icon

Čo hrozí učiteľovi za smrteľný pád dieťaťa v škole?

17. máj 2021

Žienky, počas prestávky zomrelo 10 ročné dievčatko. Spadlo nešťastne zo stromu a to tak, že po páde aj hneď zomrela. Celé sa to odohralo počas veľkej prestávky. Čo hrozí učiteľovi? Kedy je "priamo" učiteľ na vine? A kedy je na vine škola napríklad?

cinda555
17. máj 2021

@mondolina veľmi divné. Ja si dávam otázku prečo si treba takúto udalosť vymyslieť?

andy1985
17. máj 2021

@cinda555 veru tak, z tohto sa sranda nerobí. Ale niektorí to potrebujú komentovať aj tak však sme na MK.

cinda555
17. máj 2021

Čo by si porušila keby si napísala stalo sa to v xy alebo zx alebo v Muzle alebo v Majcichove? Nič. Hráš sa na dôležitú.

bluka2
17. máj 2021

Ide sa niekto staviť, kedy admini vymažú túto tému? ...

luccija
17. máj 2021

@cinda555 vôbec nemusela byť vysoko stačí zlý pád, lavička pod stromom cokolvek....

simca06022011
17. máj 2021

Je to velmi smutne, hrozne, len neviem si predstavit, ako to mohol nejaky pedagog ustriehnut, je to moment kedy sa taketo nieco stane. To by musel strazit kazdy strom, kamen, zem po ktorej chodia, lavicku, .. proste hocico. Mam 10r dceru, keby lozila po strome len tak, by videla to rosambo. Vie, ze sa tam nelozi.. ale nedam ruku do ohna, ze keby sa takto zabavali s kamoskam, tak by sa tam nedriapala. A ze su dnes deti ine.. no nie nie su.. ked som ja bola na druhom stupni, tiez sme boli na dvore, ktory mal sad, zahrady a ano lozili sme po stromoch, tiez sme neposluchali a skusali, ucitelka/rodicia ani nevedeli... aj popadal kde kto,ale nastastie tragicky to neskoncilo. Bolo to proste nestastie, ktore sa stava... Je to velmi smutne, urcite je to pre vsetky strany tazke sa s tym zmierit, ale ja by som teda hon na ucitelky nerobila. 10r deti chodia same po ulici, na kruzky, autobusmi este niektore a vedia co robit a co nie... vedia (aj ked hraju hry 🙄 ), ze ked sa strepu zo stromu alebo aj hocijakej inej vysky, nieco sa im moze stat. Ale su proste deti niektore odtrhnute z retaze, co vacsinou su najradsje dole hlavou a pravdepodobnost urazu je vysoka... (nie som ucitelka, stacila mi detska party s 8mimi 9-rocnymi babami a prisla som o par rokov zivota).

mariska1989
17. máj 2021

@alami ja ale nekritizujem len píšem čo si myslím .učiteľky majú veľku zodpovednosť .netvrdím že sa nešťastie nestane .aj zlomenina je urobená priebehu 20 sekúnd .toto je nešťastie ktoré sa stať nemalo

cinda555
17. máj 2021

@luccija prestaňme fabulovat. Nikto o tomto prípade nič nevieme ale scenár je napísaný ako sa to mohlo stať. Podľa mňa je tu úplná fabulacia.

ask
Autor odpoveď zmazal
rooberta
17. máj 2021

Ak sa to aj ozaj stalo povedz prosim ta naco si to sem napisala? Detaily prezradit nechces, utrzkovo nieco postupne velmi zahadne odkryvas, ale naco si to sem vobec splechla? Lebo neverim ze tvojim cielom je dozvediet sa od nas co hrozi ucitelke za takuto hroznu tragediu, ved ako by sme to aj my mohli vediet. Alebo sa chces dozvediet ci ma niekto z nas podobny zazitok? Uplny nezmysel cela otazka. Nikto ti tu na nu neda odpoved. Dokonca sama pises ze mama dievcatka aj ucitelka su uzivatelky tohto fora, tak naco preboha? Uplne rozjatrit rany ked si to tu raz precitaju ony (viem ze uplne posledna vec na kt teraz pomyslia) alebo niekto z ich rodin? Pockaj si na zaver vysetrovania, ked si im taka blizka urcite sa ho jedneho dna dozvies.

