icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci

ihrisko2009
11. dec 2013

Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.

ihrisko2009
autor
23. feb 2014

@maryennn1
@majaza
Dievčatá, vytvorila som novú diskusiu pre quietbook, aby sme tu ostatných nespamovali. Koho to zaujíma, stretneme sa tam 🙂

maryennn1
23. feb 2014

@ihrisko2009 daj link, lebo to neviem nájsť 🙂

majaza
24. feb 2014

@martina646 akoooo????
maš doma komplet? 🙂

martina646
24. feb 2014

@majaza dnes neprislo vobec nic ☹

majaza
24. feb 2014

@martina646 a kolko este chyba?

martina646
24. feb 2014

@majaza dva - od peliroja a fufina1, ale myslim, ze uz poslali, takze snad zajtra dorazia

luciaobrocnikova
25. feb 2014

☹ skoda, hadam uz fakt dorazia coskoro ...

martina646
25. feb 2014

Balik od @peliroja prisiel dnes. Posledny asi leti okolo sveta. Ale triedime s Luckou az cez vikend, tak snad doleti.

fufina1
25. feb 2014

@martina646 ja som poslala, daj vediet ci prisiel? dufam ze na tej nasej poste nieco nezmotali. posielala som este v piatok po obede.

majaza
27. feb 2014

@martina646
@fufina1 tak prišiel balík či nie?
Ak nie, napíš podacie číslo veď nieje problém to skontrolovať a reklamovať...

martina646
27. feb 2014

@majaza ano, ano, prisiel vcera, fufine som pisala cez IP. Ale ako som pisala vyssie, triedime az cez vikend. Tak ak vsetko pojde podla planu, v pondelok letia baliky k vam. Dam info, ako pokracujeme.

majaza
27. feb 2014

@martina646 ok, supeeeer, tešíme sa 🙂

ja som sa len zlakla, že sa ten balík kdesi stratil 🙂

musis mat inak zalozeneho pol bytu, nie 😀
hod foto ak sa ti bude chcieť ked budete triedit 😉

luciaobrocnikova
27. feb 2014

🙂 aj ja sa tesim

martina646
28. feb 2014

@moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja

Ahojte mamicky, nepisala som hned, ako dorazilk posledny balik, lebo som problem riesila najskor cez IP, ale kedze ostal nevyrieseny, musim, hoci nerada napisat sem a poziadat vas o vyjadrenie.

Jedna sa o aktivitu od @fufina1. Pocas celej komunikacie vo vymene sme mali velmi malo informacii o aktivite "grafomotoricka knizka", dokonca foto chyba aj v albume vyhernych aktivit a jedina dlhsia sprava s popisom vo fore bola ta, kde sme suhlasili s kartickami namiesto knizky, vraj kvoli problemu s vyriesenim viazania. Vysledna aktivita ale podla mojho nazoru ani z daleka nedosahuje financnu a casovu narocnost ostatnych aktivit. Preto som autorku kontaktovala cez IP a napisala jej svoje vyhrady, konkretne:

- niektore predlohy su velmi blede, je velmi slabo vidiet, co treba obtahovat (vid foto)
- cele je to len cierno-biele, nie je to velmi putave, okate pre deti. Ked uz usetrila na farebnej tlaci, mohla to aspon vyfarbit
- co sa tyka laminovania, bavili sme sa o tom vo fore, ze je lepsie najskor karticky nastrihat, potom laminovat a potom este raz nastrihat s par milimetrovym okrajom, aby to bolo pevne a nerozliepali sa okraje. Zvlast tieto karticky sa budu dost pouzivat, ked sa ma na ne pisat a zotierat a robit to znovu a znovu a kedze su nastrihane po laminovani, nevydrzia tak dlho. Samozrejmostou by mali byt zagulatene okraje, aby sa deti neposkriabali, co tuto chyba. Pri tomto klobuk dole pred @adelajda2012, ktora precizne postrihala vsetky cisielka do kalendara (31ksx20), rovnako @sunsun (40ksx20), atd. ved uvidite. Ale aj ine ste/sme mali vela vystrihovania ci inej pracnej roboty ...
- velkost karticek je 4ks na A4 (prikladam aj foto, Ibalgin som mala po ruke na porovnanie velkosti)

Ako odpoved som dostala, ze je jej to luto a podrobnejsie sa vyjadri vecer (malo to byt vo stvrtok vecer)
Kedze som doteraz nedostala ziadne vyjadrenie na jej obhajobu a blizi sa cas triedenia aktivit, davam info sem, pre vsetky z vas, aby ste napisali vas nazor, ako mam postupovat.

