Výmena vrecúškových aktivít 3 - 6 rokov
Ahojte,zalozila som tuto skupinku pre mamicky,ktore maju este zaujem o vymenu aktivit pre 3-6 rocne deticky....Bolo by super keby sme boli do 10,aby tie aktivity boli prepracovanejsie....Poprosim popridavat nejake navrhy....termin posielania zatial je okolo 15.juna.Dalsie detaily sa dohodnu potom....tesim sa na spolupracu 🙂
@natabun Ja mapu upravujem vo Photosope a snazim sa ju urobit tak, aby detom dalo co najviac. Bude tlacena, laminovana a este aj so suchym zipsom, aby drzali pripnute casti. K tomu budem robit podrobnu mapu Europy, aby to pasovalo s vlajkami od @gabrielkap. Preco si myslis, ze to "odflakneme"? A moje hodiny su podla mna tiez skvela aktivita, ktora moze dieta vela naucit a tiez to budem robit sama, tie predlohy a potom tlacit a laminovat a samozrejme k aktivite treba aj fixku a kocky a nasa mala sa s tym vie super zahrat a neobhra sa jej to, pretoze je vela moznosti pre znazornenie casu. Nepride mi fer, ked niekto tvrdi, ze moja aktivita je prepracovana a vase nie su. Tiez mi niektore aktivity nesadli uplne, ale hlavne ide o nase decka, ktore sa s tym budu hrat a ja dopredu neviem, co moju dcerku zaujme... Ale ak sa ti nase aktivity nezdaju, tak to ma mrzi a snad sa ti podari najst take, ake hladas...
@relaxan v pohode, tvoj nazor, neposmenula som odflaknuta, to je nefer tvrdit. skus is to precitat esre raz. nahnevana si preto, lebo mas pocit, ze som "podhodnotila" tvoju aktivitu, ale tomu tak nie je. som spominala, ze vznikaju nezhody v takejto forme, tak prosim ta, neprekrucuj tiez moje slova a vaz svoje. ok? vdaka
a toto su tovje slova, nie moje,ok?
Dievcata, nie je nahodou niektora z vas z BA?
natabun @cilka17 @netuska78 @sliver @natabun @kmotra7 @relaxan @lenusskaa @orygynal @luciaobrocnikova @gabrielkap
Koky ja som na figu popisala, co som chcela, moje sklamanie pramenilo z toho, ze sme podla mna malo diskutovali.... ja som sa tsesila, ked cilka napisala, ze si to prepracujeme, predstavovala som si to ako @vmb s vierkou teraz diskutujeme v inej vymene ...ze sa doplname , davame navrhy a kocky , mala som pocit, ze sa musim vypytova a nic. mozno som od cilky cakala, ze ked napisala prepracovanejsie, ze to bude usmernovat otazkami,a le je demokracia, tak som aj ja mohla pochopit, ze sa mam pytat. @relaxan tvoja aktivita je taka, ze by som ti kludne poslala peniaze naviac, ak by si povedala, ani by som okom nemihla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....kazda makame. len so sa to dozvedela, az teraz. ja som mala pocit,ze to tu stagnuje a nezda sa vam, ze komunikujeme medzi sebou individualne a mame to riesit tu??? @cilka17 tam som sa uz raz pytala, ci bude aj nejaka tema popisana k tym hviezdam....nemusi byt prilozena a vytlacena, staci poslat mailom. ani cCCKA si myslim, ze nie je lahke zohnat , sni 100 sirkovyhc krabiciek 🙂) aj to je makacka. NEPODHODNOCUJEM kocky. ale mala som pocit, ze sme len 10, tak s do toho pustime, poradime si......ja nemam problem prilozit popis, ako sa pracuje s pismenami, na co sa zamerivat, podla monte pravidiel kocky. bola som na kurzoch, ja sa rada podelim dalej. k listom, posleme predlohy, ako maju vyzerat trojzlozkove karticky, je to len schema lucka, ako budeme mat v kontinentoch....na jednej strane, (ak funguju doma trojzlozkove karticky, dieta sa rychlejsie uci 🙂) ) je len obrazok pod tym nazov, z druhej strany strucne info, aby rodic dietatu vedel povedat a nemusel nosit celu knihu von a listovat......prene ako v tom linku, co som davala....
ale je to iniciativa tato vymena @cilka17, tak by som rada aj jej vyjadrenie, ze ako......
kocky ja mam knihu hotovu @sliver a jej manzelovi velmi dakujem, dali mi ju do finalnej podoby, inak by som to nikdy tak rovnomerne neupravila. toner je v tlaciarni, papier na stole, laminovat som neplanovala, lebo v hrebenovke si to neviem prestavit....
tak ideme ? ja to dokoncim, nie je problem, podme na to, aj vy mi dajte nazory , rady,ja to rada doplnim aj o tie info ......
@kmotra7 a @luciaobrocnikova vám dám dievčatá pod strom len číslo alebo chcete číslo a názov (1 jeden,...).
tak kocky, po uzasnom vikende na kurze montessori Aritmetika I a II som spat..