macekovam
17. máj 2021

no ja ti neviem.. ale moje deti vedia ze v skole sa take veci nerobia.. od toho je aj rodic aby vysvetlil.. vies ako malo staci aby sa stalo nieco zle? Deti bohuzial vymyslaju..

bluka2
17. máj 2021

To fakt vediete deti k tomu, že po stromoch sa nelezie? Ja práve naopak, deti mi často povedia, že chcú ísť na také ihrisko, lebo sú tam dobre stromy... Moja teória je, že radšej od mala trénovať a vedieť ako na nich liezť, ako to chcieť vyskúšať v 10 r. bez praxe. V podstate všade vidím deti liezť po stromoch - príde mi to ako bežná vec, čo patrí k detstvu

jankapepe
17. máj 2021

10 ročne dieťa ak nie je mentálne zaostalé jednoducho musí vedieť že v škole sa na strom nelozi. Deti aj rodičia boli poučení o školskom poriadku.

jankapepe
17. máj 2021

Dáš dieťa do školy a ..... vysvetlis mu že na strom sa nelezie, že z okna sa neskáče....

mondolina
17. máj 2021

@bluka2
v škole sa na strom nelezie... či?

kaktus87
17. máj 2021

@bluka2 tiez ma to prekvapuje, u nas deti stale lozia po stromoch a nezakazujeme im to

jankapepe
17. máj 2021

@kaktus87 v škole??

deti95060810
17. máj 2021

@rooberta maminka aj učiteľka je na fóre MK....to sa vážne pýta učiteľky či je na MK? Lebo ja nemám potuchy o tom či vôbec moja suseda sem chodí... 😉

deti95060810
17. máj 2021

@jankapepe mentálne zaostalé v 10 rokoch nelezú po stromoch...😉

bluka2
17. máj 2021

@mondolina úprimne povedané, dcéra pôjde teraz do školy, ale presne, ani mi nenapadlo jej hovoriť, že čo sa tam nemá robiť. Mám taký dojem, že už z bežného života pozná limity... A vlastne mi ani nenapadlo, že samotná akcia lezenia na strom je problém. Akože tazko povedať, ak liezla niekam nízko a úplne nešťastne padla akurát spánkom na ostrý kameň, tak je to strašná nehoda a celkom nepravdepodobná. Ak liezla niekam do výšok stromu v zmysle ako chodiť po otvorenom okne na 4. poschodí, tak je tá samotná akcia, že to vôbec robila, problém. A neviem, či by aj samotné preventívne poučenie pomohlo.

macekovam
17. máj 2021

@bluka2 je to bezna vec.. ale je rozdiel ci sa dietatu stane nieco ked tam si a ked tam niesi.. ked tam si je aj tvoja vina ze si tomu nezabranila... si rodic ktory ma aj predvidat mozne nebezpecenstvo.. ale ked je to v skole je to o obvinovani ucitela.. hladani vinnika.. a pritom dieta robilo len ,,nieco bezne co pri mame robit moze...ale skoncit to moze aj zle..

kaktus87
17. máj 2021

@jankapepe nie, nemyslela som v skole, nie som ucitelka

miskakyska
17. máj 2021

..ty si ten spomínaný učiteľ?

