icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci

ihrisko2009
11. dec 2013

Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.

majush
23. dec 2013

ahojte, ja by som mala záujem zúčastniť sa, ak mate ešte skupinu otvorenú. popozerám čo ste navrhli a pridala by som aj ja nejaký nápad. ... môžem?

myzma
23. dec 2013

@ihrisko2009 ahoj, vztycnym dostojnikom si ty, som to omylom poslala inej maminke, ak sa da pridat, rada by som sa zucastnila tejto vymeny, nakolko po novom roku uz dalsiu nestihnem, kedze ocakavame treti prirastok.... dala som svoj tip na sololitovu dosku so srubikmi, na ktore sa natahuju gumicky.... vid foto vyssie 🙂

adelajda2012
23. dec 2013

No baby, tu je tolko dobrych napadov, ze bude fakt problem vybrat! Ja som dnes skusila urobit to navliekanie. Karticky by samozrejme boli vytlacene a zalaminovane. Bolo by ich tak 10-15. Najmensi by iba navliekali, vacsi by navliekali v poradi podla predlohy. Plus som myslela, ze by som kazdej vystrihla tie tvary stvormo a bola by to spolocenska hra pre styri osoby. Kazdy hrac by dostal svoju sadu tvarov. Karticka by sa na chvilku otocila a hraci by potom po pamati ukladali filcove tvary tak aby poradie farieb zodpovedalo obrazku. Takisto by si museli zapamatat, ci ukladat tvary na seba alebo vedla seba.
Ale samozrejme na tejto aktivite netrvam. Dala som aj dalsie dva navrhy a ak sa nepozdavaju, tak najdem aj ine.

adelajda2012
23. dec 2013

@myzma to s tymi gumickami je super!!! Ja som sa chystala nieco take vymysliet a nevedela som ako ;)

zyzu
23. dec 2013

ahojte tu je par napadov, ktore by som mohla urobit ja

zyzu
23. dec 2013

tu su fotky: to ukladanie tvarov ma napadlo ze aj predloha by mohla byt farebna, teda by boli napr. trojuholniky 4 a v roznych farbach, na zaciatok len tvar na tvar a neskor aj farebne rozlisit jednotlive tvary.

ihrisko2009
autor
23. dec 2013

Ahoj @myzma ,diky za dôveru. Myslim, ze sa este zmestis do prvej dvadsiatky, tak ta vitam medzi nami 🙂 co sa tyka mna geobord beriem vsetkymi desiatimi!

ihrisko2009
autor
23. dec 2013

Ahoj @majush, niekedy pri dvanastej ucastnicke som prestala pocitat, ale myslim, ze do dvadsiatky sa este zmestis 🙂

sunsun
23. dec 2013

@myzma si sikulka...🙂 my sice geoboard budeme pravdepodobne mat z druhej vymeny, ale vobec nevadi, to je super vec... 🙂

sunsun
23. dec 2013

@zyzu mne sa to priradovanie tvarov paci... z coho by si to chcela robit? 😉

sunsun
23. dec 2013

@adelajda2012 to navliekanie je super s tymi predlohami... 😉 za mna ano....🙂

martina646
23. dec 2013

@liesi a co labirynt v takejto forme? zvladla by si? je to velmi mile 🙂 https://www.modrykonik.sk/blog/barbora21/album/...

sunsun
24. dec 2013

@martina646 @liesi baby, presne ten mame....🙂 keby mal aspon nejaku inu podobu, nech to mozem obmienat.... 😉

zyzu
24. dec 2013

@sunsun rozmyslala som nad filcom, aj ta podlozka by mala byt z nejakej pevnej latky a spajalo by sa to suchym zipsom, na boku by bol dlhsi pas so suchym zipsom kde by sa tvary odlozili a bolo by to mozne zrolovat a vsetko by bolo spolu ulozene ... zatial mam takuto predstavu

zyzu
24. dec 2013

@martina646 @liesi ten labyrint v tvare slimaka je super, uz som si odlozila foto ako inspiraciu 🙂

myzma
24. dec 2013

@ihrisko2009
@adelajda2012
@sunsun dakujem, zienky, chcem sa vsak spytat, kedze to tusim poznate? aka velka je zakladova doska, s ktorou ste sa stretli, videli, poznate? lebo, ked som si to rozmenila na drobne, tak aby mi ten sololit, co mam doma, aj vysiel 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 za seba som nepocitala s nejakou extra velkou tabulou, kvoli prkatickosti, bezpecnosti, uloznemu priestoru a podobne, tak ak mate blizsie info, rada si precitam, aby realna podoba bola skutocne uzitocna (ani mala ani velka)

tehulka13
24. dec 2013

@sunsun pridám obrázky na špachtličky, ale asi až cez sviatky.

majush
25. dec 2013

@ihrisko2009 super, ja som pozerala niečo matematické ale pozerám, že už tu nejaká mamička dala hru s lienkami...mne osobne sa pozdáva toto: každé vajíčko je rozdelené na polovicu, na jednej je číslo na druhej je počet bodiek, treba dat dokopy, ak sa obrati spravne spojené vajícko na druhú stranu, pasuje farebne ako puzzle...

