icon

5 mesačný syn nám padol z gauča

anicka246
20. feb 2014

Ahojte mamičky, prosím vás ja viem že sa nestalo len mne, ale strašne sa bojím o malého, dneska nám spadol z gauča na zem, máme na podlahe našťastie koberec, netušíme vôbec ako sa mohol sklznuť, kedže bol v takej polohe akej bol :( popozerali sme ho aj sme ho sledovali celý čas, správa sa normálne, nevyzerá že by ho niečo bolelo... chcem sa spýtať, či takéto malé deti (má 5 mesiacov) môžu ísť na nejaké vyšetrenie hlávky napríklad, či sa mu tam niečo nepoškodilo :( lebo sa fakt bojíme .. Ďakujem za odpovede

bzzzz
21. feb 2014

Ja som to myslela inak, myslela som to tak, že niekedy si mama myslí, že jej dieťa sa ešte nevie otočiť, tak ho dá na posteľ alebo gauč, v presvedčení, že je to preň bezpečné. A ono ju prekvapí. Tak ako ja som si myslela, že je nemožné, aby také malé dieťa, ktoré sa ledva naučilo chodiť vyliezlo z postieľky. Tiež som bola v presvedčení, že je tam v bezpečí. A nebola.

koniarova
21. feb 2014

@sense A preto ich nenechávame samé na gauči. O tom je celá táto dohadovačka. 😉

zuzanockamt
21. feb 2014

@koniarova 6-mesacny synovec sa dokazal v postielke postavit a uplne bez problemov chodit dookola, keby nemal postielku uplne dole, tak sa z nej dostane ... ako cerstvo 10-mesacny chodil

koniarova
21. feb 2014

@zuzanockamt Mal ju ale dole, lebo matka to predpokladala. 😉

sense
21. feb 2014

@koniarova ale dotycna mamicka nikde nenapisala ze tam bolo dieta same a ono telefonovala alebo chatovala....a zial len niekt. mamicky na MK su dokonale a nikdy sa nedopustia nijakej chyby.... a apropo zakladatelka temy chcela radu ci ma ist k lekarke a nie poucovanie ....myslim ze sa uz pouzila dostatocne.....

jedina30
21. feb 2014

panecku...ved ziadna matka nepolozi dieta hned na koniec postele.. 😠 ..to,ze sa prekotula zo stredu postele na kraj vam neoznami..ano,treba tomu predchadzat,ale to neznamena,ze to robia matky naschvál..stane sa to...nabudúce uz si da pozor..aj ja som mala svoje prve dieta a neuvedomovala si to..nikde nepisem,ze dieta je bez dozoru a necham ho tam dlhe minuty same.. 😉 uz sa nevyjadrujem..

terezkazuzana
21. feb 2014

@anicka246 Ahoj Anička,tiež mi malá spadla z gauča,ked bola malá ako tvoj.Vtedy som si nadávala aj mala na líčku modrinu a tiež si to neviem vysvetliť ako?A tiež mám v okolí dokonalú mamičku.....a dodnes mali viac úrazov ako my.Tým nechcem byť škodoradostná!.....Proste stalo sa,teraz má malá 3roky a sledujem každý jej pohyb.Poučila si sa, budeš opatrnejšia!!!

jedina30
21. feb 2014

@sense ...preste tak...neche pocut kritizovanie,ale pochopenie a podporu..samozrejme,ze sa pouci a bude onvela opatrnejsia..mam taky pocit,ze niektore mamicky na MK su totalne dokonale,alebo si nevedia priznat chybu... 🙂

koniarova
21. feb 2014

@sense Ach bože. Veď som to vyššie napísala, že nevieme či ho tam nechala samé. A že je to už jedno. A vôbec to nie je poučovanie. 😉 Hlúpy sa učí na svojich chybách, múdry na chybách druhých. 😉 Viem, že chcela radu, či k lekárovi, len sa to proste ako v každej diskusii zvrhlo. A prečo by to bolo o dokonalosti? Nedá sa z toho zobrať ponaučenie? Ver mi, že teraz si to prečíta 100 žien, vypnú net a 20 z nich to dieťa aj tak položí na gauč. 😒 A končím v tejto téme. Kto chcel pochopil, kto nie, píše kraviny o dokonalosti.

