icon

Výmena vrecúškových aktivít pre dieťa od 1 - 3 rokov

pampeliska289
2. aug 2014

Ahojte mamičky,

Veľmi ma zaujali diskusie, ktoré tu mamičky založili na vytvorenie zaujímavých vrecúšok s aktivitami pre ich detičky.
Preto som sa rozhodla založit novú skupinu a verím, že sa nájde 10mamičiek, ktoré by radi niečo vytvorili a zároven dostali balík s 10aktivitami pre svoje dieťa.
Potrebujeme teda 10mamičiek.

Ako to funguje?
Každá mamička si zvolí čo bude vyrábať. Po odsúhlasení sa pustíme do práce. Po ukončení pošlete na moju adresu, nabalíčkujem to a pošlem každej mamine. Predpokladám, že by sme to mohli mať do mesiaca hotové. Tak aby sme mali nové aktivity pre detičky keď bude vonku zase pršať.

Určite je tento systém už znamy, ale ak nie pýtajte sa.

Inšpirácie všade na internete. Ak potrebujete pošlem linky.

Kto by sa chcel teda pridať??? 🙂 🙂

cicamica1980
16. sep 2014
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@mimamijami foto neni🙂

mimamijami
Odpoveď bola odstránená
mimamijami
16. sep 2014
mimamijami
16. sep 2014

@andulqa @arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @sony2002 @zuzkalika @cicamica1980
tato aktivita (foto vyssie) bude vyrobena samostatne, do fotoblogu sa nam nezmestila ale ked budete hlasovat za kruh farieb, bude to znamenat, ze chcete aj tento ciselny kruh 🙂
na stipce by som chcela napisat cislo aj slovo.
len mam otazku, chceme tam takto stale hviezdicky alebo si na kazde cislo zvolime aj iny obrazok inej farby - napr. jedna zlta hviezdicka, dva modre oblaky, tri cervene srdiecka atd.
dakujem za odpovede 🙂

cicamica1980
16. sep 2014
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@mimamijami za mna nech je iba jeden tvar, t.j. napr. hviezdicky. nech sa meni iba jeden parameter t.j. cislo, nie este aj predmet. podla mna /aj marie montessori🙂/ je pre deti lepsie na ucenie, ak sa meni jeden parameter🙂

drahuska11
16. sep 2014

@cicamica1980 ahoj, budem do konca tyzdna (do 21.9.) odcestovana, neviem ako bude fungovat pripojenie na net, takze ak nebudem odpovedat, toto je dovod 🙂

cicamica1980
16. sep 2014

@drahuska11 oki vdaka za info. ak sa nic nepototo, tak 22.9. spustime halsovanie🙂 ale tu uz budes spat, aktivity mas navrhnute, jedine ze by este nejaka maminka mala k tomu otazku. ved prinajhorsom zodpovies v pondelok🙂)))

pupik111
16. sep 2014

@cicamica1980 uz je plno? som to nejako nepostrehla, ze sa zacina nova vymena :(

cicamica1980
16. sep 2014

@pupik111 mozes sa este pridat
navrhujeme aktivity do knca tohoto tyzdna
podmienky tu v albume - aj foto uz navrhnutych aktivit,
https://www.modrykonik.sk/blog/cicamica1980/album/vrecuskova-vymena-jroj76/

informacie precitaj aj tu na fore

ak sa rozhodnes pridat, napis mi sem koment do fora + oznac ma + a daj info, ake mas stare dietatko a kolkata je to tvoja vymena🙂

cicamica1980
16. sep 2014

@bibi78 @luciamartin
maminky, len pre pripomenutie, do konca tohoto tyzdna prosim o navrh aktivit, len mi tento prispevok lajknite, aby som vedela, ze to registrujete🙂 dakujem

