icon

Malý asi zhltol peniaz. Čo mám robiť?

douglas
10. jan 2010

ahojte kočky. chlapci mi našli penaženku a zacali sa napchavat drobnymi. 2rocny mi dost kašlal, hned som pribehla. vybrala som všetky drobne z ust, ale nie som si ista, ci nejaky peniaz nezhltol. čo mam robit? boli ste už v podobnej situacii?

monika155
8. nov 2014

@dontcha .No akp ste dopadli? Vykakala?

dontcha
20. nov 2014

no tak nakoniec minca nebola v tenkom črievku čo pre nas bolo vyborne ale uspať ju museli prilepila sa jej o spodok žaludka ale dalo sa to vytiahnut cez ustočka :D

potvorka20
30. nov 2014

Maly spapal pred 4 dnami asi 5 centovku,odvtedy uz 2 krat kakal a nic,myslite ze to nevadi este?boli sme na sono ze je v brusku

zltalienka
29. jún 2015

Co myslite, je mozne aby 21 mesacne dieta prehltlo 2 eurovku? nie sme si isti, kde skoncila. Malemu zatial nic nie je.

nibiru
29. jún 2015

nic v zlom ale ja nepochopím ked tu pisete ako sa bojite a s detmi sedite doma neboli ste u lekara kurnik tak ked mam strach idem lekarovi a nebudem cakať!mne zomrel brat ked ma 13r.lebo vsak len kašlal,mince su špinavy bordel plny bakterii a každy cudzi predmet v tele može sposobiť infekciu,zapal aj otrvavu zalezi na imunite ak sa niečo stane a stav sa zhorší budete žalovať MK že vam zle poradili?:

zltalienka
29. jún 2015

@nibiru v principe s tebou suhlasim a je mi luto Tvojho brata.
Ale, nikde som nepisala o strachu. Mna zaujima, ci je vobec mozne z fyziologickeho hladiska, aby take male dieta prehltlo 2 eurovu mincu. Stratila sa nam. Podla mna sa niekde zakotulala a uz sme ju nenasli. Malemu sme ju v ruke nevideli a to bol cely cas s nami. Ale, manzela napadla "super" myslienka, ze ju maly prehltol. Ja si myslim, ze ani dospely clovek by taku velku mincu len tak neprehltol, ved ked aj uzivam vitaminy, tie dlhe tablety a ked sa mi nahodou zle otoci v hrdle, tak sa s nou skoro zadusim, a to je kratsia ako je priemer 2 eurovej mince.
Takze spat k otazke, co myslite, je mozne aby 21 mesacne dieta prehltlo 2 eurovku?

janinah
29. jún 2015

@zltalienka myslím,že je to možné,môj synovec prehltol koliesko z autíčka asi ako minca veľké a zistili to až keď bolo vykakané v nočníku

zltalienka
29. jún 2015

@janinah zrejme prave vtedy pri nom neboli, ked ho prehltol a ani o tom nevedeli. Velke ako ktora minca?

jana_eyre
29. jún 2015

@zltalienka moja sestra vraj prehltla ako mala panacikove nozicky a mama to tiez zistila az v nocniku.. boli vraj dost velke, ale zas podlhovaste..

ci to je fyziologicky mozne si netrufam tvrdit, ale ked sme s malym kvoli inej veci boli na orl pohotovosti na kramaroch, maju tam taku nastenku s vecami, co uz z deti vytiahli.. a boli tam teda riadne velke predmety, takze mozne je vsetko.. ak ste si neni isti, radsej zajdite k dr zajtra a ona nech rozhodne co by bolo najlepsie..

moj syn ked bol babo, raz odkusol z takej lopticky latkovej kusok kozenky - ja ako uzkostliva matka som panikarila co vsetko sa mu moze stat.. dr. mi vtedy vravela, ze mam pockat 24h. ci to vykaka a nerobit si dovtedy starosti - ze dolezite je ci dycha, nemodrie, neboli ho brucho ani nema iny problem.. ci to je ale tak aj s mincami, neviem..

nibiru
30. jún 2015

@zltalienka uplne najmenej je zavolať 112 čo robiť vždy poradia a je o tom zaznam ak sa stav zmení a veru dieťa može zjesť hoci čo len zabehnutý vdychnutí pukanec može sposobiť komu,smrt,sepsu ak by došlo k nahoršiemu a tfuj tfuj niečo by sa stalo čo neprajem nikomu teba by sudili za zanedbanie starostlivosti,je uplne jedo či si hysterická radšej 2x zbytočne ako raz neskoro! a ano je možné že dieťa zje mne mala našla nahodou plastovy obal ked otvaraš jupika taka akoby oblá palička navšteva mi to nechala na zemi mi sme to doma nepoužívali lara to zhltla počula som ako ju napina a dusí sa bola to sekunda skoro sa zadusila hned som to vyberala a veru poškrabalo jej to hrdlo,lekar usudil že je to ok nič važne no keby som tam nešla a dostala infekciu mám problem jednak by som nevedela spať a asi sa obesila keby sa jej niečo stalo za druhe by ma asi aj zavreli.

