Zranenie v obchode

kalia
19. okt 2013

Dievčatá, poraďte...Boli sme dnes na nákup v jednom nemenovanom obchodnom reťazci. Naša 4- ročná dcéra sa potkla o paletu, ktorá bola položená medzi regálmi, a potkla sa tak nešťastne, že s jednou nôžkou zavadila o tú paletu a s druhou stúpila na klinec, ktorý z nej trčal...trčali klince tri, trafila "len" jeden. Klinec jej prerazil topánku aj nožičku, tiekla jej krv a plakala neskutočne...Hneď sme išli nájsť nejakého zamestnanca, nech tú paletu odložia....Zľakli sa, behali okolo nás, dcére dali čokoládku - za 1,30 € , a tým bola vec vybavená. Po príchode domov som malej nožičku vydezinfikovala, prelepila, ale samozrejme, noha ju bolí, má ju červenú a zdá sa mi, že aj opuchnutú, nemôže ani chodiť...Čím som doma dlhšie, tým väčšiu zlosť mám...nemuselo sa nič stať, keby tam nebola tá paleta, chápem, že zamestnanci majú veľa práce, že nestíhajú, ale aj napriek tomu by mali trošku dbať na bezpečnosť...nechcem si ani pomyslieť na to, keby spadla tvárou na klince...Manžel hovorí, že nemám šancu nič podniknúť proti takému veľkému obchodnému reťazcu. No a teraz čo, mám to nechať tak? Poraďte, dalo by sa s tým niečo robiť? Ešte otázočka, proti tetanu by mala byť očkovaná, však?

mummy01
19. okt 2013

@kalia ostala by som na mieste,paletu odfotila a kazala zavolat dcere sanitku. Bez spravy od lekara a hnatatelneho dokazu kde a za akych okolnosti sa to stalo uz nezmozes vobec nic 😒

sisaha
19. okt 2013

@kalia samozrejme ze mas co podniknut... Malu vezmi k lekarovi a zaevidovat co sa stalo...Vratit sa do obchodu aj s lekarskou spravou a poziadat zamestnancov o spisanie protokolu. Spoj sa s pravnikom a žiadať odškodné..

kalia
autor
19. okt 2013

@sisaha je sobota večer, k lekárovi jedine na pohotovosť...nevyrazili by ma aj s dverami, že tam leziem LEN s prepichnutou nohou? V pondelok by už bolo neskoro?

tenerifka
19. okt 2013

@kalia V pondelok je urcite neskoro. A ze "nevyrazili by ma aj s dverami?", boze zena, ty sa nebojis aj dychat? Ale odpoviem ti, nevyrazia s tebou dvere ani ked prides s obycajnou bolestou hlavy, nie sme v CSSR v 80.rokoch minuleho storocia....

zita19
19. okt 2013

To nie je LEN prepichnuta noha. Je to uraz a potrebuje reviziu. Ked jej pochnem moze byt poskodena nejaka vnutorna struktuara. Co infekcia? Okovanie proti tetanu..
A s obchodom by som si to tiez vybavila aspon zapisom..

alena0305
19. okt 2013

@kalia Nemáš náhodou aj úrazové poistenie pre malú - alebo pripoistenú pri vašom? Ak áno - aj tam by bolo potrebné mať lekársku správu. Napr. kamoška dostala 8 eur - keď si jej malá doma vybila zub - už stihla dva. Keď je na vine obchod - možno by to vybavila aj priamo poisťovňa.

sisaha
19. okt 2013

@kalia urcite s tebou nikto dvere nevyrazi.... U lekara spísať, že sa to stalo v obchode, tak aby to bolo v lekarskej sprave.. , oni jej to ošetria a takisto suhlasim s nazorom vyssie. Ak mas urazove poistenie malej, tak to potom doriešiť aj v poisťovni. Odskodne potom budete žiadať od reťazca..

dari226
19. okt 2013

aj podla mna tam chod a pekne povedz,ze ju to boli velmi a keby aj menej bolelo povedz aj tak velmi nech to ma aj nasledky ved toto co ma byt nenechame si predsa mrzacit deti.mala si len stastie naozaj ,ze nespadla este nesikovnejsie.

elise
19. okt 2013

v obchode mali spisať uraz + svedkovia určite pohotovosť ošetriť odborne aby nedostala otravu krvi. lekárska správa, naspať do obchodu a pýtať si pisomne odškodnenie urazu a uhradu výdavkov a samozrejme ušlu mzdu lebo asi budeš musieť byť s malou doma. držim palce. hlavne nech je malá v poriadku

mijunik
19. okt 2013

@elise Ahoj, ja by som lekára vyhľadala okamžite. Hlavne, aby malá nedostala nejakú infekciu do nôžky. Veď sa jej to môže zapáliť, chúďatko, trpela by od bolesti. Dúfam (verím), že ste už boli na pohotovosti. Ako ste dopadli? No a hneď zajtra by som to riešila aj s obchodom, je to len a len ich chyba, aj keď tú paletu tam tak nešťastne nikto (dúfam) nenechal zámerne. Škoda, že si to neriešila hneď na mieste s nimi volaním sanitky, ale verím, že si bola tak prekvapená / šokovaná, že Ťa to asi ani nenapadlo. No hlavne, nech je Tvoja dcérka v poriadku. Pofúkaj jej nôžku aj za mňa, chúďatko malé.