samantha223
21. feb 2014

najmudrejsie byvaju tie ,,najcerstvejsie,, :D

trasko
21. feb 2014

Este viac sa rehaaam...ako sa to krasne zvrtlo xixi...pozor matky aby ste sa nevytoto aj s BABATKOM na rukach- To plati pre tie co vsetko vedia najlepsie xiiii

koniarova
21. feb 2014

@trasko Nepochopila si. 😒

seemani
21. feb 2014

som dokonalá matka, lebo nedám svoje dieťa na gauč, aby sa odtiaľ nezrýpalo.. tak budiš.. som.. ale aspoň mi nepadne dieťa kvôli mojej blbosti.. a k tomu, že dieťa matka nepoloží na kraj postele, že ono sa tam proste dogúla.. tak to ma ešte viac pobúrilo.. čiže matka má čas ho chytiť, kým sa gúla a ono aj tak spadne??? Ježiš ja už radšej nič nečítam, lebo asi som fakt divná, keď toto nepovažujem za DOKONALOSŤ ale za úplne obyčajné, normálne bezpečnostné opatrenie.a je jedno, či mám prvé, štvré, alebo desiate, však mám hádam toľko rozumu aby som si uveodmovala, aké následky má moje počínanie.. A dieťa ktré sa nevie pretáčať, by som už duplom nenechala same, pretože raz musí byť to prvýkrát sa pretočil,a nechcem predsa aby sa to stalo práve a gauči.
Mimochodom, ja som zadávateľku v žiadnom prípade nesúdila ani nič podobné, to tu niektoré mamky z toho spravili vojnu, ja som sa len pýatla, čo vás k tomu vedie a ako môže dieťa len tak spadnúť. LEN TAK.. moj komentár nemal nič spoločné so zadávateľkou, ja som neskúmala jej situáciu, ja som sa pýtala všeobecne..
ŽAsnem nad tým, že keď tu niekto trafí klinec po hlave, hneď je to supermatka, hne´d je dokonalá, hne´d ste jak supy,. Však som len vyjadrila svoj názor, prečo musím byť hne´d dokonalá? pretože som povedlaa pravdu?? Ako sa vraví, trafená hus zagága alebo nebráň sa útokom že???

trasko
21. feb 2014

@koniarova a naco by som pochopila ked si tu ty a tebe podobne co vsetko vedia a robia najlepsie?xixi

saurian
21. feb 2014

@anicka246
ahoj, uz sa stalo nic s tym nenarobis. niekedy staci malicka chvilka nepozornosti, niekedy mozes stat rovno nad dietatkom a aj tak sa stane. sledujte ci sa sprava "normalne" - tj ci je vesely, usmiaty ako inokedy, ci nie je viac placlivy. ak mas velke obavy, mozes s nim ist k lekarovi, mohli by mu spravit rengen hlavky, prip. ultrazvuk mozgu, ale pri takomto pade je malo pravdepodobne u 5mes dietatka ze si ublizi, tiez sleduj ci normalne je, ci nevracia. ak by ti vracal, utekaj s nim lekarovi.

koniarova
21. feb 2014

@trasko Áno máš pravdu. Ja múdra a mne podobné sa z toho poučíme. 😉 Vy ostatné budete potom v strese písať, čo treba robiť, lebo mi dieťa padlo z postele.

jaris84
21. feb 2014

Ahoj Anička, pokiaľ sa malý správa normálne, tak sa nič neboj - znamená,že je v poriadku. Mne malá spadla z gauča na plávajúcu podlahu, keď mala 3 mesiace. Bola som s ňou na chirurgii, tam jej pozreli očká, či náhodou nemá rozšírené zreničky, a lekár ju prehmatal, či náhodou nie je niečo zlomené, ale na žiadne vyšetrenie hlavičky sme neboli. Vďaka Bohu bolo všetko OK a naše slniečko sa počas vyšetrenia len usmievalo, lebo ju to šteklilo, keď sa jej lekár dotýkal a sám skonštatoval, že na otras mozgu vôbec nevyzerá. No ja som z toho všetkého bola asi viac zo šokovaná ako malá.

