Môj najtraumatizujúcejší zážitok s deťmi
Ahojte dievcata, este teraz som z toho hotova. Dnes na obed Sara spadla a rozrazila si tak cast tvare nad perou, ze jej bolo cez tu dieru vidiet zuby. Bezali sme rychlo na pohotovost, zasili jej to. Ma pat stichov. Teraz nastastie uz v klude spinka. Takyto stres uz nechcem viac zazivat. Uplne chapem maminy, ktorych deticky su vazne chore alebo si ublizili este vaznejsie. Verim, ze sa to uz v zivote nebude opakovat. Stalo sa vam niekedy nieco podobne? Ako ste sa s tym vysporaduvali? Vopred dakujem za nazory aj podporu.
ked si na grilovacke moja neter vtedy mala 1,5 roka? sadla do rozzeraveneho kotlika...
ked hlasili na stanici, k nastupistu pride osobak, na ktory sme mali ist, kedze tam nebol podchod, prechadzali cez prechoch krizom cez kolajnice, no a oni zabudli nejako zahlasit, ze z druhej strany bude prechadzat rychlik...a mne sa zasekol kociac v kolajisku...este teraz mi je pri tej spomienke zle...alebo ked som nastupovala vo vrutkach a bola tam taka super "mila" sprievodkyna, ze cakala az vsetci nastupia a az potom mi isla nalozit do batozinoveho kocik, no a ako som potom s malym utekala k dveram a do vlaku tak ako sme boli na schodoch vlak sa pohol, ja som padla nastastie dopredu a nohu mi zaseklo medzi dverami 😝
syn ked mal dva roky ....hral sa , ja som vybehla na balkon a on šikovny zabuchol dvere, zavesil sa na klučku, takže ma na balkone zamkol 🙄 ..Otvorit to nevedel, ani nevladal tu klučku zdvihnut.....najprv sa smial, potom plakal, byvali sme na osmičke, takže dovolat sa niekomu dole sa nedalo, nastastie suseda o poschodie nižšie vyšla na balkon, tak som je nadiktovala mužove číslo a ten došiel z práce ako na ferrari...malý urevaný, ja vyklepana, naštastie sa nič nestalo 😵
kamošku dcera vymkla, šla pred dvere vyložit sáčok so smetami, a malá sa rozbehla a Buch...museli prist hasiči a rebrikom do jej bytu.......cele sidlisko na nohach 😝
tak to my sme tiež mali pár drobných nehôd ☹malý si napr. zasekol palec na nohe pod roldory a strhol si celý necht z palca aj kúsok kože ☹
no tak precitala som si tu par urazov a z niektorych so m mala vazne zimomriavky @boska79 az mi stiahlo zaludok a musela som si deti objat ked som to precitala ............a to mal kolko rokov?
a tak stalo sa vselico aj nam aj my sme skoncili na pohotovosti ked som si maleho dala na kona na chrbat aby mi neutekal vonku na cestu a on sa zacal hadzat dozadu tak ze ho dam dole nech nepadne a vtedy sa hodil dozadu a uz som ho nezachytila a zapikoval to rovno tvarou do takej betonovej kocky ked som ho otocila cely krvavy a podliaty krvou a bola som v takom soku ze na pohotovosti som si nevedela spomenut ani na datum narodenia ale "nastatsie" sme z toho vyviazli len s podliatinami a trosku odlomene zo zubku a rozbite usta hore aj dole ale za dva dni nikde ani ciarka neskutocna schopnost deti sa regenerovat 😉
u deti je to strasne 5 min nepozornosti a nestatsie je na svete ☹ moja kamoska napr bola vo vani a jej muz bol pri chlapcoch (4, 6 rokov) a sa pekne hrali doma a odbehol len na wc a ked visiel nevidel toho 6rocneho tak sa pytal mladsieho ze kde je ten onemeny tak hned vybehli von a ta kamoska hned zabadala ze poklop na zumpe je otoceny tak hned volali hasicov a uz ho chudacika nezachranili 😢 doteraz nikto nevie ako to ze vybehol von a ani topanky nemal obute...ona chdatko to nezvladla a uz hlada odbornu pomoc ☹
@ukana Môj bratranec, keď mal asi 2-3 roky vyvrel tetu len v pančuškách na chodbe. Teta sa akurát prezliekala a tuším strýko zabudol pri odchode do práce zamknúť a môj bratranec nezaváhal a vybehol z bytu, teta v rýchlosti a v silonkách za ním. Keď vybehla na chodbu a rozhliadla sa bratranec schovaný za dverami ich s veľkou radosťou zabuchol...bral to ako super hru 😀
No kocky, ked tu tak citam sem tam mi pri predstave, ze by to moj krpec spravil az zle zostane...