zltalienka
1. júl 2015

@jana_eyre @nibiru dakujem za odpovede. Nakoniec sme sa rozhodli, ze to riesit nebudeme. Malemu sme mincu v ruke nevideli, stale bol pri nas, nedusil sa, ani len nezakaslal a na jedenie mal vtedy tycinky. Minca sa urcite zakotulala pod stol (to tak presne vyzera sa starsieho experimenty) Nech padne na uzitok pani upratovacke, ked ju najde. Z nasej rodiny je hysterik manzel, a tomu prave napadlo, ze 2 eurovu mincu mladsi zjedol.
Mne sa zatial oplaca zachovat chladnu hlavu pri detoch. to by som sa uz nalietala po pohotovosti pri mojich sibaloch. Po 2 dnoch mladsiemu cely cas nic nie je, pekne papa, pekne kaka ... nemam najmensi dovod si mysliet, ze by tu mincu zjedol.

jana_eyre
1. júl 2015

@zltalienka no, ja mam uz tiez iny pristup teraz :D vekom a poctom deti sa ta uzkostlivost u mna trocha scvrkla..

ak ste mu tu mincu nevideli ani v ruke, tak to je urcite tak ako pises - pochybujem ze by taku velku mincu zhltol za kratky cas, vsimli by ste si, ze premiela v puse nieco velke..

zltalienka
1. júl 2015

@jana_eyre presne taky isty pristup uz mam aj ja. Ak by som tu mincu videla, ze ju ma v puse a ju zhltol tak ideme to riesit, asi by nas neminul RTG ... a kto vie co este, ale ked ja nemam ziadny dokaz ze ju vobec mal v rukach .. a inak ktovie kolko krat uz mal prilezitost zjest, co sa normalne nejedava, vsak ho nemam neustale na ociach ... a musim verit ze nic take hrozne nezjedol a ze ten hore to vymyslel tak, ze deticky su tak trosku odolnejsie .. napr. na drobne pady, a co pojedia a pod.

zltalienka
12. júl 2015

@nibiru, @janinah, @jana_eyre zahada stratenej 2 eurovej mince vyriesena, nasla sa v manzelovej taske, ktoru mal prave vtedy so sebou, v malom bocnom vrecku zvonka tasky. K ziadnemu prehltnutiu nedoslo 🙂

jasimina
29. okt 2015

Dobry den babenky ties bysom potrebovala radu moja 6 rocna cera prehltla pred dvoma dnami evro a este ju ne vikakala ako by ste mi vedeli poradit.

jana_eyre
29. okt 2015

@jasimina chod k doktorke.. ak sa predmet nevyluci do 24h je potreba konzultovať s dr..

olvedicsilla
Autor odpoveď zmazal
nelli123
5. dec 2016

Ahojte minuli týždeň štvrtok môj 3 syn prehtol mincu bola som sním na pohotovosti piatok rengen ukázal že ju má žalúdku ale ako sme prišli od pohotovosti ešte mali nekakal dochtor povedal ze to vykaka ale jemu sa vôbec nechce nemáte stým skúsenosti prosím vás poraďte mi som už zúfalá ďakujem

iveta143
4. aug 2017

Ahojte maminky.moja 3 rocna dcera asi zjedla centovku. Lezala na posteli a spadla jej do hrdla. Trosku zakaslala a potom sa vyvracala.ale minca nikde.Teraz funguje normalne akoby sa nic nestalo. Mozem ju ocakavat v nocniku? Dakujem

zltalienka
5. aug 2017

@iveta143 myslím že áno.

kvetinka_andrejka
5. aug 2017

Ako malá som zjedla 1korunu a 50 halierov. Bola som na röntgen a potom som sa chválila že mám v brusku korunky. 😁 Dostala som nové ceruzky s ktorými som musela viete čo 😁 hľadať poklad v nočníčku.

mary75
15. aug 2017

Môj malý prehltol kovovú loptičku,zo stolného futbalu.Už týždeň sledujem stolicu ale nič.Dokedy to môže trvať že ju vykaká?

lenka243
13. okt 2017

@mary75 ahoj, prosim ta za kolko dni vykakal maly lopticku? My mame podobny pripad a je to uz 4 den a nic, boli sme aj 2x na rengene a naposledy bol zaludku...dakujem

mary75
13. okt 2017

Vykakal ju v 6.deň. @lenka243

lenka243
13. okt 2017

Boli ste aj na rengene? U nas je to komplikovanejsie lebo spapala kusok magnetky...no hadam vykaka

mary75
16. okt 2017

@lenka243 Už je malá OK?Dúfam že hej.My sme vtedy neboli na snímkovanie,už som bola prichystaná že ideme na druhý deň,ale chvala bohu sa to vyriešilo samé.

lenka243
16. okt 2017

@mary75 ja som dnes bola s malou na rengene a bola som v tom, ze tam je, ale chvala bohu ani neviem kedy vysla a to som sa snazila pozerat pozorne 🤗

kaci311
25. máj 2018

@panki my sme práve na Kramáoch no nám zostala minca v žalúdku.v pondelok to chcú vyberať, veľmi sa toho bojím,mali ste tam dobré skúsenosti? Všetko dobre dopadlo? Malinká má k tomu všetkému ešte zápal pľúc a veľmi sa bojím tej narkózy kvôli tým pluckam 😔

kaci311
25. máj 2018

@lenka243 ako ste vtedy dopadli?

kaci311
25. máj 2018

@nelli123 aj my sme na Tom teraz rovnako.ako ste vtedy dopadli?