jarhal
21. feb 2014

pady su prirodzena sucast uvidis kolko krat este padne nemusis sa bat ak nevidno na ze sa sprava inak.. .. padmi sa deti ucia comu sa maju vyvarovat..samozrejme ak padne male dojca z nedbanlivosti je to ine....ale ak aj vtedy ak je tam niekto to uz je chyba a kazdy si to potom vycita a aj mozno navzdy .
.aj mne sa to stalo bola som pri nom a vypadol...z balkona na beton 4 m ..keby bola vtedy markiza alebo tv joj uz sme tam ..ako najhorsia matka na svete ..
prezil a v nemocnice sme stravili 3 dni..o tyzden uz tlacil trojkolku..nemal nic zlomene len vtlacene cielko a rozbite kolena...deti su velmi huzevnate hned sa zotavil ale neda mi to tu nenapisat .... ked povedal doktor v nemocnici tak to vam ho mila pani anjel zniesol na kridlach ak to takto dopadlo....takyto uraz som uz raz mal askoncilo to tak ze nastastie prezilo dieta ale je v kovacovej na vozicku...a po dalsie z toho si pamatam chceli ma obvinit v nemocnici ze zavolaju policiu obvinenie i z nedbanlivosti lebo som hystericila ze preco mu nerobia aspon ct -hlavy...tak ma uzemnil ze ved je to drahe vysetrenie a ked neupadol do dalsieho bezvedomia nie je dovod robit tak DRAHE vysetrenie...bolo to pred 15 rokmi.

trasko
21. feb 2014

@koniarova hops nejak od veci si toto napisala. . . pisala som o inom v predoslej sprave ale neva.

lucinocka
21. feb 2014

@anicka246 to je zaciatok :D aj moja tresla v 6m ked sa zacala prevalovat, z postele, ktora je vysoka mne nad zadok...a potom to uz len pokracovalo, gauce, hojdacky...minuly mesiac si hodila rovno hlavicku z postele na zem, asi skusala skok do vody 😀 nikdy som s tym nikde nesla, pozorovala som ju, nikdy nebola malatna, zaspata, chodila rovno, nezvracala, jedla normalne. tak pohodka 🙂

lucinocka
21. feb 2014

@jarhal kks, ja som radsej obalila cely 12 metrovy balkon trstinovymi rohozmi a stolicky aj stol mam priviazane na opacnej strane v kute...musim este poskryvat vsetko co si moze doniest z vnutra- auticka, stupienok, krabice a pod :-/ my mame tiez beton pod balkonom :-/

jarhal
21. feb 2014

@lucinocka no mesiac byvame uz bungalove a balkon nemame ..ani schody... a mala ma 10 mesiacov ...spadla uz z postele aj z gauca aj z autosedacky a pada stale ale uz zvacsa zadok.... ...... zacina chodit a teda ja ju do pavuka nedam..aby sa naucila ze nabytok je tvrdy a aj podlaha je bud dlazba alebo laminat a ten je tvrdy... 😖 co sa za mlada naucis...kazdy sme padli a poucili sa...aj tie co tu pisu ze zabranuju ako sa da...ale chapem kazda by sme chcela ochranit dieta....ale neda sa byt s nim vecne..nas letec v utorok robil skusky z autoskoly a teraz mam husiu kozu ked si predstavim ako mladi jazdia kolko nestastia sa stava..ale taky je zivot a osud ak sa ma nieco stat tak sa to stane...ja ho na na ceste neochranim...a to jeuz nas osud matiek vzdy sa budeme obavat o deti ci budu mat rok, tri, dvadsat .....

lucinocka
21. feb 2014

@jarhal no sak ono by sa patrilo , aby sa rodic snazil ochranit svoje dieta pred padmi😀 ale co z toho, ked som ju oblozila vankusmi a ona sa jak ryba prehodila ponad nich a prask rovno na zem... co z toho, ze ju tata drzal na hojdacke, ked mu vyletela a spadla rovno zo zubami na zelezo..co z toho ze som ju drzala na kolotoci silno a vygulala sa z neho ako mech popelu...pred par dnami sa otocim, aby som zamkla a moje dieta si medzitym z chodnika urobilo tobogan a ma zdrety nos...nevadi mi, ked sa jej nieco stane pri nas, skor mi vadi, ked ju napr. niekomu zverim a sa jej nieco stane.. viem, ze sa take veci stavaju, ale to mi znizuje doveru v daneho cloveka, nemozem si pomoct...
Ale na druhej strane my sme mali problem, ze fontanelu mala uz v 9 mes. skoro zarastenu, hned nam bol vysadeny vit. D a vravel pedi, ze este viac a muselo by sa to rezat.. tak ktovie, keby mala makku hlavicku dlhsie, ci by par z tych padov nebol aj nebezpecny..

