icon

Rozťaté kolená

elizita
27. okt 2021

Ahojte,co sa Vam osvedcilo na takyto typ ran? Ja som vydenzifikovala,dala na chvilu ten zlty prasok, poumyvala adala stahovacie pruzky. Uz mala taketo pri oku site, bradu so stahovackami a obe sa jej zahojili nic moc.

Rozťaté kolená
Strana
z2
luccija
28. okt 2021

Tak už všetko potrebné ste spravili aké rady?stále si myslím, že to mohli zasit...ďalej uvidíš je to na zlom mieste hlavne nech to nemokva a nehnisa.Ma ponaučenie ešte, že si zuby nevybila či ruky nezlomila.

asfodelka
28. okt 2021

@elizita moj syn mal roztate koleno, rovno mu ho na pohotovosti zasili a jazva ako hrom. Proste tu kozu by si musela spojit. Ak sa to neurobi do 6hodin tak jazve sa nevyhnes. Raz si tozbil tvar, siel na kolobezke a na obrubniku ho preklopilo. Vtedy som mu natierala rany unigelom. Ale to asi nemal take hlboke ako Tvoja. Na tvari mu jazvy neostali a rychlo sa mu to hojilo. Jednu ranku sme nenatierali nad nosom a z tej jedinej mu ostala jazvicka. Skus sa opytat v lekarni ci na tento typ rany je vhodny unigel.

jaja8_9
28. okt 2021

@viestta ja tiež nechápem čo to bolo za lekára traumatologa 😂 ved toto aj laik vidí že to JE na šitie

viestta
Odpoveď bola odstránená
janinah
28. okt 2021

@elizita nečítala,vidím na foto rozťatú ranu a druhé posýpané práškom tak reagujem,"mám na to školu" aj prax

elizita
autor
28. okt 2021

@janinah tak naco reagujes na foto a nie na otazku? 🤦‍♀️

janinah
28. okt 2021

@elizita ty sa mi asi snívaš....pekný deň

simona92101
28. okt 2021

@elizita tento,pouzivame cela rodina,nestipe. https://www.vasalekaren.sk/alfasilver-p4023?gcl...

babajaga
28. okt 2021

chodte to na chirurgiu zasit,je to v zhybe,kolena stale ohyba,ked sa aj rana zaceli,tym,ze bude chodit si to rozkrvavi,zasit...tam vyjdu pekne dva stehy,my chodime s mensimi ranami!

asfodelka
28. okt 2021

@babajaga ak sa jej to stalo vcera dnes jej to uz nezasiju. My sme tak boli s drobcom, na pohotovosti mu zalepili pasikmi. Kym sme dosli domov, vsetky sa odlepili. Hned rano sme sli na chirurgiu a chirurg povedal ze mali hned zasit, ze sa zasiva do 6hodin a potom uz nic. Vraj nech umyvam v harmanceku. Jazva ostala.

zuzuliennka1
28. okt 2021

@elizita ty jej tam nemas co sypat samovolne, normalne s tymto na pohotovost a lekar to odborne osetri

kinderzwillinge
28. okt 2021

@elizita Neviem, preco okolo seba tak kopes, pokial viem @janinah je doktorka a dava ti dobru radu, rovnako ako @viestta
Mne dal raz kamarat lekar dobru radu, ked som si rozflakala kolena, ze na suchu ranu sa dava suche, tzn prasok a na mokru ranu mokre, tzn mast, nikdy nie opacne.

wayway
28. okt 2021

Nie som lekar ale na vasom mieste by som este zasla na chirurgiu, ako uz bolo spomenute, rany v zhyboch sa zvyknu nanovo otvorit.

matabb73
28. okt 2021

@elizita janinah je zdravotná sestra, chcela ti poradiť a ty takto reaguješ.

elizita
autor
28. okt 2021

@simona92101 ano, uz sa tu objavil viac krat, tak asi na nom daco bude, nikdy som o nom nepocul.. a davas to ked je uz chrasta asi az, cize ked je rana zacelena, ano? Este mi pisali 2 fajn mamicky spravu, jedna ze ma dobru skusenost s lampou bioptron, ta sa vraj moze pouzit aj hned a aj cez naplaste... tak zatial zvazujem lampu a asi neskor tento gel

elizita
autor
28. okt 2021

@matabb73 ako reagujem? Ved ked neradi k veci, a nie je tu jedina, co je mimo temu. Nastastie je tu vacsina tych, co citaju a nepozeraju len na obrazok a dokonca aj pochopia na co sa pytam. Ked bude radit ktokolvek kto ma realnu skusenost k veci, som tu vdacna za kazdu taku radu. Je zbytocne ked sem dam foto uz osetrenej rany, z toho nik nebude vediet co je to aky typ rany

matabb73
28. okt 2021

@elizita nemyslíš, že rada od zdravotnej sestry má väčšiu váhu ako od laikov?

elizita
autor
28. okt 2021

@kinderzwillinge predpokladam, ze aj doktori vedia citat a porozumiet a nielen pozerat na obrazok...ked to uvidel traumatolog tak ma za zlty prasok zjazdil, ze to mam dat prec. Tak uz viem nabuduce.

elizita
autor
28. okt 2021

@matabb73 ked to bude rada k tomu na co sa pytam, budem rada.. ty si to zjavne tu tiez necitala.. tebe sa co osvedcilo/neosvedcilo aky dalsi postup pri takomto type ran? Ci si sem prisla len vyryvat?

simona92101
28. okt 2021

@elizita davam na cerstvu ranu,vycistim a nasledne zastriekam.urobi taky praskovy film na chraste a zacelí ju.

elizita
autor
28. okt 2021

@simona92101 potom to nejako same odpadne alebo to po case zotries nejako a opat nastriekas? Ona tam ma este stahovacky, tie asi skor ako o 3 dni dole nepojdu

simona92101
28. okt 2021

@elizita ono sa to za ten den o oblecenie osucha,ale ked sa okupe tak zmyjem zbytky,opat vycistim betadinom a nanovo zasprejujem.popripade prelepim vacsou lepkou tak na volnejsie

matabb73
28. okt 2021

@elizita strašne agresívne reaguješ, preto som napísala reakciu, aby som sa jej zastala. Urobila by som presne to, čo ona napísala. Vydezinfikovať a stiahnuť pásikmi. Žiaden prášok na to nesypať. Čítala som celú diskusiu a viaceré ti dali dobru radu, tak načo to písať znova. Mne sa proste nepáči, že niekto ti chcel pomôcť a ty na ňu reaguješ agresívne.

elizita
autor
28. okt 2021

@matabb73 naco sa opakujes? Ved pisem v prispevku ze to mame uz za sebou. To si potom ako citala aj ty? Prva pomoc ma nezaujima! Vtedy nikto pricetny nema hlavu na vypisovanie na kona. Ja znova nepisem, co tu splietas prosim ta? Toto je jedina diskusia k tomuto co som tu zalozila a 1z3 "radkyn" tu dokola opakujem, aby citali na co sa pytam a ked nemaju skusenost aby nespamovali. Nastastie tu je vacsina co chce naozaj poradit k veci a nie len mudrovat a zaparat, ma realnu skusenost a dokonca cita a ako bonus aj rozumie. A tym som vdacna. No uz to tu nema vyznam, cennych rad som dostala dost, daco som si z nich vybrala co aplikujem.

Strana
z2