elise
20. okt 2013

@mijunik moja malá sa nezranila to malo byť adresné
@kalia 😉

maca_p
20. okt 2013

ved taky kliniec mze sposobit otravu krvi... co takto protitetanovka?
ja by som fotila, stazovala, spisala zapisnicu o uraze.

gretka2
20. okt 2013

Viem, ze tazko v takom soku reagovat rozvazne. Mala si naozaj hned ist k lekarovi. Nie kvoli poistke, ci zalobe (to az v druhom rade), ale hlavne kvoli zdraviu tvojho dietata. V retazcoch je neskutocny bordel, po skladoch sa potuluje kadejaka haved, potkany, kopec spiny, bakterii..... Bolo by uplne na mieste volat sanitku..... Bolo by fajn, mat fotodokumentaciu z "miesta cinu", ale neviem naozaj, ci by to nejaku matku hned napadlo, keby jej tam male dieta place od bolesti, a treba ho tisit....
Podla mna mozes kludne zazalovat retazec...
Prispevok je zo vcera, tak dufam, ze navstevu pohotovosti uz mate za sebou.

barcelona94901
20. okt 2013

@tenerifka no bohužiaľ niekde by s tebou skutočne vyrazili dvere aj s akutným stavom,taká býva realita a ja sa tomu jej dotazu nečudujem ,..

billam
20. okt 2013

@kalia co riesis? Odškodné, alebo strach o dieťa? Lebo z tvojho príspevku mam pocit, že len odškodné. Uz dávno si mala byt s dcérou u lekára - hned po uraze!!!

jaja018
20. okt 2013

S malou na pohotovosť. A potom to riešiť s obchodom. Ked už nič iné tak kamerove zaznami predajne su ako dôkaz určite

zuzi0911
20. okt 2013

Automaticky ist k lekarovi...je tam rana a tu osetri iba lekar...ten kkinec isto nebol vydenzifikovany a aj dostane nejaku infekciu zapal a nakoniec to moze dopadnut naozaj veeelmi zle...drzim palce..a samozrejme ist zo spravou aj do obchodaku a urobit poriadok...

mijunik
20. okt 2013

@elise Jejda, prepáč... To tá pokročilá nočná hodina asi spôsobila... 😀 Ďakujem Ti za upozornenie. 🙂

mijunik
20. okt 2013

@kalia Ahoj, písala som Ti už v noci, len som to nedopatrením adresovala elise, takže znovu a teraz Tebe: Ja by som lekára vyhľadala okamžite. Hlavne, aby malá nedostala nejakú infekciu do nôžky. Veď sa jej to môže zapáliť, chúďatko, trpela by od bolesti. Dúfam (verím), že ste už boli na pohotovosti. Ako ste dopadli? No a hneď zajtra by som to riešila aj s obchodom, je to len a len ich chyba, aj keď tú paletu tam tak nešťastne nikto (dúfam) nenechal zámerne. Škoda, že si to neriešila hneď na mieste s nimi volaním sanitky, ale verím, že si bola tak prekvapená / šokovaná, že Ťa to asi ani nenapadlo. No hlavne, nech je Tvoja dcérka v poriadku. Pofúkaj jej nôžku aj za mňa, chúďatko malé.

janinah
20. okt 2013

ranu mal posúdiť lekár hneď,dúfam,že proti tetanu je očkovaná.....klinec tam nemal čo robiť,ale myslím si,že rodič je zodpovedný za dieťa ak ho zoberie do obchodu a nevysúdiš nič......neviem presne,ale tuším do Metra nesmú malé deti,mm bol so synom v Baumaxe a skoro ho pricapili nejaké dosky,nie je to bezpečné,vyhýbam sa tomu brať do takých obchodov dieťa

andrejka1974
20. okt 2013

urcite by som isla na pohotovost, nikdy nemozes vediet co sa moze stat, moj syn takto sa napichol na klinec na kupku, lekari mu to osetrili a potom sme to dali cez zivotnu poistku , aspon nejake peniazky prisli