Moj synator je tiez extra cislo, vela krat som dakovala jeho anjelovi straznemu, ze je este cely... Je to tak akcne a zvedave dieta, ze sme mu dali ako batolatu prezyvku Vitalij Nezmarcenko. On zacal s takymi desivejsimi urazmi, ked zacal drobcit okolo nabytku cca 8 mesacny,chytil sa stola a robil podrepy az dovtedy, dokial si neprekusol jazyk, 45 min. Mu valila krv.. Dalsie vyparatil ked mal 2 roky, robili nam vstavane skrine, s tym ze mali vlepit do skrine zrkadlo 50x75 cm, nestihli to, tak ho schovali do skrine, rano Petik v nestrazenej chvily vliezol do danej skrine, zhodil zrkadlo, to sa mu rozbilo o hlavku, rachot nenormalny, vsade sklo, v plavajucej podlahe okolo jeho noziciek zaseknute obrovske crepy, v podlahe diery cca 0,5 - 1cm,vsade sklo a maly ani jeden skrabanec... Len som skrikla nehyb sa, nastastie posluchol, ked som z neho odstranila crepiny a upratala, len som sa zlozila a rozplakala..
Dalsi jeho akrobaticky vykon bol na dovolenke v Turecku o 22 hod. skocil z betonovej lavicky, tak nestastne, ze si pretal kozu na temene, v momente ho zaliala krv, tricko krvave az na ramenach.. Chvala bohu, ze vzdy vyberame rezorty kde je lekar, 4 stehy a oprasena anglictina, adrenalin ako hrom...
Atd. Atd. Na oknach mame poistky, na balkone nie su ziadne veci na ktore sa da stupnut, zaslepky v zastrckach.. No oci vsade mat nemozme, tak dokola vysvetkujem a poucujem preco co nemoze robit...
Ked som mu napr. Vysvetlovala, ze ho elektrina moze kopnut, on na to ze ju kopne spat, noo logiku to ma 😉
Taak zelam nam vsetkym pevne nervy a ostrazitych anjelov straznych pre tie nase deturence 😉
@janinah ono niekedy a tie ochranne prostriedky nie su uplne bezpecne ... ja som dala prec monitor dychu ked som mala pocit ze by vymyselnik sa uz mohol uskrtit na kabliku k podlozke ... a ochranu rohov mi odlepil, tak som ju zrusila lebo bola akurat tak velka na zadusenie sa nou ... mozes eliminovat vsetky rizika a najde sa dalsich tucet ktore ta ani nenapadnu ... co neznamena ze to treba vopred vzdat, ale ze treba byt stale v strehu
@modrofuzik11
pre mna najhorsie ... skaredy pad na hlavicku (nastastie rtg a aj potom oki) a vytah ktory sa mi zavrel a odisiel s kocikom vnutri 😖 to bolo tiez dost zle. obe situacie boli moja chyba. velmi dufam ze uz nebude vela takychto situacii ale ako citam tak sa treba asi na take este pripravit 😢
drzim palce nech ste rychlo zdravi.
no mňa teraz najnovšie oblieva malý začína prejavovať záujem o zásuvky všade sú krytky, ale už aj tie sa mu sem tam zadarí nejakú vzbrať 😠
ked mala dcerkA 8M. V hrdle sa jej skrizila tyčinka vyslovene som jej ju vyhakla a druhy krat mali sme navstevu s detmi asi jednemu vypadlo z jupika ked ho otvaral ten plastovy pasik ked ho otvaras ja som na zemi po ich odchode nic nenasla zato dcerka ano len sekunda som sa otocila pocujem ako ju napinalo a dusila sa hned dolu hlavou ked som to vytiahla skoro som odpadla prerevala cely den netušim kde to našla viem že nase to nebolo pretože to nikto nepijeme. 😖 a jedine od nich kedze každy den vysavame..... 🙄
možno sa budete diviť, ja som bola s desaťročným synom na ORL, aby mu povyberali guličky z nosa. robil totiž pokusy, pri ktorých si meral, ako ďaleko vyfúkne guľku. a to som si myslela, že v tomto veku už musíme "byť za vodou" s aktivitami ako strkanie fazuliek do rôznych otvorov. ale z toho som traumu - to som bola len rozčúlená.
oveľa viac som sa bála rok predtým, keď začal experimentovať s elektrikou a volával mi do roboty: mami, vyrobil som adaptér a skúšam, koľko znesiem elektriky a pod...
moja mala ked sa ucila chodit tak chodila okolo stola a stale som chodila okolo nej, len vtedy mi manzel hovori, ze nechaj ju, nech sa osmeli sama, a o minutu na to spadla a rozrezala si prave obocie o roh konferencneho stolika (bol dreveny a zaoblene rohy!!!) ... rev nehorazny a ja s nou, hned sme jej to prilepili chirucgickou lepenkou a prelepilo leukoplastom, ale jazvicka je tam dodnes... taka mala ciarocka...
