Výmena vrecúškových aktivít pre dieťa od 1 - 3 rokov
Ahojte mamičky,
Veľmi ma zaujali diskusie, ktoré tu mamičky založili na vytvorenie zaujímavých vrecúšok s aktivitami pre ich detičky.
Preto som sa rozhodla založit novú skupinu a verím, že sa nájde 10mamičiek, ktoré by radi niečo vytvorili a zároven dostali balík s 10aktivitami pre svoje dieťa.
Potrebujeme teda 10mamičiek.
Ako to funguje?
Každá mamička si zvolí čo bude vyrábať. Po odsúhlasení sa pustíme do práce. Po ukončení pošlete na moju adresu, nabalíčkujem to a pošlem každej mamine. Predpokladám, že by sme to mohli mať do mesiaca hotové. Tak aby sme mali nové aktivity pre detičky keď bude vonku zase pršať.
Určite je tento systém už znamy, ale ak nie pýtajte sa.
Inšpirácie všade na internete. Ak potrebujete pošlem linky.
Kto by sa chcel teda pridať??? 🙂 🙂
@kajka18 velmi pekne aktivity. Plis mozes k nim dat popis, info o vyhotoveni, kolko toho bude reso. Ci to bude prwsne ako na obrazku, alebo v com to bude ine. Vezmeme ta este do vymeny, kebo fakt pekne aktivity su navrhla. Som teraz mmo domov, tak vecer to pridam do albumu. Dakujem
@cicamica1980 ahoj, takze az dnes sa mi to podarilo dokoncit. Ked sa mala zobudi, dam jej to otestovat, ale ta plastova spona ide dost tazko, tak neviem neviem, mozem pozriet nieco na tom stoklasovi, alebo u nas v galanterke, co by bolo pre drobcov lahsie
bibi78 @cicamica1980, @andulqa @arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @pupik111 @sony2002 @zuzkalika
dievcata tie co budete mat tie male karticky samostatne laminovane, ako sa to robi? chcela by som dcerke ale neviem ako na to...zalieva sa cela plocha A4 a potom sa strihaju, ci sa da kazdy samostatne..a ak ano ako? Dakujem
@cicamica1980 takze vobec ju to nezaujalo :( neviem ci ju nezaujalo to prevedenie, alebo proste len nema na to teraz senzitivne obdobie
@pupik111 jeeej super, ja som si nevedela predtsvit ten zips🙂
odporucam to pozriet vsteky komponenty an stoklasovi. ak kupujes vacsie mnostzvo /20 ks/, jednotkova cena je obvela vyhodnejsia ako v galanterke. postovne je tusim 3,90 - mozno ak bude este niekto nieco odtial chciet, tak sa mozete spojit🙂
@pupik111 pocuj, to ze ju to nezaujalo, to nech ta netrapi.
bola som uz v jednej vymene, a aktivicy co mam odtial, takl hrame sa zatial asi iba s piatimi, ine ju zatial nezaujali🙂 neboj, to pride🙂)) mne sa to zapinanie velmi paci🙂 cim to je vypchate - kartonom?
@cicamica1980 1. Cecka- karticky mam vyrobene trosku ine, podla toho, co moja dcerka chcela, takze vecer ked mi deti zaspia, poslem foto... inak aktivitka spociva v tom, ze dieta priraduje cecka podla farieb aj podla poctu do retiazky pod obrazok... rozvija si tym nie len pocitanie a farby, ale aj jemnu motoriku 😉
2. Zvukove pexeso- mam pripravenych 8 dvojic... kazda dvojica ma iny zvuk, je naplnena niecim inym... Červené a modré body slúžia k tomu, aby sa dali vytvoriť dve skupiny vajíčok, ktoré potom treba spárovať podľa zvuku. Na spodnej strane sú označené číslami, aby si dieťa samé mohlo skontrolovať, či ich priradilo správne. Tj. k vajíčku s červenou bodkou hľadáme také, ktoré vydáva rovnaký zvuk zo skupiny vajíčok s modrou bodkou - pri jednom uchu hrkáme tým, ku ktorému hľadáme pár a pri druhom uchu postupne každým vajíčkom s modrou bodkou, alebo kým nenájdeme to, ktoré ku nemu pasuje... Táto aktivita je vhodná už aj pre celkom malé deti s pomocou rodiča, ktorý dieťaťu môže jemne zahrkať najskôr pri jednom ušku a potom pri druhom. To ho naštartuje, aby si viac uvedomovalo, aké zvuky vydávajú predmety okolo neho.