pupik111
16. sep 2014

@cicamica1980 super, dakujem, idem do toho, dieta 18m., moja prva vymena

pupik111
16. sep 2014

@cicamica1980 moze byt? 1. navrh

pupik111
16. sep 2014

@cicamica1980 este raz - 1. navrh - chytanie rybiciek

pupik111
16. sep 2014

@cicamica1980 2. navrh - had - rozne sposoby zapinania

pupik111
16. sep 2014

@cicamica1980 3. navrh - skladanie obrazka na palickach podla predlohy

pupik111
16. sep 2014

@cicamica1980 Este by som sa chcela spytat, co v pripade, ak sa mi paci viac navrhov od jednej maminky? Napr. od maminy ZUZKALIKA sa mi paci aj puzzle a aj tienove pexeso. A su tam aj ine navrhy velmi pekne a od jednej maminy :(

luciamartin
16. sep 2014

@andulqa @arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @sony2002 @zuzkalika @cicamica1980
Pripajam moje navrhy:
1. Navrh - lienka - ukladanie farebnych guliciek podla predlohy
2. Navrh - hladanie predmetov podla predlohy (na obrazku je abeceda ale ja by som pouzila ine drobne predmety napr. Gulicka, fazula, srdiecko, musla, gombicky roznych tvarov - kvetinka, lienka, auto, cca 12-15 drobnosti)
3. Navrh - prepletanie

cicamica1980
17. sep 2014

@pupik111 ked kliknes na album s aktivitami, najdes tam info

kopirujem
- Hlasovat sa bude tak, ze PACI sa mi to oznacime iba 1x pri kazdej maminke – konkretne pri tej aktivite, ktora sa vam paci najviac, ale ked sa vam bude pacit aj ina aktivita tej maminky, do popisu pod foto napiste, AJ TOTO SA MI PACI – tieto druhotne hlasy vyuzijem, ak nahodou vyjde z hlasovania, ze 2 aktivity jednej maminy maju rovnako PACI SA MI TO, potom rozhodne pocet druhotnych hlasov. Pripadne ak sa nejaka maminka chce zucastnit a nevie navrhnut aktivitu, potom jej z tychto dalsich aktivit mozeme nejaku priradit. osvedcilo sami to pri prvej vymene

takze bohuzial, kazda maminka bude robit iba 1 aktivitu

cicamica1980
17. sep 2014

takze je nas 17 + 1
@andulqa @arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @pupik111 @sony2002 @zuzkalika + @cicamica1980

zuzkalika - syn Riško 15 mes., toto je moja 1. vymena
edulkobaby - dcera Lubka 20 mes., toto je moja 1. vymena
andulqa - syn Kubko, 22 mesiacov - je to moja 1va vymena
sony2002 - syn Patko, 16 mesiacov, toto je moja tretia vymena
mima551 - Syn Janko ma 14 mesiacov a je to moja prva vymena
marcelka932 - dcerka 2rocna, 1. vymena
jelen - dcerka Rebeka 10m, prva vymena
mimamijami - syn Matej (7 mesiacov), 1. vymena
luciamartin - Synovec Jakub, 14 mes, prva vymena
futasova - syn ma 19 mesiacov , 2 vymena
bibi78 - danielko, 18 mes, 1 vymena
evdzelyn - synáčik Max, 13m., 1. vymena
llela - Emka, 17 mes. 1. vymena
christina87 - /20 mes, NZ, druhá vymena/
arwen12 - Dcerka ma 17 mesiacov, 1. vymena
drahuska11 - syn Alan, 15 mes, 1 vymena
pupik111 - dieta 18m., moja prva vymena
+
cicamica1980 - Miska 19 mes, 2. vymena - organizator

TYMTO UZATVARAM NABOR 🙂)
17 staci, ak niekto vypadne, tak nas bude +/- 15
takze prebezne kazda budete vyrabat 18 aktivit.

