icon

Zranenie prsta tyčovým mixérom: Ako postupovať?

20. dec 2023

Baby mala som prst zo spodu tycoveho mixera a nechtiac som ho zapla 😫
Z vrchnej strany nechtu a pod nechtom mi to prerezalo 😫 zalepila dom si to s dala ľadový obklad no boli má z toho cela ruka … viete poradiť niečo ??

hipuska
20. dec 2023

Smer lekár?

lenkakravcova
20. dec 2023

Choď na pohotovosť. Ktovie či je to len povrchové alebo si chytila aj kus niečoho hlbšie..

simsalabim
20. dec 2023

Pohotovost

0silvia0
20. dec 2023

Neter si takto rozsekla prst na tycovom mixeri. Museli jej to sit. Chod radsej k lekarovi, pozru ti to.

zuzina1988
20. dec 2023

potovost pre istotu a ak mas urazove poistenie, tak určite pýtať správu od lekára, aby niečo kvaplo z poistky 🙂
ja som si takto necakane hlupo :D zavrela prst v lete do dveri na aute a veruze bola som kludnejsia z vysetrenia na pohotovosti. aj peniazky prisli nejake

katica06
20. dec 2023

Choď na úrazovú chyrurgiu!
Stalo sa mi to podobné v septembri, prst mi šili bolo treba 10 stehov. Od septembra chodím k dr mala som aj rehabko a stále viem používať prst iba na 70%

iwesska
20. dec 2023

Aj ja. Odvtedy ubehlo uz 10r. a zostala mi na ukazovaku pamiatka - jazva po siti. Mne to asi hodinu krvacalo🙈Chirurg mi povedal,ze chlapi si rezu prsty na cirkulari a zeny zase v ponornych mixeroch.😃 Ja som ho ani omylom nezapla, vyberala som s prstom spod noza zaseknute maso a bolo to v zastrcke. On sa zapol sam! Mozem byt rada,ze mi prst aj ukazovak zostali.

katica06
20. dec 2023

A skontroluj si či máš očkovanie proti tetanu

zorkahorka
20. dec 2023

Co poradit... ? nabuduce ho tam nepchaj 😉

ivanaks
20. dec 2023

Ja som to isté spravila pred 5 rokmi, ale mne to rozsekalo špičku prsta. Zaviazala som si to a šla na pohotovosť, odtiaľ ma hneď poslali na urgent, kde mi to chirurg zošil (tuším nejaké 4-5 stehov, taká hviezdička mi z toho vznikla) a ešte podotkol, že som mala zrejme tupé nože, lebo už mal prípad, kde chýbala celá špička prsta... A musela som chodiť aj na prevezy a tiež zisťovali, kedy naposledy som bola na tetanovke (aj keď s dôvetkom, že v zemi som sa nehrabala, ale spýtať sa musí). A dodnes, keď má byť zmena počasia, mi tŕpne špička prsta a nemám v nej poriadne cit.

autor
20. dec 2023

Baby mám to takéto , bolesť v ruke mi ustúpila asi po hodine a myslim že stymto nesmusim ísť k dr , čo vy na to ? 🤔

beata_k
20. dec 2023

Asi nie, ale pozor na moznu infekciu.

ivanaks
20. dec 2023

Aspoň si to prelep, nech sa Ti to v noci v spánku "nerozkrvaví". V lekárni si kúp Ajatin tinktúru alebo iný prípravok na báze jódovej tinktúry a pravidelne dezinfikuj (pomocou štvorčeka sterilnej gázy). A teda aj cez deň prelep/previaž sterilným obväzom.

andreatytler
21. dec 2023

To ti na 2 miestach prerezalo necht. Pana. To je riadne ostre. Ja by som cakala ze ti to ten necht vytrhne. Nevedela som ze necht za da takto rozrezat.
Aha. teraz mi doslo ze to bol taky ponorny mixer co rozmixuje jdlo na kasu... ja ze taky co vyslaha maslo na plnku.
To si mala velke stastie ze ten prst stale mas.

vanilkovazmrzka
30. dec 2023

Boze zeny 😱🫣 vzdy ked sa rypem v tom nadstavci a vyberam odtial bordel, robim to zasadne ked je z mixera odpojeny 🥹

minenkak
30. dec 2023

Ja som tiež bola taká šikovná ,dala som si tabletku proti bolestí,umyla zalepila a čakala kým sa to zahojí a skoro rok som konček prsta necítila.Ziadna tragédia sa nekonala,aj keď som mala prst dosekany a bol ako stránky v knihe