3. Duha - obrazky mam take ake su na obrazku... budu zalaminovane... podklad je karton, na ktory namalujem farby duhy... dieta tak moze pomenovat vec na obrazku a priradit ju ku spravnej farbe...
@cicamica1980 vypchala som to takou hrubsou penou, v skutocnosti je to trochu krajsie ako na foto i ked ta pena je tmava, tak to presvita cez latku.
@andulqa @arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @kajka18 @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @pupik111 @sony2002 @zuzkalika + @cicamica1980
maminky, sice som uz nabor ukoncila, ale ked @kajka18 pridala navrh aktivit, tak sa mi vlastne vsetky pacili a este som ju vzala. dufam ze ok. teraz nas je teda 18+1 t.j. kadza bude robit 19 aktivit. nabor definitivne uzatvaram a dalsiu maminku vezmeme iba ak niekto vypadne🙂
pekny vecer🙂
od pondelka hlasujeme, este raz vam zajtra napisem instrukcie🙂
@cicamica1980 ak mozem este poprosit vymenit foto v albume za tuto - je to vernejsie zobrazenie aktivity, ak by sa pre nu mamicky rozhodli. dakujem
@cicamica1980 ja len chcem upozornit, že na niektorých fotkach už sú lajky- neviem či od nás, alebo aj od iných mamičiek... ja som tiež jeden omylom dala.. len sa chcem opýtať, či to budeš aj kontrolovať- teda, či vsetky like sú od nás zo skupiny... môže vyhrať napr. aktivita- kde dali liky "cudzí"... dúfam, že sa chápeme 😉
Dakujem za prijatie do skupiny 😉 Dufam, ze sa vam budu moje navrhy pacit... tesim sa na tie vase 🙂
@cicamica1980 este pridavam fotky, ako bude aktivita s ceckami vyzerat v reale 🙂
@evdzelyn album je verejny, takze olajkovali to vacsinou ine maminky, ale tusim aj jedna maminka od nas.
dam k tomu instrukcie - a lajky sa budu kontrolovat🙂
@kajka18 mam otazku - zo zaujimavosti - v akiom veku tvoja starsia dcerka dokazala robit tuto aktivitu s ceckami - motoricky zapinat cecka a rozumovo spajat ich podla prelohy?
@cicamica1980 od 2 rokov mi ich podavala podla farieb a ja som ich pripajala... potom to chcela robit sama... myslim, ze ked sa mi narodila druha mala, tak sa s tym hrala uz sama... a to mala 2roky a 3mesiace... chce to davku trpezlivosti, ale u nas to patri k top hram 🙂
@andulqa @arwen12 @bibi78 @drahuska11 @edulkobaby @evdzelyn @futasova @christina87 @jelen @kajka18 @llela @luciamartin @marcelka932 @mima551 @mimamijami @pupik111 @sony2002 @zuzkalika + @cicamica1980
HLASOVANIE 22.9. /pondelok 0:00/ - 24.9. /streda 24:00/
AKO SA BUDE HLASOVAT
Hlasovat sa bude tak, si kliknete na album tu
https://www.modrykonik.sk/blog/cicamica1980/album/vrecuskova-vymena-jroj76/
zrolujete nizsie k fotkam napr. SONY2002 tam ma 3 aktivity - ked podrzite mys na fotke, vidite SONY2002 + nazov aktivity.
rozhodnete sa, ktora aktivita pd sony2002 je pre vas top pre mna napr. meduzy. tak si klikem na meduzy a dam PACI SA MI TO.
ja som to uz aj oznacila paci sa mi to, mozete sa kuknut. pod fotkou vedla paci sa mi to je taka ruka - palec hore. ak na to kliknete, mozete vidiet, komu sa to paci🙂 vidno tam ze mne a nejake dalsej maminke co nie ej z vymeny🙂
takze PACI sa mi to oznacite iba 1x pri kazdej maminke – konkretne pri tej aktivite, ktora sa vam paci najviac,
ale ked sa vam bude pacit aj ina aktivita tej maminky, do popisu pod foto tej dalsej aktivity napiste, AJ TOTO SA MI PACI – tieto druhotne hlasy vyuzijem, ak nahodou vyjde z hlasovania, ze 2 aktivity jednej maminy maju rovnako PACI SA MI TO, potom rozhodne pocet druhotnych hlasov.