majush
25. dec 2013

@ihrisko2009 alebo takéto niečo , je to na farby, motoriku a počítanie pomocou predlôh a pom pom guličiek

sunsun
25. dec 2013

@majush mne sa ten prvy napad viac pozdava..., ale inak su super oba...🙂

bublinqa
25. dec 2013

@ihrisko2009 ahoj, rada by som sa pridala, ak je este volne miesto. Ak nie, tak sa hlasim aspon ako nahradnicka 🙂 Skusila by som spravit tangram z machovej gumy a zalaminovanych predloh alebo modre konstrukcne trojuholniky.

sunsun
25. dec 2013

@myzma to je tazko povedat, aka je spravna velkost... mne by sa celkom pozdavala A4, nech sa da na tom aj realne nieco robit, nech to nie je prilis male... videla som uz aj vacsie, aj mensie... vsetko ma svoje za a proti.... 😉

peliroja
25. dec 2013

Ahojte kocky, bola by moznost sa k vam este pridat? Zbezne pozeram vase napady a klobuk dole vsetkym vynaliezavym a sikovnym maminam 🙂 ja som s dcerkou kedysi chodila do montessori kruzku ale odkedy robim, tak nemam moznost ,kedze vsetko byva doobeda. Rada by som jej to teda aspon takouto domacou formou vynahradila. Zatial vsak nemam ziadny tip na aktivitu ktoru by som mohla vyrobit, nieco skusim popatrat na internete, mozno ma nieco oslovi, ale ak citite, ze vam chyba nieco na podporu urcitej zrucnosti, tak mi kludne dajte vediet. Dakujem krasne a dodatocne zelam pekne sviatky 🙂

sunsun
25. dec 2013

@peliroja ak dobre ratam, tak by si mala byt 20...🙂 cize posledna....pod palcom to tu ma @ihrisko2009....🙂

adelajda2012
25. dec 2013

Baby, tak som stihla znovu rekapitulovat 🙂
1) @ihrisko2009 MODERATORKA
2) @tehulka13 - dieta 1r - navrh: špachtlové počitanie 1-10
3) @moninka1 - deti 15m, 3r - navrh: šrobovanie
4) @slniecko379
5) @samila - deti 4r, 2,5r, 6m - navrh: abeceda puzzle
6) @martina646 - dieta 18m - navrh: pizza alebo zel.polievka z filcu prip. mach.gumy
7) @miracle - navrh: zvukove pexeso alebo hmatove pexeso-hladanie rovnakych tvarov
8) @drobeceklucina - dieta 2r
9) @fufina1 - navrh: farebne cestoviny na navliekanie
10) @sunsun - dieta 1r - navrhy: domino alebo postupnosti
11) @ivka03 - deti 23m, 6m - navrhy: hmatove pexeso alebo gombikovy obrazok
12) @liesi - dieta 2r3m, navrh: hmatovy labyrint
13) @adelajda2012 - dieta 19m - navrhy: navliekanie podla predlohy, kalendar, zmysly
14) @ivianocka - dieta 14m - navrh: prepletacie postavicky z machovej gumy
15) @lucia814 - deti: 16m, 3r10m - navrh: magneticky rybolov
16) @zyzu - dieta 18m - navrhy: pocitanie s lienkami alebo priradovanie farebnych tvarov
17) @myzma - deti: 2,5r, 4r -navrhy: geoboard
18) @majush - navrhy: počitanie vajička alebo pocítanie s prikladanim farebnych guliciek

@ihrisko2009 Este sa prihlasili bublinqua a peliroja - to by nas bolo 20. Len ich zatial nepisem do zoznamu, kym im to ty nepotvrdis...predsa len neviem, ci neratas este s niekym inym...

adelajda2012
25. dec 2013

@liesi len pre inspiraciu pridavam hmatove labyrinty, ktore som objavila. Ten had je super, ale neviem posudit ako velmi narocny na spracovanie.

adelajda2012
25. dec 2013

Pridam este aktivity, ktore by ma (a snad nielen mna) potesili, keby sa na ne niekto dal 🙂
Valce by nemuseli byt drevene, mozno by sa naslo nejake jednoduchsie riesenie...

majaza
25. dec 2013

ahojte kočky,
da sa k vam este pridat?
neviem, ci nejdem neskoro, este som ziadnu vymenu nerobila, lebo vzdy som si ju vsimla po funuse :-/
mam 2 a 4 ročne detičky, tak by som bola moc rada 🙂

sunsun
25. dec 2013

@adelajda2012 ten had je skvely....🙂 macik je tiez super, ale toho mame doma....🙂

sunsun
25. dec 2013

@adelajda2012 mne sa este pozdava toto https://www.google.sk/search?q=i+spy&source=lnm... baby, nechceli by ste sa niektora inspirovat?