Odbitý zub. Ako postupovať?
Moja mala prisla zo skoly s odbitym zubom.Prednym a uz svojim nie mliecnym.Vraj spadla v skole na schode pocas telocviku.Zajtra budem musiet ist k zubarke.Nikto mi nevolal,je to spravne?Co mam robit?
Urcite mali informovat, zial nerobievaju to. My sme to akurat na rodicku vcera riesili. Mne sa stalo, ze syna spoluziaka zhodil, mal skaredo opuchnutu peru, nastastie zub to vydrzal. Mne druzinarka volala vraj aby som sa nezlakla, ale mame toho druheho chalana nie, ta o nicom nevedela. Ineho jeho spoluziaka zhodili v triede, bol o tom aj zapis urobeny a nevolali ani rodicom toho zraneneho, ani toho, co to sposobil. Takze zial taka je prax na skolach. Urcite treba ist do skoly a riesit to, maju na rodicov kontakt, maju ich informovat hned, ked sa nieco stane. Vsak nemozu odhadnut, ci nahodou nie je za viditelnym zranenim nieco vaznejsie.
Nam sa stalo to iste. Mali ta informovat, musi byt o tom zaznam. Plus, skola je poistena, ziadaj tlacivo pre poistovnu - musi potvrdit lekat. Dcere sice dali ubohych 25€, ale aspon daco. Ten zub bude treba. Opakovane osetrit plus v dospelosti riesit financne narocnejsim zakrokom.
len či dcéra povedala učiteľke čo sa stalo.....
@janinah tak snad ta ucitelka vidi ze jej dieta padne na hodine ze si odbije zo zuba jednoznacne ta mali kontaktovat a spisat zaznam chod do skoly a skola ma mat aj poistenie
Mozno to dcera ucitelke ani nepovedala. Spadla, zdvihla sa, nehlasila ziaden problem aj to sa mohlo stat. @loginexistuje moj maly ma odbite z oboch hornych jednotiek a ja skutocne neviem kedy sa mu to stalo 😀 a to ho mam na starosti jedneho nie celu triedu 😁
Ked ide o trvaly zub je to samozrejme neprijemne 😞 a ak o tom ucitelka vedela mala to oznamit.
žienky prosím Vás...samozrejme keď učiteľka alebo vychoška vie o úraze ako tento, má informovať rodiča... ale naozaj sa mohlo stať, že dieťa to nepovie a učiteľka si to nemusí všimnúť... ( idú na telesnú dieťa na schodoch padne, učiteľka je vpredu a dieťatko sa postaví a nieje to plačko, tak nemusí naozaj nič povedať a tá učiteľka to nemá ako vedieť!!!) ale presne ako tu niektoré písali informuj školu!! treba tlačivo do poisťovne aspoň niečo preplatia... hlavne keď sa to už stalo, tak treba už len chladnú hlavu a trpezlivosť 😉
Ja som ako decko na I. stupni na ZŠ spadla na schodoch a odbilo sa mi zo zuba... trvalého.. Nikomu som nepovedala, tak nemohli informovať rodičov, však? 🙂
Tiež som učiteľka, minule som mala takýto úraz v škole, deti ma zavolali, okamžite sme volali rodičov a tí ju brali k zubárke... Zub zachránili...

No jasne, ze to nie je OK. Mali Ta informovať, maju na teba kontakt a stalo sa to pocas vyučovania.
Urcite to rieš, skola ma povinnosti ovčím rodičom, nielen rodicia voči skole