Pes zrazu nechodí ( akoby ochrnul)
Ahojte,potrebovala by som poradiť. Jedna sa o našu 9r fenku JRT. Včera sme boli na prechádzke cca 8km,všetko v pohode. Keď sme prišli domov,začala čudne chodiť so zadnymi nohami a asi o hodinu už sa na nohy nepostavila. Mysleli sme,že svalovica a že to cez noc prespí a prejde to. Lenže ráno už vôbec nič,aj keď sme sa ju snažili postaviť,neudržala sa a hneď si ľahla,akoby nohy vôbec necítila. Zašli sme hneď ráno veterinárovi, vysetril ju pohmatom a vravel vraj niečo s platničkou... pichol 2 injekcie, jedna bola B12 a druhá dexodreson či tak nejak.. a teda kludovy režim....pes len leží a ani sa neotoci, nechce jesť, piť jej dávame aj keď nechce...neviete o čo sa môže jednať? Sme z toho nešťastní a nerozumiem čo sa zrazu mohlo stať,že zrazu akoby ochrnula...zajtra ideme na kontrolu.
Ďakujem za rady
@deninka233 to mal aj moj york, nevedel chodit a cural uz krv😣 No injekciami ho dali dokopy. Presne mesiac po tom co sme mu nasli kliesta sa.mu to stalo.
To sa casto stava..normalne ochrnu ..alebo im odidu casto aj vekom bedrove klby , ale to nejde takto zo dna na den..toto bude neurologicka pricina, castokrat nezvratna
@prevenar divim sa, ze sa tak divis. Mozno mas male skusenosti so zvieratami. uprimne, ja mam psy a ine zvery zatial len cez 15 rokov a zistila som jedno - veterinari malokedy u tazsich pripadov vedia o co presne ide a tapu. Nie je to preto ze sa zle ucili, ale preto ze diagnoz u vsetkych druhov zvierat je nekonecne vela.
Ahojte my sme toto riesili asi tri tyzdne dozadu s maltezakom. Brali sme inekcie. Trochu sme sa po nich postavili...ale len vobku. Po dlazbe chodit nevie... Nas zle stupil na schodoch. Vyskocila mu platnicka a zatlacila miechu. Vznikol opuch. Inekcie su len na potlacenie opuchu. Ked nam to odpuchla poslali nas na specializovanu kliniku na rottengen na ortopediu - Bojnice. Kde nam povedali ze uz s ttm bohuzial nic nevedia urobit pretoze sa to da operovat tak max 3 dni po uraze...potom je to zbytocne. Ze mame byt radi ze dopadol ako dopadol, ze to nie je bezne. Tak ak ti mozem odporucit rieste to HNED !!!
Este nam povedal ze RTG je zbytocne, pretoze je to nervoveho povodu...ze tam ak tak jedine CT...
Ak by ste sa tam nahodou rozhodli volat a nedalo by sa vam dovolat na pevnu linku volajte na mobil na pohotovost...casto mavaju vypadky telefonu... Lebo my sme cakali, potom mi to tu baby napisali...tak sme volali na mobil
@dkethe ..mam psika snad cely zivot. potom by si mala zmenit veterinara , tento stav ako vidis podla diskusie nie je ojedineli ...ak zverolekar s praxou nevie co robit a "netusi" o co ide , tak je nekompetentny a siel by som od neho prec.
@bibyke ..hej, preto ides k inemu a dalej budes chodit k tomu, kt. sa k tebe sprava podla tvojich predstav. ..ak to spravi vacsina , tak ten co sa nevie spravat skrachuje.
@prevenar vzhladom na zmeny mojho bydliska som vystriedala mnohych veterinarov cez CR aj SR. Preto moje skusenosti hovoria jasne. Podla tejto diskusie (a kedze mi tiez pes ochrnul behom hodiny) jasne vidno, ze priciny su roznorode. Ak si ty nadmieru spokojny a veris jednemu vetovi, tak to je potom vyborne, malokto ma take stastie 🙂
Nas to mal tiez, vraj platnicka. Dostal 2 injekcie, infuzky, plus nejake lieky domov. Do 48 hodin behal akoby nic. Mal vtedy 12 rokov, injekcie dostal do 2 hodin odvtedy, ako sa to stalo.
Nas psik mal nieco podobne, prestal len tak behat tak sme zasli ku veterinarovi, dostal injekcie a do troch dni bol fit, ani nebolo poznat ze mu nieco predtym bolo 🙂

Nemá babeziózu? Je to choroba z kliešťa, niečo ako borelka, ale má veľmi rýchly priebeh. A s prepáčením, takého veterinára by som nakopala do zadnej časti tela... dá psovi dve injekcie a dojdite na kontrolu ??