icon

Pes zrazu nechodí ( akoby ochrnul)

lilyianka
26. aug 2018

Ahojte,potrebovala by som poradiť. Jedna sa o našu 9r fenku JRT. Včera sme boli na prechádzke cca 8km,všetko v pohode. Keď sme prišli domov,začala čudne chodiť so zadnymi nohami a asi o hodinu už sa na nohy nepostavila. Mysleli sme,že svalovica a že to cez noc prespí a prejde to. Lenže ráno už vôbec nič,aj keď sme sa ju snažili postaviť,neudržala sa a hneď si ľahla,akoby nohy vôbec necítila. Zašli sme hneď ráno veterinárovi, vysetril ju pohmatom a vravel vraj niečo s platničkou... pichol 2 injekcie, jedna bola B12 a druhá dexodreson či tak nejak.. a teda kludovy režim....pes len leží a ani sa neotoci, nechce jesť, piť jej dávame aj keď nechce...neviete o čo sa môže jednať? Sme z toho nešťastní a nerozumiem čo sa zrazu mohlo stať,že zrazu akoby ochrnula...zajtra ideme na kontrolu.
Ďakujem za rady

deninka233
26. aug 2018

Nemá babeziózu? Je to choroba z kliešťa, niečo ako borelka, ale má veľmi rýchly priebeh. A s prepáčením, takého veterinára by som nakopala do zadnej časti tela... dá psovi dve injekcie a dojdite na kontrolu ??

bibyke
26. aug 2018

@novana profesor,ale na meno si nespomeniem. Bolo to pred cca 3.rokmi

bibyke
26. aug 2018

@novana ale musim pochvalit cely personal,tak ochotnych lekarov a asistentov sme este nikde nezazili. Keby tak jednali lekari aj s ludmi tak by bola radost chodit k nim..

novana
26. aug 2018

@bibyke, nie náhodou prof. Valent Ledecky? Boli ste v univerzitnej klinike?

bibyke
26. aug 2018

@novana ano,asi to bol on,to meno mi je zname. Velmi mily a sikovny profesor,ale tam je kazdy. Preco sa pytate?

bibyke
26. aug 2018

@novana bol to on na 100% 😊

novana
26. aug 2018

@bibyke, predpokladala som. 🙂

bibyke
26. aug 2018

@novana podla coho?😊

novana
26. aug 2018

@bibyke, lebo v Košiciach na neho nikto nemá. 🙂 Teda čo sa týka operácie chrbtíc.

novana
26. aug 2018

@bibyke, poslala som Ti správu.

adikad
26. aug 2018

@deninka233 to mal aj moj york, nevedel chodit a cural uz krv😣 No injekciami ho dali dokopy. Presne mesiac po tom co sme mu nasli kliesta sa.mu to stalo.

prevenar
26. aug 2018

@lilyianka tak potom nechapem preco sa pytas ,ze co mu je , ked si bola s lekarom ,,to ti ako nepovedal ,ze co je tvojmu psikovi ?

prevenar
26. aug 2018

@bibyke ..to preto, lebo ich platis priamo. ked lekara platia nepriamo tvojimi peniazmi z poistovne, tak sa nejak "vytrati" ,ze si vlastne zakaznik ... ^^

katrin21
26. aug 2018

To sa casto stava..normalne ochrnu ..alebo im odidu casto aj vekom bedrove klby , ale to nejde takto zo dna na den..toto bude neurologicka pricina, castokrat nezvratna

dkethe
27. aug 2018

@prevenar divim sa, ze sa tak divis. Mozno mas male skusenosti so zvieratami. uprimne, ja mam psy a ine zvery zatial len cez 15 rokov a zistila som jedno - veterinari malokedy u tazsich pripadov vedia o co presne ide a tapu. Nie je to preto ze sa zle ucili, ale preto ze diagnoz u vsetkych druhov zvierat je nekonecne vela.

bibyke
27. aug 2018

@prevenar u veterinara platis vzdy,ale nie kazdy je taky sikovny ,dobry a mily. U nas ho traja veterinari chceli utratit,ze mu niet pomoci.. keby niet lekarov v Ke,tak by tu nas pes s nami dnes uz nebol

