icon

5-mesačne bábätko spadlo z postele

veveant
24. okt 2025

Ahojte, prečítala som si viaceré diskusie o tom ako bábätko spadne z postele, nám sa to tiež stalo. Mala ma 5 mesiacov a posteľ bola vysoká asi 60cm. Spadla rovno tvárou dole. Bola to stotina sekundy ja som bola vedľa nej, išla som sa postaviť že vstávam a ona sa v tom 2x pretočila a ľapla. Veľmi plakala, udrela si noštek, mala v ňom aj trochu krvi tak sme leteli na chirurgiu. Urobili RTG, všetko bolo v poriadku, boli sme aj na ORL a neurologii (nie detskej poslali nás hneď v nemocnici ku dospelému). Všetci povedali že za nich je ok ale že ju treba sledovať či sa stav nezhorší. Prešlo už 24hod, bola aj čulá, nezvracia, zreničky ma ok. Len sa bojím že kde tu začne plakať a je nervózna a už neviem či ja si niečo vsugerovávam, ale mám strach či sa jej ozaj niečo ešte nemohlo stať. Spadla celý telickom dole, ale robili RTG hlavičky. Nemáte niekto ešte raku skúsenosť? Mám sa báť toho že je kúsok nervóznejšia? Že kde tu place? Vníma, hra sa, aj sa smeje. Ale keď sa chce pretočiť a kúsok si buchne hlavičku aj o niečo mäkké hneď začína plakať. Mám o ňu strach. Zobrať ju aj ku detskému neurológovi?

veklipo
24. okt 2025

Mne sa toto stalo, ked mal maly 10tyzdnov. Zvladol to.
Neboj sa, ak RTG nic neukazal, je cula, bude ok.
Ak by sa ti ale predsa po 2-3d nieco nezdalo, neriad sa MK, ale svojou intuiciou.

patka06
24. okt 2025

Pri páde sa zľakla, to je normálne a ešte ste ju vystresovali toľkými vyšetreniami, podľa mňa je nervóznejšia preto. Neboj sa, bude v poriadku.
Do budúcna netreba hneď bežať na urgent, stačí dieťa sledovať, tak ako ti vysvetlili.

sajmi
24. okt 2025

@veveant súhlasím s názorom nadomnou. Aj nám sa to stalo, my sme s ním ale nikam nešli, iba som na pohotovosť volala. Sledovali sme ho, tiež som sa pri každom plakaní ľakala, ale nakoniec bolo všetko v poriadku. Určite sleduj a ak sa ti niečo nebude zdať, rieš to. Ale verím, že pokiaľ sa na prvých vyšetreniach nič nezistilo, tak bude všetko ok 🙏🏾🙏🏾

diewcatqoo
24. okt 2025

Komu nikdy nespadlo dieta, nech sa prihlasi u doktora Zincicu 🙂
Obehali ste dost vysetreni a vysledok je, ze je ok. Verila by som tomu, mozno par dni by som ju dokladnejsie sledovala pre pokoj v dusi. Je mozne, ze ju boli udrety nostek, preto je nervozna. Nos zvykne dost dlho neprijemne boliet. Neboj, bude to ok. Este sa napada.

kiki68
24. okt 2025

Nam sa to stalo v 6 mes so synom, tiez sme sledovali, nic mu nebolo.

cyneric
24. okt 2025

@veveant Svoje dieťa poznáš najlepšie, keď v nemocnici nič nezistili a rovnako sa správa +- bežným spôsobom, tak sa nemáš čoho obávať. Ale to ťa určite informovali, že v prípade že sa ti niečo na nej nebude zdať tak šup naspäť do čakárne. 🙂 Batoľatá nie sú z cukru, ešte sa napadajú…

any3108
24. okt 2025

@veveant keď starsi prvýkrát spadol z postele mal 8m (potom ešte raz spadol)
1x sme šli na urgent, kde má primár slušne vysmial, že keby sem chodili všetci rodičia, ktorým deťom spadli deti z postele bez zjavnych poranení, tak by sa im dvere nezatvorili
RTG nespravili, kázali len sledovať
Môžeš byť v kľude, dieťa bolo vyšetrené, keď budeš v strese, môžeš to preniesť na dieťa

