icon

Výmena vrecúškových aktivít 3 - 6 rokov

cilka17
16. apr 2014

Ahojte,zalozila som tuto skupinku pre mamicky,ktore maju este zaujem o vymenu aktivit pre 3-6 rocne deticky....Bolo by super keby sme boli do 10,aby tie aktivity boli prepracovanejsie....Poprosim popridavat nejake navrhy....termin posielania zatial je okolo 15.juna.Dalsie detaily sa dohodnu potom....tesim sa na spolupracu 🙂

natabun
30. apr 2014

@sliver no a keby sa pootm urobi este druha vymena a tam sa daju aktivity, o kt. bol tiez zaujem? lebo viacere sa nevieme rozhodnut.....ci ako? lebo stihat robit napr. vsetky tri, ci uz dve naronejsie je celkom dost....

natabun
30. apr 2014

@gabrielkap detto, suhlas....

natabun
30. apr 2014

@gabrielkap presne , suhlas 🙂

natabun
30. apr 2014

@sliver aj to je pravda 🙂

natabun
30. apr 2014

@cilka17 no co tak za jednu aktivitu , a ak tak, tak sa dohodneme dievcata medzi sebou (ak uz by sme napr. danu aktivitu mali), ze si vyrobime podla zelania. nemali sme vyber zredukovat len na tri a aktivity kazda? cim viac, tym tazsi vyber, a potom mozeme dakedy dat druhe kolo, nemusime mat hned vsetko, ci?

natabun
30. apr 2014

@sliver ked mas moznost laminovat, neskusi radsej nieco taketo? je to lepsie pre tutuo vekovu skupinu...motyle su fajn,no zvladnu to aj mensie deticky.....
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6193059... kukni na to? co povies? predlohy sa daju stiahnut z netu...mozno by viacer zahlasovali len za toto a bolo by vybavene, este to tu vo vymene nebolo, kukni to. je to velmi ok aj do buducna pre geograficke zmyslanie dietata, pre hry so zvieratkam na susi a pevnine a pod., pomocou tejto jednouchcej predlohy sa deti vela naucia , zvaz 🙂

sliver
30. apr 2014

@natabun som to dnes kukala ale akosi ma to neoslovilo ☹
ale vklude ak máš ešte nejaký iný návrh tak sem s ním... veď sme tu viaceré dávali návrhy tak môžeš dať 😉

skôr by som vedela urobiť toto 😉 ale to by som si musela najprv zistiť či zoženiem kocky 😉

natabun
30. apr 2014

@sliver mne zase toto nic moc nehovori :/
a toto? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6193063...
kukni 🙂 tie karticky aj hodiny ti viem poskytnut.....

sliver
30. apr 2014

@natabun to je sranda ako máme úplne rozdielne vkusy 😉

gabrielkap
30. apr 2014

@natabun mohli by sme sa dohodnut na druhom kole, od teba by som brala abecedu aj miesto kde byvam s monte farbami na kontinent 😉

orygynal
30. apr 2014

dievčatá skôr som sa tu nedostala. moje návrhy:

orygynal
30. apr 2014

až teraz pozerám, že tangram už je 😉

netuska78
30. apr 2014

Ahojte zienky 🙂 citam ze sa rozprudila debata o vyrabani jednej aktivitky vyhernej ci podla zelania.... ja za seba hovorim, ze vyrobim podla zelania...ale neocakavam ze aj ostatne vyrobia mne podla zelania....respektujem ked sa niekto rozhodne vyrabat vyhernu...kazda si musi zvazit ci ma doma material co by ju stalo casu energie financii zhanie plus samotna vyroba... ruky som robila v inej vymene, gumicky mam predlohy a napad vymysleny, indianka som vymyslela len pre moje deticky, ale mam to tiez premyslene, pripravene no a na tretom navrhu chcem pracovat tak ci tak pre moju dcerku... myslim ze je to na jasnom vyjadreni sa kazdej z nas....chcem robit len vyhernu, chcem robit podla zelania a pre mna su obe moznosti ok, akurat keby napr. vyhrala aktivitka ktoru uz doma mam (dokonca napr. motyle mam dvojmo 🙂 )tak by som to skusila indi vindi vyriesit...bola som vo vymene aj s maminkou, co robila podla zelania dve aktivitky no mne vyrobila tretiu, lebo obe som uz mala, proste dohodli sme sa 🙂
...nechcem to komplikovat, myslim vase rozhodovanie 🙂 ale este tu pridam tri navrhy, keby niekoho tie mnou ponukane neoslovili 🙂
- spinky a magneticke palicky som robila v inej vymene - ukladanie spiniek podla farby na magneticku pasku na palickach, alebo zakladanie na geo tvary podla farby...alebo na spolocny patuholnik podla poctu od 1 do 5 na presne miesto
- geo tvary hra - da sa to urobit na A4 - teda k dispozicii by boli dva planiky plus 6x2 geo tvarov z filcu - je tenky ale pevny(kruh, elipsa, trojuholnik, stvorec, obdlznik, patuholnik) a dve kocky....jedna s fliacikmi farieb, druha s geo tvarmi...da sa to hrat len na farby alebo len na tvary.... komu sa podari umiestnit vsetky tvary skor? ...neviem aku mate skusenost s bb aktivitami A4 formatu.... keby sa to niekomu zdalo nespratne...este je moznost vyrobit domceky pre kazdy geo tvar teda k dispozicii by bolo 6x2 zalaminovanych domcekov...kazdy hrac by si svoje mestecko postavil pred seba a kto bude mat vsetky geo tvary vo svojich domcekoch? 🙂
- no a tretia hra je s vtacikmi na stipcoch - teda tri vtaciky v zakladnych farbach, kazdy po tri cerviky, k dispozicii kocka... ktory vtacik skor nakrmi svoje mladatka? plus k tomu planiky na grid game (10 a 20okienok s vtacikmi) kocka (ktoru som este nevyrobila tak nie je na foto🙂) s jednym dvoma a troma dazdovkami...hadze sa kockou a vtacikom sa prenasa dazdovka po dazdovke na planik do kazdeho okienka, pocet podla toho co ukaze kocka..... pre ilustraciu som tam dala aj misku s ryzou, lebo moje deturence nemali trpezlivost nahanat cerviky len tak polozene na podlozke...je to riadna fuska, ked su zastrcene v ryzi, ide to ovela lahsie 🙂 ryza by nebola sucastou bb 🙂 ale cervikov 20 kusov x 2 - lebo aj planiky na grid game by boli pre dvoch hracov obojstranne...
...dufam ze opisy su dost podrobne....keby nieco kludne sa pytajte...