danusskaaa
20. okt 2013

nechcem poucat, lebo ja by som asi blaznila keby sa to stalo nase, ale prva tvoha chyba bola, ze si si to neodgotila. tazko teraz dokazes, ze to bolo "zle"dane-nakoniec mozno vyjdes ty z toho zle, ze len nedavas pozor na dieta :/ bohuzial tak to chodi... druhou chybnou vecou bolo to, ze si si ju zobrala a nedala na mieste zavolat sanitku, ktora jej nozicku vysetri a urcite to nikdy nie je zbytocne, lebo bez lekarskej pmoci by som si ja malu nikdy nezobrala, kedze nevies kde vsade tie klince boli a co po nich chodilo. chapem situaciu, ze hlavne bolo, aby bola malinka vpohode, ale ak mysliet ma nejake tresne oznamenie, toto su prve ktorky, ktore by moc pomohli. ani teraz nie je nic stratene, sup k lekarovi a potom odat staznost!uz ked chcu zapchavat hubu niekomu, tak aspon nech daju nieco co rodine pomoze, nie colokadu za 1,3-to je smiesne!!! urcite to ries, mala ma traumu na cely zivot a stazenu zivotnu situaciu teraz zasluzi si kompenzaciu aj v podobe vyssej ciastky ako cokolada!!!! a nie je to len preto, ale nech sa za tu paletu niekto zopoveda, lebo mozu byt radi, ze sa nic vaznejsie nestalo!!!

simca06022011
20. okt 2013

@kalia a co ked ti mala dostane infekciu a zapali sa jej cele chodidlo? Budes mysliet na to, co ak ta nevyhodia z pohotovosti? Ver tomu, ze su tam na to zvyknuty a pomozu lepsie ako ty sama doma (ja osm si roky popaleniny atd liecila doma sama, minule som ale isla na pohotovost a veru, lutujem ze som nesla skor.. ale to je o inom 🙂 ) Vies kolko bakterii je na tom klinci, nebodaj aj fajne starom a hrdzavom.... treba s tym ist na pohotovost a vsetko spisat a detto v obchode kde sa taketo daco stane treba zaevidovat taketo urazy, Je pravda, ze si rodic ma davat na dieta pozor, ale ked sa vyklada tovar (ci uz palety, vysoke rebriky atd.) vykladac sa od toho nema pohnut a ked skonci ma to bezpecne odlozit, ak nie uplne zatvorit danu ulicku, aby nedoslo k urazu... a vtedy si ma dat pozro aj rodic aj dieta, lebo je to tam oznacene a viditelne... to akoze ked na zakaznikov padne regal, tak je to tiez ich vina? Jasne, nemusi hned ist o odskodne, kaslat na peniaze, ale ide o zdravia aj ostatnych a to, ze si vobec nedavaju pozor.

huncut
20. okt 2013

@kalia ahoj, dúfam že ste boli na tej pohotovosti. je pravda že v takejto situácii je človek viac menej v šoku aťažko povedať že čo by sa malo robiť... v prvom rade myslieť na dieťa, takže okamžite či už zavolať si lekára priamo na miesto alebo ísť na pohotovosť, ved to nieje "len" odrenina, ale ide o prepichnutie nožičky klincom... môže to mať aj trvalé následky,poškodenie nejakého nervú či väziva v nožičke, otrava krvy, ved nikdy nevieš čo po tej palete chodilo kde všade sa povaľovala.... z pohotovosti by si amla papier s ktoráým by si ďalej mohla podniknúť kroky ak by si sa rozhodla to ďalej riešiť... za tú apeltu je zodpovedný nejaký pracovník tak aj by som si na tvojom mieste zavolala vedúceho daného úseku alebo hned predajne a riešila to s ním, nedala sa oklamať nejakou čokoládkou...
želám hlavne nech je malá v poriadku

mijunik
30. okt 2013

@kalia ahoj, len ma zaujíma, ako ste nakoniec dopadli. Boli ste na tej pohotovosti? Malá je už v poriadku? A obchod sa k tomu nakoniec ako postavil?

kalia
autor
30. okt 2013

@mijunik všetko je v poriadku. Na pohotovosti sme boli v nedeľu ráno, večer jej nohu ošetril sused - lekár, povedal, že to vyzerá dobre, že stačí ísť ráno. Teraz pozerám, akým smerom sa tu strhla debata...panebože ženy, veď vy ste tu zo mňa spravili nezodpovednú matku bažiacu po odškodnom!!! Menovite
@tenerifka si predstav, že dýchať sa nebojím 😀 ježkove oči a za tvoju odpoveď ti dali ešte aj 8 lajkov...to asi preto, že to bola odpoveď veľmi osožná a fakt mi veľmi pomohla 😎
@billam no jasné, že riešim odškodné 😝
Ďakujem všetkým žienkam za normálne odpovede. Prečítala som si ich síce až teraz, ale nevadí 😉 Ešte mi napadlo, obchod sa k tomu postavil perfektne, nerobili žiadne prieky, nepotrebovali fotky, spísali protokol o nehode a momentálne sa to právne rieši.

samantha223
30. okt 2013

kazdopadne treba na chirurgiu, mozno ockovanie bude treba, ak bol klinec hrdzavy, moze dostat otravu krvi!!

kalia
autor
30. okt 2013

@samantha223 stalo sa to pred takmer 2 týždňami, boli sme na chirurgii, na pohotovosti, na detskom oddelení aj pri našej detskej lekárke...očkovanie nebolo potrebné, dcéra je očkovaná proti tetanu, otravu krvi nedostala

billam
30. okt 2013

@kalia najprv by som riešila dceru, nie odškodné!!!

samantha223
30. okt 2013

@kalia super