Čo robiť pri úraze dieťaťa v škole?
Ahojte dievčatá, mojej dcére počas športového krúžku jeden chlapec kopol loptu vraj chcel kopnúť vedľa nej a kopol jej z loptou do lakťa, že teraz je dcéra po operácii komplikovaná zlomenina ,ze jej to museli robit v Bratislave, ma to zadrotovane a samozrejme pôjde ešte raz na operáciu lebo jej to budu vyberať.Ja neviem ale hrozne ma to ako matku hnevá že moja dcéra takto dopadla a nieje to len odrete koleno.....leží v Bratislave a možno bude mať aj následky, čo by ste urobili vy na mojom mieste?nechcem ťahať školu po súdoch ale nechcem to nechať len tak ...je to moje dieťa, bývame ďaleko od BA...
Škola je na toto poistená a mate nárok na odškodné. Dôležité je na začiatok spísať záznam zo školou, co a kedy sa stalo. Bolo to počas vyučovania,počas družiny,alebo skutočne krúžok na pôde školy organizovaný niekym iným? Škola ma poistenie,súdy nie sú nutné.
@anjelicek26 stalo sa to počas krúžku a učiteľka mi volala ze to ma udrete a zlomené to nieje,stalo sa to vcera,dnes ju operovali.....ďakujem za info, zajtra pôjdem do školy a informujem sa, prvom rade som chcela sa postarať o dcéru a teraz poriesim toto ,ďakujem za info ,niesom pomstichtiva ani nechcem nikoho ťahať po súdoch ved moje dieťa tam bude chodiť do školy naďalej, len to nechcem nechať len tak...hnevá ma to a hlavne keď trpí moje dieťa tak aj ja
@momo32 oni spisu záznam dodatocne,nie vždy je poranenie a jeho následky hneď jasné. Prajem skoré uzdravenie.
ja by som napísala mail riad. školy - budeš to mať písomne...žiadne že len ústne
@momo32 školské úrazy sa spisuju, školy majú úrazové poistky, každý školský rok na 1.hodine telesnej výchovy sú žiaci poučení o BOZP aj o postupe pri úraze, a je im to opakované. Neviem, prečo si myslíš, že by sa bolo treba so školou súdiť. Pri športe je riziko úrazu vysoké, nikto tvojej dcére úraz nespravil naschvál, ani chlaoec, ani vedúca krúžku, ani vedenie školy. A informácia, ktorú ti vedúca krúžku telefonovala, bola z jej pohľadu, nie je lekár.
@barbora0308 ja viem že to bola náhoda ale ten chlapec jej robil zle aj predtým a dcéra má 10 rokov
Ja chcem len popriať skoré uzdravenie🍀môj syn 9r.mal včera pre zmenu úraz na futbalovom tréningu, tiež operácia, zdrôtované zápästie...😭 operovali ho v noci a dnes ho už máme doma, držím palce, nech je aj dcérka čím skôr s vami, doma sa zotavuje najlepšie 💜 verme, že im nezostanú žiadne následky 💚
@momo32 prosím tá stať sa to môže,moja si na tréningu zlomila ruku tiež ju museli operovať proste stalo sa tréner sa ospravedlnil ale tiež to bola náhoda ruka sa zapojila a išli sme ďalej však sa to stáva moja si druhu ruku zlomila doma len sa pošmykla na parketách bola som pri nej a tiež operácia prosím tá však sú to deti a všetko sa zahojí a určite to nebol úmysel a synovi v škôlke kamarát vykĺbil ruku a to počas obeda proste ho len držal a on sa mykol a sa spísalo spolu s rodičmi zápis a išlo sa ďalej proste úrazy patria deťom stáva sa a vermi všetko sa dá vyriešiť ale stalo sa a nikoho to chyba nebola
@momo32 Takto sa opytam. Keby si ty ucitelom, trrenerom, ktoremu sa to stane, tak co ?
Je to uraz. Mohlo sa to stat kdekolvek. Ku vsetkej ucte., nikdy by ma nenapadlo sudit sa so skolou pre uraz, ktory sa stal.
Ucitel na deti vzdy dava pozor a casto je aj na 20-30 deti sam a oci ma tiez len dve.
Skola musi mat o uraze zapis.
Nasledne musia uraz nahlasit do ich poistovne.
Daju ti vypisat papiere.
Po skonceni liecby (rataj tak o 3-4mesiace po vsetkych kontrolach, mozno az po operacii, kde jej vyberu droty) ti lekar vypise koncovy papier s dlzkou liecby a uraz oboduje.
To posle skola do poistovne.
Poistovna uraz vyplati.
Ty si rob kopie z kazdej spravy, vypytaj si i "Operacnu spravu"., ukladaj si blocky z parkovania, z nakupov zdravotnickych pomocok.
Presli sme si tym v septembri. Necakaj vsak velku sumu, u nas zlomenina 2 kosti na ruke, operacia v narkoze a zo skolskej poistky sme dostali 250eur.
Drzim palce a dcerke skore uzdravenie.
Ak mate "svoju" urazovu poistku, volaj tiez do poistovne.
A ohlásila si v škole,že dcéru operovali?