netuska78
30. apr 2014

@orygynal ahoj...mne sa pacia tie ceckove priradovacky.... robila by si to s klasickymi ceckami? ci nieco vacsie? kolko by bol tych karticiek? mas predlohy? ci by si si vyrobila vlastne? dakuje za odpovede 🙂

luciaobrocnikova
30. apr 2014

@netuska78 ceckove priradovacky.... robila by si to s klasickymi ceckami ...oci mi islo vygulit, ze co je toto za aktivitu 😀 😀 😀 😀 😀

sliver
30. apr 2014

@luciaobrocnikova cečkové priradovačky dala orygynal
Lucka prosím ťa označ mi niečo 😉 aby som vedela ako ďalej 😉

sliver
30. apr 2014

@kmotra7 prosím ťa označ mi v albume penovú prevliekačku, všimla som si že si písala do tej tabulky ale potrebovala by som to v albume nech mám prehlad a nemusím kukať aj tam aj tam že čo komu...

netuska78
30. apr 2014

@luciaobrocnikova tie ceckove nie su moj navrh, len sa mi pacia 🙂 mne osobne sa zdaju cecka vhodne pre riadne sikovne prsteky ... teda mojej anetke trvalo kym sa s nimi skamaratila...a to ona nema rada ked sa jej nieco nedari (teda to asi kazdy nema rad....len zlost ju dokaze lahko ovladnut)... je to drobne a ked rucky neposluchaju a prida sa k tomu zlost...uz nejedno letelo polamane do kosa... preto som bola zvedava ci ma v plane klasiku alebo nieco vacsie... anet uz s ceckami nema problem a adamko este musi na to dorast 🙂

relaxan
30. apr 2014

@cilka prosim ta tie stopy mi vymaz, dakujem

luciaobrocnikova
30. apr 2014

@netuska78 ale ved jasne ja chapem len ja som na ine myslela 😀 😀 😀

lenusskaa
1. máj 2014

budete niekto robit objednavku z opitec-u?

sliver
1. máj 2014

@luciaobrocnikova bozeeee teraz mi to doplo "ceckove" 😀 😀 😀

cilka17
autor
1. máj 2014

@lenusskaa obrazky co si mi posielala neidu mi ukazat,skus ich nejako pridat cez pc

cilka17
autor
1. máj 2014

@netuska78 @vmb @sliver @natabun @kmotra7 @relaxan @lenusskaa @orygynal @luciaobrocnikova @gabrielkap budu sa robit iba vyherne aktivity,lebo sa nedohodneme...a tie co uz mame nejaku aktivitu doma,skusme sa dohodnut medzi sebou...nieje nas vela,si myslim,ze sa to bude dat,co poviete??

cilka17
autor
1. máj 2014

@netuska78 @vmb @sliver @natabun @kmotra7 @relaxan @lenusskaa @orygynal @luciaobrocnikova @gabrielkap mohli by byt aj tieto hviezdicky na moju aktivitu??? ci chcete z papiera???

orygynal
1. máj 2014

@cilka17 podla mozu byt aj tieto. to je plast? asi to viac vydrzi ako papier... 🙂

cilka17
autor
1. máj 2014

@orygynal ano je to plast,to su tie co svietia v tme

orygynal
1. máj 2014

@netuska78 predlohy nejake mam ulozene a nejake by som chcela urobit ja. cecka by boli take ake zozeniem ale chcela som velke.... musim posurfovat net 🙂 . popripade by to mohli byt aj velke kancelarske spony...

sliver
1. máj 2014

@cilka17 ty si sa prehodila? lebo ja som lego riešila už nejak inak s dievčatami a dnes som bola nakupovať veci... tak čo teda chceš?

sliver
1. máj 2014

@orygynal a @gabrielkap mohla by som vám tie motýle urobiť na takúto podložku? alebo ste za niečo jednofarebné? ja som pôvodne zvažovala luku ale potom ma napadlo či tam vyniknú....
ešte riešim otázku či to dať na suchý zips alebo magnet alebo pol/na pol 😉