od vtedy sa nic take vazne nestalo, len obite kolena a pady... ale to je asi normalne.... ked tie deti vsetko zaujima, to sa neda ich strazit kazdu sekundu.....
pri starsom ked prvyraz skolaboval po odbere krvi a to tak,ze do neho dychali ambuvakom,lebo nedychal..a mladsia-opakovane laryngitidy,zachranka a nemocnica..
mojho syna zrazilo auto. stali s muzom a dcerou pred prechodom na stvorprudovke bez semafora. jedno auto zastavilo, tak zacali kracat, muz ani nestihol zakricat, aby si dal syn pozor, ci vedla auto zastavi, kedze bol o krok dopredu, a auto vedla nezastavilo (v tom istom smere, pricom vsetkych chodcov bolo jasne vidno), syna nabral. mal stastie, ze mal na sebe ruksak a spravil kotrmelec tak, ze spadol na ruksak. synovi sa nic nestalo, esteze som nebola pritom, lebo by som v ten den nedosla domov, ale sedela a rozdychavala. nebolo mi vsetko jedno, ked mi to potom rozpravali.
o dva tyzdene neskor sa stalo starsej pani na tom istom prechode to iste, manzel dal chodcom prednost a auto vedla nezastavilo a staru pani bokom nabralo.
rovnako som mala spoluziacku, ktora dopadla horsie, so zlomenou panvou a inymi zlomeninami, tiez auto vedla nezastavilo.
naše úrazy: keď mal Samko 2 roky hral sa s hasičským autíčkom,na ktorom bola malá gumová hasičská hadica.Moja mama, ktorá ho strážila išla zobrať do kuchyni čajík.Za tú malú chviľu Samko prevliekol hadičku cez kľúč na skrini a potiahol, kľúč mu vrazil do oka a odrazil sa do čela.Výsledkom bolo poranené očko, rozbité čelo a natrhnuté líco. Keď mal asi 4 roky, boli sme sa bicyklovať popri rieke.Je tam široký chodník,asi tri metre trávnika a potom kopček dole k rieke.Vyhýbal sa niekomu na chodníku, vyšiel na trávník a z nejakého pre mňa nepochopiteľného dôvodu zišiel dole tým kopčekom ako kaskadér, na konci ho to vymrštilo z bicykla a skončil v strede rieky. Ja v strese som hodila kľúče od domu do trávy, zbehla dolu kopcom a vytiahla prekvapeného Samka z rieky. Bicykel mi pomohol vytiahnuť nejaký milý ujo, čo neďaleko chytal ryby. Chvalabohu okrem mokrého oblečenia sa mu nič nestalo. Ďalší úraz minulé leto: išiel sa bicyklovať a za 3 minuty sa vrátil s plačom. Zašmykoval pri brzdení a padol dole tvárov na betón, celé čelo,nos a tvár krvavé a zožgreté...keď som ho videla tak som skoro odpadla.A posledný zo zbierky: na jeseň mali v družine šarkaniádu, prídem pre neho do družiny a už som z pohľadu družinárky videla, že je zle. Chvost šarkana sa mu zamotal pomedzi nohy, potkol sa a ako padal ešte si na tú nohu celou váhou sadol. Skončil so zlomenou nohou, mesiac v sádre. Dúfam, že balíček úrazov sme si už vybrali a týmto prajem všetkým detičkám život plný hier a zábavy BEZ ÚRAZOV 😉
ja som mala najhorší zážitok s dieťaťom v materskej škole, ktoré malo epileptický záchvat, prestalo dýchať a modrelo, lebo mu zapadol jazyk...nevedela som že je epileptik, ani rodičia to nevedeli, ten záchvat bol prvý. Mám kurz prvej pomoci a mala som už v triede epileptikov, aj záchvat mali, ale v tomto prípade sa mi nedarilo jazyk zachytiť a vytiahnuť. Našťastie to dobre dopadlo, doteraz si nepamätám, kedy som volala záchranku...A šokoval ma prístup lekárky (podotýkam detská lekárka) ktorá sa tvárila ako že čo otravujem s takou hlúposťou, pichla mu injekciu a chovala sa ku mne ako k histerke, čo volá záchranku aj k vyrážke. samozrejme, že by som volala lekára v takomto prípade aj k svojmu dieťaťu, nie to ešte k zverenému, len mi to bolo veľmi nepríjemné, že len nad tým mávla rukou a ja som sa tam potila ako blázon, čo som mu nemohla vytiahnuť ten zapadnutý jazyk 😝
