aktivity su uzasne a tie co nemaju dokoncenu aktivitu tak to bolo vopred dohodnute a vsetky sme s tym suhlasili takze sa nemate coho obavat.vcera som isla k Matke na dve hodky a moj manzel mi o polnoci vola kde som 🙂 tak tiez som rada ze to mame za sebou a skoro uspesne sme to zmakli.keby sa robilo druhe kolo velmi rada sa pridam!este tu hodim fotku mojej aktvity uz celkovej lebo som nestihala a fotila som to az vcera na baleni.myslela som ze popis k tomu nepotrebujete ale som sa mylila.tak ak by vam to nevadilo tak vam to tu opisem lebo opisovat to iba listom by bolo velmi komplikovane.som rada ze som sa zucastnila tejto vymeny a dufam ze budu vase deti s mojou aktivitou spokojne.dakujem vam vsetkym kt. ste na tom makali aby to bolo super

@ivka03 @martina646 @moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majaza @majush @bublinqa @peliroja @fufina1
... no podla opisu od martna646 som trochu sklamana, ale mozno ked to uvidim na vlastne oci, tak to bude ine 🙂 ale uz teraz viem,ze velkost ma sklamala, cakala som velkost A4. Mozno nebudem s aktivitou uplne spokojna, ale aj k mojej mozu byt vyhrady a sla som do toho aj s tym. Takze ak fufina1 bude chciet aktivitu prerobit ok, ak nie tak nadalej suhlasim s vymenou a moju aktivitu jej mozte poslat.