221girl
27. aug 2018

Ahojte my sme toto riesili asi tri tyzdne dozadu s maltezakom. Brali sme inekcie. Trochu sme sa po nich postavili...ale len vobku. Po dlazbe chodit nevie... Nas zle stupil na schodoch. Vyskocila mu platnicka a zatlacila miechu. Vznikol opuch. Inekcie su len na potlacenie opuchu. Ked nam to odpuchla poslali nas na specializovanu kliniku na rottengen na ortopediu - Bojnice. Kde nam povedali ze uz s ttm bohuzial nic nevedia urobit pretoze sa to da operovat tak max 3 dni po uraze...potom je to zbytocne. Ze mame byt radi ze dopadol ako dopadol, ze to nie je bezne. Tak ak ti mozem odporucit rieste to HNED !!!

221girl
27. aug 2018

Este nam povedal ze RTG je zbytocne, pretoze je to nervoveho povodu...ze tam ak tak jedine CT...

221girl
27. aug 2018

Ak by ste sa tam nahodou rozhodli volat a nedalo by sa vam dovolat na pevnu linku volajte na mobil na pohotovost...casto mavaju vypadky telefonu... Lebo my sme cakali, potom mi to tu baby napisali...tak sme volali na mobil

zara0201
27. aug 2018

@lilyianka aj nasmu YT sa to stalo. Nekroticka granulomatozna encefalitida. Ale rozchodil. Sice Brno a penazi ako za rodinnu letecku dovolenku ale sme radi ze ho mame.

savmebej
27. aug 2018

@lilyianka mohol mat kliesta,borelioza,babezioza.....treba dat vysetrit krv

prevenar
27. aug 2018

@dkethe ..mam psika snad cely zivot. potom by si mala zmenit veterinara , tento stav ako vidis podla diskusie nie je ojedineli ...ak zverolekar s praxou nevie co robit a "netusi" o co ide , tak je nekompetentny a siel by som od neho prec.

@bibyke ..hej, preto ides k inemu a dalej budes chodit k tomu, kt. sa k tebe sprava podla tvojich predstav. ..ak to spravi vacsina , tak ten co sa nevie spravat skrachuje.

dkethe
27. aug 2018

@prevenar vzhladom na zmeny mojho bydliska som vystriedala mnohych veterinarov cez CR aj SR. Preto moje skusenosti hovoria jasne. Podla tejto diskusie (a kedze mi tiez pes ochrnul behom hodiny) jasne vidno, ze priciny su roznorode. Ak si ty nadmieru spokojny a veris jednemu vetovi, tak to je potom vyborne, malokto ma take stastie 🙂

bubinko1506
27. aug 2018

Nas to mal tiez, vraj platnicka. Dostal 2 injekcie, infuzky, plus nejake lieky domov. Do 48 hodin behal akoby nic. Mal vtedy 12 rokov, injekcie dostal do 2 hodin odvtedy, ako sa to stalo.

prevenar
27. aug 2018

@dkethe ja som spokojny ..ma rontgen , ultrazvuk, rozne sondy do nosa aj zaludka ..tak vzdy vie povedat / zistit co sa deje .

beata_ra
27. aug 2018

Nas psik mal nieco podobne, prestal len tak behat tak sme zasli ku veterinarovi, dostal injekcie a do troch dni bol fit, ani nebolo poznat ze mu nieco predtym bolo 🙂

conspi
28. aug 2018

@lilyianka ako je na tom Váš psík?

lilyianka
autor
28. aug 2018

@conspi včera nás veterinar odporučil do TN k Palušovi... tam porobil xy vyšetrení a jedna sa o poškodenie perifernych nervov....takže rehabilitácie a fyzioterapia, masáže a cvičenia... dnes sme boli na hydroterapii, v piatok ideme znovy,v pondelok zase ideme do PK ....

lilyianka
autor
28. aug 2018

@221girl my sme nakoniec boli v TN v Neurovet, tam nás odporučili u nás na veterine.... čiže riešili sme ti hneď ako sa dalo a dúfam,že to všetko dobré dopadne a rozchodu to

lilyianka
autor
28. aug 2018

@savmebej nič také nemá,boli mu robené aj tieto testy... u nás sa jedná o diagnózu vyššie