Náš malý,ked mal rok,vyliezol na postel ktorá bola pod policami a na polici bola okrasná sviečka sklenená a vnútri bola napustená takou vodičkou a malé okrasné rastlinky v nej.Tá sviečka tam bola asi tri roky nedotknutá.On ju chytil,nejako sa mu to podarilo otvoriť a vylial to na seba.Vtedy som ešte nevedela,že to na seba len vylial,myslela som že sa z toho aj napil,nakoľko to strašne smrdelo.Myslela som si,že to je len voda,ale ked som si prečítala zloženie,skoro ma chytil infark.Tam stálo horľavina 3 tieho stupňa.Skoro som odpadla,rýchlo som letela do nemocnice,tam sme zostali na pozorovanie.Pichali mu infúzie do hlavičky.Bol aj obliaty a tričko celé mokré.V nemocnici mi ho nedovolili ani prezliecť a na druhý deň sa mu na chrbte vytvorila taká veľká červená škvrna.Našťastie po 4 dňoch nás pustili domov a malý je v poriadku.Ale nikomu neprajem ten pocit bezmocnosti.A doktori sa na mňa dívali ako na nezodpovednú matku,akoby som to spravila ja naschvaľ.Niečo strašné
Tak moj najhorsi zazitok v zivote sa stal v garazi v Poluse. Dcerka bola malinka, mohla mat asi 4-5 tyzdnov. Manzel zaparkoval a isiel do obchodu, ja som ho cakala v aute. V aute mame tmave skla, nie je vidno do auta. Sedela som s malou na zadnych sedadlach, zobudila som a zacala som ju kojit. Zrazu sa okolo auta zacal obsmietat nejaky chalan. Zacal niekomu volat s mobilom, nevedela som ci nahodou nevola mojmu muzovi, ked tak stale pozera na auto, myslela som si, ze mu vola, ze vidi jeho auto....., ale potom stale nakukal dnu a mne trklo, ze ma nieco zalubom. Auto bolo totiz nastartovane a slabucko isla klima, lebo boli strasne horucavy. No on v aute nikoho nevidel. A pocula som ako do telefonu niekomu hovori, ze skusi auto otvorit. Malu som dokojila a polozila a v tom otvoril dvere a sadal si na predne sedadlo, v zapalovani boli kluce, stale teleonoval. Ja som na neho zozadu skrikla, aby vypadol. Musel sa zlaknut, lebo nikoho v aute vidno nebolo a odisiel. Rychlo som sa zamkla, ale triasla som sa neskutocne.
Ked maly v sekundovej nestrazenej chvili zobral z drevarky sekeru Fiskars do ruky - mal asi rok a pol - som ostala ako obarena, ale zachovala duchapritomnost a opatrne sla k nemu a dohovarala mu - keby som ho vylakala, tak by mohol urobit nebezpecne pohyby...
U nas uz bola urazov cela kopa, zatial nastastie nebolo treba bezat na pohotovost. Pred par tyzdnami bezal po byte s plienkou v ruke, kym som dobehla mu ju zobrat, tak ju zodvihol az cez oci, takze nevidel, kam ide, na spodnu cast stupil a tresk hlavou rovno do hrany skrinky. Myslela som, ze je po nom, taka supa to bola. Ostal len riadny tipel. A najhorsie zatial tento tyzden pobehoval po dvore a zmyslel si vyskusat dvere na pivnici, ktore niekto zle zavrel. Oprel sa oboma rukami a letel doprazdna. Ja som to videla z priameho pohladu, skoro som dostala infarkt. Vdaka vsetkym svatym dedo stal blizko a chmatol ho za päty, takze zletel len po treti schod. Skoncilo to odretou tvarou a veeelkym revom. Ja som sa klepala este hodinu, otras. Ma 15 mesiacov. Desim sa, co nas este caka.
modrofuzik chcem sa spytat ako sa to sarinke zahojilo?ci to mala aj cez peru site?moja mala tiez mala roztatu peru hornu vpravo.stehy 4.je tomu 5 mesiacov stale vidiet dost jazvu,je tvrda,a navyse je to stale nejak ouchnute,cize jedna strana pery je vecsia ako druha.som z toho nestastna.
Mne pred vl astnými Našťastie sa jej nič nestalo. Bolo to hrozné. očami zrazilo 3,5 ročné dievča auto pred vlastnými očami. Trauma na celý život, veľa krýt to mám pred očami. Bol tomoment .
Aj my sme to zažili. Trojročná dcéra dostala ranu bráničkou do hlavy. A syn ako 2-ročny behal po byte a narazil do postele. Cez dieru niže spodnej pery sme videli zuby. Zopár vonkajších a vnútorných štichov a hneď spkojne spal. Má tam teraz bielu jazvičku.

@boska79 aj ja by som osivela 😨 😨 😨