@koniarova áno učiteľka co ich mala na krúžku kde bolo dokopy 12 deti to vie,písala som jej to aké vážne to je a bol natom krúžku aj syn a ten mi vravel ze učiteľka bola v kabinete a ju museli hľadať keď sa stalo a mne nejde o peniaze,ale nechcem to nechať len tak aby sa to neopakovalo oni sú za tie deti predsa zodpovední
@momo32
Dcéry mi je úprimne ľúto. Skoré zlepšenie a snáď sa z toho úplne dostane.
Ja ťa veľmi dobre chápem.
Jeden dobroprajný spolužiak tak drgol môjho syna v druhom ročníku, že si na interakčnej tabuli vylomil/rozlomil predný trvalý zub. Zamietla to triedna pod koberec, nikto mi nic nedal vediet. Syn ked prisiel domov s muzom a uvidela som v polke zlomeny zub chytil ma taky amok, ze az. Triedna mala stastie, nebola uz v skole. Paradoxne isla k zubarke.
Smolu mala riaditelka skoly, ze som ju nasla v riaditelni.
Žiadne dieťa sa nepriznalo kto to bol, aj to vysetrovali. Aj sama riaditelka. Až o jeden rok neskôr mi to jeden chlapcek sam povedal.
Ja by som byť tebou nabehla do školy a narobila veru prievan. Náhoda je jedna vec, ale šikanq a a hlupy spolužiak, ktory opakovane insultuje dceru uz druha a presne tohto by som sa chytila. Aby si chlapec uz noc nedovolil. A ano aj poistku rieste.
@momo32 zajtra porieš so školou poistku, úraz musia mať zapísaný. Viem, že ťa to trápi, ale nemôže zato nikto, úraz sa môže stať hocikde. Určite to trápi aj učiteľku, ale deti nemôžme obaliť do bublinkovej fólie. A pri športe je naozaj veľké riziko, že sa niečo prihodí. Zbytočne hľadáš vinníka, len ti to berie energiu.
@anabela2111 no mala som si ísť po ňu dnes no komplikácie nastali tak musí ísť na operáciu zajtra zase .....ale našťastie ona je silnejšia ako ja..a povedala mi ze mami neboj sa 😥skóre uzdravenie aj ja tvojmu chlapcovi želám 😉
Zápisnica spísana, nemocnica nahlásila v škole že dcéra sa riadne tam učí a dala som tlačivo od lekára a potom z nemocnice.....v škole bola poistená, riaditeľka veľmi milá a ďakujem za pomoc dievčatá,pomohlo mi to
@momo32 juj to mi je ľúto, čo mala opäť posun? To je aj moja nočná mora, nech sa to neposunie, nech drží všetko správne, kým sa to nezrastie...môj syn ma tiež upokojuje, keď vidí, ako sa pre to trápim.. mne to je hrozne ľúto, nahnevaná som na celý svet, lebo stále riešim s deťmi nejaké choroby, úrazy..a pritom dávam od malinka na ne veľký pozor...🥺
@momo32 ahoj, ako sa ma dcérka? Ako sa hojí ruka?
@anabela2111 veľmi dobre sa jej to hojí,ešte ju čaká jedna kontrola a uvidím kedy pojde znova pod nôž kedy jej drôty výberu,pomaly hybeme a ona je silná baba a ste veľmi milá ďakujem za opýtanie
@anjelicek26 prosím vas, musi mat kszda skola poistenie? Je to dane zo zakona?
@momo32 dobry den, dufam, ze dcera je uz v poriadku. Rovnaky pripad sa stal nam minulý týždeň. Dcera 7 r spadla v skd. Az na jej naliehanie mi volala druzinarka, ze mala spadla, bolu ju ruka, ale nic vazne. Samozrejme zlomenina, urgentna operácia, droty.. Ja by som to ani neriesila, stalo sa, ale nahnevalo ma, te do dnešného dňa ma riaditeľka ani nekontaktovala ako sa ma dcera, ani slovo, proste akoby sa nic nestalo.
Prosim vas, ako ste postupovali po uraze. Ziadali ste odškodné zo skoky? Citam, ze s vami riaditelka komunikovala, tak snad bez problémov.
@623gabulienka dobrý deň, áno riaditeľka som mnou komunikuje ohľadom dcery stále a kontaktovala ma hned po uraze,ma úľavu v škole,nemusí nosiť učebnice a všetko čo sa týka kontrol papierov jej dávam a ona to odkladá pre poisťovňu...čaká nás ešte vybratie drôtov v máji a potom dcére bude vyplatená poistka zo školy...a odškodné som nežiadala.ja na vašom mieste by som zasla s lekárskym správami do školy priamo za ňou, deti sú v škole poistené na takéto prípady,držím vám palce, viem presne čím si prechádzate a dcére skóre uzdravenie.🙂
@momo32 ďakujem vam. A vasa dcera ma tie droty tiez tak, ze jej trcia von? Vyberaju jej ich teda po 3 mesiacoch? Mojej trcia a dr vravel, ze ich vyberie po 3 tyzdnoch..

@momo32 Chapem, ze ta to ako matku mrzi, ale podla toho, co pises sa to cele stalo iba nestastnou nahodou. Zivot je raz taky...nikdy nevies co sa ti moze stat. Dcere prajem skore uzdravenie.