bluka2
17. máj 2021

@macekovam máš pravdu, ale celkovo si myslím, že zoznam, čo všetko dieťa nemôže, lebo je to nebezpečné, to môže byť aj kontraproduktívne. Aspoň ja som ako dieťa nemohla nič a potom som mala potrebu to dohnať a robila som veru veci, čo veľmi dúfam, že moje deti nebudú, lebo sa mi teraz zda, že nemuseli vôbec dopadnúť dobre. Takže vychádzam z tohto, že obmedzenia nemusia vždy priniest očakávaný výsledok v dlhodobom horizonte

sovica
17. máj 2021

@bluka2
@kaktus87
To je ale sakra rozdiel, keď je pri 1, 2 či 3 deťoch dozor matka a keď je dozor učiteľka pre 20, 30 alebo 40 detí. To, že je dieťa "trénované" a že normálne po stromoch lozí, nevylučuje, že raz sa môže neočakávaný úraz, v horšom prípade smrteľná nehoda stať. Je veľa trénovaných športovcov alebo vyznávačov adrenalínových športov a myslíte, že im sa nikdy nič nestalo len preto, že sú trénovaní? To je trošku naivná predstava.
10 ročné dieťa by už malo mať istý pud sebazáchovy a vedieť, čo si kde môže dovoliť resp. nedovoliť robiť.

bluka2
17. máj 2021

@sovica samozrejme, že to nevylučuje. Istotu nemáš nikdy. Rozmýšľam tu skôr nad pravdepodobnostami a uvažujem, ake je vôbec z tohto nešťastia poučenie? Zatiaľ som nenašla žiadne a beriem to ako nešťastie, ktoré sa môže stať každému

lalenka33
17. máj 2021

Neverím, že takáto tragédia by sa na Slovensku ututlala a nikde by sa o nej nepísalo.Dôkazom toho je aj táto anonymná diskusia.Keby sa niečo takéto stalo v tajnosti,čo je nereálne kopec detí, rodičia, záchranka,policajti,pohrebny voz v škole už len deti by všade rozprávali čo sa stalo,tak by to tu anonym nepísal a už vôbec nie,keď je tu aj matka a učitelka.Už by to dávno niekto vytiahol na verejnosť ako tento anonym.Ale normálny človek si niečo takéto nevymyslí.

sovica
17. máj 2021

@bluka2 Nuž, poučenie by malo byť také, že rodičia doma deťom vysvetlia, ako sa majú v škole správať a čo nemajú v žiadom prípade robiť, aby neohrozili seba alebo ostatných.
Pravdupovediac, kým boli deti na Grundschule a išla som párkrát cez školský dvor, keď bola veľká prestávka, mala som strach sama o seba. Polovica detí bola ako odtrhnutá z reťaze😨

zenazaba
17. máj 2021

@mariska1989 krepy pohlad krepej osoby 🙄... Uvediem ti priklad. Brestovany ZS. Areal je obrovsky. Velky dvor, ihriska, okolo lesik, zalesneny kopec za budovou skoly, niekolko budov, zahrada...vyse dvesto deti, traja-styria dozorujuci ucitelia. Aj keby sa postavili neviem ako, nemozu mat nonstop v merku vsetky deti. Mali sme zakaz chodit za skolu, do lesika, myslis, ze nas to zastavilo? Ved sme boli decka. Bola to zabava rebelit. Moj brat tiez vyliezol v case prestavky na strom. Zrubal sa a zlomil si nohu. Moji rodicia su vsak nastastie normalni, cize namiesto toho, aby zalovali ucitela, dostal bracho po papuli.

zenazaba
17. máj 2021

K tomu, ci je alebo nie je pribeh vymysleny, lebo nebol v mediach, vam poviem toto. Nedavno zomrela zena z nasej obce. Zavrazdil ju vlastny muz, ktory ju dlhodobo tyral. Aj den pred tym ju zmlatil, zavolala policiu. Zavreli ho na 24hod. Ked ho pustili, dobil ju holymi rukami na smrt. Nasli ju s prevalenym hrudnikom. Zostali po nej 2 malinke deti. Moj brat bol spoluziak s jej bratom. Myslela som, ze to bude vo vsetkych mediach. Ze sa na Slovensku zacne bit na poplach a zacne sa riesit tyranie zien. Ze sa prijmu nove zakony. A co? V mediach nebolo ani prd. Ved to je uplne normalne, ze nejaky psychopat zabije svoju zenu. Na co o tom pisat 🙄