...........
priklad
SONY2002 - prevliekanie meduz - ziska 7 hlasov, a 4 druhotne hlasy " aj toto sa mi paci"
SONY2002 - skladanie motylov - ziska 7 hlasov, a 2 druhotne hlasy "aj toto sa mi paci"
SONY - skladanie stromu - 3 paci sa mi to, 5 druhotnych hlasov "aj toto sa mi paci"
ak by meduzy a motyle mali rovnako hlasov, ale meduzy maju viac druhotnych hlasov, tak sony bude vyrabat meduzy snad sa chapeme 🙂
...........
Hlasuje sa aj za vlastne aktivity.
kto nechce/nebude hlasovat - nevadi, hlasovanie bude platne, aj ked neodhlasuju vsetky maminky
PO HLASOVANI
po hlasovani 25.9. stvrtok - 26.9. piatok - mi kazda z vas sem do fora napise vysledok hlasovania za svoje aktivity.
priklad:
sony mi napise
.........
SONY2002 - vysledky hlasovania:
prevliekanie meduz - ziska 7 hlasov, a 4 druhotne hlasy " aj toto sa mi paci"
skladanie motylov - ziska 7 hlasov, a 2 druhotne hlasy "aj toto sa mi paci"
skladanie stromu - 3 paci sa mi to, 5 druhotnych hlasov "aj toto sa mi paci"
VITAZNA AKTIVITA - PREVLIEKANIE MEDUZ
........
ked mi kazda date takyto prispevok do fora, budem vediet, ze ste si to nerozmysleli a budem to povazovat za zavaznu ucast vo vymene
ja budem vytvarat dalsi album vitaznych aktivit, a nasledne moze zacat vyroba.
zatial to vyzera tak, ze kazda budete robit 19 aktivit - je nas 19 spolu so mnou, t.j. kazda dostanete 18 aktivit.
cicamica1980
@andulqa
@arwen12
@bibi78
@drahuska11
@edulkobaby
@evdzelyn
@futasova
@christina87
@jelen
@kajka18
@llela
@luciamartin
@marcelka932
@mima551
@mimamijami kocky od kial kupujete filc ??? mate nejaku stranku odskusanu alebo z predajne ?????? dakujem moc mi pomozete
@pupik111
@sony2002
@zuzkalika
+ @cicamica1980
@marcelka932 ahoj, ja objednavam odtialto https://www.facebook.com/pages/MiliMi/237005403... 🙂
@mima551 dakujem za radu uz som na to kukla akurat neviem ci to maju len v obchode alebo sa da poslat postou ??? a co cenovo ? je to v pohode ?
mne kocka povedala, ze mi to posle aj postou... nemala s tym problem 🙂 a cenovo sa zda najlepsie z toho co som nasla
Čaute, píšem podľa pokynov sem : chcela som sa ešte zapojiť do vrecúškovej výmeny, ale vraj sa nedá, že budem len náhradník - aktivity mám vo svojom fotoblogu, ak chcete, tak kuknite 🙂
@cicamica1980 - keď som len náhradník, asi nemôžem ani hlasovať, že?
ide o to, ze jednak som to uz "oficialne" uzavrela a jednak o to, ze jednamaminka odhlasovala vcera vecer, lebo je od dnes na tyzden prec - t.j. nemohla by hlasovat.
mozeme to urobit tak, ze ucast @nikus5 dam odhlasovat.
................
takze vsetky maminky,
mame tu este jednu zaujemkynu, dala svoje aktivity do svojho fotblogu sem
https://www.modrykonik.sk/blog/nikus5/
ak ju chcete vziat do vymeny, dajte na tento koment LIKE + zaroven v jej fotoblogu lajknite aktivitu tak ako keby sta hlasovali v mojom albume - t.j. kludne aj druhotny hlas dajte inej aktivite /aj toto sa mi paci/
AK TENTO PRISPEVOK BUDE OLAJKOVANY VIAC AKO POLOVICOU UCASTNICOK, TAK @nikus5 este vezmeme do vymeny.
deadline na likovanie tohoto prispevku streda 24:00 - tak ako hlasovanie.
@nikus5 mozes teda hlasovat aj za nase aktivity, ale teda s tym, ze sa zucastnis, iba ak to maminy odhlasuju - suhlasis?
zuzana

@cicamica1980 Skoda, chcela som ponuknut tiez nejake aktivity no ak sa to teda nestihne odhlasovat, tak by som si potom vybrala nieco od vas... tak by som sa aspon zucastnila... tak vam aspon poslem foto, co som chcela vyrobit 😉