pe_mi
24. okt 2025

Ahoj, mám dve deti a áno spadli mi obe
Po prvom som si povedala, že sa to pri druhom už nestane, veď budem dvojnásobne opatrná
Ako píšeš, to sú sekundy, ani pri jednom som nebola preč od neho, pri oboch pádoch deti vedľa mňa na posteli
Natiahla som sa pre vlhčené obrúsky pri synovi a pád
A pri dcere som sa otočila pre kojaci vankúš a pád
Obehali ste lekárov , buď kľudná
Ja som pri oboch pádoch tiež bola na röntgene pre istotu

anonym_6c920e
24. okt 2025

musíš viac dávať pozor na dieťa . a hlavne predvídať.
ale poznám to aj ja, neboj , takých je tu veľa. ,

really8
24. okt 2025

@veveant daj jej uz pokoj. Nie kazdy ma svoj den kazdy den. Chod si nieco pekne alebo dobre kupit a ukludni sa. Toto je strasne co predvadzas

anonym_dc9f39
24. okt 2025

Aj mne spadlo dieťa 13 mesačne z gauča a volali sme 112 a nám vraveli ze pri väčších pádoch a hlavne na hlavu treba ísť vždy do 3 rokov dieťaťa na pohotovosť

anonym_dc9f39
24. okt 2025

Môže to byť psychicke alebo
možno ju boli telicko z pádu
Ale keď ma len chvíľky plaču malo by to byť len z toho

maryetta
24. okt 2025

Moj prvy spadol z gauca mal presne 4 mesiace 🙈
Uz ma 11rokov a všetko ok.

hederamonstera
24. okt 2025
@pe_mi

Ahoj, mám dve deti a áno spadli mi obe
Po prvom som si povedala, že sa to pri druhom už nestane, veď budem dvojnásobne opatrná
Ako píšeš, to sú sekundy, ani pri jednom som nebola preč od neho, pri oboch pádoch deti vedľa mňa na posteli
Natiahla som sa pre vlhčené obrúsky pri synovi a pád
A pri dcere som sa otočila pre kojaci vankúš a pád
Obehali ste lekárov , buď kľudná
Ja som pri oboch pádoch tiež bola na röntgene pre istotu

@pe_mi jezis presne, prvy mi takto spadol ako 5 mesacny a tiez som si pri druhom davala este vacsi pozor, ze to uz sa nemoze proste stat, lebo tie vycitky boli hrozne.
No jasne, druhy ako 6 mesacny mi takto zletel…to su fakt stotiny sekundy😫

anonym_3a1af4
24. okt 2025

Nechválim sa, práveže sa za to hanbím, ale moja malá bola vtedy 3 mesačná a trafila ju bohužiaľ futbalová lopta do hlavy zboku, boli sme na rengene a všetko bolo v poriadku vďakabohu. 🙏
Neboj, je to určite v poriadku.

euka210
24. okt 2025

@veveant moj tak spadol 6mes, ani k dr.sme nesli, len sledovali. Nic mu nebolo a nie je. Zlakla sa, to je vsetko.

nika23t
24. okt 2025

@veveant urobila si všetko správne, aj ja by som s 5 mesačným hneď letela na vyšetrenie. Ak lekári zhodnotili, že je v poriadku, tak sa neboj. Sleduj ju ešte chvíľu, bude to ok.

zdenkak87
24. okt 2025

@veveant urobila si dobre ze si sla. Ja nesuhlasim ze staci doma sledovat, s tak malym by som pre vlastny pokoj urcite sla na urgent. Nasa mala 7 mesiacov ked sa postavila pri stole a vyvratila sa rovno dozadu hlavou na podlahu. Neplakala ani nejak velmi, ani dlho. Sli sme na urgent. Hned na uvod sa nas pytali z akej vysky padla. Povedala som ze zo stoja, zo svojej vysky. Cakali sme 2.5 hodiny, poslali nas na rtg. Doktor na prijme to zlahcoval, ze vyzera v pohode, to sa stava kazdu chvilu. Neurologicka to zlahcovala, ze deti casto padaju. Povedala som jej ze sa mi zdalo ze ziva vela ale nezvracala ani nic. Ze ved co by som chcela, ved je uz jej cas na spanie (kym sme sa dockali vysetrenia uz bol). Ked uz nas brali znova dovnutra po rtg a neuro, videla som, ze doktor sa tvari inak zrazu, zvaznel. Prasknuta lebka. Hned hospitalizacia, do 15 min bolo CT aj ked uz bolo 22:30 , 2 dni na pozorovanie. Nastastie nic nebolo a hlavicka sa zahojila pekne ale aj maly pad moze byt nestastny, netreba podcenovat.