ak by sa nieco zmenilo, tak si este piseme🙂

do konca tyzdna mozete stale komentovat, dopytovat sa k navrhnutym aktivitam, aby ste vedeli, za co hlasujete🙂
pekny den
zuzana

bibi78
17. sep 2014

@cicamica1980, @andulqa @arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @pupik111 @sony2002 @zuzkalika

ahojte, ja som si naplanovala nasledujuce projekty - mozno sa budu niektore navrhy opakovat, kedze sme boli na predlzenom vikende a nestacila som si do detailov pozriet, co tu vsetko pribudlo... 🙂

1. navrh:
Strom - podla rocneho obdobia alebo podla farby ukladanie kvetov, ovocia, listov a snehovych vlociek

2. navrh:
Navliekanie snurky - topanocka (bude ciastocne vyfarbena a scasti pokryta latkou, aby boli zapojene viacere vnemy) a pridam viacej dierok aj dookola, nech zapoja svoju fantaziu naplno 😀

3. navrh:
Navliekanie guliciek - zaradenie podla farieb, ktore bude vytvarat pyramidu, resp. trojuholnik

cicamica1980
18. sep 2014

@andulqa @arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @pupik111 @sony2002 @zuzkalika + @cicamica1980

maminky, takze mame navrhy od vsetkych. do nedele 21.9. 24:00 mozete stale
1. komentovat navrhy od inych maminiek - pytat sa na vyhotovenie, ako sa hrat s aktivitou - proste vsetko co potrebujete vediet k hlasovaniu
2. ak zistite, ze na vasom navrhu chcete nieco zmenit, alebo vymenit za inu aktivitu - tiez je to mozne, do nedele 21.9.
3. do komentu v ALBUME s aktivitami mozete upresnit vyhotovenie svojich aktivit, kolko toho bude, inak budeme mat za to, ze vyhotovenie bude ako na foto

HLASOVANIE 22.9. /pondelok 0:00/ - 24.9. /streda 24:00/
ak niekto nebude na pocitaci, dajte mi vediet - nieco vymyslim🙂
URCITE NEHLASUJTE SKOR, este sa moze nieco v aktivitach zmenit

AKO SA BUDE HLASOVAT
Hlasovat sa bude tak, ze PACI sa mi to oznacime iba 1x pri kazdej maminke – konkretne pri tej aktivite, ktora sa vam paci najviac, ale ked sa vam bude pacit aj ina aktivita tej maminky, do popisu pod foto tej dalsej aktivity napiste, AJ TOTO SA MI PACI – tieto druhotne hlasy vyuzijem, ak nahodou vyjde z hlasovania, ze 2 aktivity jednej maminy maju rovnako PACI SA MI TO, potom rozhodne pocet druhotnych hlasov.

...........
priklad
SONY2002 - prevliekanie meduz - ziska 7 hlasov, a 4 druhotne hlasy " aj toto sa mi paci"
SONY2002 - skladanie motylov - ziska 7 hlasov, a 2 druhotne hlasy "aj toto sa mi paci"
SONY - skladanie stromu - 3 paci sa mi to, 5 druhotnych hlasov "aj toto sa mi paci"

kedze meduzy a motyle maju rovnako hlasov, ale meduzy maju viac druhotnych hlasov, tak sony bude vyrabat meduzy🙂 snad sa chapeme🙂))
...........

Hlasuje aj sa vlastne aktivity.

kto nechce/nebude hlasovat - nevadi, hlasovanie bude platne, aj ked neodhlasuju vsetky maminky

PO HLASOVANI
po hlasovani 25.9. stvrtok - 26.9. piatok - mi kazda z vas sem do fora napise vysledok hlasovania za svoje aktivity.

priklad:
sony mi napise

SONY2002 - vysledky hlasovania:
prevliekanie meduz - ziska 7 hlasov, a 4 druhotne hlasy " aj toto sa mi paci"
skladanie motylov - ziska 7 hlasov, a 2 druhotne hlasy "aj toto sa mi paci"
skladanie stromu - 3 paci sa mi to, 5 druhotnych hlasov "aj toto sa mi paci"

ked mi kazda date takyto prispevok, budem vediet, ze ste si to nerozmysleli a budem to povazovat za zavaznu ucast vo vymene

