Kto zisťuje kostný vek dieťaťa po úraze?
Ahojte,
syn si zlomil lavy palec. Boli sme 4x na NUDCH uz aj s kontrolami. Ideme zas o 2 tyzdne, ako sa palec hoji. Tym, ze mal zlomeny lavy palec, vedia podla vas vyjodnotit aj zo snimok, ktore mu robili?
Mozem podla vas poprosit chirurga, ci by sa nepozrel aj na to?
kostny vek sa urcuje zo snimky nedominantnej ruky a zapastia (rastove strbiny) a aky je dovod na toto vysetrenie? standardne ho pri zlomenine nerobia
kostny vek sa urcuje zo snimky nedominantnej ruky a zapastia (rastove strbiny) a aky je dovod na toto vysetrenie? standardne ho pri zlomenine nerobia
@mamina7070 Hej, viem ze nerobia, len ci nahodou sa to nerobilo, lebo som pozerala vtedy na snimok a cela ruka bola nasnimana.
Pravdepodobne nas budu posielat zistit tento kostny vek a chceli by sme sa vyhnut opatovnemu rtg... Cakacky, atd.
chirurg to nebude vediet zhonodtit. ten ma uplne ine zameranie. niekde na rtg pracoviskach priamo zhondocuju kostny vek a inak to robi endokrinolog. pripadne mozno este nejaky odbornikv - nemam prehlad. na toto musi mat urcite znalosti o stave vyvoja kosti v konkretnom veku.
a teda tam treba rtg zapastia - celeho. ak ho tam nevidno, tka neviem. tiez neviem ci musi byt v nejakej konrketnej pologe, alebo nemusi.
skor to vidim negativne.
u vas sa na rtg caka? u nas sa necaka, resp chvilu. idem a urobia.
co sa tyka zhodnotenia, ako som pisala, niekedy to robia na rtg, cize tomu sa nevyhnete. no samozrejme na to musia mat ziadanku. na to sa uz cakat musi a tomu sa nevyhnes.
preco myslis, ze pojdete na vysetrenie ksotneho veku?

Ved skus. Povie ti, ci mu staci snimka, alebo na to nema cas. Ze by ste museli prist len kvoli tomu, aby si nad to sadol.