Ja osobne za seba a takisto Lucka @drobeceklucinka sme sa rozhodli, ze nasu aktivitu (pizza a srobovanie vrchnakov) neposleme a "nase" karticky vratime autorke naspat.

Dakujem za nazory.

majaza
28. feb 2014

@martina646 no teda, toto ma mrzi, ze mame taketo problemy...
ja neviem...
a fixa k tomu je?

martina646
28. feb 2014

@majaza nie

majaza
28. feb 2014

@martina646 no ja som čakala, ze aspon ta tam bude, lebo potom čo?
pride aktivita a ja musim este do obchodu bezat a zhanat stieratelnu fixu 😒

martina646
28. feb 2014

@majaza Potrebujem od vas vyjadrenie, ci jej mam vase aktivity posielat alebo nie. Ja by som najradsej poslala naspat cely balik tak, ako prisiel. Navyse, ked som pridala tento prispevok, fufina bola online, lebo pisala do ineho fora. Takze, kde mame vyjadrenie? Nikde ...

majaza
28. feb 2014

@martina646 a s nasimi aktivitami co?
ehm, ja fakt neviem...

no pravda je, ze toto je robota fakt nenaročná v porovnani s ostatnými aktivitami...

martina646
28. feb 2014

@majaza vratila by sa ti 18x od nas a 2x tvoja. Ja pizzu navyse podarujem kamoske pri najblizsej navsteve pre dcerku namiesto cokoladky, ked ich pojdeme pozriet.

majaza
28. feb 2014

@martina646 alebo hodme do aukcie "baliček 19 vrecuškových aktivit"

možno na tom zarobíme 😀 😝

fufina1
1. mar 2014

martina646 @moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
toto vobec nieje fer a je mi z toho celeho smutno. napisala som ti dnes rano ze sa k tomu vyjadrim. moja aktivita je presne taka aku som popisala a aka sa odhlasovala. tak isto som sa na nej napracovala, tak isto som zhanala obrazky, hladala vhodne basnicky, spracovavala a triedila, davala zalaminovat vo faxcopy co ma vyslo tiez slusne peniazky. obrazky niesu vyblednute, je fakt ze niektore idu trosku domodra, ale na funkcnosti a kvalite to neberie. vobec som neslubovala farebne obrazky ani fixka nebola spomenuta. preco moja aktivita bola odhlasovana? preco to kocky riesite teraz? je fakt kt. priznavam, dost malo prispievam ale mam na to osobne dovody. mate pocit ze je fer teraz na konci neposlat mi aktivity? tiez som investovala cas, peniazky a energiu do prace rovnako ako kazda z vas.

martina646
1. mar 2014

Fufina1 mas nejake pomylene dni. "Dnes rano" bol stvrtok rano a mala si mi pisat vecer. Dnes je sobota.

peliroja
1. mar 2014

@martina646 ja sa vyjadrim najskor sama k sebe ak mozem 🙂 viem ze som bola takmer posledna a ani ja nemam kolieska nastrihane a az potom zalaminovane. Laminovala som ich vcelku lebo som mala pocit ze ked je to kruh tak aj bez okrajov bude drzat. Aj som to skusala s mojou malou a zatial drzi 🙂 nechcela som uz viac zdrzovat ale ak by sa to malo komukolvek rozliepat tak mu to rada dodatocne nastriham a zalaminujem zvlast. Ked to nebude taka narazovka tak to nebude problem. 🙂