palomka
21. feb 2014

@koniarova ja som dceru mala pri sebe na gauci a vedla nej som stala prave kvôli tomu, aby nespadla a natiahla som sa pre cumel a uz bola na zemi a pritom som mala nohu pri gauci.... a syn ako som pisala niekde v prispevku lezal 4m na gauci a ja som sedela vedla neho z jednej strany a muz z druhej, oproti sesternica a spadol. Nikto nevie ako, v jednej stotine sekundy sa skotulal dole a mohli sme aj 3ja tam byt

jarhal
21. feb 2014

@lucinocka to je ale kaskaderka...vyrastie z nej bojovnicka...s tou fontanelou som nevedela ze je to tak...mala ju tiez uz ma skoro zrastenu a to jej nedavm vigantol iba obcas ked je dlho bez slnka.. ..alebo ak si spomeniem... 😠

anicka246
autor
21. feb 2014

@83lenka83 ježíš mi až slzy vyšli :( ešte že je našťastie všetko ok, dúfam že aj u nás .. joj strašne ma to mrzí :( furt myslím len na to..

83lenka83
21. feb 2014

@anicka246 chápem ťa, taketo veci sa stávajú (bohužiaľ), našťastie vo väčšine prípadov to skončí dobre 😉

anicka246
autor
21. feb 2014

@seemani prepáč, ale tu teraz nejde o to že z kade padne, ja sa budem rovnako báť aj keď padne keď bude liezť niekam, alebo pritom keď sa bude učiť chodiť..to keď mi akože padne keď sa bude učiť chodiť a bude mať napríklad modrinu alebo neviem čo, tak si poviem aha no nevadí však to sa učí chodiť... to je blbosť.. áno budem si to vyčítať, o to viac že sme ho tu nechali samého na chvílku, čo som už teraz milion krát oľutovala, nedá sa to ani opísať ako som sa cítila keď manžel s obývky zakričal preboha ved on je na zemi... takže narovinu napíšem nepáči sa mi ako si toto napísala, lebo naozaj to vyznie tak ako že ked bude on sám na vine a spadne je to OK a keď sme na vine my, tak je to automatický zle..

anicka246
autor
21. feb 2014

@palomka asi tak... každý jeden deň sme tu vedľa neho nehmíri sa tu proste na tom mieste vždy len pekne ležal hral sa kukal na nás rozprávkal sa s nami.. a toto?? bol v takej polohe na zemi že nechápem vôbec ako.. máme pritom aj zábranu aby nespadol taký tvrdý vankúš a proste ho musel skopnúť dole dať sa na bruško a zošuchnúť sa potom vankúši,.. jedine tak to vyzerá..

palomka
21. feb 2014

@lucinocka moj bude mat 2 roky coskoro a co uz vyviedol a odkial spadol by som mohla na niekolko stran napisat a pritom som s nim doma a nemozem chciet, aby bol vecne so mnou. staci, ze idem scedit cestoviny a on medzi tym 10 mesacny vyliezol na sedacku a stal tam. v tu chvilu som nevedla ci kricat alebo ho chytat... ked uz vedel chodit tak zacal liezt hore na stol, na taburetku a tak stal. ked si na wc-ku, ked pride postarka, ked si ides len ruky umyt vyuzije kazdu chvilku, aby mohol niekam vyliezt. nedavno vyliezol na malu stolicku co maju v detskej a odtial na stol a zavesil sa na policku, samozrejme ju vytrhol. nemozme mat deti 24hod.na ociach a oni vediet dobre kedy co mozu vyparatit. a tiez rozmyslam nad odlozenim stoliciek, lebo najnovsie si stolicku donesie do kupelne a pusta vodu, normalne musim kupelnu pred nim zamykat, ale on betar vie, ze voda ide aj v kuchyni 😀 donedavna sme mali zabranu pri vchode do kuchyne , aby sa tam nedostal a betar uz ju vedel aj tak sam otvorit. deti si najdu sposob ako sa dostat tam kam chcu 🙂 a na balkone priviazem stolicky tiez, dobry napad 😉 a este ma napadla prihoda s dcérou, co uz ma 5r, vtedy mala asi 4r a po polickach vysla ako po rebriku v skrini hore a nevedela zijst a tak visela a kricala o pomoc a my sme ju hladali kde je, no koho by napadlo, ze visi v stavanej skrini. takze ci mesacne, ci rocne, ci 5-12rocne.....stale skusaju co mozu, aj ked si myslime, ze uz su rozumne 🙂