VITAZNA AKTIVITA - PREVLIEKANIE MEDUZ

ja budem vytvarat dalsi album vitaznych aktivit, a nasledne moze zacat vyroba.
zatial to vyzera tak, ze kazda budete robit 18 aktivit - je nas 18 spolu so mnou, t.j. kazda dostanete 17 aktivit.

este ma napadlo,
mozno by ste mi kazda mohla do IP napisat odkial ste - mesto, okres - koli objednavaniu materialu - napr. opitec ma postovne okolo 5 eur - takze je dobre sa spojit. a ked ste niektore z rovnakeho mesta, mozete si material vymenit osobne🙂
takze kto chce, nech mi do IP napise mesto bydliska, ja to pridam do albumu s aktivitami

ak mate na mna cokolvek, napiste mi🙂

pekny den zatial🙂

bibi78
18. sep 2014

@cicamica1980, @andulqa @arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @pupik111 @sony2002 @zuzkalika

este som chcela upresnit, ze moj posledny obrazok - o 2 prispevky vyssie, 3. navrh - navliekanie guliciek nebude ako na obrazku, ale farba guliciek bude korespondovat s farbou tych stetiniek (neviem, ako sa to presne vola).

cicamica1980
18. sep 2014
futasova
18. sep 2014

Ahojte,
posielam vam novy obrazok moje 1.vej aktivitky, ako som ho realizovala doma pre synceka a takto by som to vyrobila aj do vymeny.

@cicamica1980
Prosim ta, dal by sa pridat alebo pripadne vymenit v albume? Dakujem ti krasne za pomoc 🙂

cicamica1980
19. sep 2014

@futasova hotovo - kuk album

llela
19. sep 2014

@cicamica1980
Ahoj. Poprosila by som ta o vymenu fotiek vo fotoblogu na moje meno. Popis k aktivitam mozem napisat priamo pod obrazky. Vkladanie tych tvarov sa mi nepodari urobit. Z dreva je to daleko nad limit, a skusala som to z tvrdeho kartonu a nie je to dobre. Tie hrany su ostre a hlavne sa to preliacuje ked sa na to pritlaci. Pisala som este jednej maminke co to raz robila vo vymene, zial doteraz mi neodpisala. Tak ak ta mozem poprosit o vymenu. Dakujem.

cicamica1980
20. sep 2014

@llela mas zmenene, mozes pridat popis🙂

kajka18
20. sep 2014

@cicamica1980 Ahoj dievcata, mozem sa este pridat? 😉

cicamica1980
20. sep 2014

@kajka18 uz mame zozboerane aktivity a zacina v pondelok halsovanie. tento tyzden si maminky navzajom komentovali navrhnute aktivity, takze uz by sa to nestihalo.
ale ak chces, ked prebehne hlasovanie, tak ti mozeme z nevyhernych aktivit, ktore mali vela hlasov dat na vyber 3-5, a jednu z nich by si mohla urobit - co myslis?
ak ano, precitaj si info k vymene v mojom albume a napis mi sem, ze sa predbezne zucastnujes a ake mas stare dietatko. potom ked uz budes mat par aktovit na vyber a nebudu ti vyhovovoat, tak sa este mozes rozhodnut ci ides do tho alebo nie - lebo zas chapem, ze nie kazdy vie vsetko vyrobit ...

kajka18
20. sep 2014

Skoda, chcela som ponuknut tiez nejake aktivity 😉 no ak sa to teda nestihne odhlasovat, tak by som si potom vybrala nieco od vas... tak by som sa aspon zucastnila... tak vam aspon poslem foto, co som chcela vyrobit 😉