lucia814
1. mar 2014

@martina646 @moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja ja osobne nemam problem s tym ze dostanem aj aktivitu od fufiny i ked mozno nie je podla nas az tak prepracovana, a inak ja tiez doma laminujem az potom striham a nemame s tym problemy, co sa fixy tyka tak na laminovane veci pouzivame uplne obycajne a idu zotriet, dokonca niekedy pouzivame aj voskovky i ked tie sa zotieraju horsie ale ide to. moja aktivita sa tiez mozno nebude pacit vsetkym a tiez by mi bolo luto, keby sa mi potom vratila spat 😢

majaza
1. mar 2014

@martina646 @moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja @fufina1

ok baby, ja to necham tak...
je pravda, že fufina malo komunikovala (aj niektore ine baby mohli trochu viac...), to mne osobne trochu vadilo, ...
@fufina1 , nejde o to, že fixa nebola spomenuta, no neviem, či každá, no aspon väčšina, to robila tak, že jej na tom moc záležalo a baby aj veci navyše davali, ja som tiež nemusela pom pom guličky priložiť, ale proste som chcela - pre potešenie, preto, aby to bolo krajšie... tiež som nemusela kupovať 4-ake štipce, aby som zistila, ktore su najlepšie...
A hlavne baby prediskutovali svoju aktivitu s ostatnými...
len mi to pride ako neuplna aktivita, proste mi príde a nemôžem ju hned použiť...

no na druhej strane, verím, že si do toho investovala čas aj peniaze, mne by to asi nedalo nič ti neposlat, tak ja ostavam na pôvodnej dohode ohladom výmeny...

adelajda2012
1. mar 2014

Myslim, ze @majaza to vystihla presne. Tato aktivita je oproti ostatnym urcite menej narocna a prepracovana. Je to poucenie pre nas vsetky, ze treba kazdu aktivitu dokladne odkomunikovat. Kazdopadne ak sa nezhodnete na inom, ja aktivitu od @fufina prijmem a vymenim za tu svoju. Mam pocit, ze si aj same trosku mozme za to, ze je to tak ako to je...

ivka03
1. mar 2014

@martina646 @moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @slniecko379 @samila @miracle @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja @fufina1
Kocky, je pravda, ze fufina1 velmi malo komunikovala, teraz vidim, ze to moze byt problem. A kedze ona malo komunikovala, mohli sme my jej davat otazky, hlavne tie co laminovali, ci budu zastrihnute konce, ako bude laminovat a podobne, jednoducho zistit viacej ako bude prebiehat vyroba. Sama viem, ze nie vzdy je cas na komunikaciu, ja sem tiez chodim tak, ze niekedy tu visim aj 2 dni casto a niekedy aj 2 tyzdne nic. Aaaale, ked uz som v nejakej vymene, kde sa komunikuje denne, tak sa snazim aspon postu pozriet a co slubim dodrzat. A kazda z nas sa snazila vyrobit aktivitu co najlepsie, ako sa to jej zda najlepsie no a kazda z nas ma mozno ine kriteria na kvalitu, niekomu napr. tie ostre rozky vadia, lebo vie, ze sa s tym moze dieta zranit, ina ma starsie deti a uz ju takyto "detail" ani nenapadne. Osobne som dost na detaily, i ked nie prehnane, preto som napr. ja aj napriek tomu, ze to vyslo drahsie volila drevene dosticky a nie krarto, i ked som ho mala doma neurekom. Ale ako som raz povedala, kazda sme ina a az teraz sme zistili, ze sme sa mali asi viacej pytat....
Teraz ked uz je aktivita vyrobena ma napada este jedno riesenie, ze by sme este chvilku pockali, ked uz sme to posuvali a tak dlho cakali a nechali fufine cas na opravenie aktivity... tym myslim za seba napriklad velkost obrazkov. Zdaju sa mi trosku male na to, ze by mali deti obtahovat, oni este nie su take zrucne. To, ze nie su okraje zastrihnute som ochotna akceptovat, len keby boli obrazky vacsie.

ivka03
1. mar 2014

... este ma napadlo, ze ak bude fufina suhlasit s opravou, tak jej celu tuto prvu aktivitu poslat naspat, mozno sa zapoji niekde inde do vyroby aktivity, kde to bude jednoduchsie a nenarocnejsie a bude sa to babam pacit, tak uz ma aktivitku vopred vyrobenu 🙂