@natabun, viem ako si to myslela, mrzi ma, ze sa diskusia nerozprudila, skoda ze som tu nebola, tiez si myslim, ze porovnavat sa aktivity nedaju, kazda moze byt narocna inak, ale aj tie, co vyzeraju jednoducho, sa mozu napriklad doplnit o cenne informacie, ktore stoja hodiny casu hladania napriklad na internete..
uz dlhsie som mala pocit, ze malo diskutujeme a myslim, ze to nebolo tym, ze nie je o com.. 😉
ked sa rozhodnes odstupit, suhlasim s individualnou vymenou..
tak aby ste mali predstavu ako budu vlajky vyzerat, 10 statov EU
karticky vlajok, k tomu zvlast nazov statu, na zadnej strane popis
karticky hlavneho mesta - obrazok a nazov
karticky co je typicke pre stat s popisom na zadnej strane
vsetko farebne vytlacene a zalaminovane
filcove puzzle - kazdy stat sa bude dat poskladat z filcu.. rozmer 9x13,5cm
zajtra este idem na kurz Geografia, zoologia, botanika, ale hned ako sa mi bude dat, pofotim..ked mate nejake navrhy, mozete pisat, este nemam definitivne vytlacene.. len filc uz prisiel, tak zacinam strihat 🙂
@relaxan, chcela by som ta poprosit, ci by si mi nemohla poslat mapu vo formate A3, hoci len vytlacenu, dam si zalaminovat, len by som to chcela mat vascie.. a kontinenty potom rozmer adekvatny k tomu, keby to nebol problem..
@vmb prosim ta, z coho si robila kontrukcne trojuholniky? ja som urobila z machovej peny, ale rozmyslam, ze asi podlepim nejakym kartonom.. a rozmer mas aky? dakujem pekne 🙂
a tiez by som ocenila, keby sa ostatne dievcata vyjadrili aka presne bude aktivita, pripadne mozeme diskutovat o co by sa dala doplnit..
@natabun správa ktorú si napísala vyššie ma veľmi potešila (nie pre to spomenutie) 😉
popis mojej aktivity (ak su nezrovnalosti napíšte! )
penová prevliekačka - obsahuje 9 penových koliesok 4 farieb, paličku na navliekanie a 16 predloh podľa ktorých bud ukladá alebo navlieka - bud farebné predlohy alebo podľa čísel... dcerka (za 3 mesiace bude mať 3roky) zatial buď stavia vežu z nich alebo podľa farby ich ukladá, čísla sa jej ešte moc nechcú...
Lego - obsahuje hrací plán, kocku a lego pre dvoch hráčov... pre viac hráčov treba pridať iba viac častí lega
aktivity mám hotové teda okrem kociek, tie som ešte nezohnala...
máte návrh na nejaké doplnenie?
@natabun prepac,ze to tu teraz neriesim,ale mam skuskove a nestiham..este v piatok ma caka jedna a potom budem mat cas sa tomu venovat....preto nereagujem ani na tie kontinenty...a ja som odpovedala na tie hviezdy,ze ak najdem popis urcite bude...ale to budem vediet vam povedat az po skuskovom...dakujem za pochopenie
najlepsie by bolo keby kazdy pridal co bude obsahovat jeho aktivity pod obrazok v albume,aby sme to mali pokope a nehladali tu na fore....
@gabrielkap trojuholníky som robila z kartónu (zadná strana kalendárov), na to som nalepila modrý papier a vystrihla. rozmery: 15x8,5x17,3 cm
@cilka17 @netuska78 @sliver @natabun @kmotra7 @relaxan @lenusskaa @orygynal @luciaobrocnikova @gabrielkap
celé poobedie som nad tým dumala ale fakt ma nič nenapadlo čo by som mohla urobiť lepšie... teda s legom hnúť neviem a aj tak bolo dosť drahé ☹
pri prevliekačke ma napadlo žeby som tam mohla ešte dopísať písmenká a urobiť predlohy na nejaké slová, žeby z jednej strany boli čísla a z druhej písmená ale to by bolo len 9 písmen alebo kolečko rozdeliť na tretiny a tým pádom by som získala 18 písmen, len neviem či by to nebolo zbytočne veľa na tých kolečkách aj to dieťa by malo možno chaos z toho čo má s tým robiť... niekedy ked je toho veľa (teda u mojej dcerky) tak nevie čo s tým....
sliver @cilka17 @netuska78 @sliver @natabun @kmotra7 @relaxan @lenusskaa @luciaobrocnikova @gabrielkap dievčatá, ja osobne som spokojná so všetkým, čo som si u vás vybrala 🙂. zajtra, ak sa mi podarí, tak by som vytlacila, zalaminovala tie predlohy. hodím tu foto a uvítam všetky názory.... inak mám veľký problém tie céčka zohnať. písala aj volala som do jedného eshopu so sídlom v BA, ale na mail neodpovedajú a v telefóne sa mi ozvalo, že číslo je už neplatné... neviem,... nepoznáte niekto túto stránku? http://www.e-makra.sk/male-cecka-400-ks/d-959/ . napadá mi už jedine iba možnosť že to objednám a uvidím pri podkladoch na platbu, či sa ozvú alebo nie... neviete mi nejako poradiť, kde ešte by som tie céčka mohla zohnať?
@sliver toto všetko som pozerala aj ja. ďakujem 🙂. ide len o to, že tie ktoré som vybrala, sa mi zdali rozmerovo najvhodnejšie (4x2cm). a tiež som mala predstavu, že budú iba tvaru C. ale ak chcete, môžete zahlasovať 🙂 @sliver @cilka17 @netuska78 @sliver @natabun @kmotra7 @relaxan @lenusskaa @luciaobrocnikova @gabrielkap vyjadrite sa. čo myslíte, čo by bolo najvhodnejšie?
@orygynal tu píšu o veľkosti 7,3*5 http://www.didakticke-hracky.sk/?1228,velke-cecka
@orygynal ja by som radsej vacsie a C by bolo super, ale ak nezozenies, tak si poradime, pripadne odlozime na neskor 😉
@orygynal tie vyzeraju dobre..

@natabun to vazne koncis? A keby si urobila iba cast knizky, napr.mena deti ktore mame alebo by sme sa zhodli na pocte... Nemusela by byt cela abeceda...